preloader

2017 Mücevher Trendleri

19.01.2017
2017 Mücevher Trendleri

Yazı Boyutu:

2017 mücevher trendleri stilimizi nasıl etkileyecek? Sezona damgasını vuracak trendler arasında; mavi taşlar, ham taşlar, barok inciler, mine işçiliği ve dev kolyeler göze çarpıyor.

Mavi Mücevherler

2017 Mücevher Trendleri

Dünyanın renksizliğine inat; doğanın her türlü mavisini barındıran mücevherler hem tasarımcıların hem de kadınların gönlüne that kurmuş durumda. En derin ve özgün mavi olarak kabul edilen Tanzanit tonlarından, Brezilya’nın Paraiba bölgesinde çıktığı için Paraiba Turmalin adı verilen elektrikli maviye, turkuazlara, akuamarinlere, lapis lazulilere ve safirlere kadar mavinin her tonu 2017’nin vazgeçilmezi.

Saf Altın

2017 Mücevher Trendleri

1980’lerin yeniden canlanması olarak görülebilecek altın takılar bu sezon da çok popüler. Üstelik değerli taşların desteğini almadan tasarlanan saf altın takılar bazen büyük boyutlu bir bilezik bazen ise minik duygusal kolyeler olarak göze çarpıyor. Altın mücevherlerde özellikle yeni tekniklerle hayata geçirilen farklı yüzey dokuları göze çarpıyor.

{77421}

Mine İşçiliği

3-Mine

Mücevher dünyası eski günlere özleminden vazgeçmiyor ve doğanın her detayını en güzel şekilde anlatmaya izin veren mine işçiliğini yeniden gözler önüne seriyor. Dünyada mine işçiliğini uygulayabilen ustaların giderek azalması nedeniyle; mineli mücevherler özellikle koleksiyonerlerin radarında.

Ham Taşlar

1900’lerin başında Doğu mücevherine “Barbar Mücevheri” adını veren Avrupa’lılara en çok şaşırtan şeylerden biri de değerli taşların ışığını ortaya çıkaran fasetler olarak kesilmemesi ve ham haliyle bırakılmasıydı. Yüzyıl sonra; hem büyüklüğü hem alçakgönüllü duruşu hem de hafiflikleri ile ham taşlar çok gözde.

Alışılmadık İnciler

5-inciler

Doğanın denizlere, denizlerin kadınlara armağanı, yüzyıllardır masumiyetin ve saflığın simgesi inci, zarif ve asil giyim tarzının da en önemli tamamlayıcısı olarak kabul ediliyorlar. Alışılmışın aksine inciler bu yıl romantik ve hanım hanımcık görüntülerini marjinal tasarımlara ve düzensiz şekilli inciler olan barok incilere bırakıyor. Genellikle benzersiz, akıcı biçimleri dolayısıyla barok inciler yüzükler ve pandantifler için tercih ediliyor.

{77398}

Dev Kolyeler

6-Dev-Kolyeler

Tek başına bir görünümü baştan aşağı değiştiren kolyeler kurtarıcı görevi görüyor. Bu dev kolyelerde çok farklı hammaddeler ve stiller birarada kullanılabiliyor. Asimetrik tasarımlar özellikle gözde.

Özlem Güsar
Özlem Güsar Tüm Yazıları