preloader

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

28.03.2023
Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Yazı Boyutu:

İsviçre Cenevre’de düzenlenen ve dünyanın en önemli saat fuarlarından biri olan Watches and Wonders 2023’te tanıtılan en yeni erkek saat modellerini keşfedin.

En önemli saat fuarı olan Watches and Wonders, 27 Mart ve 2 Nisan tarihlerinde saat meraklılarını ağırlamak için kapılarını açtı. İsviçre Cenevre’de düzenlenen organizasyon, bu yıla özel iki bölümden oluşuyor ve halka açık olarak gerçekleşiyor. “In the Salon”, fuarın geleneksel yapısına eklenen yeni kısım olarak bazı markalarla Palexpo Kongre Merkezi’nde yer aldı.

Koridorlarında heyecanlı saat konuşmalarının yapıldığı sergide öne çıkan yenilik ve özelliklerden biri, erkek saatlerinde çok büyük kasa ölçülerinden hızla uzaklaşılıp, her bileğe uygun kasa çaplarının tercih edilmesi oldu. Ayrıca hemen her markanın sıra dışı ve asi bir saat modelini tanıtması dikkat çeken diğer unsurlardandı.

Buzulların Zirvesinden İlham Alan Model: Montblanc, 1858 Iced Sea Automotic Date Edition

Montblanc, buzullarla kaplı kadranı ile geri dönen ve en büyük buzulu olan Mer de Glace modelini tasarımının çıkış noktası olarak alıyor. Modelin saat altı konumunda ve arkasında ilham kaynağı dağın gravürü bulunuyor. Buzul desenli kadranını çevreleyen 41 mm kasası paslanmaz çelikten yapıldı. 300 metre su basıncına dayanıklı özelliği kasa arkasında scuba dalışı yapan dalgıç gravürü ile ifade ediliyor. Saat sekiz konumunda ise takvimi yer alıyor. Markanın kendi laboratuvarlarında sıcaklık, darbe gibi zor koşulların özel testlerinden başarıyla geçmiş bir model. Kauçuk ve çelik bileziği kolaylıkla çıkarılıp takılabiliyor. Ayrıca çelik bilezik bilekte kolaylıkla ayarlanabiliyor.

Limitli Modeller: Cartier, Privee

Cartier’in limitli olarak sunduğu modeller 25,7mm x 32,6mm x 6,85mm ölçülerinde köşeli kasası 18K sarı altın ve platin seçenekleri ile sunuldu. Bilezik veya kayışlı olarak üretilen tasarımların limit sayısı kayışlı için 200, bilezikli olanlar için 100 adet olarak belirlendi. 38 saat güç rezervi bulunuyor. Platin kasalı modelin ayar tepesinde kırmızı, altın olanında ise mavi safir taş yer alıyor. Hiç kurulmadığında bile 38 saat güç rezervi ile çalışarak bileğe takılmayı bekleyebiliyor.

Sınırları Aşan Model: Roger Dubuis, Monovortex Split – Seconds Chronograph

Roger Dubuis’in sıra dışı saatlerine, bu yıl da hayranlarını şaşırtmayacak tasarımlarla yenileri eklendi. Hiçbir saat firmasına benzemeyen teknolojisi ile “Hiper Horoloji” olarak bilinen, sınır tanımayan yeni modeli Monovortex Split-Seconds Chronograph yenilikçiliğin güzel bir örneğini tanıtıyor. Tourbillonu ile yer çekiminin getirdiği baskıyı saatin üzerinden kaldırırken, split second kronograf ile de güçlü komplikasyonlarını bir araya getiriyor. Uzun yıllardır uyguladığı iskeletleştirilmiş kadranı ise horolojik işçiliğini arttırarak bu yıl da devam ediyor. Kendi yer çekimini düzenleyerek doğaya başkaldıran asi model tüm gücü kendi kontrolüne alıyor.

Saat dokuz konumunda Conical Monovortex Tourbillon bulunuyor ve 360 derecelik bir açıyla dönüyor. 47 mm kasası ise markanın geliştirdiği özel bir alaşım olan Mineral Composite Fibre MCF’den üretildi. Güçlü kırmızı rengi, pembe altın, siyah ve gri kaplamalı titanyum ile karbon çizgilerle eşleştirildi.

Geleceğin Cesur Saat Modeli: Hublot, MP-13

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Hublot, MP ile yeniliklerle dolu başlattığı hikâyesini tamamıyla kendi üretimini yaparak sürdürüyor. Hem cesur hem de yaratıcı teknik özellikleri bir saatte birleştirerek, detaylı horoloji sevenleri hedefliyor. Model isminde 13 sayısının altını çizerek tüm Avrupai hurafelerin üzerine gidiyor ve kendi gibi cesur kişileri hedefliyor. 44 mm’lik titanyum kasası tamamıyla fırçalı olarak desen kazandırıldı. Model, ilk kez tourbillon ve ibrenin başa dönümünü sağlayan “dual retrograde” sistemi bir araya getiriyor.

“Double akisis tourbillonu” her saniyede bir aksis üzerinde tam turunu, her 30 saniyede de diğerini tamamlıyor. Böylece aynı mekanizmada iki farklı hızı yakalayarak hipnotize edici bir görünüme sahip oluyor. MP13, 96 saat güç rezervi ile donanımlandırıldı ve saat 11 konumundan takip edilebiliyor. 50 adet sınırlı edisyon ile üretildi. Titanyum kasasına siyah kauçuk kayışı eşlik ediyor.

Uniseks Bir Model Şıklığı: Patek Philippe, Aquanaut Luce 5261R

Patek Philippe’nin Aquanaut ailesinden yaptığı yeniliklerin her biri çok ilgi çekici oldu. Aquanaut Luce uniseks olarak 39.9 mm pembe altın kasasıyla aileden biri olarak tanıtıldı. Gri kadranlı olması zaman dahil üzerindeki tüm komplikasyonların rahat okunmasını sağlıyor. 31 günden az basit ay takvimi için yılda beş kez ve ayar gerektirmeyen sürekli takvimi bulunuyor. Kasası, 18 ayar pembe altından üretildi. Klasik sekizgen kasası üzerinde dikey fırçalanma saten görünümü kazandırıldı.

Orjinal Tasarımın Genleri: Zenith, Pilot Automatic

Zenith yeni Pilot koleksiyonunu tanıttı. Orijinal tasarımın genlerini ilham kaynağı olarak kullanan markanın pilot modelleri yeniden tasarlandı. Zenith, Pilot koleksiyonu isminin tescilli sahibi. Tamamıyla yeni bir kasa görünümü ile hem şehirli hem de geleneksel kodlarının esintilerini taşıyor. 40 mm çapında üretilen yuvarlak kasanın içerisinde düz çerçeveli yeni tasarımından çelik olanı fırçalanarak parlatıldı, seramik olanı ise özel olarak kumlanarak matlaştırıldı. Modelin saat altı konumunda tarih aralığının üzerindeki yatay beyaz çizgi pilotların yön bulmada kullandıkları göstergelerine gönderide bulunuyor. 100 metre suya dayanıklı ve kullanılmadığı sürede 60 saat kesintisiz çalışabiliyor.

{132641}

Genta’nın Yenilenen Efsanevi Modeli: IWC, Ingenieur Automatic 40

Modelin geçmişi 1950’li yıllara dayanıyor ve Gerald Genta’nın yeniden tasarlaması ile efsaneleşen bir zaman makinesine dönüşüyor. Saat dünyasının önemli tasarımcılarından 1970’lerde Genta’nın elinden çıkan IWC Ingenieur koleksiyonu bu yıl yenilendi ve üç paslanmaz çelik ve bir titanyum versiyonun tanıtımı yapıldı. Almanca ve Fransızcada “mühendis” anlamına gelen tasarımlar yepyeni bir kimlik ile sunuluyor.

Tasarımcısı Christian Knoop model için “Ingenieur S gibi bir ikon üzerinde çalışma fırsatı bir tasarımcının eline her gün geçmez. Bu görevin getirdiği olağanüstü sorumluluğun farkındaydık ve dikkatle ilerledik. Yine de saate en küçük detayına kadar mükemmel ve modern bir yorum katmayı başardığımıza inanıyorum. Yeni Ingenieur Automatic 40, orijinal tasarım kodlarına sadık kalırken IWC’nin mühendislikteki uzmanlığını da kusursuz biçimde yansıtan bir saat” diyor. Model, 140 saat güç rezervine sahip ve 100 metre su basıncına dayanıklı.

Asil ve Güçlü: Grand Seiko, Masterpiece Collection Spring Drive 8-Day Jewelry Watch: SBGD213

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Grand Seiko’nun limitli edisyon ile sunduğu tasarım, 1960 yılından itibaren markaya güç veren aslan sembolü ile de özdeşleşiyor. Asalet ve gücü simgeleyen aslanın dinamik ruhunu mücevherli saatinin görünümüne yansıtıyor. Kasası ve kadranı platin üzerine pırlantalarla kaplı. 192 saat güç rezervine sahip güçlü bir mekanizma barındırıyor. Elle kurularak çalışıyor ve kadranını anti refle-kaplı bombeli safir kristal cam koruyor. 44,5 mm kasa çapında, kalınlığı ise 14.4 mm ve tüm şıklığının tamamlayıcı noktası, krokodil derisi kayışı oluyor.

Karbon Ayak İzini Azaltan Sorumlu Lüks Marka: Chopard, L.U.C 1860

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Marka L.U.C koleksiyonunun ilk kez 1997 yılında üretilen modelinden ilhamla yeni bir tasarımını tanıttı. Yüksek saatçilik ve mücevhercilikte sürdürülebilirlik adına etik altın kullanımı olmak üzere çevreyi korumaya yönelik çalışmalarına devam etmesindeki kararlı adımlarını bu yılki yeniliklerinde de hissettirdi. Kendi üretimi olan Lucent Steel alaşımı ile tüm çelik saatlerinde %80 geri dönüştürülmüş çelik kullanarak karbon ayak izini lüks dünyasından silmeye çalışıyor.

L.U.C 1860‘da somon rengi gloşe desen uygulanan iki tonlu kadranı bulunuyor. 36,5 mm çapındaki kadranı bu özel çeliğin farklı ışıltısına sahip. Kadran merkezinde yer alan saat 12 konumunda bir kartuş içinde tarihi Chopard logosunu çevreleyen titizlikle elle oyulmuş desen bulunuyor. Atölyelerinden çıkan antrasit gri damarlı dana derisi kayışı rafine renk ve dokulara sahip.

{10627}

Kasalarda Daha Küçük Ölçüler: Cartier, Santos – Dumont

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Cartier’in bu yılki yeniliklerinden biri Santos-Dumont ailesinde oldu. Köşeli kasa sevenler için ideal modellerin yenilikleri özellikle pilot saati sevenleri etkisi altına alacak. 31mm x 8 mm kasa ölçüleri içerisinde kadranın sol alt bölümünü kaplayan yuvarlak rotor penceresinde tek kanatlı bir tayyare yer alıyor. 150 adet limitli olarak 18K sarı altın kasalı üretildi. Pembe altın ve paslanmaz çelik kasaya sahip olan versiyonu da sınırsız sayıda bulunuyor.

En Dinamik Panerai: Panerai, Radiomir Annual Calendar PAM01363 ve PAM01432

Watches & Wonders’ın en çok merakla beklenen dinamik çizgilere sahip saat markası Panerai, bu yıl da şaşırtmadı ve hayranlarını memnun etti. Özellikle 45 mm kasa çapında Radiomir Annual Calendar serisinden PAM01363 ve PAM01432 iki modeli renk uygulaması ve kasa çizgileri ile ön plana çıktı. İki farklı materyalle tasarlanan saatlerin kasalarında Goldtech ve Platinumtech kullanıldı. Kasanın ön ve arkası safir kristal camın sağlamlığına teslim edilmiş. Kadranda ise kullanılan renkler koyu fakat lacivert ve kırmızının siyaha doğru açılan tonlarından seçildi. Otomatik mekanizmalı model üç gün güç rezervi ile çalışıyor.

Altın Oran Mükemmel Tasarım: Rolex, Perpetual 1908

Fuara iyi hazırlanan markalardan biri de Rolex oldu. Birçok koleksiyonda yaptığı yeniliklerle hayran bırakırken markanın farklı bir yüzü olarak Perpetual 1908, beyaz ve sarı altın olarak iki farklı kasa uygulaması içerisinde siyah ve beyaz kadranlar ile sunuldu. 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliği ve 66 saat kesintisiz rezerv ile çalışma yetisi bulunuyor. Özellikle kasa çapının 39 mm olması hem kadın ve erkek Rolex sevenlere seçenek hem de her bileğe uyabilen bir tasarımı sunuyor.

{45329}

Cep Saatlerine Dönüş: Cartier, Rotonde de Cartier

Cartier‘in limitli olarak sadece beşer adet üretilen iki farklı model Rotonde de Cartier cep saatleri 56 mm kasa çapında ve 18 K beyaz altından üretildi. Modellerden biri bezeli pırlanta taşlar ile parlarken, göstergeleri siyah ile çevrili olan diğerinde ise daha sade bir görünüm tercih edildi. 30 metreye kadar suya dayanıklılık özelliği gösteriyor ve 50 saat güç rezervine sahip. İskeletleştirilmiş kasasının arkasından mekanizması izlenebiliyor.

{88616}

ABD Donanmasının İş Tulumlarından Rengini Alan Model: IWC Schaffhausen, Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN “Oceana”

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

IWC Schaffhausen mavi seramik kasalı modelinde ilk kez 41 mm çapında bir ölçü kullandı. ABD Donanma iş tulumu renklerinden esinlenilen modelin rengi Pantone tescilini taşıyor. Kronograf tasarımın saat ibreleri siyah renkli olarak kullanıldı ve ibreler dahil olmak üzere kadranda uygulanan lüminesans dolgu en karanlık ortamda bile okumayı kolaylaştırıyor. Modelin ağırlığını azaltmak amacıyla kasa arkasında hafif titanyum tercih edildi.

Spor ve Şıklığı Birleştiren Model: A.Lange & Söhne, Odysseus Chronograph

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Alman saat firması A.Lange&Söhne, ilk otomatik kronograf modelini 100 adet limitli olarak üretti. Odysseus ailesinin bir ferdi olan kronograf model, mükemmel bir hassasiyete sahip. 42,5 mm paslanmaz çelik kasası 50 saat güç rezervi sağlayan mekanizmasına ev sahipliği yapıyor. Paslanmaz çelik bileziği modelin tasarım bütünlüğünü koruyor. Saat üç konumunda iki haneli tarih göstergesi yer alırken tam karşısında saat dokuz bölümünde haftanın günleri harflerle ifade ediliyor. 120 metreye kadar suya dayanma özelliğine sahip.

{78029}

Kalbindeki Aslandan Güç Alıyor: Chanel, Monsieur de Chanel Tourbillon

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Etkileyici seramik kasası içerisinde kadranını kaplayan göktaşı parçası markanın atölyelerinden çıkan özel bir uygulama ile komplikasyonuna ev sahipliği yapıyor. Ayrıca üzerinde bulunan açıklıktan mekanizmanın bir kısmının gözler önüne serilmesini sağlıyor. Saat altı konumundaki boşlukta ise uçan tourbillon mekanizması görülüyor. Ayrıca mekanizmanın üzerinde bir aslan figürü tüm görkemi ile dönüyor.

Geçmişe Saygı: Tudor, Black Bay 54

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Tudor, ilk dalış saati modellerinin bulunduğu olan Black Bay ailesini yeni modeli ile genişletiyor. 37 mm kasa çapı ile Black Bay 54 modeli önceki tasarımlarına sadık kalınarak üretildi. 200 metre su basıncına dayanıklı modelin geçmişi 1950’li yıllara kadar dayanıyor. Tudor Black Bay ailesi geçmişin tüm DNA’sı düşünülerek üretilse de Tudor 54 bu seri içerisinde bu mottoya en sadık kalan model oldu. Son derece modern çizgilere de sahip olması hafif fırçalı son dokunuşları estetik değerini yükseltiyor. “T-fit” ile hızlı ayarlanabilme özellikli tokası sahip olduğu modern ayrıcalıklarından biri. 37 mm çapındaki paslanmaz çelik kasası üzerinde derecelendirme çizgileri bulunmayan tek yöne dönen bezele sahip. Kadranında 1969 yılındaki dalgıç saatlerinden esinlenilen Super-LumiNova fosfor kaplı kar tanesi ibreleri yer alıyor.

En Eğlenceli Pilot Saati: Oris, ProPilot

Watches and Wonders 2023'te Tanıtılan En Yeni Erkek Saat Modelleri

Muppet Show’un sevimli kurbağası Kermit bilinen en meşhur kukla karakteri unvanını korurken Oris’in de bu yıl ki kadran kahramanı oldu. Kadranının kurbağa yeşil rengi, saat altı konumundaki tarih penceresinden bakan Kermit ile eşleşiyor, ayın birini Kermit ile ifade ediyor. Bir kurbağaya yakışır şekilde su yeşili kadranı üzerinde beyaz saat imleri ve ibreleri ile zaman ifade ediliyor. 100 metre suya dayanma ve beş gün güç rezervi özelliği bulunuyor.

{52033}

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları