preloader

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Yazı Boyutu:

Moda haftalarının izinde 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda çantalarımızı şekillendirecek trendleri inceledik. 2020 İlkbahar ve Yaz aylarının en mode ve en trend çanta modellerini keşfedin.

Mikro mini çantalar geçtiğimiz sene moda endüstrisinin dikkatini üzerinde toplasa da bir kenara not edin; yeni yılda yeni bir it-bag doğacak. Yeni hangi kıyafete yatırım yapacağınızı düşünmeden önce 2020 İlkbahar/Yaz defilelerine yansıyan çanta trendlerine göz atmanızda fayda var. Sonuçta çantalar, kadınların her gün yanlarına almak istedikleri her şeyi taşıyan bir moda figürü. Ve bu figürün güzel olmasının yanı sıra fonksiyonelliğinin de önemi büyük.

En popüler çantaların çoğu bu sezon belirli bir estetikte buluşmuyor; kadınların hayatlarındaki farklı amaçlarda farklı şekillerde konumlanıyor. Yine de, şampiyonluk kupasını halen Jacquemus’un elinde bulundurduğu, küçük silüetler görecek olsak da çantaların boyutlarının farklılaştığını söylemek mümkün. İşte markaların arkasında gururla durduğu en kuvvetli trendler…

XL Sallantılar

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

İçinde herhangi bir şey taşımak için çok küçük çantalarla benzer dramatiklikte bir alternatif olan haddinden büyük omuz çantaları, dört büyük şehrin defilelerinde boy gösterdi bile. Sies Marjan’ın halka detaylı tasarımından Jacquemus’un düğüm atılmış yorumuna, dışardayken yanında çok eşya taşıyan kadınlar için şanslı bir sezon.

Disko Dozu

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarında gördüğümüz sayısız 70’ler referanslarından çantalar da payını aldı tabii ki. Gümüş ışıltılı metalik çantalar olarak tasarımlara yansıyan trend, görünümüne bir doz disko havası eklemek isteyenler için ideal.

Bambu Saplar

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Prada, Miu Miu ve Gucci gibi markaların koleksiyonlarında en göze çarpan detaylardan biri, tasarımlara dahil edilen bambu saplardı. İlhamını doğadan alması ile sıcak havalar için nokta atışı bir yorum olan bambu, deri veya satenle de harika bir doku zıtlığı yakalaması açısından etkileyici. Vintage mağazaları ziyaret ettiğinizde bu trende yakışan ilginç modeller bulacağınızdan eminiz.

{772524}

Fazlası ve Daha Fazlası

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Listedeki bazı trendler tüm eşyalarınızı tek ve büyük bir çantanın içine atmanızı salık verirken birazdan bahsedeceğimiz trend onları kategorileri ayırmanızı ve bölerek taşımanızı teşvik ediyor. Evet, iki-ve-üç çantanın bir araya gelmesiyle oluşan çantalardan bahsediyoruz. JW Anderson ve Peter Pilotto’da bu birliktelik tasarımsal bir olguyken Coach, askılarından bağlanarak yakalanmış uyuma gönderme yapıyor.

Yetişkin Sepetler

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Örgü ve hasır çantalar, son birkaç senedir hemen her yerde gördüğümüz bir modelken, 2020 ile tasarımların daha temiz formlarla çizilerek ve kaliteli deri ile işlenerek yetişkinleştiğine tanıklık ediyoruz. Doğal, kumsala gitmeye hazır kumaşlar ve şık, zamansız silüetler arasındaki bu denge, sepetlere bakış açınızı değiştirebilir.

{772457}

Kabarık Keseler

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz sezonu defilelerinden fazlasıyla göz alıcı kese geçti. Khatie ve Tory Burch’teki gibi minimal veya Louis Vuitton’daki gibi süslü, bozuk para kesesi klipsleri ve yastık gibi formları ile mutlaka şans vermeniz gereken trendlerden.

Kalın Çizgiler

2020 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Çizgiler modanın en klasik desenlerinden biri olabilir, yine de tazelendikleri an yepyeni bir his verme özelliğine sahip. Bu sezon bu klasiğin genişlediğine, belirginleştiğine ve renklendiğine tanıklık edeceğimiz pek çok gösterişli modelden birinin görünümlere ekleneceğine kesin gözüyle bakabilirsiniz.

{772628}

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları