preloader

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Yazı Boyutu:

2019 ilkbahar yaz döneminde gelinlik modellerini şekillendirecek trendleri inceledik.

2018’de tasarımcılar koridorda yürüyecek gelinler için leziz dokunuşlar sunmuşken 2019’un ilk yarısı için silüetlerin daha güçlü ifadelere kavuştuğunu görüyoruz. Öyle ki bazı tasarımcıların diğerlerinden -risk alma konusunda- daha çok öne çıktığını söyleyebiliriz. Vera Wang tamamı renkli bir koleksiyona imza atarak gelinlere beyazdan farklı bir alternatifleri olduğunu gösterdi. Carolina Herrera’nın başındaki Wes Gordon, modaevinin geçmiş sezonlarına kıyasla daha genç, oyuncu ve romantik ifadeler kullandı. Naeem Khan ise punk bir gelin profili sundu.

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Eğer siz 2019 İlkbahar/Yaz sezonu döneminde evlenecekler arasındaysanız, gelinlik seçerken izinden gidebileceğiniz trendlere göz atmanızı öneririz.

Oversize Fiyonklar

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Fiyonk? Hem de gelinlik için? Ezber bozan bir durum, öyle değil mi? Bu trend tek başına çok da şaşırtıcı görünmese de boyutlar göz önünde bulundurulduğunda son derece yeni ve beklenmedik sonuçlar ortaya çıkarıyor. Geçmişteki zarif halleriyle feminen bir dokunuşa gönderme yapan kurdeleler, 2019 ile birlikte tamamlayıcı bir unsurdan çok, unsurun ta kendisi oluyor.

Geometrik Desenler

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

2019 İlkbahar/Yaz gelinliklerine hakim olan şaşırtıcı diğer bir trend, geometrik işlemeler ve desenler. Kristal kafes boncuk işlemelerinden modern yaka geçişlerine, özellikle yeni nesil tasarım teknolojileri ile ortaya çıkarılan bu desenler, klasik gelinlik algısını kırmaya aday.

{771446}

Işıltılı Metalikler

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Siz siz olun, 2019 İlkbahar/Yaz döneminde evlenirken gelinliğinize biraz -belki daha fazla- ışıltı ekleyin. Zira sayısız tasarımcının gelinlik koleksiyonuna dahil ettiği bu trend, mevcut kutlamanıza daha fazla gösteriş eklemenize yardımcı olabilir. Pırlanta suyuna batırılmış gibi görünen kumaşlardan konfetivari yansıtıcı parça işlemelerine, gelinliğinizde ışıltı trendini uygulayabileceğiniz pek çok yöntem mevcut.

Kabarık Kollar

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

80’lerde annenizin giydiği gelinlikteki gibi balonvari bir kabarıklıktan söz etmiyor olsak da 2019 İlkbahar/Yaz sezonu gelinliklerinde gösterişli kolların kendilerine özel bir yer bulduğundan şüphe yok. Daha transparan, bulutsu ve Viktoryen bir havada tasarlanan hemen her uzunluktaki kabarık kolları omuzlarınızı açıkta bırakan veya yakası kapalı modellerle kullanabilirsiniz.

{771397}

Sofistike Tulumlar

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Bianca Jagger stili pantolonlu takımlar yerlerini 2019’un ilk yarısında korurken asıl sıçramayı daha ustalıkla dikilmiş ve sofistike bir forma bürünmüş tulumlar yapıyor. Zira tulumlar artık sadece düğün sonrası partiler için değil, düğünün kendisinde bizzat giyilmek üzere koleksiyonlarda yer buluyor.

Gösterişli Çiçekler

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Geçtiğimiz sezonlarda gelinlikleri süsleyen çiçekler ne kadar küçükse, 2019’un ilk yarısında da o kadar büyük. Tasarımcılar, gelinlerin devasa buketler taşımaları yerine çiçekleri gelinliklerin üzerine işlemeye ve onları tasarımın merkezine oturtmaya karar vermiş. Eğer gelinliğinizde büyük çiçekler tercih edecekseniz diğer tüm aksesuarlarınızda olabildiğince sade olmanızı öneririz.

Kuş Tüyleri

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Birçok sezondur gelinlik trendleri arasında kendine yer bulan tüyler, bu kez daha önce gördüklerimizden çok daha yüksek hacimli ve gösterişliler. 2019 İlkbahar/Yaz sezonu ile birlikte heykelimsi bir hisse bürünen tüylerin gelinlik tasarımlarının yapı taşı olduğu bir gerçek. Daha teatral bir görünüm tercih etmek isteyenler için ideal.

Belediye Nikahı Sadeliği

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Resepsiyonlar ve düğün sonrası partileri için hızlı kıyafet değişiklikleri halen radarımızdayken 2019 için tasarımcılar işleri daha formal şekilde halletmek isteyenler için son derece sade ve elegan tasarımlar hazırlamayı ihmal etmedi. Sonuç; düğün seremonisi ile ilişkili tüm o etkinliklerden azade, oldukça şık ve bir hayli sempatik tasarımlar.

{771385}

Bol Miktarda Fırfır

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Fırfırlar 2019’da hiçbir yere gitmediği gibi gelinlik tasarımlarının çizgisini belirleyen unsurlardan biri de oluyor. Oldukça sade bir silüetle veya olabildiğince kabarıklığı ile kullanılan fırfırlar son derece feminen bir görünüm yakalamak isteyen gelinlerin tercih etmesi gereken trendlerden.

Meghan Etkisi

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Kraliçelere layık, elegan, sofistike ve ölçülü tavrına ters köşe yapan detaylar… Tasarımcıların muhtemelen en çok heyecan duyarak tasarladıkları -Meghan Markle etkisindeki- gelinlikler, 2019 gelinleri için de tercihler arasında ilk sıralarda yer alacağa benziyor.

Trapez Silüetler

2019 İlkbahar Yaz Gelinlik Trendleri

Şaşırtıcı. Hatta belki de dehşete kapılmanıza yol açacak kadar şaşırtıcı. Zira gelinlikler artık klasik tasarım çizgilerini bir hayli aştı; bir bluz uzunluğunda ve kabarıklığından ödün vermeyen tasarımlarda vücut buldu. Biraz eğlenmek, sınırların dışına çıkmak ve risk almak isteyenler için ideal.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları