preloader

2022 İç Mekan Trendleri

2022 İç Mekan Trendleri

Yazı Boyutu:

İç mekan tasarımında 2022 yılının trendlerini herkesten önce keşfetmeye ne dersiniz? “Geçmişe Dönüş” temasının kendini hissettirmeye başladığı yeni trendlere göz atın.

Ocak ayını geride bırakırken sene içinde karşılaşacağımız iç mekan detayları netleşmeye başladı. Modada olduğu gibi iç mekan tasarımında da eskiye özlemi hissediyoruz. Ünlü tasarımcıların tercih ettiği retro desenler, malzemede geleneksel seçimler oldukça gündemde. Bunun yanında farklı formda ürünler ve mekanlarda yeni malzeme kullanımları ile karşımıza çıkıyor.

Tarzıma daha uygun olan zamansız mekan örnekleri ile bu yıl karşılaşacağımız iç mekan detaylarını sizler için derledim. Mekanlarınızda oranlı seçimler ile yeni yılın modasına ayak uydurun.

Nostaljik Detaylar Geri Geliyor

2022 İç Mekan Trendleri

Eklektik mekanlarda görmeye alışkın olduğumuz nostaljik detayları bu yıl da görmeye devam edeceğiz. Çekici, neşeli ve renkli seçimlerin bir arada harmanlandığı mekan tasarımları oldukça göz dolduracak. Pandemiyle birlikte rutinlerimizin değişimine tanık olduğumuz bu süreçte, çoğumuz tüketim alışkanlıklarımızı sorgulayarak kendimizi bazı yeni kararlar vermek zorunda hissettik. Var olanı değerlendirmek, büyüklerimizden kalan dekoratif ürünleri iç mekanlarımızda kullanmak iyi bir alternatif. Peki geleneksel dekorun yeniden canlanması geçici bir hevesten daha fazlası mı? Hep birlikte göreceğiz.

Alpaq Studio

Satın Al

Estetik Dekor

Satın Al

Halit Berker

Satın Al

Kavisli Mobilyalar Gündemde

2022 İç Mekan Trendleri

Bir süredir hayatımızda olan yuvarlak hatlı mobilyalar bu sene de iç mekanlarda yer almaya devam edecek. Tarz fark etmeksizin kanepe, koltuk, sehpa gibi mekanda hacim kaplayan ürünler başta olmak üzere dekoratif ürünlerde de karşılaşmaya devam edeceğiz

Claws

Satın Al

Som Interior

Satın Al

Studio Kali

Satın Al

{774531}

Mekanlarda Desen Karmaşası

2022 İç Mekan Trendleri

Bu sene aynı mekanda farklı desen ve dokuların bir arada kullanımı ile daha fazla karşılaşacağız. Kilimlerde, perdelerde ve fayanslarda desenlerin yarıştığı mekanlar göreceğiz. Doğaya yöneldiğimiz bu sürecin yansımalarını desenlerde de keşfedeceğiz. Desenleri karıştırmanın anahtarı; desenleri zıtlaştırmak, bir renk şemasına uymak ve farklı desen ölçeğine sahip olmaktır. Doğru oranda tercihler yaparak desen karmaşasına siz de ayak uydurun

3rd Culture

Satın Al

Alpaq Studio

Satın Al

Zifiri

Satın Al

Doğa, Renk Tercihlerinde Ortak Noktamız

2022 İç Mekan Trendleri

Pantone, bu yıl ilk kez yılın rengi için mevcut renk kataloğunda bulunmayan yeni bir renk tonu yaratmaya karar verdi. Şirket, mavi tonlarını mor-kırmızı renkleri ile harmanladı.Ortaya çıkan “mavinin deniz salyangozu tonu” olarak tanımlanan “Very Peri” yılın rengi olarak belirlendi. Yenilikçi tasarımlarda kullanılacağını öngördüğümüz rengin, alışılagelmiş iç mekan tasarımında ne derece kullanılacağını birlikte göreceğiz.

Pandemi ile birlikte doğa vurgusu devam ediyor ve doğa renkleri bu sene de revaçta olmaya devam edecek. Yeşil, sarı, mavi ve destekleyici gri tonları bu sene iç mekanlarda göreceğimiz tonlar olacak.

Sürdürülebilir Malzeme Kullanımı

Doğal parçalara sahip olma konusunda farkındalığın arttığını gözlemliyoruz. Sonsuz defa sürdürülebilir olmasıyla cam, doğal ve farklı fonksiyonlara uyarlanabilir olmasıyla mantar gibi malzemeleri iç mekan tasarımında fazlasıyla göreceğiz.

Nordal

Satın Al

ENNE

Satın Al

ENNE

Satın Al

Gizem Gürsel Şener
Gizem Gürsel Şener Tüm Yazıları