preloader

2022 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

15.12.2022
2022 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Yazı Boyutu:

Bazıları parıltılı bazıları kocaman! Ama hepsi dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Sonbahar/Kış 2022 sezonunun öne çıkan çanta trendlerini ve “it” parçaları OGGUSTO okuyucaları için derledik.

Bir stili çantadan başka ne tamamlayabilir? Her zamanın ve her stilin en vazgeçilmez parçaları çantalar hepimizin tutkusu değil mi? Klasik, zamansız parçalar bir yatırım hatta çocuklarımıza aktarılabilecek miraslarımız olurken sezonluk trendler eğlenmemizi sağlıyor. En güzel sürprizi de aradan yıllar geçtikten sonra geri dönen zamanının “it” parçaları yapıyor.

Kocaman omuz çantalarından içine ancak bir ruj sığabilecek kadar küçük çantalara 2022 Sonbahar/Kış podyumlarında çantalar bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Valentino’nun geri dönen zımbaları, Alexander McQueen’in punk stilinde de görünüyor. Loewe, Bottega Veneta ve Maison Margiela ise yumuşak dokulu, içi dolgulu modelleriyle konforlu bir görünüm sağlıyor. Coperni’nin çok konuşulan camdan yapılmış çantası ve Schiaparelli’nin ilhamını surrealizmden alan bir eser değerindeki koleksiyonu çantalara daha sanatsal bir bakış açısı getirdi. Klasik kış renklerinin yanında turuncular, jean kumaşlar ve daha birçok canlı renk öne çıkıyor.

İlhamını 2000’lerin parti ruhundan alan eğlenceli, ilgi çekici ve şaşırtıcı modellerden 90’ların minimal görünümlerine zengin çeşitliliğiyle bu sezon herkes kendi stilini tamamlayacak hem işlevsel hem de ruha hitap eden parçalar bulacak.

Yılın En Popüler Trendi; Çoklu Çantalar

Son zamanların en tartışmalı markası Balenciaga, yılın “it” çantasına imzasını attı. Klasik zımbalı tarzı bu sefer çoklu çantalara yansıdı. Kim Kardashian’dan Dua Lipa’ya birçok ünlünün de kolunda gördüğümüz bu model, İnstagram’ı da sarstı. Tarzını pratikliğinden alan bu tarzı diğer markalar da takip ediyor. Birçok farklı cebe erişim olması çantanızın derinliklerinde bir şeyler aramaktan da sizi kurtarabilir. Hem tarz hem de kullanışlı bu parçalar önümüzdeki sezonlarda da podyumlarda ve sokak stilinde olacak.

90’lardan Günümüze Minimalist Çantalar

2022 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri
Manc

90’ların şehirli, çalışan, kendi ayakları üstünde duran, bağımsız kadınlarından ilhamını alan minimalist stili geri dönmeye devam ediyor. Bu sezon da çantalarda sadeleşme var. Genelde silindirik yapıda, kutumsu formlarıyla hem gündüz hem de gece size eşlik edecek bu parçalara bu sezon dolabınızda yer açın.

Yarım Ay Çantalar

Coperni’den Miu Miu’ya birçok marka Y2K’den aldıkları ilhamla minik omuz çantalarının kıvrımlı formuyla dikkat çekti. Bottega Veneta’nın altın aksesuarlarla buluşmuş Sardine modeli hem podyuma hem de İnstagram’a damgasını vurdu. Gucci ise geri dönen ikonik Jackie 1961’iyle bu trende katıldı. Popülerliğiyle dolabınızda yer kazanacak bu parçalar pratikliğiyle de favoriniz olacak.

Extra Large Omuz Çantaları

Saint Laurent’in çokça konuşulan, Angelina Jolie’nin kolunda tanıdığımız Icane, bir başlangıçmış. Sonbahar/Kış koleksiyonlarının en yeni modeli kocaman, ekstra ekstra büyük omuz çantaları oldu. İster işe giderken, ister öğle yemeği için buluşurken içine dünyanızı sığdırabileceğiniz bu çantalar günlük, çabasız stilinizin merkezine oturacak.

Işıldama Zamanı

Valentino’nun bu sezonki imza rengi pembenin rugan haliyle, metalik derilere ve hatta direkt metalden yapılmış çantalara, bu sezon en büyük aksesuarınız parlayacak. Kış boyu partilerde ve davetlerde size eşlik edecek bu eğlenceli parçalar günlük stilinizi de beklenmedik bir birleşimle hareketlendirecek.

Yumuşak Dokular

Pandemiyle birlikte belki de en çok konforu arıyoruz. Podyumlarda ise konfor rüzgarı bu yumuşak, yastık görünümlü çantalarla esti. Onları elinizde taşımak, stilinizi yukarı çekerken içinizi de rahatlatacak gibi görünüyor. Kış günlerinde daha da çok aradığımız sıcaklığı ve keyfi bize sunuyorlar.

Tüylü Çantalar

2000’lerden dolabınızın arkalarında kalmış tüylü, kürklü- tercihen sahte kürklü- çantalarınız varsa onları kullanıma geri alma zamanı. Ve bir de markaların yeni sezonlarına bakarsanız, en popüler modellerini bu trendle nasıl buluşturduklarını görebilirsiniz. Chanel Boy’da yünlü bir kumaş kullanırken, Fendi, 25. yılında geri dönüşünü kutladığı Baguette modelini kış sezonunda renkli kürklerle piyasaya sürdü.

Şima Kurt
Şima Kurt Tüm Yazıları