preloader

2022 Pantone Yılın Rengi Açıklandı

09.12.2021
2022 Pantone Yılın Rengi Açıklandı

Yazı Boyutu:

Pantone Color Institute, 2022 yılının rengini Very Peri olarak belirledi. Stilinizden ev dekorasyonunuza, yılın rengini hayatınıza dahil edin!

Uluslararası renk otoritesi Pantone Color Institute, 2022 yılının rengini açıkladı. Her yıl farklı ülkelerin temsilcilerinden oluşan komite tarafından dünyanın gidişatına yön veren faktörler göz önüne alınarak seçilen renk bu yıl Very Peri oldu. Her sene Aralık ayında gelecek senenin trend rengini açıklayan Pantone Color Institute tarafından yapılan açıklamaya göre bu renk, yoğun izolasyon döneminden çıkarken kavramlarımız ve standartlarımızın değiştiği dönüştürücü zamanlarımızı anlatıyor. Dinamik özgün varlığı, kişisel yaratıcılığı ve yaratıcılığı teşvik eden Very Peri rengi, hayatımızı yeniden yazarken bizi yeni bir vizyona sahip olmamıza yardımcı oluyor. Canlı mor kırmızı alt tonlu dinamik bir deniz salyangozu mavisi tonu olan bu renk, mavinin sadakatini kırmızının enerjisi ve heyecanıyla harmanlıyor. Very Peri aynı zamanda yaratabileceğimiz dinamik bir sanal dünyanın kapılarını açarak gerçekliğin sınırlarını genişletmemize yardımcı oluyor. Bu, dijital evrende metaverse’in popülaritesiyle birlikte, modern hayat ve dijital dünyanın kaynaşması konusunda renk trendlerinin fiziksel dünyaya nasıl yansıyacağını da gösteriyor.

Pantone 2022 yılının rengi Very Peri’yi 2022 yılında modadan güzelliğe, sanattan gastronomiye kadar birçok alanda göreceğimiz ise aşikar.

Moda

2022 Pantone Yılın Rengi Açıklandı

Pantone 2022’nin rengi belli oldu. Ancak Pantone Color Institute tarafından yapılan açıklama öncesinde birçok ünlü marka bu rengi tasarımlarında kullandı. Renk ilk olarak Ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı Kamala Harris’ın özel bir törende giydiği Christopher John Rogers marka ceketi ve elbisesi ile gördük. Hemen ardından Zendaya’nın 2021 BET Ödülleri gecesinde giydiği Versace marka elbisesi ve Anya Taylor-Joy’un CFDA Fashion Awards töreninde giydiği Oscar de la Rent elbisesi ile sahnelere çıktı. Son olarak ise Lady Gaga’nın House of Gucci filminin basın turunda giydiği Gucci marka elbisesi ile Very Peri rengiyle tanıştık. Mavinin sadakatini dinamikliği ile yansıtan koyu mavi-mor bir ton olan Very Peri, moda sahnelerinde kendini daha çok göstermeye başlayacak.

Güzellik

Pantone 2022 rengi Very Peri, kırmızının enerjisi ve heyecan verici etkisi ile mavinin sadakatini ve kararlığını harmanlıyor. Bu rengi güzelliğin hangi kategorisinde kullanırsak kullanalım gizemli ve futuristik bir etki yaratacağı aşikar. Gece makyajlarının yıldızı olmaya aday Pantone 2022 rengi Very Peri, paletlerde ışıltıyla harmanlanan eş renkteki farlarıyla gözlerde çarpıcı bir etki yaratıyor. Göz makyajında ön plana çıkan bu renk parfüm şişelerini süsleyince ise ister saf ve çiçeksi, ister çekici ve baharatlı olsun, içerisinde gizlediği her koku ailesini etkili bir şekilde yansıtma gücüne sahip. Tıpkı Very Peri renginin içinde harmanlanan kırmızı ve mavinin etkisi gibi…

Mücevher

Lafoon

Tiffany & Co.

Mavinin ve morun bir arada harmanlandığı Very Peri rengi, mücevher tasarımlarda da ışıl ışıl parlıyor. Küpelerden broşlara kadar birçok mücevherde zarafeti ile gösterişli bir duruş sergileyen bu renk, 2022 yılındaki şık kombinlerimize güçlü bir görünüm katacak.

{774296}

Sanat

2022 Pantone Yılın Rengi Açıklandı

Nu Bleu IV by Henri Matisse

Henri Matisse, renkleri büyük bir ustalıkla kullanmasıyla modern sanatın en büyük sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor. Matisse, eserleriyle dönemin ünlü ressamları Pablo Picasso ve Kandinsky ile birlikte anılıyor. Yirminci yüzyılın önemli ressamlarından olan Henri Matisse'in Nu Bleu IV eserinde Pantone 2022 rengi Very Peri hislerini yakalamamız mümkün.

Gastronomi

Pantone, 2022 yılının rengini seçerek gastronomi alanında da kullanılacak olan en trend rengi belirlemiş oldu. Kokteyllerde de sık sık Very Peri rengini verecek meyvelerle karşılaşacağımız kesin! Mavinin ve morun bir arada harmanlandığı bu renk hayatımızın her alanını süsleyecek.

Dekorasyon

2022 Pantone Yılın Rengi Açıklandı

Pantone 17-3938 Very Peri tonu, kullanıldığı mekana güven hissini aşılarken yaratıcılığı teşvik ediyor. Pandemi sonrası yeni yaşam pratiklerine göre evrilen evlerimiz için neşe dozu yüksek frekansıyla bu renk, salondan çalışma odası ve yatak odasına kadar farklı yaşam alanlarına adapte edilebilir dinamik bir duruşa sahip. Mavinin rahatlatıcı ve meditatif etkisini menekşe kırmızının alt tonlarıyla bir araya getiren bu rengi salonunuzun bir duvarında kullanabilir, Pantone Renk Enstitüsü uzmanlarının araştırmaları doğrultusunda fiziksel ve dijital dünyalarımız arasında giderek bulanıklaşan sınırı aşarak yaşam alanınıza içinde kendinizi daha iyi hissedebileceğiniz yepyeni bir soluk katabilirsiniz.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları