preloader

2018-19 Sonbahar Kış Modasında Öne Çıkanlar

02.10.2018
2018-19 Sonbahar Kış Modasında Öne Çıkanlar

Yazı Boyutu:

2018-19 Sonbahar/Kış sezonunda öne çıkan trendleri, parçaları ve tasarımcıları Türkiye’nin önde gelen markalarının satın alma ve pazarlama direktörlerine sorduk.

Sebla Refiğ Devidas

BEYMEN İthal Kadın Markalar Satınalma Direktörü

Azra Zeyrek

IPEKYOL-TWIST-MACHKA Pazarlama Direktörü

Nesligül Altay

HARVEY NICHOLS, GALERIES LAFAYETTE, BRANDROOM PR&Pazarlama Direktörü

Sezonun olmazsa olmaz trendleri neler?

Sebla Refiğ Devidas: Bu sezon başta leopar ve zebra olmak üzere hayvan desenleri, toprak tonları, iddialı dış giyim ve hırkalar, kare ve ekose desenleri öne çıkıyor. Bu trendlerde özellikle tasarımcıları değişen Chloe ve Givenchy’nin yanı sıra Balenciaga, Missoni, Etro, Dior ve Stella McCartney’in payı büyük. Sezonda birbirine zıt iki farklı siluet dikkat çekiyor. Bir tarafta pileli etekler ve oversize sweatshirt’lerin sneaker’larla tamamlandığı sportif bir duruş, diğer tarafta ise tepeden tırnağa aynı desenden yüksek belli pantolonların, bele oturan ceketlerle bir arada kullanıldığı sofistike bir tavır.

Azra Zeyrek: Birçok farklı dinamikten ilham alan bir sezonla karşı karşıyayız. Layer on layer altın çağını yaşarken etiketlerin tasarımlara hükmettiği ‘logomania’ akımı bu sezon kendinden bahsettirir oldu. Aşırıya kaçan bu kavramlar şu an için sezona hükmediyor olabilir; fakat önemli olan dengeli bir şekilde bu sezonda da herkesin tavrına ve vücut yapısına yakışacak şeyler bulabilmesi ve gerçek anlamda taşıyabilmesi.

Nesligül Altay: İngiliz Check desenleri ve ekosenin her tonu bu sezonun olmazsa olmazlarından. Hayvan desenleri arasından ise özellikle leoparın ön planda olduğunu görüyoruz. Geçmişe dönüşte ise 80’lerin etkisinden bir süre daha çıkamayacağız gibi görünüyor.

2018-19 Sonbahar Kış Modasında Öne Çıkanlar

Bu sezon mutlaka satın alınması gereken parçalar hangileri?

Sebla Refiğ Devidas: Uzun veya oversize bir palto ya da çarpıcı bir hırka bu sezonun olmazsa olmazı. Bunları ince ipek elbiseler ve kovboy botlarıyla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca sezonun çevre dostu tavrını desteklemek adına yapay deri ve yapay kürklerin kullanıldığı ürünler de tercih edilebilir.

2018-19 Sonbahar Kış Modasında Öne Çıkanlar

Elbise, Michael Kors; Hırka, Alexa Chung; Bot, Isabel Marant; Çanta, Coccinelle Arlettis; Güneş Gözlüğü, Chloe.

Azra Zeyrek: Bu sezon derin uykusundan uyanan animal print hakimiyetindeki parçalar uzun süre gardırobumuzdan çıkmayacak gibi görünen bir yatırım. Leopar deseni kullanmayı sevenler için, Ipekyol’un Sonbahar-Kış sezonundan klasik kesim yüksek bel kumaş pantolonla kombinleyerek sakinleştirmek iyi bir fikir olabilir. Machka’nın kış sezonunda yer alan, harika kalıplı tailor-made ceketleriyse smart casual birçok kombinle gündüzden geceye tercih edilecek zamansız ve yaşsız parçalardan bana göre.

2018-19 Sonbahar Kış Modasında Öne Çıkanlar

Ceket, İpekyol; Bluz, Machka; Ayakkabı, İpekyol; Etek, Machka; Küpe, Twist.

Nesligül Altay: Bu sezon mutlaka yatırım yapılması gereken parçalar arasında animal print elbise, gömlek veya etek; deri elbiseler ve etekler; check desenli bir palto, oversize örgü kazakla ve kovboy çizmeleri ilk sırada yer buluyor.

2018-19 Sonbahar Kış Modasında Öne Çıkanlar

Elbise, Ulla Johnson; Ceket, 3.1 Phillip Lim; Ayakkabı, Toga Pulla.
{88439}

Upcoming tasarımcılardan mutlaka takip edilmesi gerekenler kimler?

Sebla Refiğ Devidas: Öncelikle Beymen’e bu sezon katılan designer markalarından Amiri ve Dundas’ı sayabiliriz. Amiri, Los Angeles merkezli ağırlıklı olarak tişört, hoodie ve jean pantolonlarından oluşan rahat ve cool bir marka. Roberto Cavalli, Emilio Pucci gibi büyük İtalyan modaevleri için yıllarca tasarımlar yapan Peter Dundas kendi soyadıyla çıkardığı markası Dundas ise ağırlıklı olarak seksi, kokteyl elbiselerinden oluşuyor. Vegan derisi ve bel kıvrımlarını ortaya çıkaran kuşak detaylı etekleriyle dikkat çeken Nanushka ve faux fur trendinin öncülerinden Stand, özellikle bu sezonun en çok ses getiren yeni markaları olarak Beymen Blender’larda yerini aldı. Geçen sezon çok beğenilen çanta markası Staud ve Yusefi de yeni modelleriyle mutlaka takip edilmesi gereken markalar arasında.

Peter Dundas

Hedi Slimane

Simon Porte Jacquemus

Azra Zeyrek: Sene başında Celine’in kreatif direktörü koltuğuna oturan Hedi Slimane’nin sessizliğini Lady Gaga iş birliğiyle bozması ve ardından logo değişikliğine gitmesi oldukça ilgi çekti. İlk kez Paris Moda Haftası’nda sunacağı yeni nesil Celine’in koleksiyonu şu sıralar gündemimde… Ayrıca birkaç sezondur büyük beğeniyle takip ettiğim Simon Porte Jacquemus tüm çocukluğunun geçtiği Provance hayatından aldığı ilhamla izlenmeye değer diye düşünüyorum. Fransız kırsalının kodlarındaki yavaşlık, sadelik, denge ve zarafet gibi unsurları koleksiyonunda çok başarılı bir şekilde yansıttığını görüyorum.

Nesligül Altay: Şu an radarımızda Simon Porte Jacquemus ve Virgil Abloh var.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları