preloader

2018 Damatlık Trendleri

27.03.2018
2018 Damatlık Trendleri

Yazı Boyutu:

Düğün sezonunun yaklaşmasıyla hazırlıklara başlayan damat adaylarına damatlık seçimlerinde yol gösterecek trendleri Damat Tween Tasarım Departmanı Yöneticisi Pervin Tekintuş siz OGGUSTO okurları için anlattı.

“Düğün mevsiminin yaklaşmasıyla günümüzde gelinler kadar damatlar için de fazlasıyla alternatif mevcut. Bu da damat adaylarını seçimlerinde daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Bu özel gecede stiliniz ile kazanan olmak, işin püf noktalarına hakim olmaktan geçiyor. Etkinliğin yapılacağı mekandan giyeceğiniz smokin tarzına kadar hepsi birbiriyle bağlantılı olmalıdır.”

2018 Damatlık Trendleri

Düğün mekanını göz önünde bulundurun

Damatlık seçerken ilk dikkat edeceğiniz noktaların başında düğünün yapılacağı lokasyon geliyor. Otel, balo salonu gibi resmi mekanlarda yapılan bir etkinlikte koyu renk bir smokin tercih etmelisiniz. Özellikle siyah ya da jakarlı gece mavisi gibi tonlarla zamansız bir şıklık yaratabilirsiniz. Yine benzer mekanda daha restoran havasında bir etkinlikten bahsediyorsak, smokin yerine yine koyu renk bir takım elbise de tercih edebiliriz. Kır düğünü, plaj gibi destinasyonlara taşınan açık hava düğünlerindeyse artık daha özgürsünüz. Smokin giymek isterseniz daha açık renkli buz mavisi ya da ekru ceketli bir smokin tercih edebilirsiniz. Daha parti tadında bir etkinlikten bahsediyorsak kum beji, ekru tonlu ketenli takım elbiseler oldukça şık bir seçim olacaktır.

{88304}

Vücut tipinize göre takım elbise seçin

Kısa boylu erkekler tek renk slim fit takım elbise ya da smokin tercih ederek boylarını olduğundan daha uzun gösterebilirler. Uzun boylu erkekler iki renkli alternatifleri de değerlendirebilirler.

2018 Damatlık Trendleri

Detaylar küçük ama önemlidir

Klasik bir smokin tercih ediyorsanız, bunu manşetli bir gömlekle tamamlamalısınız. Seçeceğiniz kol düğmesi metalik ya da küçük taşlı bir model olacağı gibi kendi karakterinizi ve tarzınızı yansıtan sembolik eğlenceli detaylar da olabilir.

2018 Yaz trendlerinde düz kumaşlı smokinler yerini biraz daha kendinden dokulu modellere bırakarak farklılık arayan stil sahibi erkekler için vazgeçilmez olmaya aday. Ayrıca yaka ve boyun çiçekleri ince fularlar ve büyüyen papyonlar da aksesuar konusunda farklılık arayanlar için ideal çözümler oluyor.

{88299}

2018’in öne çıkan renkleri

Öne çıkan renk tonlarında ise siyahın liderliği her zaman tartışılmaz. Fakat kumaşlarında jakarlı ya da minik dokulu yapısıyla o da farklılaşıyor. Ona eşlik eden gece mavisi tonları da jakarlı dokusuyla modern bir dokunuşa sahip. Fresh tonların etkisi de ilkbahar/yaz sezonunda oldukça fazla. Özellikle ekru ve buz mavisi tonları farklılığı ve canlılığı vurguluyor.

2018 Damatlık Trendleri

Seçiminizi son dakikaya bırakmayın

Damatlık seçimlerinizi düğünden minimum bir ay önce yapmalısınız. Belli bir prova ve tadilat süreci olacağından son ana bırakmak riskli olacaktır. Fakat özel dikim yani ‘tailor made’ tercih ediyorsanız bu süre biraz daha fazla olacağından mağaza ile önceden randevu alarak plan yapmanız gerekmektedir.

Bu sezon özellikle bahsettiğimiz gibi özellikli kumaşlarımız ön planda. Kendinden dokulu mat jakarlı kumaşlardan yapılan ve kişiye özel hissi yaratan detaylarla kırlangıç yaka smokinler sezonun başrollerinden. Ayrıca içine tek yelek de tercih ederek görünümünüzü zenginleştirebilirsiniz.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları