preloader

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

10.04.2020
2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Yazı Boyutu:

Renkli ve geometrik şekillerdeki yenilikçi tasarımlardan zamansız veya vintage stillere kadar pek çok farklı model yeni sezona hazır. Sezonun en trend güneş gözlüklerinden stilinize uygun olan gözlük modelini seçin.

2020 İlkbahar/Yaz gözlük trendleri, yeni sezonu çeşitli boy ve şekillerdeki birçok farklı tasarımla kucaklıyor. Geçtiğimiz yılların küçük gözlük trendini yavaş yavaş geride bırakırken, yeni sezonun radarında büyük gözlükler var. Moda dünyasını etkisi altına alan oversize akımı gözlük modellerini de büyütüyor ve asla modası geçmeyecek vintage ve zamansız tasarımların yanı sıra, önceki sezonlardan izler taşıyan tasarımları da görücüye çıkarıyor.

Büyük Yuvarlak Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Gözleri güneşten korurken yüz şeklinde de yumuşak bir etki yaratan büyük yuvarlak güneş gözlükleri, keskin yüz hatlarına sahip olanların kesinlikle kalbini kazanacak. Max Mara’nın, üst köprülü ve tel çerçeveli yarı-aviator tasarıma sahip olan modeli bu stilde ön plana çıkanlar arasında. Nina Ricci’nin benzersiz tasarıma sahip çift köprülü modeli ise klasik görünümlerde yenilikçi bir dokunuş yaratıyor.Alberta Ferretti, Kate Spade New York ve Dolce & Gabbana da dahil olmak üzere daha pek çok markada büyük yuvarlak modelde güneş gözlüğü görmek mümkün.

Aviator Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Havacı gözlükleri olarak da bilinen aviator gözlükler sezonun en doğru seçimlerinden biri. Unisex tasarıma sahip olan aviatorlar, taşıdığı karşı konulamaz maceracı ruhla kelimenin tam anlamıyla zamansız bir model. Birkaç sezondur aviator gözlükleri şık tasarımlarla buluşturan Céline, metal çerçeveli büyük modelleriyle bu sezonda da çizgisini koruyor. Damla camları ve süslü gümüş saplarıyla daha feminen bir havaya sahip olan Tory Burch ise aviator stiline hareket katıyor. Rag & Bone ve Michael Kors da farklı aviator modellere sahip olan diğer markalar arasında.

Büyük Kare Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Yalnızca şekli itibariyle değil, her detayıyla cezbedici etkiye sahip olan büyük kare gözlükler yeni sezonda oldukça dikkat çekiyor. Sezonda büyük ilgi göreceği düşünülen kare gözlükler, influencerların tercihi olarak da yükselişte. Elie Saab, tasarımlarında ince metal çerçeveler ve mavi-yeşil gibi renkli camlarla karşımıza çıkarken, Etro’da metal köprüyle kontrast etki yaratan kalın plastik çerçeveler hakim. Geniş renk yelpazesi ve ekstra kalın çerçeveleriyle “en” dramatik etkiye sahip olan kare gözlüklerin sahibi ise Courrèges‎

Uzun İnce Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Aşırı ince güneş gözlükleri 2020 ilkbahar/yaz trendleri için neredeyse out, fakat çok ince olmayan uzun çerçeveler hala sevilen trendler arasında. Proenza Schouler, tasarımlarında siyah, kalın, keskin çerçeveler ve ince oval camlarla kontrast oluştururken, Peter Pilotto tasarımları uzun karemsi çerçeveleri ve kısmen büyük camlarıyla daha kullanışlı hale geliyor. AWAKE Mode, Vivetta, Valentino ve Burberry ise ince tasarımları bulunan diğer markalardan bazıları.

{772519}

Oval gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

90’lar starı oval gözlükler 2020 ilkbahar/yaz trendlerinde yerini aldı. Oval ve üçgen seçenekleriyle öne çıkan Rokh, oval gözlüklerine mor tonlamasıyla retro bir cazibe katmış. Ayrıca Self-Portrait oval şeklinde aviator tarzıyla karşımıza çıkarken, Matty Bovan açık kahverengi plastik çerçeve ve mavi reflektif camlarıyla dikkat çekiyor.

Abartılı Üst Çerçeveler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Üst çerçevenin baskın olarak ön planda olduğu modeller 2020 yaz sezonu güneş gözlüğü trendlerinde dikkat çekenler arasında. Lanvin’de çıkış yakalayan tasarım, camların üstündeki, alın bandını andıran şeritle ön plana çıkıyor. İlginç tasarımıyla dikkat çeken bir diğer marka da Helmut Lang. Ayrıca Loewe ve Off-White da odağı üst çerçeveye toplayan markalar arasında.

Oversize Tasarımlar

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Büyük yuvarlak ve kare güneş gözlükleri sizin için sıradan ve sıkıcıysa, 2020’nin oversize güneş gözlüklerine bir şans verebilirsiniz. Christian Dior’un farklı renk seçeneklerindeki kalın ve plastik çerçeveli beşgen gözlüğü keskin hatlara sahipken, Ralph Russo tasarımı kısmen daha yuvarlak hatlara sahip. Büyük yuvarlak gözlüklere de alternatif olan Gucci gözlük altıgen şekli, kalın siyah çerçevesi ve zevkinize bağlı olarak sarı veya yeşil cam renkleriyle çeşitlilik gösteriyor.

Geometrik Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Eşsiz tasarımlı gözlükler çoğunlukla devasa boylarda karşımıza çıksa da, etki yaratmak için o kadar büyük olmaya ihtiyaç duymayan tasarımlar da mevcut. Self-Portrait’in 2020 yaz sezonuna ait tüm tasarımları avangart his uyandırsa da, üst köprülü altıgen gözlüğü ezber bozuyor. Off-White’a gelince, bu sezon pek çok konsept tasarım sundu fakat en benzersizi, yuvarlak delikleri varmış gibi görünen modeli.

{772517}

Köşeli Üçgen Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

2020 gözlük trendleri arasındaki en eşsiz tasarımlardan biri de; takıldığında yüz şeklinde hafif değişiklik etkisi yaratan, köşeli üçgen gözlükler. Anteprima’nın içten köşeli gözlükleri kedi gözü efekti verirken, Christian Siriano tam tersi bir şekilde dıştan köşeli gözlükleriyle sıra dışı bir görünüm sunuyor.

İnce Uzun Üçgen Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Geçtiğimiz sezonun ince üçgen gözlükleri, 2020 ilkbahar/yaz gözlük trendleri arasında yine yerini aldı. Rokh’un burun ucuna düşürülerek takılan tel çerçeveli ve siyah camlı üçgen gözlüklerinde, adeta 70’lerin 90’larla buluştuğu bir retro havası hakim. AWAKE Mode da, tel çerçevesi, siyah plastik çerçevesi, üçgen şekli ve yine burun ucuna düşürülerek takılan tarzıyla stil benzerliğine sahip.

Cat Eye Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Tüm eşsiz varyasyonlarının yanı sıra, orijinal cat eye gözlükler 2020 yaz trendlerinin kilit modellerinden biri aslında. Oval yüz hatlarına sahip olanların çok seveceği modellerin başında, geniş tasarımı ve beyaz çerçevesiyle Blumarine’in sıra dışı ve büyüleyici üçgen gözlükleri yer alıyor. Bir diğer şık tasarım ise Miu Miu’ya ait.

Çerçeveden Taşan Camlar

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Eşsiz tasarımların hakimiyeti altındaki bu trend sonbaharda başladı ve alışılmış cam-çerçeve tasarımındaki kalıpları yıkan stilleri sayesinde, 2020 sezonuna çok daha hızlı bir giriş yaptı. Dolce & Gabbana’nın yuvarlak çerçevelerinden taşan büyük kare camları, cool bir geometrik görünüm yaratmak için tasarlanmış. Chloé’nin kalın plastik çerçeveleri üzerine oturan camları ise kelebek şeklinde.

{772524}

Pırlantalı Güneş Gözlükleri

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

2020 bahar sezonu güneş gözlükleri trendlerinde bir miktar gösteriş de görecek gibiyiz fakat önceki yıllardaki kadar değil. Yani eğer bir ışıltı tutkunuysanız, eski gözlüklerinizi kullanmak isteyebilirsiniz. Modellerin yüzleri de dahil olmak üzere, mümkün olan her şeyin kristallerle kaplı olduğu bir showla karşımıza çıkan Area’da, güneş gözlükleri diğer 2020 bahar aksesuarlarıyla da aynı uyum içinde. Modellerin metal çerçevelerinde ve saplarında zarif kristaller dikkat çekiyor. Moschino’da ise dokulu altın materyal üzerine renkli mücevherlerle süslenmiş çerçeveler göze çarpıyor.

Tek Camlı Dikdörtgen Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Adeta 90’lar X-Men karikatürünü referans alan nitelikteki tasarım, çarpıcı stilleri sevenler için oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Balmain, Annakiki, Dolce & Gabbana ve Rick Owens’da da bu stile ait modeller bulmak mümkün.

Sportif Güneş Gözlükleri

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Şehirli ve sokak stili kavramları stilinizi tanımlıyorsa, her boy ve şekilde, canlı renklerde ve aynalı materyallerle karşımıza çıkacak olan sportif 2020 yaz sezonu gözlüklerine bayılacaksınız. Sezonun en çok sevilecek olan modeli şüphesiz Versace’nin maskemsi renkli gözlükleri olacak. Bottega Veneta’nın aynalı gözlükleri ise üçgen şeklindeki üst köprüsüyle oldukça sportif bir etki yaratıyor. Son olarak Versace’nin daha sade bir versiyonu olarak Loewe de, daha koyu ya da şeffaf renkli camları ve gümüş/altın çerçeveli modelleriyle sportif gözlük koleksiyonlarına çeşitlilik katıyor.

Egzotik Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Egzotik güneş gözlükleri, içimizdeki çocuğu serbest bırakarak hayranlık uyandıran tasarımları ve detaylarıyla oldukça eğlenceli görünümlere sahip. Anna Sui showunda sıkça karşımıza çıkan şekiller bulut ve kanatları anımsatıyor. Marc Jacobs’ın kelebek çerçeveli gözlüğü ve Giorgio Armani’nin çiçekli saplara sahip olan gözlüğü de dikkat çeken modeller arasında.

{772420}

Kaplumbağa Kabuğu Desenli Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Bu çerçeveler, podyumları etkisi altına alan “70ler renk paleti” ile uyum sağlayarak zamansız bir etkiye sahip olsa da, takan kişiye geleneksel bir hava katıyor. Bu sebeple trend parçaları şık ve zarif bir biçimde taşımak isteyenler için kaplumbağa kabuğu desenli gözlükler ideal bir seçim. Her boyda, şekilde ve renkte çeşitlilik sunan Fendi, herkesin kendine uygun modeli bulabileceği bir ürün skalasına sahip. Ports 1961 ve Stella McCartney de farklı kaplumbağa kabuğu desenli gözlükler bulabileceğiniz markalardan.

Renkli Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Sarı, yeşil ve pembe camlı olarak karşımıza çıkan renkli gözlükler 2020 gözlük modasının radarında. 80ler retro futuristik hissi uyandıran pembe camlı gözlüğün yaratıcısı Off-White gibi bu akıma ayak uyduran diğer markalardan bazıları ise Anna Sui ve Stella McCartney. Ayrıca pek çok markanın da sıcak tonları kullanıma sunmasıyla, sarı camlı gözlükler de 2020 yaz sezonun yükselen trendlerinden biri haline geldi. Farklı cam renklerinde görücüye çıkan Fendi’nin kapumbağa desenli gözlüklerinin arasında en dikkat çekeni sarı camlı olandı. Yeşil camlı gözlük bulabileceğiniz bazı markalar ise Givenchy, Tory Burch, Valentino ve Elie Saab.

Degrade Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Kademeli olarak karartma etkisine sahip degrade camlar karanlıkta da görüş açısı sağlıyor. Kate Spade New York 2020 yaz sezonu için şık bohem stillerle uyum sağlayacak yarı transparan asetat tasarımlar sunuyor. Daha cool bir görünüm elde etmek içinse Bibhu Mohapatra’nın aviatorlardan ilham alarak tasarladığı mavi degrade camlı büyük gözlükleri ideal bir seçim. Missoni, Chloé, Max Mara ve Versace’de de moda haftası boyunca degrade lensli gözlükler dikkat çekti.

Siyah Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Siyah cam ve siyah çerçeve birlikteliğininin gücüne tutkunuz. Bu yüzden 2020 yaz sezonu güneş gözlüğü trendleriyle geri geldikleri için çok mutluyuz. Zimmermann’ın geniş köprülü üçgenimsi tasarımı, gözlüğe sportif bir dokunuş ekliyor. Saint Laurent’in siyah gözlükleri ise oval şekli itibariyle şık ve modern bir görünüm yaratıyor. Rochas, AWAKE Mode ve Coach 1941 siyahın gücüne tutulmuş diğer markalar arasında.

{772644}

Beyaz Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Beyaz çerçeveli gözlükler, Kurt Cobain’in favori çerçeve stili olarak ikonik bir statü kazandığından beri onlarca celebrity tarafından sıkça tercih ediliyor. Bundandır ki, kendisini her sene podyumlarda mutlaka görüyoruz. Courrèges‎ tasarımı; büyük camları, geniş sapları ve mavi camların beyaz çerçeveyle yarattığı kontrast etkisiyle göze çarpıyor. Şık, wayfarer tarzdaki Cynthia Rowley ile Rick Owens, Ralph Russo ve Dior gibi daha pek çok markada da beyaz çerçeveli gözlük karşınıza çıkıyor.

Şeffaf Gözlükler

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

2020 ilkbahar/yaz gözlük trendlerinde şeffaf gözlüklerin oldukça büyük bir yeri bulunuyor. Üstelik bu modellerin sade olması beklenirken, son derece göz dolduruyorlar. Hugo Boss ve Burberry, önce kare şeklindeki tasarımını, sonraysa daha oval ve uzun tasarımlı modellerini görücüye çıkardı. Stella McCartney de daha farklı büyüklüklerde ve mavi, yeşil, sarı gibi renklerdeki çerçeveleriyle çeşitlilik sunuyor.

{772655}

Aslıhan Dönmez
Aslıhan Dönmez Tüm Yazıları