preloader

2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

17.04.2018
2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

Yazı Boyutu:

Hayatınızın en anlamlı gününün rüya gibi geçmesinde hiç kuşkusuz ki saçlarınızdan memnun olmanızın da çok büyük bir payı var! O zaman biraz ilham ve öneriye ne dersiniz? Farklı tarzlara yönelik en beğendiğimiz, kolay ve pratik saç görünümlerini seçtik; uygulama tüyolarını ve hangi saç tiplerine uygun olduklarını ise ünlü saç tasarımcılarından öğrendik. Elbette daha fazlası da var; mükemmel görünen saçlar için düğünden önce yapılması ve yapılmaması gerekenler nedir, hangi gelinlik modeline hangi saç tasarımları tercih edilmelidir… Hepsini açıklıyoruz!

ISLAK GÖRÜNÜME YENİ YORUM

2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

Geçen yazdan beri çok trend olan ıslak saç görünümünü gelin saçına uyarlamanın en cool şekli! Yandan keskin bir çizgiyle ayrılarak arkada toplanan bu net görünümün ultra modern etkisi hafif bronz göz makyajı ve kırmızı rujla tamamlanmış. Peki hangi saç tipleri için uygun? Garage Hair Repair Studio’ların kurucusu saç tasarımcısı Ahmet Çoban, “Bu gibi bir uygulamayı saçları kısa sürede nemden kabaran, elektriklenen ve zor yatışanlar için önerebilirim. Ayrıca bu tarz saçlarda yüzünüzü çerçeveleyen hiç saç bırakılmadığı için yüzün ideal olarak adlandırılan oval şekle yakın olması önemli,” diyor.

{771057}

Nasıl uygulanacağını ise Jonat’s Couture’ün kurucusu saç ve makyaj tasarımcısı Gökhan Yalçıner anlatıyor: “İnce uçlu bir tarak yardımıyla yüz anatominize uygun olarak saçınızı ıslakken net bir şekilde sağ veya sol tarafa ayırın. Yeni çıkan saçlarınızın elektriklenmemesi için düşük ısıda fön ile kurutmanızı öneririm. Saçlarınız tamamen kuruduktan sonra fönü yüksek ısı derecesine alıp kurutmaya 5 dakika daha devam edin. Ardından fındık miktarında nemlendirici bir briyantin uyguladığınız saçlarınızı ensede lastikle toplayabilirsiniz.”

“SAÇ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN”

Pek çok ünlü ismin saçlarını emanet ettiği, Nişantaşı, Etiler, Caddebostan ve Alsancak’taki Garage Hair Repair Studio’ların kurucusu ve Garage Organics isimli organik saç ve cilt bakım markasının yaratıcısı Ahmet Çoban’ın gelin adaylarına birkaç önerisi var!

“Zamanı iyi ayarlayın ve saç konusunu son günlere bırakmayın. Mesela 1 buçuk ay öncesinde kuaförünüzle görüşmek ve belki önceden yapılacak bazı renk ve kesim değişikliklerine karar vermek önemli. Ayrıca aynı dönemde serum ve yoğun bakım maskelerini düzenli olarak uygulamak da o özel gün için saçlarınızın çok daha kusursuz şekil almasını sağlayacaktır.”

KLASİK TOPUZA MODERN ALTERNATİF

2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

Zarif, elegan, sofistike ve aynı zamanda çabasız… Klasik topuza bundan daha iyi bir alternatif olabilir mi? Bu modeli oval yüz yapısına sahip kişilerin rahatlıkla tercih edebileceğini belirten Gökhan Yalçıner, ekliyor: “Saçlarınızı geriye doğru kurutup, ensede alçak bir at kuyruğu şeklinde toplayın. Daire çizerek saçı döndürdükten sonra, bir tokayla yarısını tutturun. Artan ucu topuzun etrafında dolaştırın.”

Eğer üstü çiçeklerle süslenmiş volümlü bir taç kullanacaksanız, saçınızda bu görseldeki gibi sade bir model kullanmanız uygun olacaktır diyen Ahmet Çoban ise bakın neye dikkat çekiyor: “Topuz ile at kuyruğu arası bu modern toplama en çok sarı renkte saçlara yakışır. Çünkü bu renk saçlar verilen formdaki ince detayları çok iyi gösterir.”

GELİN SAÇINDA SON TRENDLER NEDİR?

Gelin saçı ve makyajı deyince akla ilk gelen adreslerden Jonat’s Couture’ün kurucusu saç ve makyaj tasarımcısı Gökhan Yalçıner, ekibiyle birlikte kişilerin bireysel taleplerini değerlendirerek yüz ve saç anatomilerine uygun olarak yaptıkları tasarımlarla biliniyor. Yalçıner, gelin saçında bu yazın trendlerini şöyle anlatıyor:

“Bu sene hem saçlarda hem de kullanılan ürünlerin dokularında doğallık ön planda. Yüzün ifadesini daha net ortaya çıkaran nemli, sağlıklı ve parlak saç görünümlerine sıkça rastlayacağız. Yüze masum bir ifade katmak için topuzlara romantik dalgalar eşlik ediyor. Kır düğünlerinde bu sene de örgülü topuzlar çok ön planda, ek olarak aralara tutturulmuş minik çiçekler göreceğiz. Hareketli ve kabarık prenses gelinlikleri tercih edecek gelinler sofistike ve yalın topuzlara, sade ve uçuş uçuş gelinlikleri tercih edenler ise at kuyruğu veya yarım toplu saç modellerine yönelebilir.”

BOHEM ÖRGÜLERLE HELENİSTİK ETKİ

2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

Bohem ve Helenistik gelinliklerin vazgeçilmez tamamlayıcısı örgülerle “Game of Thrones” dizisindeki Khaleesi karakteri gibi mitolojik bir havaya bürünmeniz mümkün! Ahmet Çoban, bu modelin ön kısımları yatıştırılması gereken saçlar için uygun bir çözüm sunabileceğini belirtirken, kalın telli saçların bu tarz örgüleri daha güzel göstereceğine de dikkat çekiyor.

Gökhan Yalçıner, özellikle yuvarlak yüz yapısına sahip kişilere uygun olduğunu belirttiği bu modeli uygulamadan önce saça fön ve fırça ile dalga verdikten sonra parlak bir görüntü elde etmek için serum sürülmesini öneriyor. Daha sonra iki yandan örülen örgülerin arkada birleştirileceğini ekliyor.

{771051}

AT KUYRUĞUNA KURDELE DOKUNUŞU

2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

“Az daima çoktur” lafını doğrulayan bu görünümde, dilediğiniz renk ve kumaşta bir kurdeleyle, küçük dokunuşla büyük etki yaratmak çok kolay. Bu modelde saç kesiminin katsız olmasının önemini vurgulayan Gökhan Yalçıner, yüz yapınıza göre saç ayrımını belirledikten sonra, saçı kalın tutamlara ayırıp natürel bir dalga vermenizi, ardından da küpenize uyan bir saç aksesuarıyla alçak bir at kuyruğu şeklinde toplamanızı öneriyor.

Ahmet Çoban ise, dantel motifli gelinliklere uyum sağladığını belirttiği bu at kuyruğunun, kafa şekline göre biraz daha yukarıdan da toplanabileceğini ekliyor.

NELERİ UYGULAMALI, NELERDEN KAÇINMALI?

MOS Kuaförleri Genel Müdürü Doğan Çelik, düğünden önce yapılması ve yapılmaması gerekenleri açıklıyor.

YAPIN

– “Her renk her kişiye yakışmaz. Cilt alt tonunuza en uygun rengi seçmek için düğünden en az bir ay önce bir profesyonelden yardım alın.”

– “Gelin saçlarında sizi farklılaştıracak nokta gelinliğinize uygun saç aksesuarları seçmeniz. Mesela gerçek papatyadan yapılan saç aksesuarları, Helen tarzı şekillendirilmiş saçınıza iliştirilen antik takılar veya saç örgülerinin arasına yerleştirilen ya da içinden geçirilen kurdelelerle farkınızı ortaya koyabilirsiniz.”

YAPMAYIN

– Saç boyasını son güne bırakmayın. Eğer rengi beğenmezseniz, sonrasında saçınızı biraz dinlendirip, tekrar boyama şansınız olsun.

– Özellikle saç açtırma işlemleri sırasında kadınların en büyük kabusu saçlarının yanması. Bu yüzden bu dönemde saçlarınızı riske atmayın ve saçınızın durumunun istediğiniz renk için uygun olup olmadığını mutlaka önceden iyi bir profesyonele danışın.

“SAHTE BOB”A ROMANTİK YORUM

2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

Saçım ne açık, ne de tam toplu olsun diyenler için seçtiğimiz bu oyuncu model; orta boy saçları ensenin yukarısında toplayarak daha kısa ve volümlü bir görünüm sağlıyor. Gökhan Yalçıner, alnı açık ve yüzü ters üçgen veya dörtgen olanların rahatlıkla kullanabileceğini belirttiği bu modelde saçların arkada gevşekçe toplanmadan önce maşayla dalgalandırılması gerektiğini söylüyor ve ekliyor: “Önlerde bırakacağınız saç tutamının kalınlığını yüz yapısına göre belirleyin.”

“Bu modelde son dönemde çok uygulanan uzun saçı küte çeviren bir toplama metodu görüyoruz,” diyen Ahmet Çoban, yan taraftan ayrık, yüzün bir tarafını kapatarak çerçeveleyen bu görünümün suratı daha ince gösterdiğinin altını çiziyor.

HANGİ GELİNLİĞE HANGİ SAÇ MODELİ TERCİH EDİLMELİ?

Gelinlik seçimine göre hangi saç modeli belirlemenin sırlarını MOS Kuaförleri Genel Müdürü Doğan Çelik’ten öğrendik.

– “Sade ve Fransız dantelinden yapılmış gelinlikler açık saç modelleri için uygundur. XXL dalgalar gelinliğin doğal görünümüyle bütünleşir.”

– “Gelinlik hareketliyse yüzü ön plana çıkaran net bir topuz taranmalı ve sade bir duvak veya aksesuarla saç tamamlanmalı.”

– “Sırtı açık gelinlik tercih edenlerde sıkı ense topuzu kurdele veya çiçeklerle bütünleştirilebilir.” (buraya “kutu yanı 1” isimli görsel gelebilir)

– “Kır düğünü veya beach tarzı mekanlarda giyilen elbise tarzı gelinliklerde otantik örgülü saç modelleri görünüme ayrı bir hava katar.”

– “Straplez gelinliklerde özenli görünmeyen topuzlar daha modern bir görüntü yakalamamızı sağlıyor. Bu topuzlar fresh görünmek isteyenler için tepede minik yapılırken, elegan görünüm isteyenler için ensede dağınık toplamalar şeklinde karşımıza çıkıyor.”

{771050}

KUMSAL DALGALARIYLA DOĞAL ETKİ

2018 Gelin Saçı Trendlerini Ünlü Saç Tasarımcıları Yorumladı

“Saçım günlük hayatta nasılsa, düğünümde de öyle olsun” diyen, seçimini her daim doğallıktan yana kullanan gelinler; bu öneri sizin için! Ortadan ayrık, yapılı yapılı durmayan, maşalı saç görünümünden uzak bu bozuk, ama kendi içinde ahengi olan dalgalar; herhangi bir saç aksesuarı veya duvak olmadan kullanıldığında nasıl da çabasız ve kendine güvenli, değil mi?

Eğer günlük hayatta kendinize en çok bu modelin yakıştığını düşünüyorsanız, düğününüzde de rahatlıkla tercih edebileceğinizi belirten Ahmet Çoban; “Ayrıca bu tarz açık, dalgalı modellerin renk geçişleri olan, highlight’larla aydınlatılmış saçlara çok yakıştığını düşünüyorum” diyor. Gökhan Yalçıner ise, dalgaların şeklini daha uzun süre koruyabilmesi için saç nemliyken geneline köpük uygulanmasını öneriyor ve böylelikle ince telli saçların da daha hacimli görünmesinin mümkün olduğunu söylüyor.

Elif Tuncel
Elif Tuncel Tüm Yazıları