preloader

2020 Saat Trendleri

25.11.2019
2020 Saat Trendleri

Yazı Boyutu:

2020 yılının saat trendlerini mercek altına aldık.

Zamanı ayrıcalıklı tasarımlarda okumamızı sağlayan kol saatleri, her yıl kendi modasını yaratarak ve farklılıkları ile karşımıza çıkıyor. Yüksek saatçiliğin mekanizma yenilikleri kadar tasarım ve inovasyon çalışmaları da saat severleri daha dikkatli bir seçicilik içerisinde olmaya itiyor. Laboratuvarlarda elde edilen malzemeler ve renkler, her şeyin ayrıcalıklı olduğunu gözler önüne sererken, lüksün kalıcılığına da hizmet ediyor. Böylece saat firmaları en güzel modellerini sunmaya devam ediyorlar. Sizler için 2020’de öne çıkacak saat modellerini mercek altına yatırdık.

Heritage Modeller

Chopard

Cartier

Jaeger LeCoultre

Yüksek saatçiliğin güçlü köklerinden gelen modellerin esinlendiği tasarımlar, bu yıl daha da artarak ilgi çekici hale geliyor. Özellikle eskiden kullanılan küçük kasa ölçülerinde olmasa da çok az nüanslarla yeniden günümüz şekillenerek uygulanıyor. Heritage modeller olarak adlandırdığımız saatlerin hepsinin anlamlı bir hikayesi olması ise marka bağımlılığını daha da pekiştiriyor.

Military Saatler

Zenith

IWC Schaffhausen

Saat modasının asla güncelliğini kaybetmeyen tasarımı, hatta moda dışı yükselen ivmeye sahip olan modellerden military/pilot saatlerinden bu yıl ve daha sonraki yıllarda çok bahsedildiğini duyacağız. Bu modeller hem şehir hayatını hem de spor yapmayı sevenlerin aktivitelerine eşlik edecek. Dolayısıyla haki renkler ve yeşil tonları da yükselişini koruyor. Özellikle tamamlayıcı aksesuar olarak nato kayışı ve mesh bilezik, farklı modellerin kasalarıyla kullanılacak.

Sezonun Moda Renkleri: Mavi ve Yeşil

A.Lange & Söhne

Omega

Saat ailelerinde, özellikle mekanizma yeniliklerini, inovasyon materyalleri ve modellere kattıkları estetik dokunuşların ortaya çıkacağı koleksiyonlar bekliyor bizleri. Renkler konusunda ise geçen yılın moda mavisi bu yıl ülkemizde daha hakim oluyor. Mavi, özellikle kadran rengi olarak tercih edilecek. Yeşil renkli modeller ise ikinci sırada takip ediyor.

{772609}

Ölçülü Kadranlar

Chanel

Hermes

Nomos

Saat kadranlarının ölçülerinin küçük uygulaması geçen yıllardan başlayan bir eğilim oldu. Yıl içerisinde hemen hemen her markanın küçük kasa modelleri tanıtıldı. Önümüzdeki yıl da yine ölçülü kadranları saatçi vitrinlerinde göreceğiz. Kasa çaplarında yapılan bu değişiklik, maskülen model seven kadınların da ilgisini çekiyor ve daha cinsiyetsiz modellerin doğmasını da destekliyor.

Güçlendirilmiş Modeller

Panerai Luminor

Greubel Forsey

Bovet

Cesur ve iri modeller ise varlığını sürdürüyor fakat daha da büyük ölçülere girmeden materyal farklılıkları ve komplikasyon fazlalıkları ile güçlerini arttırmaya çalışacaklar. Kasaya farklı dokunuşlarla kazandırılan yeni görünümler daha farklı tasarımlarla bileklere sunulacak.

Yenilenen Retrolar

TAG Heuer

Rado

Modanın peşini bırakmadığı retro modeller her yıl başka bir anlam kazanıyor ve seviliyor. Retro saatler yeni nesil için farklılığı, o dönemi yaşayan insanlar içinse anıları ifade ediyor. Önümüzdeki sene retrolarda kullanılan farklı kasa tasarımları, minimal tarzlar ve göz alıcı renkler ile zamanı okuyacağız.

Somon Rengi Kadranlar

Mont Blanc

Audemars Piguet

Somon renkli kadranlar, önümüzdeki yılların moda trendi olacağının şimdiden altını çizerek belirtiyor. Haliyle en ayrıcalıklı tasarımlarda somon kadranlar yerini almaya başladı bile. Uygulamasının zorluğu ve kasasında kullanılan her materyale muhteşem uyumu; somon kadranların farklı bir akım yaratacağını düşündürüyor.

Günay Demirbağ
Günay Demirbağ Tüm Yazıları