preloader

2023 Pantone Rengi Açıklandı

02.12.2022
2023 Pantone Rengi Açıklandı

Yazı Boyutu:

Uluslararası renk otoritesi Pantone Color Institute tarafından açıklanan 2023 yılının rengini keşfedin.

Her yıl heyecanla beklenen gün geldi çattı. Modadan güzelliğe, dekorasyondan sanata kadar birçok sektörü etkileyen Pantone rengi açıklandı ve uluslararası renk otoritesi Pantone Color Institute tarafından belirlenen 2023 yılının rengi Viva Magenta oldu.

Her sene aralık ayında gelecek senenin trend rengini açıklayan Pantone Color Institute tarafından yapılan açıklamaya göre Viva Magenta rengi, kökleri kırmızı aileden gelen ve yeni bir güç sinyalinin ifadesi olan bir gölgeyi anlatıyor. Saf mutluluktan zevk alan, denemekten korkmayan ve kısıtlama olmadan kendini ifade eden cesur, espri dolu ve her şeyi kapsayan bir renk olarak tanımlanıyor.

Gelin; Pantone 2023 yılının rengi olan Viva Magenta’nın modadan güzelliğe, dekorasyondan sanata kadar birçok alandaki etkisini birlikte inceleyelim.

Moda

Canlılığı ve tutkuyu yansıtan ‘Viva Magenta’yı bundan sonra tasarımlarda çok daha sık göreceğimiz kesin. Ama tasarımcıların 2023 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarında magenta ve ona yakın tonları kullandığını gördük. Hem sıcak hem de soğuk tonları taşıyan, renk paletinin mükemmel bir harmanı olan magenta alışılmadık bir renk olarak tanımlansa da aslında mor, kırmızı ve pembe tonlarını sevenlerin her zaman dikkatinde olmayı başaran bir ton. Pantone’nın yılın rengini seçmesiyle sokak stillerinde de çok daha sık göreceğimiz Viva Magenta’nın keyfini çıkarma zamanı.

Dekorasyon

2023 Pantone Rengi Açıklandı
John Lewis

Dinamizm Viva Magenta’nın doğasında var. Fiziksel gücü, hareketi ve canlılığı yansıtan Viva Magenta tonu girdiği mekânda güçlü bir etki yaratıyor. Dekorasyona Viva Magenta rengini dahil etmenin mekândaki güvenlik hissini pekiştireceğini söyleyen uzmanlar, davetkar, sıcak ve samimi bir iç mekân kurgusu için bu rengin cesur titreşimlerine işaret ediyor.


Mücevher

Christie’s Elizabeth Taylor koleksiyonu

Adeta yakut rengine gönderme olan Viva Magenta’ya yakın tonları ünlü mücevherlerde gördüğümüz sayısız an var. Elizabeth Taylor’ın hayalleri süsleyen mücevher koleksiyonundan kırmızı halıda boy gösteren ünlü isimlere magenta tonlarını izledik.

2023 Pantone Rengi Açıklandı

Söz konusu Viva Magenta tonuna yakın yakutlar olunca Kraliçe Elizabeth’in 96 yakutla tasarlanan Garrard tacından da bahsetmek gerekiyor. Yakutun insanı her türlü kötülükten koruduğuna inanan Burma halkından hediye edilen taç kraliçenin mücevher koleksiyonundaki en değerli parçalardan biri olarak biliniyor.

Sanat

2023 Pantone Rengi Açıklandı

2023 yılının Pantone rengi olarak karşımıza çıkan Viva Magenta, her alanda olduğu gibi sanatı da etkisi altına hızla alacak. Geleneksel sanatın dışında, dünyanın her alanına yayılan dijital sanatta da bunun örneklerini görmeye başlayacağız. İlk örnek ise Pantone Color Institute ile ARTECHOUSE iş birliği ile ortaya çıkan dijital sanat çalışması oldu.

Yenilikçi, teknoloji odaklı deneyimsel sanatın liderlerinden ARTECHOUSE, 2023 yılının Pantone renginden sürükleyici sanat deneyimi üretmek için Pantone ile iş birliği gerçekleştirdi. ARTECHOUSE Studio’nun küratörlüğünü üstlendiği ve bu dijital sanat alanı tarafından tasarlanan sergi, 2023 yılının Pantone rengi olan Viva Magenta’yı dijital sanata taşıdı. Bir renkten daha fazlası olan enstalasyon, konukların fantastik oranlara ölçeklenmiş bir renk tonunun gücünü hissetmelerini sağlayan tamamen sürükleyici bir deneyim sunuyor.

Aynı zamanda sergi, Art Basel katılımcıları için Miami Beach’te sergilenecek ve ardından 3 Aralık’tan itibaren halka açılacak.

Güzellik

Viva Magenta, şu an çok sık karşımıza çıkmasa da eminiz ki yakın zamanda pek çok marka ürün yelpazesine bu rengi ekleyecek. Şimdilik benzer tonlardan birçok ruj, allık, göz kalemi ve oje bulabilirsiniz… Özellikle cilt alt tonu sıcak olan buğday tenlilere bu renk çok yakışacak! Viva Magenta canlı bir renk olduğu için makyajda dengeli kullanmakta fayda var. Örneğin, rujda bu rengi tercih ediyorsanız ten makyajınızı daha nude yapabilir, allıkta tercih ediyorsanız dudaklarınızda daha açık renkler ya da gloss kullanabilirsiniz.

Gastronomi

2023 Pantone Rengi Açıklandı

Rengarenk beslenmeyi öneren uzmanlar kırmızı ve mor renkli meyve ve sebzelerin olumlu yönlerinden sık sık bahsediyorlar. Onları destekleyen renklerin arasına 2023’te Viva Magenta da eklendi. Bu renklerdeki yiyecekleri beslenme rutinine dahil etmenin yanı sıra pasta süslemelerinde ve yemek dekorlarında Viva Magenta’nın tüm güzelliğini kullanabilirsiniz.

Teknoloji

2023 Pantone Rengi Açıklandı
Motorola
2023 Pantone Rengi Açıklandı
Urbanista
2023 Pantone Rengi Açıklandı
U.S. Polo Assn.

Teknoloji dünyası, 2023 yılı Pantone rengi Viva Magenta’nın etkisine çoktan girmiş gibi görünüyor. Teknoloji firmalarının kulaklıktan saate, hoparlörden telefona kadar birçok ürününde Viva Magenta renginin izlerini görüyoruz. Ancak Motorola’nın Pantone Color Institute ile yaptığı 2023 yılı Pantone rengi iş birliği sonucu ortaya çıkan telefon tasarımı, bunun en güncel örneği olarak karşımıza çıkıyor.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları