preloader

Londra Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

23.02.2022
Londra Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

Yazı Boyutu:

“New York'un ardından moda maratonu bayrağı Londra'ya devredildi. 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonlarıysa bize kaotik uyumun sanatsal yanını sunarken, deneyselliği yeniden kutluyor.”

Londra Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

Moda sektörünün kaşifler şehri Londra, 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonlarıyla da haklı ünvanını korumaya devam ediyor. Desenler, renkler ve katmanların oldukça ön planda olduğu tasarımlar bizi karmaşanın güzelliğine davet ediyor. Tartan kraliçesi Vivienne Westwood’dan son dönemin parlayan yıldızı Nensi Dojaka’ya gelecek sezonu mercek altına aldık.

Molly Goddard

Molly Goddard, 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda bize rahat bir oyun alanı sunuyor. Bol kesimler ve cesur desenler kendine geniş yer edinirken, başına buyruk kombinasyonlar birbirinden farklı stilleri yansıtıyor. Koleksiyonun geneline baktığımızdaysa Goddard günün her saatine uyumlu tasarımlar sunarken, dokularla oynamayı ihmal etmemiş.

Nensi Dojaka

Son dönemin yükselen yıldızı ve LVMH Prize’ın bu yılki kazananı Nensi Dojaka, ona ödülü getiren imza tasarımlarıyla karşımızda. Arnavutluk doğumlu genç yetenek 90’ları kendine has bir şekilde yorumlayarak Bella Hadid ve Dua Lipa gibi isimlerin radarına girmişti. Asimetriyi referans alan koleksiyon Dojaka’nın modern vizyonuyla bir araya geliyor.

Erdem

Romantik dokunuşları ve floral desenleriyle Londra’nın önemli tasarımcıları arasında yer alan Erdem Moralıoğlu bizi daha gölgeli bir koleksiyonla karşılıyor. Geçtiğimiz sene Britanya İmparatorluk Nişanı alan tasarımcı alıştığımız yumuşak tavrını sert geçişlerle dengeliyor. Siyah tüller, keskin renkler ve gotik bir havanın kuvvetli şekilde hissedildiği koleksiyon kışın buğulu yanını modern bir hikayeye dönüştürüyor.

{774783}

Vivienne Westwood

Grunge stilin ve tartanın kraliçesi Vivienne Westwood, 2022-23 Sonbahar/kış koleksiyonunda fütüristik formları kutluyor. Moda sektörünün asi yanını sembolize eden tasarımcı çizgisinden ödün vermeden yüzü geleceğe dönük bir koleksiyon yaratmış. Geniş omuzlar, feminen ve güçlü görünümler ve logomania trendi Westwood’un ana hatlarını oluşturuyor. Karmaşanın rahatlığını yansıtan silüetler ilk görüldüğü anda markanın kimliğini zahmetsiz bir şekilde aktarıyor.

Raf Simons

Raf Simons yeni koleksiyonunda sanatı ezber dışı bir vizyonla buluşturuyor. Pieter Bruegel'in 1559 yılındaki Netherlandish Proverbs eserinden ilham alan tasarımcı, yeni bir hareketin ip uçlarını veriyor. Maskülen kesimşerden, fırça darbelerine ve gözleri tamamen kapatan fütüristik şapkalara Simons, zarif silüetini mor rengin asaletiyle harmanlıyor.

Simone Rocha

Simone Rocha, 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda ortaçağın lüks yanını gotik detaylarla hikayelendiriyor. İrlanda’nın geleneksel masallarından yola çıkan tasarımcı, korku ögelerini romantik çizgilerle aktarıyor. Bir kraliyet ailesini konu alan masalı aktarırkense kadifeler ve kabarık formlar ve inciler Rocha’nın ilham rotasını gözler önüne seriyor. Gotik karmaşanın saray ihtişamıyla buluştuğu silüetler kırgın ancak güçlü silüetler yansıtmış.

{774769}

Christopher Kane

2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda Christopher Kane, dijital dünyadan ve gençlikten ilham alıyor. Akıcı silüetler, desenlerdeki görsel oyunlar ve şeffaflık tasarımcının vizyonunu güçlü bir şekilde gösteriyor. Kane’nin yenilikçi olduğu kadar minimalist yanı temiz görünümler yaratırken feminenliği de kendine has bir biçimde yorumluyor. metalik yansımalari zincirler ve kesiklerse yeni kış sezonuna sıcak bir pencereden yaklaşıyor.

Miray Petrini
Miray Petrini Tüm Yazıları