preloader

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Yazı Boyutu:

2020 İlkbahar/Yaz sezonunda erkek modasını etkisi altına alacak trendleri inceledik.

Her şeyden önce… Sokak modası podyumlardaki domine edici etkisini yitirdi. Öyle ki son sezonlarda görmeye alıştığımız ve hatta bundan biraz da sıkıldığımız geniş kapüşonlular ve kaba sneaker’lar yerlerini maskülen cazibenin detaylarına bıraktı.

Modanın içinde bulunduğumuz zamanın bir yansıması olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz. Gündemde toplumsal cinsiyet konuları varken de endüstrinin bu pastadan pay alması ve o payın tadına bakması da kaçınılmazdı. Tasarımcılar 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda erkekliğin kodlarını yeniden yazacak etkileyici fikirlerle çıktı podyuma. Leziz pastellerden takımlara, erkek modası trendleri radarımızda.

Drapelerin Ötesine Geçen Saten

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Sık dokuması sayesinde saten son derece ışıltılı ve akışkan bir yüzeye sahip. Kadın giyim tasarımcılarının favorisi olan kumaş, 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda erkek gardıroplarına da girmeye hazırlanıyor. Takım elbiselerden uzun ceketlere, elegan bir görünümün ekstrem bir ifadesi olarak da tasvir edebiliriz.

Şort Olarak Boxer Şortlar

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Şimdiki sezonun kısacık kısa şort trendinden haberdarsanız, bu trendin sizi çok da şaşırtmayacağını düşünüyoruz. Tasarımcılar 2020 İlkbahar/Yaz sezonu için boxer şortları andıran samimi bir estetiğe gönderme yapıyor. Satenin yanı sıra gömlek kumaşı veya pamuklular halinde gördüğümüz boxer şortlar, yazın en sıcak hafta sonları için ideal.

Ekstra Ortopedik Sandaletler

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Bu sezon sandaletler hiç olmadıkları kadar hantal (görünümlü). Kalın tabanlar, bantlar, sürpriz renkler derken neredeyse spor ayakkabı kadar da hayatımızın içinde olacaklar.

{772314}

90’lar Stili Kargo Pantolonlar

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Bir dönemin son derece kullanışlı ancak stil yoksunu kargo pantolonları, olağanüstü bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Zira yanlarındaki ceplerinin dahi estetize edilerek akışkan kesimlere yedirildiği tasarımlar, oldukça şık ve renkleri ile aklınızı çelecek türden.

Bowling Gömlekleri

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

İpeksi, dökümlü ve tamamen geniş yakalı gömlekler, 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda bir bowling takımı kurmanızı salık verecek kadar heyecanlı. Pastel tonlardan flaş etkisindeki renklere, gardırobunuzun jokeri olmaya adaylar.

Haddinden Büyük Oxford Gömlekler

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Üniversiteye yeni girmiş gibi giyinmenin ihtimaller dahilinde olduğu bir sezonda işleri biraz yetişkin gibi çözmenin yolu, görünümü farklılaştırmaktan geçiyor. Loafer veya tekne ayakkabıları ile blazer ceketiniz hazırsa ihtiyacınız olan tek trend parçayı açıklıyoruz: Ne büyük o kadar iyi Oxford gömlek.

{772147}

Tam Takım 2.0

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Son birkaç yazdır şort ve kısa kollu gömlek eşleşmesi iyi bir giy-çık kombini iken 2020 ile birlikte tasarımcılar işi biraz kalabalıklaştırmaya karar vermiş olmalı ki sadece solid renkleri değil gösterişli desenleri de öne çıkardılar. Biraz pijamavari ama oldukça şık bu görünüme bir kez alışırsanız asla vazgeçemezsiniz.

Fanila Zamanı

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Söz konusu moda olduğunda gardıropların en ‘düşük’ parçası kuşkusuz fanilalardır. Ancak 2020 İlkbahar/Yaz sezonu bu fikri tamamen alt üst etmeye kararlı. Öyle ki fanila, stil sahibi bir parça olarak görünümlerin en iddialı tamamlayıcısı olmaya aday. İnanması güç, biliyoruz; ancak Paris’te dahi tüm podyumlarda adeta bir fanila devrimi yaşandıysa buna kayıtsız kalmamalısınız.

İnce Çizgilerin Büyüsü

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Geçtiğimiz yaz takım elbise dünya podyumlarına -siyahları, grileri ve kruvazeleriyle- olabileceği en klasik hali ile geri dönüş yapmıştı. Bu kez daha dinamik bir yorumla karşı karşıyayız: İnce çizgiler. Zamanın sarraflarının ve iş adamlarının favori çizgileri modern zaman çalışanları için şık bir alternatif. Ve özlediğimiz incelikli terziliğe yaptığı ustalıklı referansla oldukça gösterişli.

{772779}

Cepler, Cepler ve Daha Fazla Cep(ler)

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Virgil Abloh’un Louis Vuitton’a cep yoğun geri dönüşü ile bir alakası var mı, emin olmasak da, bu yaz hemen tüm dış giyim parçasında cep göreceğimizden şüphe yok. Anahtar parçalar neler mi? Oldukça lüks süetler ve derilerle yeniden yorumlanan yürüyüş ceketleri ve safari ceketler. Natürel tonları ve pastel paletleri görünümüze eklemek için iyi bir alternatif.

Terzilikte Yeni-Kruvaze Çağı

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Modanın dönüştürücü gücü, bir takım elbise klasiği olan kruvazeyi de yeni bir boyuta taşıdı. Ustalıklı terziliğin geri dönüşünün ısrarla altını çizen bu trend, alışılmış kesime alışılmadık bir boyut kazandırması açısından son derece yenilikçi ve denemeye değer.

Sıkı Motorcu Ceketleri

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Keskin omuzlu, siyah deri motorcu ceketleri, sezonun nokta atışı devrimlerinden. Biraz seksi, biraz tehlikeli ve çok çarpıcı. Onları giymenin en iyi yolu daracık pantolonlardan ve hantal botlardan da geçmiyor üstelik; dökümlü pantolonlara ve sneaker’lara da bir şans veriyor.

{772668}

(İlkbahar İçin) Sonbahar Tonları

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Geleneksel olarak konuşmak gerekirse ilkbahar/yaz sezonu çuha çiçeği, pembe ve mint gibi yumuşak, aydınlık tonların habercisidir. Ancak, bu kez, 2020 İlkbahar/Yaz sezonu, tamamen karamsar, soluk ve bronz, kestane, bakır ve bordo gibi sonbahar renklerinden sesleniyor. En iyi takım elbiselerde karşılığını bulan renkler güçlü bir gardırobun da habercisi.

Hayvan Desenleri Patlaması

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Geçtiğimiz sezon sürpriz bir geri dönüş yapan hayvan desenleri leoparları, jaguarları, kaplanları ve zebraları aklınıza gelebilecek her parçada yeniden yorumluyor. Natürel tonlarla el ele yürüyen trend, şans verirseniz sizi vahşi dünyasına kabul etmeye hazır.

Dökümlü Kruvaze

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

2020 İlkbahar/Yaz sezonunda her yerde görmeye başlayacağımız modelin kruvaze olduğu konusunda hemfikiriz sanıyoruz. Terzilik zarafetinin ve takım elbisenin tartışmasız en ihtişamlı geri dönüşünü kutlayan ve kutsayan trend, dökümlü takım elbiselere ve etkileyiciliği sadeliğinde kruvaze ceketlere gardırobunuzda yer açmanızı bekliyor.

Denim Üzeri Denim

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Altın çağını yaşayan denim kendine podyumlarda öyle bir yer edindi ki tasarımcılar onu tepeden tırnağa bir tam görünüm olarak lanse etmekten geri durmadı. Geçmişte kafa karıştırıcı bir kombinleme yöntemi olarak görüldüğü için sadece risk almayı sevenlerin tercih ettiği denim-üzeri-denim, artık vazgeçilmez gib hafta sonu şıklığı vadediyor.

{771220}

Giyilebilir Deri Pantolonlar

2020 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Rose Geller randevusunu deri pantolonun içine sıkışarak mahvettiğinden beri dünyadaki erkek popülasyonu onları giymekten kaçınıyordu. Ancak gerçek o ki, doğru şekilde tasarlandığında deri pantolonlar son derece şık parçalar. Bu sezon ile birlikte hayatımıza ve gardıroplarımıza dökümlü kesimleri ve siyahın yanı sıra kahverengi, gri, gece mavisi gibi renklerle girmeye hazırlar.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları