preloader

2023 Saat Trendleri

12.11.2022
2023 Saat Trendleri

Yazı Boyutu:

Sürdürebilirlik ve yenilenebilir olma mottolarını daha güçlü olarak göreceğimiz 2023 saat trendlerini birlikte inceleyelim.

Yeni yılın saat model ve marka eğilimlerini incelerken, her alanda karşılaştığımız “sürdürebilirlik”-“yenilenebilir” olma mottolarının daha da güçlü olarak karşımıza çıkacağını söylemek yanlış olmaz. Markaların bu yönde çalışmaları ve araştırmalarının derinleşmesi dünyamızı korumak adına, geleceğe gönderilen güzel miraslar olarak, imza niteliğinde projelerle hayat buluyor.

Daha önce saat trendlerinden bahsederken geçmişin daha da önem kazandığını, aile yadigarı modellerin de öne çıkarak, bileklerimizde hak ettiği değeri bulacağını yazmıştık. Bu bağlamda 2022 bitmeden Christies’s Müzayede Evi’nin “Efsanevi ve Eşsiz Saatler” konsepti ile Cenevre’de gerçekleştirdiği mezat yılın en önemli saat olaylarından oldu. 2023 yılında da benzer çalışmaları izleyeceğiz ve bu anlamda önemli organizasyonların bu yıldan itibaren temelleri atılacak.

Renkli Modellere İlgi Devam Ediyor

2023 Saat Trendleri

Renklere sevgimiz bu yıl da bitmiyor. Canlı renk vibrasyonlarının terapisine o kadar çok ihtiyacımız var ki gözlerimiz hep onları arıyor. Saat dünyasının renkleri keşfetmesinden itibaren tasarımlar daha özgürleşti, daha genişledi. Renklerin özellikle mekanik saat komplikasyonları ile birleştiği cesur modeller bizleri gelecek yıllarda fazlaca şaşırtacak ve memnun edecek.

Saat Firmalarının Akıllı Aplikasyon Kullanımları Yeniden Yükselişe Geçiyor

2023 Saat Trendleri

İhtiyaçtan, çağın gerekliliğinden doğan bir moda. Giyilebilir teknolojiyi ileri taşıyan saat markaları, kişisel ihtiyaçlara odaklanarak, mekanik saatlerin yanında zaman makinesinden ziyade ikinci bir bilek arkadaşı olarak, sağlık, eğlence, iletişim konularında aplikasyonlarla vazgeçilmez olmaya devam ediyorlar. Ayrıca son yıllarda yavaşlayan mekanik saat firmalarının akıllı aplikasyon kullanımları alternatif koleksiyon olarak yeniden yükselişe geçiyor.

Kişiselleştirilmiş Ürünlere Yönelim Daha Çok Artıyor

2023 Saat Trendleri

Yüksek saatçilik markalarının kuruldukları yıllarda ürettikleri cep saat modelleri kişiye özel üretimlerdi. Günümüzde ise yine markalar üretimlerinin bir bölümünde DNA’larının izinden gidiyor. Böylece bizi yansıtan veya bireyselliği ifade eden dokunuşları taşıyan özel yapım modeller, saat trendlerinin yükselen ivmeleri arasında yerini sessizce alıyor. Her geçen gün kendimize “aitlikleri” daha fazla keşfettikçe kişiselleştirilmiş ürünlere yönelim de artıyor. Veya kişiselleştirilebilme seçeneği sunan modellerde, kullanıcılarına sunduğu ayrıcalıklı olma özelliği ile hayal dünyasının yaratıcılığına hitap ediyor. Genelde sınırlı sayıda olan modeller, renklerle özelleştirildikleri kadar kadran materyali veya işlemeleri ile de ayrıcalıklarını sürdürecek.

“İlk”ler Her Zaman İlgi Odağı Oluyor

2023 Saat Trendleri

Hem mekanizma hem de modellerde duyacağımız yeniliklere hazırlıklı olalım. En ince mekanik saat modellerinde markalar arasında tatlı rekabetin getireceği gelişmeler devam edecek. Daha çevreci modeller, daha sağlam ve hafif materyaller, modellerin niteliğine hizmet etmek için ArGe laboratuvarlarının öncelikli işi olacak.

Bağımsız Markaların Radikal Modelleri ve Onları Tanıma İstekleri Devam Edecek

2023 Saat Trendleri

Tabii ki üzerinde mekanizma konuşmalarını yapabileceğimiz modellerin haberleri ilgimizi çekecek. Birbirini tetikleyen hareketlerin yarattığı saat düzeneği üzerine konuşmak, yeni şeyler öğrenmek her zaman mekanik saat severlerin ruhunu doyuracak ve yenilikleri ağız dolusu sohbetlere konu olacak.

Bağımsız markaların radikal modelleri ve onları daha fazla tanıma istekleri devam edecek. Limitli modellerin sadece sayıyla ilintili olmadığı ve mekanizmanın incelikleri hakkında derin sohbetlerin keyfine varılacak. Saat markalarının, saat sohbetlerinde günün yorgunluğunu atmak isteyenler için fazlasıyla konu hazırlığında olduğunun da müjdesini verebiliriz.

Günay Demirbağ
Günay Demirbağ Tüm Yazıları