preloader

Milano Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

24.02.2022
Milano Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

Yazı Boyutu:

“Moda haftasının üçüncü perdesi Milano'da açıldı. 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonları İtalyan lüks anlayışıyla buluşurken yeni koleksiyonlar ilkbahardan rol çalıyor.”

Milano Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

Milano Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonlarıyla üçüncü perdeyi açtı. Hafızalarımızdaki İtalyan lüksü markaların yeni sezonunda da kendini gösterirken, modern dokunuşlar ihtişamı yeniden yorumluyor. Fendi’nin sıcak mevsimleri hatırlatan şifonlarından, Roberto Cavalli’nin vahşi doğasına gelecek sezonun koleksiyonlarına yakından bakıyoruz.

Moschino

Kreatif direktör Jeremy Scott, yeni koleksiyonunda bizi tekrar kendine has yorumladığı bir maceraya davet ediyor. Stanley Kubrick’in “2001:A Space Odyssey” filminden yola çıkılan koleksiyonda hikaye ilerledikçe bir saray gösterişiyle karşılaşıyorsunuz. Markanı köklü çizgisi özellikle etekli takımlarda bize kendini gösterirken Scott’un sürreal vizyonu büyük fiyoklu takımlarda ve elbiselerde kendini gösteriyor.

Prada

Miuccia Prada ve Raf Simons 2020 yılında güçlerini birleştirdiğinden beri marka etkileyici bir dönüşüm geçiriyor. 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda ise 90’ların ugly sweater dediğimiz kazakları, yeni bir dokunuşla lükse evrilirken, suni kürklerin hareketli yansıması paltolarda kendine yer ediniyor. Oversize kesimler elbiselerde genişliğin hakkını verirken, transparan kalem etekler ofis stilinin yeni temsilcisi olmaya aday.

Emporio Armani

Armani’nin takımlardaki çizgisi bize yeni alternatifler sunarken uzun bir zamandan sonra çok daha hareketli desenler ve pastel renkler karşımıza çıktı. Kusursuz kesimler ve power suit’in etkilerini gördüğümüz 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda bu net yaklaşımı esneten formlar da mevcut. Daima mesafeli bir tavrı olan Emporio Armani bu kez rotasını rahatlıkla harmanlanan keyifi bir akıcılığa doğru çeviriyor.

Max Mara

Max Mara 2022-23 Sonbahar/kış koleksiyonunda kayak atmosferini ortaçağ detaylarıyla buluşturuyor. Taeuber-Arp'ın 18. yüzyıl oyunu olan “The King Stag” kuklalarından ilham alan kabarık formlar Max Mara’nın dış giyim ustalığıyla bir araya gelince ortaya geçmişin yeni nesil bir yorumu çıkıyor. Markanın kodlarında hakim olan toprak tonları daimi yerini korurken geçişteki güçlü kırmızılar dinamik bir sezonun ipuçlarını veriyor.

Fendi

Fendi 2022-23 Sonbahar/kış koleksiyonunda Kim Jones, efsanevi tasarımcı Karl Lagerfeld’e bir saygı duruşunda bulunuyor. Delfina Delettrez’in 1986 yılında Lagerfeld’in tasarladığı Silvia bluzundan referans alan koleksiyon ilk bakışta hafifliği vadediyor. İlkbahar’a ince bir selam veren tasarımlar şifonun romantikliği ve deri parçaların güçlü duruşuyla harmanlanıyor. Korse detaylar geçmişi yeniden davet ederken bedeni saran kesimler ve akıcılık tasarımların baş rolünde.

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti yeni koleksiyonunda günlük stilimize yüksek perdeden bir ihtişamla yaklaşıyor. Yaşadığımız süreçten sonra dilediğimiz gibi giyinmenin önemini vurgulayan tasarımcı, kadınların bu özlemine rafine bir çözümle yaklaşıyor. Rahatlığı es geçmeden lüksü zamansız parçalarla buluşturan marka, metalik parçalardan, ışıltılı elbiselere uzanan zengin bir koleksiyon sunuyor. Kadifenin yıldızlaştığı katmanlı silüetlerse mücevher tonlarıyla bir üst seviyeye çıkıyor.

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli’nin arkasında yetenek Fausto Puglisi, markayı başarılı bir şekilde canlandırmayı başarmıştı. İmzası haline gelen kesikleri ustaca işleyen Puglisi, köklü markanın vahşi doğasına da saygı gösteriyor. Hem yaklaşımı hem de tasarımlarıyla gençlik iksirine dokunan tasarımcı, Z kuşağına da ulaşmayı ihmal etmedi. Birbirinden farklı desenlerin karmaşası ve kadifeyle gösterişli bir kimliğe bürünen koleksiyon, siyahın asaletiyle dengeleniyor.

{774769}

No. 21

Alessandro Dell'Acqua, 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda maskülen ve feminen kodları birbiriyle dengeliyor. Korsenin önümüzdeki sezon trend olacağının sinyallerini bir kez daha gördüğümüz koleksiyonda, terzi işçiliği ve fütüristik detaylar da göze çarpıyor. Tüvitin ve transparan kumaşların ölçülü zarafeti ferah silüetler yaratırken, metalin güçlü duruşu geleceğin stil vizyonunu oluşturuyor.

Miray Petrini
Miray Petrini Tüm Yazıları