preloader

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

10.11.2023
2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Yazı Boyutu:

Saat dünyasının Oscar’ı olarak bilinen Grand Prix d’Horlogerie de Genève Yarışması’nda ödül alarak 2023 yılının en iyileri arasına giren saat modellerini keşfedin.

Saat sektörünün Oscar’ı olarak kabul edilen Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG), 2023 yılının en iyi saatlerini seçti ve kategorilerinde lider modelleri belirledi. Cenevre’deki Théâtre du Léman’da düzenlenen ödül töreninde 2023 kazananları duyurulması, endüstri paydaşları ve saat tutkunları tarafından heyecanla bekleniyordu. Code 11.59 by Audemars Piguet Ultra-Complication Universelle RD#4 saatiyle Audemars Piguet‘ye verilen prestijli “Aiguille d’Or” adlı Altın İbre Büyük Ödül de dahil olmak üzere 19 ödülün kazananı açıklandı. Yarışmaya aday modeller ödül töreninden önce dünyanın farklı şehirlerinde sergilenmek üzere dolaştırıldı. Kazananlar ise ilk gezisine Dubai Watch Week etkinliğinde başlayacak ve ardından 1-3 Aralık 2023 tarihlerinde Zürih’teki Kunsthaus’ta tanıtılacak.

Altın İbre Büyük Ödül

Audemars Piguet, Code 11.59 by Audemars Piguet Ultra-Complication Universelle RD#4

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

İsviçre’nin Haute Horlogerie üreticisi Audemars Piguet, ultra-komplike Universelle cep saatinin ilk üretiminden yaklaşık 100 yıl sonra, Code 11.59 by Audemars Piguet koleksiyonunun çağdaş bir tasarımı olarak ultra-komplike otomatik kurmalı kol saatini tanıttı. Code 11.59 by Audemars Piguet Ultra-Complication Universelle RD#4, yüksek komplikasyonlarının aksine ergonomi ve çağdaş kullanımı göz önünde bulundurarak kullanım kolaylığı ile tasarlandı. Yeni model, saatçiliğin tüm ileri bilgi birikimini tek bir mekanizmada birleştiren otomatik kurmalı Calibre 1000 ile çalışıyor. Modelin tüm bileşenleri 1.100’den fazla parçadan oluşuyor. Mühendislik ve ince saatçilik geleneğinin başarısı olan öncü mekanizma, üç nesil Ar-Ge araştırmaları ve bunun sonucunda elde edilen yeniliklerin sonucunda 40 fonksiyonlu 23 adet komplikasyona sahip. Bunlar arasında Grande Sonnerie Supersonnerie, dakika tekrarı, sürekli takvim, bölünmüş saniyeli geri dönen kronograf ve uçan tourbillon bulunmaktadır. Mühendisler, tasarımcılar, saatçiler ve zanaatkârlar, RD#4 zaman dilimini hayata geçirmek için 7 yıldan fazla bir süre birlikte çalıştılar ve sonuç olarak elde ettikleri model ile Haute Horlogerie zanaatının sınırlarını farklı bir zirveye taşıdılar. Model sadece bir adet üretildi.

Fiyatı: 1.723.200 CHF

Erkek Komplikasyon Saat Ödülü

Voutilainen , World Timer

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

World Timer yastık şekilli kol saati, Voutilainen atölyelerinde saat yapımının çağdaş sanatının yeni bir yorumu olarak üretildi. Kadranın antrasit rengi, nesiller boyunca sürecek zamansız bir atmosfer oluşturuyor. Kadran, Voutilainen atölyelerinde guilloche tekniği ile işlendi. Dünya saatlerini gösterme fonksiyonu, şehir ve zaman dilimini değiştirirken ayar tepesi içe doğru hafifçe bastırılarak kolayca kullanılabiliyor. 10 adet sınırlı sayıda üretildi.

Fiyatı: 198.000 CHF

İkonik Saat Ödülü

Ulysse Nardin, Freak One

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Ulysse Nardin Freak koleksiyonu, modern saat sanatının ve keskin mekanik uzmanlığın bir gösterisi olarak, entegre Manifaktür Ulysse Nardin’in cesur bilgi birikimini temsil ediyor. Devrim niteliğindeki teknik bileşenleri sayesinde Freak, saat yapımının geleneksel kuralarını genişletiyor. İlk Freak, 2001 yılında sahibi Rolf Schnyder ve deha saatçi Dr. Ludwig Oechslin’in liderliğinde piyasaya sürüldüğünde büyük yankı uyandırdı. Schnyder, her saatte bulunan kadran, akrep-yelkovan ve tacı bu modelinde kullanmıyor. Üç ikonik özelliğinin olmaması adının Freak olmasına sebep oldu. Freak aynı zamanda saat yapımında silikon kaçış tekerleklerine sahip tarihteki ilk mekanik saat ve bu devrim niteliğindeki tasarım saat yapımında yeniliğin de başlamasına sebep oldu. Sıra dışı model kendinden kurum mekanizma ile çalışıyor ve pembe altın, titanyum kasası 44 mm kasa çapına sahip.

Fiyatı: 65.000 CHF

Tourbillon Saat Ödülü

Laurent Ferrier, Grand Sport Tourbillon Pursuit

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Grand Sport Tourbillon Pursuit, motor yarışlarının heyecanından ilham alarak tasarlanmış bir model. Grand Sport Tourbillon Pursuit, gün doğumundaki gökyüzünün soluk pembesi renkli kadranıyla dikkat çekiyor. Tasarımındaki ayrıntılarıyla Le Mans’ın ünlü Sarthe pistinde direksiyon başında olmanın nefes kesen güzelliğini yakalıyor. LAURENT FERRIER’nin iki kurucusu da birçok kez 24 Saat Le Mans’ta sürüşe katıldılar ve yarışlar sırasında yaşadıkları gün doğumu renklerini saatin kadranına yansıttılar. Titanyumdan yapılan kasası için 44 X 49.88 mm ölçüler tercih edildi. Elle kurum mekanizma ve 80 saat güç rezervi ile çalışıyor.

Fiyatı: 188.475 CHF

Takvim ve Astronomi Saat Ödülü

Bovet 1822, Recital 20 Asterium

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Récital 20 Astérium (dünyadan görülen gökyüzü), BOVET’in Astronomik Komplikasyonlar koleksiyonundaki önemli bir modellerden biri. Koleksiyon aynı zamanda Récital 18 Shooting Star ve Récital 22 Grand Récital (Tellurium) gibi koleksiyon üyelerini de içeriyor. Bu eşsiz parça, BOVET’in 18K beyaz ve 18K kırmızı altın kombinasyonuyla sunuluyor. Saatin kadranında, lazerle oyulmuş ve Super-LumiNova ile doldurulmuş şeffaf mavi kuvars bir kubbede yıldızların ve takımyıldızların gece gökyüzü haritası bulunuyor. En uzak yıldızlar kubbenin üst kısmında tasvir edilirken, ufuktaki en yakın yıldızlar görüntü apertürünün çevresine yerleştirilmiş. Buna ek olarak, bir de sidereal takvim bulunuyor. Dünya yörüngesinin süresi 365 gün, 6 saat, 9 dakika ve 9.77 saniye veya değişmeyen 365.25 gündür. Gregoryen takvim yılın gün sayısını 365’e yuvarlanması ve geri kalan zamanı telafi etmek için her dört yılda bir (artık yıl) ek bir gün eklenmesi saatçiliğin komplikasyonları arasında en zorlu olanların takvim bölümlerinde yapılmasına yol açtı. Saat yapımında genellikle kullanılan takvimlerin hepsi Gregoryen takvimine dayanır. Astérium®’daki gece gökyüzü ve sidereal göstergeler bir tam yıl süresince hesaplanan 365.25 gün döngüsüne uyum sağlıyor ve böylece yıldızların gökyüzündeki konumu eşsiz bir kesinlikle modelde gösteriliyor. Kırmızı ve beyaz altın olarak tasarlanan, kasa çapı 46 mm elle kurum modelin bütünlüğü deri kayış ile tamamlanıyor. Tüm komplikasyon özelliklerinin yanında 240 saat güç rezervi bulunuyor. Bir adet üretildi.

Fiyatı: 532.432 CHF

Kronograf Saat Ödülü

Petermann Bedat, Chronographe rattrapante

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Saat yapım ustaları olan Gaël Petermann & Florian Bédat’un elinden çıkan özel model, yeniden yapılarak platin malzemeden kasalı olarak 38.6 mm çapında üretildi. 21. yüzyılın otantik bir eseri olan her ayrıntı, tasarımcı Barth Nussbaumer (Barth.studio) tarafından “ileri teknolojinin tam potansiyelini kullanma” niyetiyle CNC makinesiyle oyularak belirginleştirildi. Modelin bitişleri, malzemelerin çeşitliliği Gaël Petermann & Florian Bédat imzasını yansıtıyor. Bu imza, ilk olarak referans 1967 ile ortaya çıktı. Teknik ve estetik arasındaki dengeyi vurgulayan yarı açık bir kasası ile üretilen referans numarası 2941’in tüm tasarımını destekliyor. Gaël Petermann & Florian Bédat için karmaşıklık asla bir amaç değildir. Geleneksel bir kronograf tasarımının ötesine geçen bir komplikasyon seviyesine sahip. İki saatçi, temel kronograf kolonuna bir bölünmüş saniye fonksiyonu ekledi. Aynı anda başlayan iki zaman aralığının paralel olarak ölçülmesine izin veren bu özelliği tasarlamak, inşa etmek ve ayarlamak oldukça zor, ileri mühendislik gerektiren bir uygulama. Platin kasasının ölçüsü 38.6 mm ve elle kurum mekanik bir model. Ayrıca 42 saat güç rezervi sayesinde kurulmadığında uzun süre bekleyebiliyor.10 adet limitli olarak meraklıları için üretildi.

Fiyatı: 243.000 CHF

Spor Saat Modeli

Tudor, Pelagos 39

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

TUDOR’un yeni Pelagos 39 modeli, teknik dalış dünyası ile şehir şıklığı arasında kesişen çok yönlü bir saat sunuyor. Grade 2 titanyum, fosforlu seramik kompozit monoblok saat imleri, klips için hızlı ayarlama sistemine ve dalış özelliğine sahip. Pelagos 39 modeli, TUDOR’un profesyonel dalış saat geleneğini 39 milimetrelik bir kasa, bezel ve kadranındaki güneş ışını saten kaplamalarının çarpıcı parlaklığı ile birleştiriyor. Şehirde olduğu kadar sahilde de rahat olan, hem son saat teknolojisini hem de şık bir estetik sunan spor model. Grade 2 titanyumdan yapılmış saten fırçalanmış kasa, çapında 39 mm, tek yönlü dönen bezel ve grade X1 Swiss Super-LumiNova® fosforlu malzemeli güneş ışını saten kaplamalı seramik takviye siyah kadrana sahip. 1969’da tanıtılan TUDOR dalgıç saatlerinin özelliklerinden biri olan “Kar Tanesi” şeklindeki saat ibreleri, grade X1 Swiss Super-LumiNova® fosforlu malzeme ile kaplı. İsviçre Resmi Kronometre Test Enstitüsü (COSC) tarafından onaylanmış. Kendinden kurum mekanizması 70 saat güç rezervi ile güçlendirildi. 39 mm kasa çapı bulunuyor.

Fiyatı: 4.400 CHF

Artistik El İşçiliği Ödülü

Piaget, Altiplano Metiers d’Art – Undulata

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Metaphoria koleksiyonu, doğanın güzelliği ve gücünden ilham alarak, Piaget tarafından yüksek mücevher ve yüksek saat yapımına konu oldu. Başyapıtlar arasında yer alan Undulata saatinde ise büyüleyici bir şekilde yeşil, mavi ve parlak renk tonlarını iç içe kullanıyor.

Fransız sanatçı Rose Saneuil, zarif eseri oluşturmak için hacim, dokular ve renklerin minyatür Marquetry’sini yaratmak için farklı bir çaba göstermiş. Özenle oluşturulan kadran, el işçiliğinin sabrının bir araya getirdiği katmanlı uygulanan ahşap, saman ve deriyi içeriyor. Piaget’nin imza flying tourbillon atölyelerinde üretilen mekanizmasını yanında renkleriyle hipnotize edici bir etki yaratmak için kullanılıyor. Bu beyaz altın ve elmaslardan oluşan 8 parçalık sınırlı sayıdaki koleksiyon için her bir öğeyi tek tek keserek kadran üzerine yerleştirildi. Bu titiz işlem, karmaşık kadranı oluşturmak için Saneuil’in 44 saatten fazla zaman harcamasına neden oldu. Beyaz altın kasaya sahip.

Fiyatı: 225.000 CHF

Küçük İbre Ödülü

Christopher Ward London, C1 Bel Canto

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

C1 Bel Canto, Christopher Ward’ın yüksek saatçiliği mümkün olan en çok kişiye ulaştırma hedefini açıkça belirten bir model. Bel Canto, ‘Zamanın Geçişi’ olarak çevrilebilecek bir geçiş melodisi ve Sonnerie au Passage komplikasyonuna sahip. Bel Canto’nun FS01, şu anki teknik yöneticileri Frank Stelzer’ın adını taşıyan yeni bir çalar saat modülü modelin eşsizliğinin bir göstergesi. Titanyum kasası 41 mm çapında ve kendinden kurum mekanizması ile 38 saat rezerv ile çalışıyor. 300 adet üretildi.

Fiyatı: 3.350 CHF

Kronometri Saat Ödülü

Ferdinand Berthoud, Chronometre FB 3 SPC

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Chronomètre FB 3SPC’nin mekanik mekanizması, nadir bir saat yapım uzmanlığı ile Ferdinand Berthoud tarafından üretildi. Calibre FB-SPC, yalnızca kendi atölyelerindeki saatçileri tarafından gerçekleştirilen hassas ayarlamalarla mümkün olan COSC’nin kronometrik (hassas saat tutma) kriterlerini karşılayan tek tür olan ISO 3159 sertifikasyonuna sahip. 72 saat güç rezervine sahip. Beyaz altın kasası içerisinde mükemmel mekanizmasını taşıyor.

Fiyatı: 143.000 CHF

Saatçilikte Yenilik

Simon Brette, Chronometre Artisans

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Sadece 12 adet limitli olarak üretilen Chronomètre Artisans, geçmişten miras alınan çağdaş çizgiler aracılığıyla zarafeti ve cesareti birleştirmeyi amaçlayan bir saat koleksiyonu. Bu olağanüstü zaman ölçer, 20. yüzyıl saatçilik ustalarının zekâsı ve inceliğinden ilham alarak, komplikasyon içeren mekanizmalar, özenle detaylandırılmış dekorasyonlarla neo-klasik saat yapımının yeni bir ifadesini sunuyor.

Chronomètre Artisans, yoğun bir şekilde işlenmiş ve titiz standartlarıyla dikkat çekiyor. Özel olarak üretilmiş bileşenler, el ile uygulanan özenle yapılmış dekorasyonlar ve sıklıkla elle uygulanan bir dizi teknik işçiliği cömertçe ortaya koyuyor. Kasası zirkonyumdan yapıldı ve elle kurum mekanizma ile çalışıyor.

Fiyatı: 53.850 CHF

Yenilikçi Saat Ödülü

Hautlence, Sphere Series 1

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Orijinal kimliği ile tekrar bağlantı kuran HAUTLENCE, zamanı okumanın yenilikçi tarzını öne çıkararak göstermenin farklı bir yolunu Sphere Series 1 modelinde sunuyor. Saat sayıları, Sphere Serisi 1 olarak adlandırılan modelde üç boyutlu bir dönen küre üzerinde atlıyor.Küçük kubbenin altına yer alan mavi safir kristal küre üzerinde saatler akrep görevi görerek ifade ediliyor. Küre üzerinde oyulmuş rakamlarla süslenmiş, birden çok eksen üzerinde dönerek farklı bir şekilde saati ortaya çıkarıyor. Tüm mekanizmanın altında eşsiz bir performans yer alıyor. Parlak titanyum içeren avangard mekanizma, mavi PVD ile kaplanmış ve çarpıcı bir küreden oluşuyor.

Kürenin sağındaki yer alan retrograd – başa dönüm – dakika ekranı, ince ve zarif bir dakikalarını göstermek amacıyla yelkovan ile birlikte hareket ediyor. Globolight® malzemesinden yapılan üç boyutlu dakika rakamları, modelin şeffaflığına katkıda bulunan ara bir safir kristal kadran üzerine sabitlenmiş.

Sphere Serisi 1’in çelik kasası, HAUTLENCE’nin imza TV ekranı şeklinde dengeli olarak tasarlanmış ergonomisi, dengeli oranları ile bileğe mükemmel bir şekilde oturmasını sağlıyor. Mavi kauçuk kayış ise modelin son dokunuş estetiğini yükseltiyor. HAUTLENCE tarafından özenle geliştirilen, üretilen mekanizması, etkileyici 72 saatlik bir güç rezervi sağlayarak zamanı kusursuz ölçmeye çalışıyor. 28 adetle sınırlı olan Sphere Serisi 1’in perakende fiyatı 66,000 CHF.

Fiyatı: 66,000 CHF.

Meydan Okuyan Saat Ödülü

Raymond Weil, Millesime Automatic Small Seconds

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

RAYMOND WEIL, ünlü İsviçre saat üreticisi, zengin saatçilik mirası ve geleneklerine saygı gösterirken rafine tasarımın sadeliğinin izinden giden Millésime koleksiyonunu sundu.

Millésime Koleksiyonu, RAYMOND WEIL’in mükemmelliğe olan bağlılığını ve detaya verdiği önemin bir sonucu olarak doğdu. Saatin arkasındaki karmaşık ve özenle düzenlenmiş saat yapım süreci, markanın uzmanlık, beceri ve hassasiyetini sergiliyor. Kendinden kurum mekanizması, son dokunuşlarına kadar her bileşen en üst düzeyde özen ve hassasiyetle üretildi.

Yeni Millésime 2930-STC-65001 klasik zarafeti yansıtıyor; 39.5mm çapında ince paslanmaz çelik kasa, gri deri kayışı özel “W” dikiş detayı ile dikkat çekiyor. Safir kristal cam kutusu, dokulu ve sektörlere ayrılmış kadran işlemelerine ve pusula anımsatan etkileyici küçük saniye ekranına ev sahipliği yapıyor. Bu, saat tutkunlarını ve uzmanları büyüleyen karmaşık detaylar ve bitişlerin uyumunu yansıtıyor. 38 saat hiç kullanılmadığında da çalışan çelik modelin kasa çapı 39.5 mm.

Fiyatı: 1.895 CHF

Kadın Saati Ödülü

Piaget, Hidden Treasures

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Piaget’in 1960’ların ve 1970’lerin manşet saatlerinden Hidden Treasures, cesur ve moda uyumlu modeli olarak pembe altın üzerine oval Turkuaz kadran ile tasarlandı. Her manşet saat modeli, farklı desenler ve dokularla el oyması olarak işlenerek Piaget’nin oyma sanatındaki uzmanlığını Métiers d’Or’a olan bağlılığını vurguluyor. Farklı oyma stilleri, her bir zanaatkârın ustalaştığı çeviklik ve sanatsal duyarlılık kombinasyonunu gösteriyor. Her model birbirine benzemeyen altının oyulmasından yapılan desenlere sahip. Piaget Hidden Treasures 27 x22 mm ölçülerinde quartz bir model.

Fiyatı: 161.000 CHF

Kadın Komplikasyon Saat Ödülü

Dior Montres, Grand Soir Automate Etoile de Monsieur Dior

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Dior Grand Soir, ilk kez mekanik bir otomatla yaratıcı komplikasyon dünyasına giriş yaparak koleksiyonun yaratıcı başarısını sürdürüyor. Model, Dior Evi’nin doğuşunun hikâyesini anlatıyor. 18 Nisan 1946’da Christian Dior, Paris sokaklarında yürürken yerde bir yıldız bulur ve kaderin ona bir işaret gönderdiğine inanır. Yıldızı bir şans tılsımı olarak kabul ederek onun gösterdiği yoldan gitmeye karar verir. Paris’in sembolik 30 Montaigne’de kendi Moda Evi’ni yaratır. Grand Soir Etoile de Monsieur Dior, animasyonlarıyla sihirli yıldızı ve ardından takip ettiği kaderi aktarmaya çalışır. Kadran, rüya şeklinde bir sahne olarak düşünülmüş ve katmanlar yaratılarak ayrı bir sihirli görünüm kazandırılmıştır. Otomatı tetikleyerek hareketlenen gökyüzü, Diorama’nın gerçek bir büyü şovunun sahnesi haline gelir. Model rüya görmeye ve Monsieur Dior’un fantastik yaratıcı dünyasına davet ediyor. Sedef kadranı üzerinde eşsiz el işçiliği safir kristal camın ardından gözler önüne seriliyor.

Fiyatı: 110,000 CHF

Mücevherli Saat Ödülü

Bulgari, Serpenti Cleopatra

2023 Yılının En İyi Saat Modelleri

Serpenti Cleopatra, Bulgari’nin benzersiz ilham kaynağı ve uzun ömürlü ikonu olan yılanın renkli bir tasarımını sunuyor. Büyüleyici efsanelerle güçlendirilen yılan, antik çağlardan beri bilgelik, yeniden doğuş ve canlılık simgesi olmuş, sıkça bir tılsım olarak kullanılmış. “Manşet”, Antik Çağ’da tüm bileklerde takılan ve özellikle en ünlüsü olan Kleopatra’nın bileğinde sıkça gözlemlenen zamansız bir mücevher parçası olarak tarihteki yerini almış.

Manşetin ve serpentinin bir arada olması, İtalyan tasarımının çağdaş ifadesi olarak mücevherat ile İsviçre saatçiliği arasındaki eşsiz buluşmaya ithafen tasarlandı. Serpenti Misteriosi Cleopatra High-Jewelry saatinin kırmızı altını üzerine yerleştirilmiş 3 topaz (~24 ct), 2 rubelit (~13,4 ct), 2 tanzanit (~13 ct), 2 ametist (~11 ct) ve bilezik, kasa, kadran üzerine pavé-set elmaslar (F-G IF-VVS ~86,5 ct) ile süslenmiş. Quartz mekanizmaya sahip ve 30 metreye kadar su geçirmez özelliği bulunuyor. Saatin kalınlığı 7 mm.

Fiyatı: 938.000 CHF

{92981}

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları