preloader

2018 Düğün Organizasyonu Trendleri

06.04.2018
2018 Düğün Organizasyonu Trendleri

Yazı Boyutu:

Düğün organizasyonunda son trendleri alanlarında uzman olan Ceremony Flowers & Event, Cherie Flowers & Event, KM Events, My Wedding ve Aytül & Yonca PR&Events’e sorduk.

2018 düğünlerinde öne çıkan trendler hangileri?

Ceremony Flowers & Event

Her şeyden önce mütevazılığı bir kenara bırakacağımız çok açık; ihtişamlı, iddialı bir şıklık anlayışı için harekete geçiyoruz. Moda tutkunlarının da bildiği gibi, bu yıl kendini belli eden tonların ve formların yılı. 2018’de farklı desenler ve iddialı renkler bir araya gelecek; transparan ya da parlak dokular alışılagelmişin dışında boyutlarda kullanılarak göz dolduracak. Moda dünyasının bu iddialı kurgusunu düğünlerimizde sık sık hissedeceğiz.

Cherie Flowers & Event

Doğa dokularının daha çok olduğu, vintage trendler.

KM Events

2018’in düğün trendleri, düğünleri konseptler ile işlemek… Çok standart bir otel balo salonunu bir Roma bahçesine, İskoçya'da bir şatoya veya Monmartre'de bir sokağa dönüştürmek mümkün… Balo salonlarının duvarlarını baskılı kumaşlarla dekore ederek istediğimiz görüntüyü elde ediyor, düğün sofralarını ise tamamen temanın içeriği ile dizayn ediyoruz. Örneğin, temamız bir Roma bahçesiyse, bahçenin resmi veya deseni duvara baskı kumaşlar ile yansıtılıyor, sofralar aynı temayı içeren obje ve çiçekler ile dekore ediliyor. Nikah şekeri, gelin buketi ve hatta gelinlik bile artık temaya göre seçiliyor.. Kısacası bizim mesleğimiz artık çok zevkli ama bir o kadar da zor bir hale geldi.

Mywedding by Celebration

Instagram ve Pinterest gibi sosyal medyanın güçlü etkisiyle “temalı düğün” veya bir başka deyişle “konulu düğün”ler 2018’e damga vuracak. Mywedding by Celebration için mevsimsel, ilkbahar, kış, yaz, sonbahar, yeni yıl gibi temalardan çok, gelin ile damadın hayatına dokunmuş bir film, bir şiir, bir anı, bir mekan gibi konuların yaratıldığı düğünler 2018 ve sonraki yıllarda da ardından çok konuşulan düğünler mottosuyla, rengiyle, ama en önemlisi tasarımıyla hep ön planda olacak. Bir başka deyişle “tasarım düğünler” başlığı altındaki düğünler yıllarca konuşulacak düğünleri de ortaya çıkaracak.

Aytül & Yonca PR&Events

Aytül & Yonca olarak biz her düğünde farklı bir hikâye yaratıyoruz, daha önce gerçekleştirilmemişi gerçekleştiriyoruz. O nedenle trendleri çok fazla takip etmiyoruz. Bizim düğünlerimizin çıkış noktasını her zaman sanat ve moda oluşturuyor. Tasarımlarımız, alışıldık düğün konseptlerinin çok ötesine geçip hem çiftin hem de misafirlerinin yaşam boyu hatıralarında kalacak tecrübelere dönüşüyor. Bu yaz tasarladığımız tüm düğünlerin de merkez noktasında “sürpriz” etkisi bulunuyor. Bu sürprizlerde çiçekler her zaman baş rolde oluyor.

2018 Düğün Organizasyonu Trendleri

Aytül & Yonca PR&Events

Kır düğünü, salon düğünü, sahil düğünü… Bu yıl trendler en çok hangilerinin ön planda olacağını söylüyor?

KM Events

Gençler artık balo salonlarından biraz sıkıldı. Şehirden uzakta mekanlar artık daha tercih ediliyor. Bu mekan bazen başka bir ülke veya şehirden uzak Bodrum, Çeşme gibi yazlık bir mekan ya da bir kır evi bahçesi olabiliyor. Hiçbir yere gidemeyenler ise, yaratılan farklı konseptler ile başka bir dünyaya geçiş yapıyorlar…

Mywedding by Celebration

Yapılan tasarımlarla bambaşka atmosferlere dönüşecek salon düğünleri her zaman ön planda. Bunun yanı sıra sahil düğünleri, şehir ve ülke dışı butik düğünleri de bol bol konuşacağız.

Aytül & Yonca PR&Events

Bu yazın düğünlerini doğaya dönüş ve maksimalist etkiler, müthiş bir şekilde etkisi altına almış durumda. Tüm dünyada yaşanan streslerle birlikte artık insanlar yaşamlarının en özel gününde bolca renk, çiçek ve doğal tasarımlar görüp bir hayal içinde yer almak istiyor. Bu bakış açısıyla sahil düğünlerine de oldukça fazla ilgi var. Çiftler, en yakınlarıyla birlikte bir hafta sonu yaşamaktan ve düğün sürecini daha geniş süreli yaşamaktan keyif alıyorlar. Türkiye’de Bodrum ve Çeşme her zaman, sahil düğünleri için en popüler adresler.

2018 Düğün Organizasyonu Trendleri

Aytül & Yonca PR&Events

Dekorasyon ve çiçeklerde en çok hangi renkleri göreceğiz?

Ceremony Flowers & Event

2018’in iddiasına uygun olan dokulu ve koyu renkli çiçekler büyük yeşilliklerle kombinlenerek masaları süsleyecek. Bol bol göreceğimiz lazer kesim malzemeler, gümüş ve bakır tonlarında metallerle birleşip arka planları oluşturacak.

Cherie Flowers & Event

Morlar, pembeler, marsala; doğadaki renklerin enerjisini hissedebileceğimiz renkleri göreceğiz.

KM Events

Eskiden düğün denince akla beyaz gelirdi, şimdi artık renkler düğünlerde çok moda… Turuncular, lilalar, morlar, fıstık yeşiller ve pudra pembeden fuşya pembeye her renk tercih ediliyor… Hatta siyah bile düğünlerde artık sıkça kullanılıyor. Sadece çiçekler mi; kumaşlar, dans pisti, duvarlar da tıpkı çiçekler gibi kombin renklerde çalışılıyor ve ortaya adeta bir sanat eseri çıkıyor.

Mywedding by Celebration

2018’in Pantone rengi mor olmasına rağmen bu sene geometrik desenler içinde göz alıcı çarpıcı renkler düğünlere uygulanacak. Dolce&Gabbana’nın inanılmaz zenginliği Mywedding by Celebration düğünlerine mutlaka yansıyacak. Sıra dışı uyumlar, asimetri içinde yaratılmış simetriler, vizyon sahibi düğün sahiplerinin düğünlerini yıllarca konuşturacak.

Aytül & Yonca PR&Events

Tüm renkler ve tüm çiçekler bizim için baş tacı… Biz çiçeği yalın haliyle seviyoruz. Son dönemde manikürsüz- bahçe stilindeki çiçekleri fazlasıyla kullanıyoruz ve dünyadaki birçok çiçek tasarımcısının da bu tarzı benimsediğini gözlemliyoruz. Ne kadar çok çeşit ya da renk kullansak dahi çiçeklerin birlikteliğinde bir sadelik, sofistikasyon arayışı içindeyiz. Çiçek seçimlerimizi her zaman gelinlerimizin beğenisini kendi yaratıcı bakış açımızla yorumlayarak ortaya koyuyoruz. Dahlia, sweet avalanche ve anemon gibi çiçeklere özel bir zaafımız var. Türkiye temsilcisi olduğumuz, dünyanın en önemli çiçek sanatçılarından Jeff Leatham ile birlikte çalıştığımız düğün ve davetlerimiz dışında daha doğal bırakılmış çiçek tasarımlarını kullanmaktan keyif alıyoruz.

2018 Düğün Organizasyonu Trendleri

Aytül & Yonca PR&Events

{771051}

Bir düğün organizasyonunda en önemli detay nedir?

Ceremony Flowers & Event

Hiçbir detayı atlamamaktır. O gün hataya yer yoktur. Kokteyl, nikah seramonisi, ilk dans, pasta töreni, davetiye tasarımı, müzik, ışık, yemeklerin lezzeti, çalışanların performansı… Her biri en az diğeri kadar önemlidir.

Cherie Flowers & Event

Müşterinin isteğinin doğru anlaşılıp uygulanması ve aynı zamanda planların iyi yapılıp zamanın iyi kullanılması.

KM Events

Düğün organizasyonunda en önemli detay, çok şık projeler çalışılırken kimi zaman şıklık adına davetlilerin rahatı, yemeklerin servis akışı ve düğün anının akışı atlanabiliyor. Bu nedenle evlenen çiftlerimize en büyük önerim, dekorasyona verdikleri önem kadar akış planına, düğün koordinasyona ve servis akışına da önem veren organizasyon firmaları ile çalışmaları.

Mywedding by Celebration

Düğün organizasyonunun doğru planlanması! Akışına bırakılan değil, akışı yaratılan düğün, düğündür. Yoksa her düğün birbirine benzer… Ayrıştırılamaz düğünler ortaya çıkar ne yazık ki. Koreografisi olan, planlaması iyi yapılmış; davetli kitlesine göre müzik seçimleriyle öncesinde hiçbir detay atlanmadan tasarlanmış düğün, düğündür. Ve bu tasarım düğünleri göz kamaştırıcı hale getiren ışık sistemi can damarıdır Mywedding by Celebration düğünlerinin.

Aytül & Yonca PR&Events

Bir düğünün mükemmel olması için en önemli unsur, doğru ekiplerin bir araya gelmesi. Düğünün tasarımı yapılırken sunulacak ikramların stilinden davetileri karşılayacak kişilerin görünümlerine kadar tüm detayların bir bütün olarak tasarlanması gerekiyor. İyi bir ses ve ışık sistemi, konukların enerjisini tüm gece boyunca yüksek tutabilecek bir DJ ve işini çok iyi bilen bir catering ekibi düğünün temel taşlarını oluşturuyor. Mutlaka bütünlüğün sağlanması gerekiyor. O organizasyonla ilgili her detayın aynı dili konuşuyor olması çok hassas. Davette görev alacak garsonların eğitiminden, banyolarda kullanılacak sabuna kadar her detayın çok ince şekilde planlanmış olması bizim için olmazsa olmaz.

2018 Düğün Organizasyonu Trendleri

Aytül & Yonca PR&Events

{771046}

Gelin-damat adaylarına vereceğiniz en önemli ipucu nedir?

Ceremony Flowers & Event

Sürecin tadını çıkarmaları. Tek tavsiyem bu. Gerisi bizim işimiz.

Cherie Flowers & Event

Düğün gecelerinin tadını çıkarıp en çok eğlenen onlar olsun; bunun için de onları anlayan ve duygularını iyi yansıtabilecek olan ekipler ile beraber ilerlemelerini tavsiye ediyorum.

KM Events

Çiftler arasında en çok gözlemlediğim ve şaşırdığım ayrıntı, düğün hazırlıkları esnasında bazen gereksiz ayrıntılara takılarak birbirlerini kırmaları… Oysa önemli olan birbirini sevmek ve yeni bir yaşama elele başlamaya karar vermiş olmak. Sevgiyi ve saygıyı asla atlamadan düğünlerine konsantre olsunlar ve düğün günü sahip oldukları tüm enerjiyi düğüne yansıtacaklarını asla unutmasınlar.

Mywedding by Celebration

Düğününün son anına kadar aktif olarak, her detayın organize edilmesini sağlayan organizasyon firmalarıyla çalışmaları… Dekorasyon veya süsleyen firmalardan çok, krizleri öngören, gerekirse iyi yöneten, organizasyonu planlamayı bilen, düğüne sahip çıkan organizasyon firmalarıyla çalışmaları verebileceğim en önemli ipucudur. Bir gelin ve bir damat detaylar içinde kaybolmak yerine istedikleri detayları bulan, yaratan, tasarlayan firmaları seçmeliler. Mywedding by Celebration için güzellik detaylarda gizlidir.

Aytül & Yonca PR&Events

Düğün sürecinde çiftler, genellikle çok strese girebiliyor. Oysa ki bu süreç hayatlarının en güzel anlarından biri. Tüm detayları onlar için düşünebilecek profesyonel bir ekiple anlaşıp, sonrasında keyfini çıkartmalarını öneririz. Düğün hazırlıklarına minimum üç ay evvelinden başlamak ve planlı programlı olmak onları ayrıca rahatlatacaktır. Bu planlama ve organize sürecinden keyif almaları, o gecenin çok daha eğlenceli geçmesi için bir anahtar niteliği taşıyor. Ve tabii düğün gecesi bol bol eğlenmeleri… Gelin ve damadın kendisinin gerçekten eğlendiği bir düğün, her şeyin ötesinde en güzel ve özel düğündür.

2018 Düğün Organizasyonu Trendleri

Aytül & Yonca PR&Events

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları