preloader

Well-being Temasının İzinde 7 Farklı Banyo Stili

06.10.2022
Well-being Temasının İzinde 7 Farklı Banyo Stili

Yazı Boyutu:

Wellbeing olgusunu dekorasyon kurgusunun merkezine alan birbirinden farklı banyolar ilham dozunuzu yükseltecek!

Banyolar kişisel arınma mabetlerimizdir. Alternatif tıp uzmanı ve yazar Deepak Chopra bugün selfie döneminden welfie çağına geçtiğimizin sinyallerini veriyor. Well-being temasının izini süren bu yeni konsept bize iyi gelen, bedeni, ruhu ve zihni sakinleştirirken iyileştiren detayları öne çıkarıyor. Zanaatı teknolojiyle birleştiren tasarımlar, duyulara hitap eden dokular ve ritüellerle desteklenen meditatif bir düzen yeni nesil banyolarda welfie bir ortam yaratmanın başlıca sırlarından…

Retro & Romantik

1970’lerin funk müziklerini dinleyip fön fırçasını mikrofon yaparak banyoda şarkı söylerken kendinizi buluyor, gül ve lavanta kolonyaları koklayarak anneannenizin şefkatini anımsıyorsanız siz de bir tutam retro romantiksiniz. Ayaklı eski tip bir lavabo, ahşap zemin rabıtaları üzerinde bir kilim, sıcak tonlarda renkli bir duvar veya grafik desenli duvar kağıtları ile duvara monte edilmiş nostaljik aplik sizin banyonuzun başlıca elemanlarından…

Ekolojik & Vejetaryen

Doğaya ve canlı tüm varlıklara saygılı, az tüketerek sağlıklı beslenmenin yollarını arayan, el emeği ve zanaatkar tasarımların değerini bilen, bilgelik dozu yüksek biri misiniz? O halde banyonuzda doğal liflerle dokunmuş jüt bir halı tercih edebilir, lavabonuzun altındaki üniteyi eski ahşap bir konsoldan geri dönüştürerek tasarlayabilirsiniz. Depolama elemanları olarak sepetler, emaye çanaklar ve banyonuzun farklı yerlerine yerleştirebileceğiniz çeşit çeşit yeşil bitki tam size göre!

Zen & Minimalist

“Ne az, ne çok, tam gerektiği kadar” anlayışı üzerine kurulu İsveçlilerin Lagom stili dekorasyonda sürdürülebilir ve etik bir yaklaşım için sadeleşmeyi savunuyor. Mutluluğun mükemmel dengeyi yaratabilmekten geçtiğini düşünenlerdenseniz siz de banyonuzu fazla eşyalardan arındırma eylemine başlayabilirsiniz. Unutmayın koyduğunuz her raf ünitesi kozmetik malzemelerinizi dizmek için alan yaratacaktır siz fazlalıkları ve görsel estetiği bozan tüm elemanları dolap içlerine gizleme, mümkün olduğunca az ile çoğu yaratma peşindesiniz.

Bohem & Özgür

Artizanal aksesuarlarla, seyahatlerinden aldığı el işi tasarımları bir arada sergilemeyi seven şahsına münhasır bir karakteriniz varsa bu fotoğraftaki banyo size ilham verebilir. Geniş bir pencere sayesinde doğal gün ışığı alan bir banyo, bu ışığı maksimumda mekana yansıtan boydan boya ayna kaplı bir duvar, eski tip ayaklı bir küvet, ham ahşap tasarımlar, galvaniz kova ve sepetler bu stilin şifreleri arasında.

Modern & Fonksiyonel

Banyolarında ferah ve yalın bir görünümü tercih edenlerdenseniz çamaşır makinesi, kirli sepeti ve tüm kozmetik ürünlerinizi koyacak başka bir yer bulmalısınız. Banyo, arınma mabediniz olarak yıkanma ritüelinizi gerçekleştirdiğiniz suyun terapik etkisiyle ruhunuzu sakinleştirdiğiniz bir mekan olarak kalmalı. Ham beton, epoksi ve mermer dokusu modern banyo kurgunuza uygun zemini hazırlayacak malzemelerden.

Vintage & Nostaljik

Geçmiş zamanın nostaljisinden vazgeçmeyen ve her fırsatta kendini eskici dükkanlarında bulan biriyseniz banyonuzda yer vereceğiniz vintage tasarımlarla bu ruhu yakalayabilirsiniz. Başrolü kapan ayaklı bir küvet, eski görünümlü gold bataryalar, lavabonun üzerine yerleştireceğiniz pirinç bir ayna, banyo dolaplarına takacağınız pirinç kulplar banyonuza geçmişin güzelliğini taşıma görevini üstlenecektir.

Doğal & Natüralist

Fazlalıklardan arınmış ve doğal malzemelerle şekillendirilmiş bir kurgu içerisinde banyonuzda yer vereceğiniz dekoratif elemanlar da natüralist stile ayak uydurmalıdır. Mermer ve doğal taş yüzeyler, ahşap, cam veya terakota tasarımlar, bambu lifli havlular, hasır sepetler, Aloe vera, bambu, aşk merdiveni gibi yüksek nem ihtiyacı olan bitkiler bu stilin vazgeçilmezlerinden.

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları