preloader

Galeriler Art Show’da Buluşuyor

20.02.2024
Galeriler Art Show’da Buluşuyor

Yazı Boyutu:

Galerileri tek bir çatı altında buluşturarak Türkiye sanat dünyasına yenilik getiren Art Show: Galeriler Buluşması etkinliğinin tüm detaylarını keşfedin.

Türkiye sanat piyasası yeni bir oluşuma kavuşuyor: Art Show: Galeriler Buluşması. İsminden de anlaşılacağı gibi galerileri bir çatı altında buluşturan bir etkinlik. Evet bu yeni bir şey değil, galerileri ilk defa bir arada görmüyoruz. Ancak kendi inisiyatifleriyle yan yana geldiklerini, iş bölümü yaptıklarını, demokratik ve şeffaf bir iş bölümüyle güçlerini birleştirdiklerini daha önce görmedik. Tam da bu yüzden heyecanlıyız.

Galeriler Art Show’da Buluşuyor
Mehmet & Kazım, “110320”; 2020

24 çağdaş sanat galerisinin bir araya gelerek organizasyonunu üstlendiği Art Show: Galeriler Buluşması, 20 Şubat 2024’teki ön gösterimle ve 21-25 Şubat 2024 tarihleri arasındaki genel ziyaretiyle, The Ritz-Carlton Residences’de izleyicilerle buluşuyor. Bir fuardan öte 24 galerinin bir araya gelerek büyük ve kapsamlı bir sergi kurguladığını düşünebileceğimiz Art Show: Galeriler Buluşması, şimdiden heyecanlandırıyor ve İstanbul sanat sahnesine yeni bir soluk katacak gibi görünüyor.

“Dayanışma” oluşumun anahtar kelimelerinden biri olarak dikkat çekiyor. 24 galerinin bir araya gelmesi, herkesin işin bir ucundan tutması, emeğini ortaya koyması, imece usulü görev dağılımı, kısıtlı zamanda bu denli büyük bir işin altından kalkılmasının ardındaki sırrı açıklar nitelikte. Eşitlikçi, şeffaf bir ortamın ve kolektif üretimin açıkça hissedildiği birliktelik gücünü de buradan alıyor.

Art Show: Galeriler Buluşması’nın ilk edisyonunun cesur katılımcıları arasında; Ambidexter, Anna Laudel, Art On İstanbul, artSümer, Bosfor, BüroSARIGEDİK, C.A.M Galeri, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Nev İstanbul, GALERIST, KAIROS, Martch Art Project, MERKUR, Öktem Aykut, PG Art Gallery, Pilot, Pi Artworks, PILEVNELI, Rıdvan Kuday Gallery, Sanatorium, THE PILL, Versus Art Project, x-ist bulunuyor.

Bir kurum, kişi ya da işletmeye bağlı olmayan kolektif bir üretimin ürünü Art Show: Galeriler Buluşması’nın henüz ilk edisyonunda yanında olan birçok destekçisi var. Bilgili Holding‘in ana sponsorluğunda ve Yapı Kredi Özel Bankacılık‘ın kurumsal sponsorluğunda gerçekleşen serginin mimari tasarımını Emre Arolat (EAA) ve Murat Tabanlıoğlu (TA) ortaklaşa üstleniyor. TBWA, Yöntem Communications, AVANT D’ART, İBB Kültür AŞ, Şişli Belediyesi, Jaguar gibi birçok isim destekçiler arasında dikkat çekiyor.

Oluşum eser seçkilerine ek olarak paralel etkinlikleri, dinamik programı ve konuşma serileriyle de dikkat çekiyor. Sanat izleyicisi, sanat profesyonelleri ve kültür sanat aktörlerini etkileşimli ve ilham verici bir diyaloğa davet ediyor. 21-25 Şubat 2024 tarihlerinde etkinlik süresince devam edecek konuşma programını Art Show Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Burcu Dimili
Burcu Dimili Tüm Yazıları