preloader

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Yazı Boyutu:

Sonbahar/Kış 2022- 2023 erkek modasının zamansız ve yepyeni trendleriyle tanışın. Soğuk havalar için alışveriş listenizi değerlendirmeden önce bu senenin erkek modasına göz atın.

Yeni sezon trendlerini belirleyen markalar ve onların birbirinden yaratıcı tasarımcıları, yaklaşan Sonbahar/Kış 2022-2023 modası için hem sofistike hem de rahat olan çok yönlü erkek giyim koleksiyonlarını moda severlerle buluşturuyor. Tasarımcıların, vitrinlerinde göründüğü gibi tüketicinin gardırobuna girecek şekilde yeniden uyarladığı trendler, Milano ve Paris podyumlarından kombinlerinizde yerini almaya hazırlanıyor. İşte yeni sezon kapıdayken alışveriş listenizi oluşturmadan önce bilmeniz gereken Sonbahar/Kış 2022-2023 erkek modası trendleri…

Güçlü Takımlar

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Ünlü moda markaları ve tasarımcılar, pandemi döneminde herkesi rahatlığa alıştıran kıyafetlere veda edeceğiniz birbirinden güçlü takımları görücüye çıkarıyor. Sonbahar/Kış 2022-2023 takım elbiseleri; ipekten kadifeye, denimden tüvite, yünden Bianca Saunders’ın koleksiyonunda görüldüğü gibi motorcu tarzı deriye kadar her türlü malzemeye sahip. Farklı stillerde geri dönüş yapan kruvaze blazer ceketler de dikkat çeken bir diğer ayrıntı arasında.

Sezonun en trend takım elbiselerini daha detaylı mercek altına alacak olursak, ceket modelleri uzuyor ve silüetler özellikle omuzlarda yeni hacim kazanıyor. Bazı ceketler yenilikçi şekillere sahipken, beli dar ve genellikle heybetli omuzlar oluşturmak için dolgulu bir görünüm oluşturuyor. Pantolonlar ise kemer kullanımda yaratıcı çözümler arayanlar için tasarlanmış, modaseverlerle buluşmayı bekliyor.

Balıkçı Yaka Kazaklar

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Kombinlere asalet katan balıkçı yaka kazaklar her sezon olduğu gibi bu yıl da sert geçen soğuk hava koşullarında gentilmen bir koruma sağlıyor. Standart modeller trende uyum sağlamak için yeterli olsa da sıra dışı bir seçenekle yoluna devam etmek isteyenler için Zegna, Prada ve Tod’s balıkçı yaka modellere yeni bir soluk katıyor: Daha uzun boğaz yakası ve fermuar detayları…

Desenli Kazaklar

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Sonbahar – Kış aylarında, klasik kazakları kombinlemekten sıkıldıysanız sezonun eğlenceli ve desenli kazak modelleri sizleri bekliyor. Bolca motife, bitki ve hayvan desenlerine sahip bu yaratıcı kazak modelleri alışılmış modellere yeni bir soluk getiriyor.

JW Anderson’un hayvan desenleri, yılbaşı kazaklarını andıran Etro’nun bitki motifleri ve radyoaktivite uyarı işaretlerini anımsatan sembolleriyle cesur 44 Label Group’un tasarımları arasından kendinize göre en iyi stilleri keşfedebilir, moitfli kazak trendini kombinlerinizde kullanabilirsiniz.

Soğuk Hava Koruyucusu: Shearling Ceketler

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Son iki yılı iç mekânlarda geçirdikten sonra, artık dışarı çıkma ve mümkün olduğu kadar açık havayı keşfetmek için daha fazla zaman harcama konusunda kolektif bir arzuya sahip olabilirsiniz. İşte bu arzu da soğuk havalarda içinizi ısıtacak ceket modellerini ön planda tutuyor onlardan biri de içi koyun postu dışı nubuk ya da deriden kaplı Shearling ceketler.

Y/Project’in tasarladığı gibi hem dış hem de iç detaylı modelleri tercih edebilir, Loewe’un koleksiyonuna eklediği klasik tarzlardan da esinlenebilirsiniz. Her iki seçenek de sezonun favori parçaları arasında.

Eşofman Rahatlığından Vazgeçemeyenler İçin…

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

2019’un sonlarında ortaya çıkan ve pandemi nedeniyle 2020’nin başlarından bu yana trend haline gelen konfor öncelikli giyim, vazgeçilmezleriniz arasında girdiyse size bir müjdemiz var: Rahat eşofmanlar hem kendi stilinde hem de pantolon görünümünde dikkat çekmeye devam ediyor. Öyle ki kanvas pantolon rahatlığının bile önüne geçmekte.

Bu rahat modeller; dar oturan, eski moda giyinme alışkanlıklarını değiştirerek, uyumlu ceketlerle, takım elbiselerle giyilen şık, temel bir erkek giyim ürününe dönüştü. Belden bağlama detayı ile düz paça kesim ve katlama modelleri gibi yeni detaylarla güncellendi.

İster yere kadar uzayan ister paçada daralan, isterseniz de ayak bileğinde lastikle sıkışan birçok varyasyondan birini seçebilirsiniz.

Deri Parçalar

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Sonbahar – Kış sezonu geldiği an dolaptaki deri parçaları çıkarma vakti gelmiştir. Çünkü bu sezon asi deri kombinler yerini asil ve cesur görünüme bırakıyor. İster ceket ve pantolon olarak takım şekilde kullanın isterseniz de tek parça ile diğer parçalarla uyum sağlayın.

Balaclavas

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Soğuk havalarda Outdoor kombinlerin en popüler aksesuarı Balaclavas bereler 2021’den bu yana günlük giyim dünyasının en dikkat çekici parçalarından biri. Özellikle de Loewe markasının kalp şeklindeki yeni modelleri bu bereleri daha birçok sezon göreceğimizin kanıtı.

Daha Da Kabarık Montlar

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Bu sezon tasarımcılar şişme ceketleri tamamen yeni bir versiyonla ele alıyor. “Canavar mont” olarak sezonda adı geçen bu kabarık şişme montlar her zamankinden daha büyük modellerle öne çıkıyor.

Tulumlar

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Salaş giyinme günleri artık geride kalmış olsa da gerçek şu ki, rahatlığından vazgeçemeyenler için tulumlar bu sezonda da gardırobunuzda hayat kurtarmak için sizi bekliyor olmalı. Çünkü bol rahatlığıyla üstünüzden çıkarmaya üşendiğiniz tulumlar yeni sezon trendleri arasında. Üstelik doğru aksesuar ve montla her zamankinden daha havalı bir duruş sergiliyor.

Denimde Yeni Bir Yıldız Var!

2022-2023 Sonbahar/Kış Erkek Modası Trendleri

Bol ve düşük belli denim pantolon Baggy Jeans geri döndü! Bol kazakların ve şişme montların en yakın arkadaşı olmaya aday Baggy denim pantolonları kombinlerinizde kullanmak için Louis Vuitton ve Balenciaga’daki klasik modellerine ya da Y/Project ve Vetements’in yüksek belli stillerine göz atabilirsiniz.

Gizem Burcu İncircioğlu
Gizem Burcu İncircioğlu Tüm Yazıları