preloader

2018 İlkbahar/Yaz Güneş Gözlüğü Trendleri

22.04.2018
2018 İlkbahar/Yaz Güneş Gözlüğü Trendleri

Yazı Boyutu:

Güneşin kendini sakındığı soğuk zamanlara veda ederken güneş gözlükleri de “vazgeçilmez” listesinin ön sıralarına yerleşmek için hazır. Geçmiş zamanın kedi gözlüklerinden, gelecek zamanın Matrix çerçevelerine kadar 2018 İlkbahar/Yaz dönemi, güneş gözlüklerine geniş açıdan yaklaşıyor. Özellikle, dekoratif tasarımların açtığı sıra dışı kulvara katılan canlı renkler bu sezon tercihlerinin sonunu çoklu seçimlere bağlayacak gibi gözüküyor.

Matrix Dönemi

Trinity’nin cool etkisini tamamlayan minimalist siyah gözlükleri bu sezonun romantik bahar etkisine ters açıdan yaklaşıyor. Prada defilesinde gelişinin sinyallerini veren ince tasarımlı gözlükler zarif bir fütüristik hareketle yeni sezonun kapılarını açıyor.

Eğer sade ancak iddialı bir stiliniz varsa gelecek dönemin izlerini taşıyan güneş gözlüklerini tercih edebilirisiniz.

2018 İlkbahar/Yaz Güneş Gözlüğü Trendleri

Vogue

Retro Kediler

50’ler döneminde ilk yükselişini başlatan kedi gözlükler kısa soluklu bir popülerliğin ardından geri çekilse de 90’larda yeniden gün yüzüne çıktı. İstikrarsız varoluşuna rağmen 2018 yılı, kedi gözlükler için her zamankinden parlak bir dönem olacak gibi duruyor. Üstelik bu sezon, her yüz tipine rahatlıkla uyum sağlayacak seçenekler mevcut. Bu yüzden kedi gözlükleri dar ve geniş çerçeveli olarak iki gruba ayırmakta fayda var.

Eğer keskin yüz hatlarına sahipseniz dar çerçeveli kedi gözlükler sizin için uygun bir tercih olacaktır.

Yeni sezonda beyazın tek elinden kurtulan çerçeveler özellikle yaz döneminin canlı renklerine adapte olarak cesur tercihler yapmanız konusunda size ilham verebilir.

2018 İlkbahar/Yaz Güneş Gözlüğü Trendleri

Miu Miu

Eğer daha yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz çerçevesiz, geniş camlı kedi gözlükleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Farklı tasarımların hareketlendirdiği geniş camlar, pastel tonların etkisiyle nostaljik olduğu kadar modern bir tercih olacaktır.

{88200}

Ayna Etkisi

Daha önce de karşımıza çıkan ayna gözlükler bu sezon kalın çerçevelerin arkasına gizlenmeyerek cesur bir hamle yapıyor. İnce çerçeve ya da tamamen çerçevesiz olarak kullanabileceğiniz ayna gözlükler özellikle bronz tenlerde her zamankinden daha parlak bir etki yaratacaktır.

2018 İlkbahar/Yaz Güneş Gözlüğü Trendleri

Dolce&Gabbana

Dekoratif Detaylar

Gözlük çerçeveleri bu sezon sınırlı alanda yaratıcılığın ne kadar önemli olduğunu kanıtlayacak kadar farklı bir tasarım süreci geçirdi. Özellikle Dolce & Gabbana’nın hayal gücüne teslim olan çerçeveler kullanım alanı olarak biraz mesafeli bir yaklaşımda bulunsa da davetler için radikal bir seçim yapıp tercihinizi bu farklı tasarımlardan yana kullanabilirsiniz.

{88317}

Güvenli Kare

Genellikle güneş gözlüğü seçimlerinde zorluk yaşayan herkesin kurtarıcı parçası olan kare çerçeveli gözlükler bu sezon da aynı rolü üstlenmeye devam ediyor. Eğer farklı tasarımların yüz tipinize yakışmayacağını düşünüyorsanız;

Bu sezon siyah yerine renkli camları tercih ederek güvenli alanda ufak farklılıklar yaratabilirsiniz.

2018 İlkbahar/Yaz Güneş Gözlüğü Trendleri

Dolce&Gabbana

Çember Hareketi

60’lar döneminde Twiggy ile özdeşleşen yuvarlak gözlükler en güçlü geri dönüşünü yaşıyor. Retro kodlarından ödün vermese de yeni dönem etkilerine de rahatlıkla adapte olan yuvarlak gözlükler tıpkı kedi gözlüklerde olduğu gibi çerçeveli ve çerçevesiz tasarımlarıyla pek çok opsiyon yaratıyor. Özellikle pembe tonlarının domine ettiği yuvarlak gözlükler 60’lardaki romantik tavrını korumaya devam ediyor.

Miray Petrini
Miray Petrini Tüm Yazıları