preloader

2022 İstanbul Komedi Festivali'nde İzlemeniz Gerekenler

24.10.2022
2022 İstanbul Komedi Festivali'nde İzlemeniz Gerekenler

Yazı Boyutu:

2016 yılından beri düzenlenen İstanbul Komedi Festivali, bu yıl 11 Kasım – 12 Aralık tarihlerinde yine şehre kahkahayı getiriyor. Festivalde izlemeniz gereken etkinlikleri sizler için derledik.

Her yıl New York, Toronto, Londra, Edinburgh, Boston, Brooklyn, Leicester, Auckland, Melbourne gibi dünyanın çekim merkezi olmuş şehirlerinde gerçekleştirilen, komedi festivallerinin Türkiye’deki öncüsü İstanbul Komedi Festivali şehre bu yıl beşinci kez kahkahayı getirecek.

İstanbul Komedi Festivali Nedir?

2016 yılından beri BKM tarafından gerçekleştirilen İstanbul Komedi Festivali kapsamında mizahın ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi ve en yeni isimleri İstanbul’da buluşuyor. Her yıl değişen ve gelişen takvimiyle İstanbul Komedi Festivali, dünyanın pek çok ülkesinde süregelen uluslararası komedi festivalleri gibi uzun soluklu ve geleneksel yapıya zemin hazırlamış olmasının yanı sıra, komedinin her alanını kucaklayan bir platformla İstanbul’un uluslararası komedi festivalleri takviminde daimi yer almasını da hedefliyor.

Türkiye ve dünyadan bir çok ünlü ve genç komedyenin katılımı ile gerçekleşen festival, mizah temalı sergilerden keyifli komedi show’lara, özel konuklarla yapılan panellerden, komedi film gösterimlerine kadar geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor.

İstanbul’da Yıldızlar Geçidi

Beşinci yılında komedi festivalinin kalbi olan İstanbul, festivale özel hazırlanan projeler ile 30’dan fazla ayrı sahnede, 82’si yetişkin, 20’si çocuk olmak üzere 220’den fazla etkinlik ile 7’den 70’e tüm şehre kahkahayı getirecek.

BKM Organizasyonu ile bu yıl beşinci kez düzenlenen İstanbul Komedi Festivali, her sonbaharda kahkaha dolu bir program ile, İstanbul’u kelimenin tam anlamı ile ele geçiriyor. Bu yıl 11 Kasım – 12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Komedi Festivali; komedinin yıldız ve usta isimlerini ağırlamaya, şehri yeniden kahkahalarla donatmaya hazırlanıyor.

İstanbul Komedi Festivali Önerileri

BKM Mutfak Açık Mikrofon

11 Kasım Cuma günü BKM Mutfak Çarşı’da, Volkan Bilir’in sunumu ile 6 BKM Mutfak komedyeninin performansları, BKM Mutfak Açık Mikrofon’da seyirci ile buluşacak!

Yer: BKM Mutfak Çarşı

Tarih: 11 Kasım, 20:00

Bilet: Biletix

Demet Akbağ Bir Demet Muhabbet

Çocukluğunda ev halkına yaptığı gösterilerden başlayarak hayat yolculuğunu paylaşacak ve bol kahkahalı, bol maceralı eşsiz anıları ile Demet Akbağ, İstanbul Komedi Festival’i etkinlikleri kapsamında izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yer: Sofitel Otel

Tarih: 29 Kasım 2022, 21:00

Bilet: Biletix

Zengin Mutfağı

23 Kasım Çarşamba akşamı Zengin Mutfağı Maximum Uniq Hall’de seyircisi ile buluşacak. asıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları’nda bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

Yer: Maximum UNIQ Hall

Tarih: 23 Kasım 2022, 21:00

Bilet: Biletix

Gani Müjde ile İsim-Şehir-Hayvan-Bitki

Mizah ustası Gani Müjde çocukluğunda oynadığı oyunu bu kez sahneye taşıyor.
Sizin ve kendisinin hayatına giren isimleri, şehirleri, hayvanları, eşyaları ve artistleri eğlenceli üslubu ile anlatıyor.

Yer: BKM Mutfak Uniq

Tarih: 3 Aralık 2022, 21:00

Bilet: Biletix

Sunay Akın

Türkler, Çinliler ve Vikingler nasıl bir araya geldi? Astronotlar Ay’da nasıl mahsur kaldı? Piri Reis’in haritasındaki gülümseyen sır ne? Uzay’da aşk var mı? Sunay Akın, anlattığı hikayeler ile geçmişle bugün arasında eğlenceli bir köprü kuruyor.

Yer: Maximum UNIQ Hall

Tarih: 17 Kasım 2022, 21:00

Bilet: Biletix

Can Yılmaz & Zafer Algöz – Burda Olan Burda Kalır

İstanbul Komedi Festivali, 8 Aralık Perşembe günü İş Sanat’ta “Burda Olan Burda Kalır” adlı stand-up gösterileri ile Zafer Algöz ve Can Yılmaz’ı izleyicileri ile buluşturacak. Sosyal medyada paylaşımları ve Burda Olan Burda Kalır adını verdikleri milyonlarca izlenmeye sahip YouTube kanalları ile çok beğenilen Zafer Algöz ve Can Yılmaz, aynı adı verdikleri, farklı içerik ile gerçekleştirdikleri iki kişilik stand-up gösterileri “Burda Olan Burda Kalır”ı İstanbul Komedi Festival’i kapsamında sahneye taşıyor.

Yer: İş Sanat İş Kuleleri Salonu

Tarih: 8 Aralık 2022, 20:30

Bilet: Biletix

Berfu & Eser Yenenler ”Çift Terapisi”

Kadın erkek ilişkilerindeki problemler ortak mıdır yoksa her ilişki kendine mi özgüdür? Berfu Yenenler ve Eser Yenenler ilişkilerinde yaşadıkları problemleri çözmek için çift terapisine gitmeye gerek olup olmadığına seyirciyle birlikte karar verecek. Bu yıl ilk kez bir çift festivalde, Çift Terapisi isimli gösterisiyle yer alacak.

Yer: Beşiktaş Kültür Merkezi

Tarih: 4 Aralık 2022, 20:00

Bilet: Biletix

Joe Sutherland

İstanbul Komedi Festivali İngiltere’nin en büyük ve en iyi kulüplerinde sahne alan Joe Sutherland’ı Türk seyircisi ile buluşturuyor.

Yer: Maximum UNIQ Box

Tarih: 11 Kasım 2022, 21:00

Bilet: Biletix

Denis Smirnov – Russian Standup Comedy Show

TNT kanalındaki gösterileriyle milyonlara ulaşan Rus komedyen Denis Smirnov, İstanbul Komedi Festivali etkinlikleri kapsamında Türk seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

Yer: BKM Mutfak Çarşı

Tarih: 4 Aralık 2022, 20:00

Bilet: Biletix

Plastik Aşklar

Usta oyuncu Oya Başar’ın ve başarılı oyuncu Ebru Kural’ın muhteşem performansıyla “Plastik Aşklar” oyununa ev sahipliği yapıyor. Knedinizden çok şey bulacağınız “Plastik Aşklar” tiyatro oyunuyla kahkaha tufanına hazır olun.

Yer: Maximum UNIQ Box

Tarih: 29 Kasım 2022, 21:00

Bilet: Biletix

Sergen Deveci

İstanbul Komedi Festivali, 22 Kasım Salı günü Akatlar Kültür Merkezi’nde, Instagram’da çektiği videolarla milyonların beğenisini ve sevgisini kazanan Sergen Deveci’yi, tek kişilik stand-up gösterisi ile izleyiciler ile buluşturacak.

Yer: Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi

Tarih: 22 Kasım 2022, 20:30

Bilet: Biletix

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları