preloader

2019 Ayakkabı Trendleri

2019 Ayakkabı Trendleri

Yazı Boyutu:

2019 senesinde adımlarınızı şıklaştıracak ayakkabılarda hangilerinim trend olduğunu ğrenin!

Bir ayakkabıya sahip olmak için birkaç hafta beklemenin ne denli zor olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Peki ya aylar sürecek bekleyişe ne demeli? 2019-2020 sonbahar kış ve 2019 ilkbahar yaz ayakkabı modasına damga vuran modeller mercek altında.

2019/2020 Sonbahar/Kış Ayakkabı Modası

Mücevherat

2019 Ayakkabı Trendleri

2019 Sonbaharının ayakkabılarının gece davetleri ve kırmızı halı için cezbedici olmasının sırrı, onların mücevherlerle kaplanmasında yatıyor. Her halleriyle elegan ve sofistike görünen modeller, formlara referans veren trendlerle de uyum içinde.

Platform Topuklar

2019 Ayakkabı Trendleri

Geniş paçalı jean’lerinizle ve uzun pardesülerinizle mükemmel duracak platform topuklar, 70’ler ruhunu sokaklara davet ediyor. Trend, tasarımcıların ruhuna öyle işlemiş ki, her okazyon için tercih edebileceğiniz alternatifler bulmanız mümkün.

Bilekten Bağlamalılar

2019 Ayakkabı Trendleri

Ayak bileklerine destek ekip olarak bir şeyler dolamak, topukların ve ayakların korunması açısından son derece kabul gören bir tavır. Bu tavrı şık, fonksiyonel ve hatta seksi bir yorumla podyumlara, ardından sokağa taşıyan tasarımcı sayısında ise 2019 Sonbahar sezonunda hatrı sayılır bir artış var.

Zümrüt Yeşili

2019 Ayakkabı Trendleri

Yakut terlikleri unutun, bu sezon her şey Zümrüt Şehri ile alakalı. Podyumların kilit renklerinden olan yeşilin bu tonu, kıyafetler kadar aksesuarlara da sirayet etmiş durumda. Kayıtsız kalmamanızı öneririz.

Canlı Mor

2019 Ayakkabı Trendleri

Pantone, 2019 Sonbahar sezonu için bir mücevher tonunu daha işaret etmişti ve o renk, tüm canlılığı ile ayakkabı ve botlar üzerinde görüntülendi. Her formla farklı bir yorum kazanan mor, ezberleri bozmaya aday.

{771995}

Sonbahar Çiçekleri

2019 Ayakkabı Trendleri

Bu sezon ayakkabı ve çizmelerde göreceğimiz en belirgin desen, çiçekler. Toprak tonları ve koyu zeminlerle desteklenerek mevsime adapte edilen motif, romantik olduğu kadar kışkırtıcı da.

Peluş Dokular

2019 Ayakkabı Trendleri

Artık dışarı çıkarken aklınız evdeki konforunuzda kalmayacak; zira ayakkabıları sarmalayan peluş dokular size kendinizi hem sıcak hem de rahat hissettirerek her an yanınızda olacak. Nötr tonlarla uyumlu bu trend ilk bakışta sizi ikna etmezse kendinize bir de deneme fırsatı tanıyın.

Hayvan Desenleri

2019 Ayakkabı Trendleri

Eğer 2019 Sonbahar sezonu için yeni gösterişli bir ayakkabıya yatırım yapmak istiyorsanız, hayvan desenlerinin sizi yarı yolda bırakmayacağını garanti edebiliriz. Hemen her podyumda yürüyen bu desen, leopardan kaplana tüm evcil olmayan kedilere selam duruyor.

Metalik Mary Jane

2019 Ayakkabı Trendleri

Söz konusu Mary Jane olduğunda 2019 Sonbahar sezonu bir çocuk oyunu olmaktan çıkıyor. Gece davetleri için olduğu kadar günlük stilinizde de yer bulacak model, olgun göründüğü kadar cazibeli de.

Punk Platformlar

2019 Ayakkabı Trendleri

Platformlar 70’lerin ruhunu çağırırken punk rock hissi de kendine bir yer buldu ve işler biraz çığrından çıktı. Bu sıra dışı yükseklikteki tabanlar, sezonun trend deseni çiçeklerle ve yumuşatılmış formlarla buluşsa da asiliğinden hiçbir şey kaybetmeden gardıroplarınıza bakışınızı yükseltmek için geliyorlar.

Gösterişli Loafer

2019 Ayakkabı Trendleri

2019 Sonbaharında birçok trendi içten içe etkisi altına alan maskülen tavır, cinsiyetsiz bir model olan loafer’ları pas geçiyor. Eklendiği her görünümü ultra sofistike bir seviyeye çıkarmaya aday sezon loafer’ları, sade ve feminen duruşu garantiler nitelikte.

Aşırı Kemer Yüklemesi

2019 Ayakkabı Trendleri

Tasarımcının tercihine göre sevimli, heyecanlı veya elegan bir dekoratif parça olan kemerler, bu sezon ayakkabılar üzerine aşırı yükleniyor. Hemen her markada hemen her model için yorumlanan kemerler, sıkı bir sonbahar geçireceğimizin habercisi.

Küt Burunlar

2019 Ayakkabı Trendleri

Podyumda yürüyen ayakkabıların bir kısmı halen sivri burunluyken, önemli bir kısmı da küttü bu sezon. Kare ve grafik bir silüete referans veren trend, gardırobunda ciddi bir değişiklik yapmak isteyenler için benzersiz bir seçim.

Bağcıklar

2019 Ayakkabı Trendleri

Kemerler gibi bağcıklar da bu sezon fonksiyonlarının dışına çıkarak ayakkabıları ve çizmeleri tanımlayan bir trende dönüşüyor. Eğer sabırsız bir karakteriniz varsa bağcıkları kullanılmaksızın giyilen modellere yönelmenizi öneririz.

2019 İlkbahar/Yaz Trendleri

Parmak Arasından Esintiler

2019 Ayakkabı Trendleri

Görünen o ki 2019 senesinde bantlar biraz oyuncu geçişler sergileyecek. Sıradan parmak arası terliklerin yerine bantları çapraz bir yol izleyerek bileğe dolanan, tam da parmak arasında olmayan veya asimetrik kalınlıklara sahip modelleri görmek mümkün.

Denizler Altından Detaylar

2019 Ayakkabı Trendleri

Balıkçı ağları, deniz kabukları ve deniz canlıları… 2019 senesi floral desenlerin yerine okyanusu onore edecek türden tasarımlara gebe. İlkbahar itibariyle denizden gelen her şeyi kucaklamaya hazır olun.

Teva Zamanı

2019 Ayakkabı Trendleri

Bugünleri göreceğimiz hiç aklımıza gelmezdi, ancak Teva kültürü moda dünyasını etkisi altına aldı. Kimi tasarımcılar Teva sandaletleri oldukları halleriyle benimseyip koleksiyonlarına dahil ederken kimi tasarımcılar modele kendi yorumlarını eklemeyi ihmal etmedi.

{771401}

Vurucu Desenler

2019 Ayakkabı Trendleri

Gösterişli desenler tüm ihtişamları ile ayakkabılar üzerindeki hakimiyetlerini sağlamlaştırıyor. İster çizme ister terlik olsun, canlı renkleri kucaklayan vurucu desenler kombinlere olağanca çarpıcı katkıları ile geliyor.

Tüylerin Dayanılmaz Hafifliği

2019 Ayakkabı Trendleri

Trend arenasında yeniden görmekten büyük keyif aldığımız tüyler, özellikle 2019 senesi ile birlikte sıra dışı bir tasarım objesine dönüşüyor. Aklınıza gelebilecek her renkte, eklendiği ayakkabıyı bir tablodan çıkmışçasına ilahileştiren tüylere kayıtsız kalamayacaksınız.

Logomania

2019 Ayakkabı Trendleri

Bu trendi daha önce duymuş ve hayatınıza bir şekilde dahil etmiş olsanız da böylesi ile ilk kez karşılaşıyoruz; ayakkabı üzerinde logolar. Terlik bantı, biye veya bağcık üzerinde göreceğimiz logoların tasarıma sportif bir eğlence kattığını söylemeliyiz.

Turuncu İhtişam

2019 Ayakkabı Trendleri

Geçtiğimiz senenin lavantasının yerini bu sene turuncu alıyor. Farklı tonlarda beliren turuncu, 2019 trendleri arasında en göz alıcı olan kuşkusuz.

Şık Naylonlar

2019 Ayakkabı Trendleri

Trendler arasında majör bir çorap formunun belireceğinden şüphemiz yoktu, ancak bu bizi hazırlıksız yakaladı; şeffaf naylon çoraplar. Topuklu ayakkabılarla birlikte kombinlenen bu çorapları diz hizanızda veya bileğinizin hemen üzerinde kullanabilirsiniz.

Kristalleşme

2019 Ayakkabı Trendleri

2019 ayakkabı trendleri arasında en göz alıcı olanı ise kristaller. Ayakkabıları disko topu gibi ışıldatacak olan kristallerin özellikle bant bölgesinde ve korkusuz bir yoğunlukta kullanılması, cesur ve iddialı bir tavrı da beraberinde getiriyor.

Yüksek Topuklar

2019 Ayakkabı Trendleri

Topuklar 2019 senesi ile daha da yükseliyor! 70’lerin disko esintilerini taşıyan bu trendi bilekten bağlı ayakkabılarda, burnu açık modellerde ve hatta özünü Japon sadeliğinden alan Geta sandaletlerde dahi görmek mümkün.

Terliğin Her Hali

2019 Ayakkabı Trendleri

En az çabayla oldukça sofistike görünmenin 2019 senesinde karşılığı terlik giymek olacak. Öyle ki tasarımcılar mevcut tüm ayakkabı modellerini terlik formuna uyarlamayı başardı. Ayaklarını rahat ettirirken şık görünmeyi kim istemez ki…

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları