preloader

2018 Mücevher Trendleri

12.12.2017
2018 Mücevher Trendleri

Yazı Boyutu:

Mavi Taşlar

2018 Mücevher Trendleri

Dünyanın renksizliğine inat, doğanın her türlü mavisini barındıran mücevherler hem tasarımcıların hem de kadınların gönlüne taht kurmuş durumda. Tanzanit tonlarından Paraiba Turmalin’in elektrikli mavisine, turkuazlardan akuamarinlere ve lapis lazulilerden safirlere kadar mavinin her tonu 2018’in vazgeçilmezi.

Metalik Aplikeler

2018 Mücevher Trendleri

Dantelin romantizmi, ince işçiliği, geçmişi 15. yüzyıla giden teknikler ve günümüzün lazer teknolojisi bir araya gelince etkisini uzun süre kaybetmeyecek tasarımlar ortaya çıkıyor. Grift işçilik duygusu veren bu tasarımlar aynı zamanda markaların az metal kullanarak daha ulaşılabilir fiyatlara takılar yaratmasını sağlıyor.

Mücevhere Heykel Dokunuşu

2018 Mücevher Trendleri

Gittikçe hızlanan ve sadeleşen yaşam tarzına paralel olarak bir tasarım olduğunun altını çizen; ancak ‘ben buradayım’ diye bağırmayan tasarımlar yılın gözdesi. Geometrinin 3 boyutlu filmlerle ve sanal gerçeklikle buluşması, bu tasarımların çıkış noktası. Net ve keskin hatlı sürreal mücevherler, küpler, prizmalar, çokgenler bu dünyanın ayrılmaz parçaları.

Saf Altın

2018 Mücevher Trendleri

1980’lerin yeniden canlanması olarak görülebilecek altın takılar bu sezon da çok popüler. Üstelik değerli taşların desteğini almadan tasarlanan sırf altın takılar bazen büyük boyutlu bir bilezik, bazen ise minik duygusal kolyeler olarak göze çarpıyor. Altın mücevherlerde özellikle yeni tekniklerle hayata geçirilen farklı yüzey dokuları göze çarpıyor.

Fantezi Ormanı

2018 Mücevher Trendleri

Tasarımcılar doğa tutkusundan vazgeçmiyor. Ancak mutluluk hayallerini süsleyen kelebekler, yusufçuklar, çiçek bahçeleri ve fantezilerin süslediği bu akımda realizme yer yok.

Alışılmadık İnciler

2018 Mücevher Trendleri

Doğanın denizlere, denizlerin kadınlara armağanı; yüzyıllardır masumiyetin ve saflığın simgesi inci, zarif ve asil giyim tarzının da en önemli tamamlayıcısı olarak kabul ediliyor. Alışılmışın aksine inciler, bu yıl romantik ve hanım hanımcık görüntülerini marjinal tasarımlara ve düzensiz şekilli barok incilerine bırakıyor. Genellikle benzersiz ve akıcı biçimleri sebebiyle barok inciler, yüzükler ve pandantiflerde tercih ediliyor.

Beyaza Dönüş

2018 Mücevher Trendleri

Yıllardır renkli taşların gölgesinde kalan beyaz pırlantalar, görkemli bir dönüş yapıyor. Farklı kesim pırlantaların birlikte olduğu tasarımlar çok beğenilse de bagetler tartışılmaz şekilde ‘kraliçe’. Özellikle kareden uzaklaşan dikdörtgen kesimli tasarımlar asi bir zarafet veriyor.

Özlem Güsar
Özlem Güsar Tüm Yazıları