preloader

2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

02.10.2019
2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

Yazı Boyutu:

İstanbullu deniz tutkunları bir kez daha Boat Show Tuzla’da buluşuyor. 5 Ekim’de kapılarını açacak fuar 13 Ekim’e kadar yine en güzel yat modellerine ev sahipliği yapacak.

Bu sene dördüncü kez düzenlenen GİSBİR Boat Show Tuzla, 5-13 Ekim tarihleri arasında Viaport Marina’da gerçekleşecek. Dokuz gün sürecek yat fuarında en yeni tasarımlar, ödüllü tekneler, 2019’un avantajlı fiyatlarıyla deniz tutkunlarının karşısına çıkacak. Üstelik dileyen ziyaretçiler tekneleri denizde deneme imkanı da bulacak. Fuarı bu yıl 60 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Dufour 430 Grand Large

Türkiye’de ilk kez Boat Show Tuzla’da sergilenecek olan Dufour 430 Grand Large’ın boyu 13,24 metre. Modern ve dinamik tasarımıyla göz alıcı bir yapıya sahip 430 Grand Large’da bir ilk denenmiş ve bu boydaki bir yelkenlide ilk kez mutfak teknenin ön tarafına yerleştirilmiş. Böylece gövdenin en geniş bölümü salona ayrılmış. İki farklı yerleşim planıyla sunulan model üç ya da dört kamaralı olarak tercih edilebiliyor. Yerleşim planlarının birinde vasata bir de tek kişilik kamara sığdırılmış. Dufour’un 2013 yılından bu yana uyguladığı ve artık bir klasik haline gelen kokpitteki barbekü ve lavabo 430 Grand Large’da da mevcut.

2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

Absolute 72 Fly

Absolute Yachts’ın İtalyan kalitesi ve zarafetini en iyi şekilde yansıtan modeli 72 Fly, Sergio Maggi’nin imzasını taşıyor. 21,47 metre uzunluğundaki motoryat konforlu, sade ve sportif tasarıma sahip. Ferah havuzluk alanı, geniş bir salon, kapalı mutfak, dört kamara, dört banyo ve bir mürettebat kamarası bulunan model geniş güneşlenme alanlarıyla dikkati çekici. Flybridge’deki sekiz kişilik masaya oturma grubu, barbekü, lavabo ve buzdolabı eşlik ediyor. Arka bölümde ise sıcak günlerde serinleme imkanı veren duş ve Paola Lenti marka şık oturma grubu yer alıyor.

Fountaine Pajot Astrea 42

2019 yılında “Avrupa’nın En İyi Yatı” seçilen Astrea 42 de, Türkiye’de ilk kez sergilenecek. 12,58 metre boy ve 7,2 metre genişliğindeki katamaran yaşam alanları, konfor ve ergonomisiyle boydaşlarının bir adım ötesine çıkıyor. Geniş düz ayak kokpit alanıyla entegre edilmiş salon ve mutfak birleşimi Astrea 42’yi daha konforlu ve ferah kılıyor. Model, Maestro ve Quatuor olmak üzere iki farklı versiyonda tercih edilebiliyor. Maestro versiyonunda her biri kendi duş ve tuvaletine sahip iki kamaranın yanında bir de private suite yer alıyor. Quatuor seçeneğinde ise iki kamara ve iki duş-tuvalet bulunuyor.

2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

Sun Odyssey 410

Türkiye’de ilk kez sergilenecek bir başka model olan Sun Odyssey 410, Marc Lombard tasarımı geniş çeneli yeni gövdesi sayesinde artan denge ve performansıyla dikkat çekiyor. 12,34 metre boyundaki Sun Odyssey 410’da yan güvertenin kokpit zeminiyle birleşen eğimli yapısı tekne üzerinde hareket kolaylığı getiriyor. Dümene yakın konumlandırılan ana yelken vinçleri, ana yelkenin kokpitten ayrılmadan ayarlanmasına olanak tanıyor. Güverte üzerindeki yeniliklerden biri de ana vinçlerin ve dümenlerin hafiften içeri doğru kaydırılmış olması. Bu durum küpeşteye geçişte rahatlık sağlamasının yanı sıra güvenliği de artırıyor. Sun Odyssey 410, isteğe göre iki ya da üç kamaralı olarak tasarlanabiliyor.

2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

Sea Ray 605 Sundancer

18,75 metre boyundaki 605, son teknoloji yakıt tasarruflu MAN motorları sayesinde uzun yolculuk dostu bir model. Sea Ray 605 Sundancer’da standart olarak sunulan baş ve kıç pervaneler sayesinde tüm manevralar çok kolay. Modelin en dikkat çekici yanlarından biri zekice tasarlanmış saklama bölümleri, tik ve ahşap kaplamalar. Sea Ray Sundancer 605’te toplam dört kamara yer alıyor. Altı adet büyük camı ile aydınlık ve ferah ana kamarada giysi dolabı, 32 inçlik LCD TV, özel banyo ve çift kişilik bir koltuk yer alıyor.

2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

{771760}

Bavaria R 55

Bavaria’nın iddialı motoryat modeli R55’in boyu 17,69, genişliği ise 4,66 metre. Üç kamaralı modelin ana kamarası, ada yatağın hemen yanında konumlanan kanepesi, TV’si ve geniş makyaj masasıyla çok konforlu. Flybridge’e uzanan merdivenleriyle geniş kokpit korunaklı bünyesiyle açık havanın tadını çıkarmak isteyenleri güneşin ve rüzgarın etkisinden koruyor. Biri mürettebat için olmak üzere dört kamarası bulunan Bavaria R 55’in her iki tarafından bıçak keskinliğinde yükselen bordaları modelin spor görünümünü artırıyor. Bavaria R 55, 30 knot hız ulaşıyor.

Gran Turismo 40

Tam anlamıyla spor bir tekne Gran Turismo 40. 12,67 metre boyundaki model Nuvolari&Lenard’ın yetenekli elleri tarafından tasarlandı. Gran Turismo 40’ın hardtop ve iyi tasarlanmış yan camları sportif karakterini vurguluyor. Beneteau’nun yeni nesil merkezi sürüş konsolu ve Air Step® gövdesi 38 knot süratle giderken bile güven veriyor. Patenti Beneteau’ya ait özel gövde şekli Air Step® teknolojisi sayesinde Gran Turismo 40 en yüksek hızda 1,5 knot kazanıyor. İki farklı yerleşim seçeneğiyle sunulan Gran Turismo 40’ta dış alandaki mutfak kıçta ya da kokpitte konumlandırılıyor.

Jeanneau 54

Philippe Briand ve Andrew Winch’in ortak çalışmasıyla doğan Jeanneau 54, her türlü ayrıntının düşünüldüğü bir model. 16,16 metre boyundaki modelde ön güvertedeki güneşlenme minderleri teknenin baş tarafında kişiye özel bir alan sağlıyor. Üstelik minderleri özel tasarımları sayesinde seyirlerde de kullanmak mümkün. Dümenin yanı başında derli toplu bir şekilde konumlandırılan vinçler yelkenlerin tek merkezden kolaylıkla idare edilmesini sağlıyor. İstenirse otomatik tramola ve Park Avenue bumba seçeneceği tekneye eklenebiliyor. Jeanneau 54, iki, üç, dört ya da beş kamaralı olarak tercih edilebiliyor.

2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

{772351}

Beneteau Oceanis 46.1

Bu yıl Yılın Avrupalı Yatı ödülüne aday gösterilen 14,60 metre boyundaki Oceanis 46.1’in dış tasarımı Finot-Conq’a ait. Çok beğeni toplayan kademeli gövdeye sahip Oceanis 51.1’in çizgisini devam ettiren yelkenliyi kullanmak, direk içi sargı sistemli ana yelkeni, kendinden tramolalı cenovası, her iki tarafta dümen başında bulunan vinçlere kadar uzanan mandar ve ıskota halatları sayesinde çok kolay. Üç, dört ya da beş kamaralı olarak tercih edilebilen modelin geniş kokpitinde sekiz kişinin rahatlıkla yemek yiyebileceği bir yemek masası bulunuyor. Her iki yandan uzanan geniş ve güvenli geçişler ise pruvaya ulaşımı kolaylaştırıyor.

Nautitech 46 Fly

Fuarın bir başka katamaranı Nautitech 46 Fly, Fransa’nın en iyi tasarımcılarından Marc Lombard’ın tasarımı. 13,79 metre gövde boyuna sahip modelin 7,54 metrelik eniyle, kendi sınıfındaki en geniş dış yaşam alanına sahip model olduğu belirtiliyor. Geniş pencerelerle donatılmış, Nautitech 46’nın salonu 360 derecelik görüş açısı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çok ferah bir ortama zemin hazırlıyor. Nautitech 46 Fly, üç kamara üç banyo ya da dört kamara dört banyo olarak sipariş edilebiliyor.

2019 GİSBİR Boat Show Tuzla Başlıyor

Şule Kaya
Şule Kaya Tüm Yazıları