preloader

2024 Bosphorus Boat Show'da Öne Çıkan Modeller

22.02.2024
2024 Bosphorus Boat Show'da Öne Çıkan Modeller

Yazı Boyutu:

Her yıl ülkemizde denizciliğin nabzını tutan Bosphorus Boat Show’da yılın göz dolduran modellerini keşfedin.

İstanbul Boğazı’nda deniz tutkunlarına muazzam bir görsel şölen sunan 2024 Bosphorus Boat Show, bu yıl da deniz tutkunları ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Fuar kapsamında dikkat çeken birbirinden şık ve teknolojik özelliklere sahip modellerle deniz tutkunlarına ilham verici bir deneyim sunuldu. Üç tarafı mavi sularla çevrili ülkemizin gelişen firmaları ise bu yıl en dikkat çekici modellerini bu fuarda sergiledi. İşte 2024 Bosphorus Boat Show’un öne çıkan modelleri:

Azimut 78 Fly

Fuarın en büyük teknesi olan Azimut 78 Fly, 23,64 metrelik uzunluğu ve iddialı flybridge tasarımı ile göz alıcı bir görünüme sahip. 4+1 kabin seçeneği, mutfak ve mürettebat için ayrılmış alanları ve özenle tasarlanan iç mekânıyla konforlu bir seyir deneyimi sunuyor. Azimut 78 Fly, makine dairesinde bulunan 3 tane Volvo Penta motorlarla 33 knot’a kadar maksimum hıza ulaşabilen güçlü bir motoryat olarak öne çıkıyor.

Vanquish VQ45 Open

Gena Yacht’ın Türkiye temsilciliğini üstlendiği Vanquish’in 13,60 metrelik modeli VQ 45 Open, etkileyici tasarımı, şık hatları ve modern detaylarıyla göz kamaştırıyor. Alüminyumun kullanışlılığından en iyi şekilde yararlanan bu model, güçlü makine seçenekleri ve hafif gövdesi sayesinde yüksek süratlerde kolaylıkla seyir yapabiliyor. 16 konuk ağırlama kapasitesine sahip geniş yaşam alanlarıyla misafirlerinizi rahatlıkla ağırlayabileceğiniz bu model maksimum 43 knot hıza kadar ulaşabiliyor. Vanquish VQ45’in alt güvertesinde ise lüks detaylara sahip banyolu bir kamara bulunuyor. Volvo IPS komuta sistemiyle tercih edilebilen yat şık olduğu kadar kolay kullanım özellikleri ve ince düşünülmüş özellikler de sunuyor.

Beneteau Oceanis 37.1

Yedinci nesil Oceanis Cruiser serisinin yenilikçi bir üyesi olan Beneteau Oceanis 37.1, ünlü tasarımcı Marc Lombard’ın özgün çizimleriyle öne çıkıyor. Sekizinci model olarak piyasaya sürülen bu tekne aynı zamanda elektrikli motorla kullanılarak sürdürülebilir ve çevre dostu yelkencilik anlayışıyla uyumlu bir seyir imkânı sağlıyor. Su altında akıcı hatlar oluşturan gövde, daha fazla güç ve denge sağlayarak denizcilik deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Tüm bunlara ek olarak, alt güvertenin üst kısımlarında bulunan pencereler sayesinde yelkenlinin kapalı yaşam alanları doğal ışıkla daha aydınlık ve ferah bir hâl alıyor.

Invictus TT460

Invictus’un model gamındaki en büyük tekne olan 14,27 metrelik TT460, ünlü tasarımcı Christian Grande’nin kaleminden çıkan bir sanat eseri. Gövdeye entegre karbon tavanı ve ters pruvası ile ilk bakışta tanınan model, çarpıcı gövde profili, geniş yaşam alanları ve farklı makine seçenekleriyle öne çıkıyor. Güvertede geniş güneşlenme alanları, kamara düzeninin ve kullanılan malzemelerin kişiselleştirilebildiği alt güverte ve yüksek performanslı Volvo Penta makineleri ile Invictus TT460 35 knot hıza ulaşabiliyor.

Fairline Squadron 68

Fairline Squadron 68, karbon fiber GRP gövdesi ve çağdaş tasarımıyla fuarın gözde modellerinden biri. El yapımı iç tasarımı, son teknolojilerle entegre edilmiş geniş yaşam alanları sunuyor. Azami hızı 31 knot olan bu model, 4000 litrenin üzerindeki yakıt kapasitesi ile uzun seyahatler için ideal bir seçenek sunuyor. İki Caterpillar motorla seyreden bu model flybridge tasarımının en güzel örneklerinden biri.

Pardo 50

Pardo 50, performans ve konfor arasında mükemmel bir denge sunuyor. Ferah yaşam alanları, açık mutfak, dümen mahalli ve güneşlenme alanları ile Pardo Yachts’ın 50 feet uzunluğundaki modeli, deniz tutkunlarına keyifli anlar yaşatıyor. Küçük boyutuna rağmen bot ve deniz oyuncakları için alanının bulunması bu modelin kullanışlılığını oldukça arttırıyor. Fuarın ilk kez sergilenen modellerinden biri olan Pardo 50, başlangıç satış fiyatı ve 2 bin litrelik yakıt kapasitesi ile dikkat çekiyor.

Bluegame BGX 63

2024 Bosphorus Boat Show'da Öne Çıkan Modeller

Bluegame BGX 63, akıllı tasarımı ve yüksek performansıyla dikkat çeken bir model. Pencere tasarımı, gün ışığını maksimum düzeyde kullanma imkânı sunarken 14 kişiye kadar yolcu taşıma imkânı ve 3 bin litre yakıt kapasitesi ile uzun deniz yolculuklarına olanak tanıyor. Volvo Penta motorların standart olarak kullanıldığı bu motoryat, opsiyonel ve daha güçlü Volvo Penta motorlarıyla 30 knot hıza rahat bir şekilde çıkabiliyor. Fuarın en iddialı teknelerinden biri olarak öne çıkan bu model hemen hemen tüm misafirlerin hayallerini süslüyor.

Yot 36

2024 Bosphorus Boat Show'da Öne Çıkan Modeller

Catana Group’un denizcilik odaklı, inovatif tasarımlarla öne çıkan Yot Power Catamarans, 10.92 metrelik ilk modeli Yot 36 ile dikkat çekiyor. Teknenin enine eklenen açılır kapanır elektrikli platformlar, yaşam alanlarını genişleterek demirli haldeyken büyük bir alan yaratıyor. Orta kısımdaki oturma grubu ve çok yönlü kullanılabilen yemek masası ile Yot 36, modern çizgisi ve fonksiyonelliğiyle deniz severlerin ilgisini çekiyor.

Mazu 52

2024 Bosphorus Boat Show'da Öne Çıkan Modeller

Mazu 52, fuarın en büyük yerli üretim teknesi olarak öne çıkıyor. 52 feet uzunluğundaki bu model, çeşitli kabin seçenekleri, Volvo Penta motorları ve etkileyici hızıyla dikkat çekiyor. 2 kamaralı seçenek tercih edildiğinde 2 banyo ile birlikte gelen teknenin 2000 litrelik yakıt tankı bulunuyor. Karbon fiber gövdeye sahip bu tekne, Volvo Penta motorlarıyla mükemmel bir denge ve performans sunarak Türk denizcilik sektöründeki yerini sağlamlaştırıyor.

2024 Bosphorus Boat Show, geniş ürün yelpazesi, misafir ettiği yenilikçi tasarımlar ve sektördeki son gelişmelerle denizcilik tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşattı. Özellikle yerli üreticilerin inovasyonları fuara büyük damga vurdu. Tekne severlerin gözde modelleri, estetik tasarımları ve teknolojik özellikleriyle geleceğin denizcilik dünyasını şekillendirmeye devam ediyor.

{231163}

Mehmet Fatih Sözer
Mehmet Fatih Sözer Tüm Yazıları