preloader

2019 Pantone Yılın Rengi Kırmızı Mercan

06.12.2018
2019 Pantone Yılın Rengi Kırmızı Mercan

Yazı Boyutu:

Pantone Color Institute, 2019 yılın rengini Kırmızı Mercan (Living Coral) olarak belirledi.

Canlı ama bir o kadar da yumuşak bir renk olan Kırmızı Mercan 2019 yılının rengi oldu. Global renk otoritesi Pantone Color Institute 20 yıldır Aralık ayında bir sonraki senenin trend rengini açıklayarak dekorasyondan modaya, mücevherden tasarıma pek çok alanda etkili olmaya devam ediyor.

Bu yılki renk seçimi doğadan bir ton olsa da sosyal medyada da sık sık karşımıza çıkan sıcak bir ton. Sosyal medyanın hayatımız üzerindeki etkisinin de bir yansıması olarak görülen Kırmızı Mercan – Living Coral (Pantone 16-1546) dijital dünyanın ve sosyal medyanın yeni dünya düzeninde ne kadar etkili olduğunun da bir göstergesi.

2019 Pantone Yılın Rengi Kırmızı Mercan

Optimist bir renk olarak görülen canlı mercanı 2019’da modadan dekorasyona hayatımızın pek çok alanında göreceğiz.

Moda

Hoş ve canlı bir renk olan Living Coral, hemen benimseyeceğiniz tatlı bir yaz rengi. Prada ve Zac Posen defilelerinin yanında Dion Lee ve Jeremy Scott’ta da oldukça fazla tonlarının görüldüğü mercan rengi, diğer turuncu tonlarının yanında 2019 için oldukça iddialı geliyor.

2019 Pantone Yılın Rengi Kırmızı Mercan

{88491}

Mücevher

Mücevher dünyasının gözdesi olan kırmızı mercan; özellikle Akdeniz’de bulunan özel kırmızı renkte bir mercan yani coralliidae türü. Denizaltinda küçük yapraksız kırmızı renkli bir metre yükseklikte küçük dalları olan bir çalıya benzeyen mercan mücevherlerde özellikle broş ve küpelerde çok sık kullanılıyor.

Cartier

Van Cleef & Arpels

Dekorasyon & Mimari

İnsana moral kazandırarak, canlılık kazandıran bu renk, yeni yılda dekorasyonların vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. Mercan ve resiflerin muhteşem renklerini yaşam alanlarınıza rahatlıkla uygulayabilrsiniz.

Güzellik

“Living Colar” makyaj malzemelerinde de oldukça kullanılan ve ciltte çok hoş duran bir renk. Özellikle ruj, allık ve farda kullanabileceğiniz bu renk bronz tene çok yakışıyor. Ayrıca doğal tonlarda makyaj yapmayı sevenlerin de bir numarası olacak.

Sosyal Medyanın Gücü

Renge karar verirken sosyal medyayı da göz önünde bulunduran Pantone, 2019’da canlı bir hayatın bizi beklediğini açıkladı. Sosyal medyanın hayatımızdaki etkisi gün geçtikçe artarken, 2019’un rengiyle ilgili yapılan paylaşımlar, ortaya harika manzaralar çıkardı.

2019 Pantone Yılın Rengi Kırmızı Mercan

Gastronomi

Pantone, 2019 yılının rengini seçerek tatlılarda kullanılacak olan en trend rengi de belirlemiş oldu. Tatlı yemeği ekstra güzel hale getirecek olan Kırmızı Mercan, özellikle pasta, capcake ve makaronları süsleyecek.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları