preloader

En İyi Kadın Parfümleri

10.01.2024
En İyi Kadın Parfümleri

Yazı Boyutu:

2024’ün en iyi kadın parfümlerini açıklıyoruz! Zengin kokularıyla ve şişe tasarımalarıyla büyüleyen parfümleri derledik.

Parfümümüz bir kokudan çok daha fazlasıdır; tarzımıza, karakterimize ve duygu durumumuza dair önemli ipuçları taşır. Her şişe, ustalıkla seçilmiş notaların birleşimiyle adeta bir hikâye anlatır. Siz de 2024 yılında yeni bir hikâye keşfetmek istiyorsanız bunun için etkili bir parfümden daha iyisi düşünülemez. Seçeceğiniz koku sizi rahatlatabilir, enerjik hissettirebilir veya romantik bir atmosfere sokabilir. Yeni bir koku seçerken, sizi duygusal olarak etkileyen notalara yönelebilirsiniz. İşte duyularınıza hitap edecek, 2024’ün en iyi parfümleri.

Good Girl Dazzling Garden, Carolina Herrera

Koku Ailesi: Çiçeksi.

Carolina Herrera’nın 2023 yılında lanse ettiği Good Girl Dazzling Garden üst notada badem; orta notalarda yasemin ve sümbülteber; alt notalarda kakao ve tonka fasulyesi barındırıyor. Yasemin’in tatlı ve çekici nitelikleri Good Girl’e daha da feminenlik katıyor. Eğer parfüm seçiminde önceliğiniz “kalıcılık” ise Good Girl Dazzling Garden, size uzun süre (6 saate kadar) kalıcılık vaat ediyor. Şişesi ise tam bir arzu nesnesi! İkonik Good Girl stilettosuna, ışıltılı mor dış yüzey ve tepesinde çiçek açan altın rengi bir görünüm kazandırılıyor.

Paradox Intense, Prada

Koku Ailesi: Sıcak ve çiçeksi.

Nadège Le Garlantezec, Shyamala Maisondieu ve Antoine Maisondieu tarafından yaratılan Prada Paradox Intense, üst notalarda armut, neroli ve bergamot; orta notalarda yosun, yasemin ve neroli özü; alt notalarda bourbon vanilya, vanilya, ambrofix™, amber ve serenolid barındırıyor. Prada Paradox’un yeni versiyonu olan Paradox Intense, notalarındaki portakal çiçeği sayesinde çok daha taze bir koku olarak karşımıza çıkıyor. Bu parfüm şişesi, Prada’nın yeniden keşfetme özünün ve kontrastlara olan düşkünlüğünün de adeta bir ifadesi. Geleneksel parfüm şişesi mimarisinden farklı olarak, orijinal ikonik Prada üçgen logosundan ilham alan bu flacon, ilk bakışta minimal ve narindir tasarımıyla dikkat çekiyor.

Carmina, Creed

Koku Ailesi: Çiçeksi ve odunsu.

House of Creed’in zengin mirasının tüm kodlarını taşıyan Carmina üst notalarda kiraz, safran ve pembe biber; orta notalarda mayıs gülü, şakayık, menekşe ve kaşmir ağacı; alt notalarda amber ve misk barındırıyor. Carmina sıcaklık ve duygusallık yayıyor ve bizi heyecan verici yerlerde bir yolculuğa taşıyor. Klasik menekşe ve bastırılmış gül kokularıyla dengelenen, siyah kiraz ve pembe biberin eklenmesiyle modern bir kokudan bahsedebiliriz. Bu çiçeksi-odunsu yaratımda klasik Creed şişesini, parfümün notalarına atıfta bulunan menekşe renginde görüyoruz.

Black Opium Over Red, YSL

Koku Ailesi: Sıcak ve baharatlı.

Yves Saint Laurent’in yepyeni kokusu Black Opium Over Red üst notalarda kiraz ve yeşil mandalina; orta notalarda portakal çiçeği, yasemin ve siyah çay; alt notalarda ise madagaskar vanilyası, kahve ve endonezya paçuli yaprağı barındıran bir koku. Yoğun, baharatlı ve gurme bir koku olması Black Opium Over Red’i tam bir kış parfümü yapıyor. Black Opium’un klasik imzası, heyecan verici kontrast notalarla birleşiyor. İkonik Black Opium parfüm şişesi yeni ve seksi bir renk tonuna bürünüyor. Bu şişe, bu sıcak kokunun tatlı kiraz notalarıyla uyumlu, koyu kırmızı lake kaplamaya sahip.

Lust For Sun, Juliette Has A GuN

Koku Ailesi: Meyvemsi.

Juliette Has A Gun’ın hem kadınlar hem de erkekler için yarattığı uniseks parfümü Lust For Sun üst notalarda Hindistan cevizi, frezya ve bergamot; orta notalarda gardenya, ylang-ylang, yasemin ve portakal çiçeği; temel notalar beyaz misk, ambroksan ve vanilya barındırıyor. Eğer siz de yazı anımsatan ve adeta “güneş kremi” kokan parfümleri seviyorsanız bu kokuyu mutlaka listenize alın. Parfümün yaratıcısı Romano Ricci bakın ne diyor: “Lust For Sun ile Juliette’imiz için yeni bir oyun alanı hayal ettim: Yüzme havuzu. Juliette’in kuralları belirlediği ve çevresindekilerin onun her arzusunu yerine getirmesini beklediği rüya gibi bir dekor; pembe flamingosu bile bir eşarp takıyor! Sonsuz havuzun ve sonsuz ufkun önünde poz vermek için…”

Gaultier Divine, Jean Paul Gaultier

Koku Ailesi: Çiçeksi.

Gaultier Divine üst notalarda, kırmızı meyveler ve bergamot; orta notalarda zambak, ylang-ylang ve yasemin; alt notalarda beze, misk ve paçuli barındırıyor. Ağustos 2023’te Jean Paul Gaultier, gurme, denizci ve çiçeksi olarak sınıflandırdığı Gaultier Divine’ı piyasaya sürüyor. Parfümör Quentin Bisch’in imzasını taşıyan bu kokunun şişesi, ikonik olan Gaultier Divine korsesiyle cesur bir yorum olarak ön plana çıkıyor.

Cristalle EAU Verte EDP, Chanel

Koku Ailesi: Meyvemsi ve çiçeksi.

Chanel, 1974’teki Cristalle kokusunun modern yorumu olan 2009’daki Cristalle Eau Verte’nin (EDT) yeni bir versiyonu olarak 2023 yılında Cristalle Eau Verte Eau de Parfum’u piyasaya sürüyor. Bu yeni koku, notalarında narenciye, manolya ve yasemin barındırıyor. Marka, Cristalle Eau Verte EDP’yi “narin bir manolya akoruyla çiçek açan, taze ve yeşil bir kok” şeklinde tanımlıyor. Ağır parfümlerden kaçanlar için olabilecek en iyi alternatiflerden!

My Euphoria, Calvin Klein

Koku Ailesi: Çiçeksi.

Frank Voelkl ve Nathalie Lorson tarafından yaratılan My Euphori üst notasında siyah frenk üzümü; orta notalarda orkide, susam ve sümbülteber; alt notalarda sandal ağacı, agar ağacı (ud) ve bambu barındırıyor. Hem dumanlı hem de tatlı olan bu yeni, çok yönlü çiçeksi koku, neşe ve coşkunun özünü yakalıyor. Klasik Euphoria ile aynı ikonik şişeye sahip Calvin Klein’ın bu yeni kokusu, ona genç ve beklenmedik bir dokunuş katan parlak kırmızı opak rengiyle fark yaratıyor.

Myrrhe Mystère, Tom Ford

Koku Ailesi: Sıcak ve baharatlı.

Tom Ford’un yeni uniseks kokusu Myrrhe Mystère, notalarında mür, sandal ağacı, vanilya ve misk barındırıyor. Tom Ford’un mür içeriğine ilişkin kişisel yorumu olan Myrrhe Mystère, sıcak, odunsu ve tatlı notaların cazibesiyle son derece dikkat çekici ve fark edilebilir bir koku. İkonik Private Blend şişesinin bu lüks, kahverengi versiyonu, kahverengi bir plakla tamamlanıyor.

Smoking Hot, Kilian

Koku Ailesi: Odunsu ve baharatlı.

Kilian tarafından Eylül 2023’te piyasaya sunulan uniseks Smoking Hot üst notalarda elma, tarçın ve duman; orta notalarda tütün ve yosun; temel notalar bourbon vanilya ve Orcanox™ barındırıyor. Koku için karameli anımsatan tatlılık ve dumansılığın bir karışımı diyebiliriz. Siyah ve çekici bir şişeye sahip olan parfüm, yeniden doldurulabilir olmasıyla Kilian’ın sürdürülebilirliğe olan önemini ortaya kokuyor.

Nomade Jasmin Naturel Intense, Chloé

Koku Ailesi: Çiçeksi ve meyvemsi.

Parfümör Caroline Dumur tarafından yaratılan Nomade Jasmin Naturel Intense, üst notalarda mirabelle ve armut; orta notalarda hurma, mısır yasemini ve frezya; alt notalarda sandal ağacı, vanilya, meşe yosunu ve paçuli barındırıyor. Yapay renklendirici içermeyen ve yüzde 100 doğal kökenli olan parfüm, doğal olarak elde edilen alkol ve su ile formüle edilen bir koku. Çevresel etkiyi azaltmaya yardımcı olmak için yeniden tasarlanan cam şişenin yüzde 15’i ve karton kutunun yüzde 40’ı, geri dönüştürülmüş malzemeler içeriyor; eklemeden geçmeyelim.

Aqua Media Cologne Forte, Maison Francis Kurkdjian

Koku Ailesi: Odunsu ve fresh.

Dünyanın en önemli burunlarından Francis Kurkdjian tarafından geçtiğimiz yıl yaratılan ve uniseks bir koku olan Aqua Media Cologne Forte üst notalarda verbena ve bergamot; orta notalarda rezene ve hedione; alt notalarda matcha çayı, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Bu yeni parfüm, canlı bir tazelik ve modern bir dokunuşla dengelenmiş taze kolonya benzeri notaların canlandırıcı bir karışımını vaat ediyor. Tazelik ve ferahlık hissini şişe tasarımdan dahi hissediyorsunuz, değil mi?

Vesper Glitz, Ex Nihilo

Koku Ailesi: Çiçeksi ve odunsu.

Parfümör Nadège Le Garlantezec imzası taşıyan Vesper Glitz, üst notalarda neroli, mandalina portakal ve pembe biber; orta notalarda ylang-ylang, yasemin ve mimoza; alt notalarda vanilya, misk, tonka fasulyesi ve sedir barındırıyor. Ex Nihilo markası altında yüksek kalitede hammaddelerle üretilen parfümün notalarına baktığımızda, kokunun dört mevsim için de uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Tease Sugar Fleur, Victoria’s Secret

Koku Ailesi: Meyvemsi ve tatlı.

Üst notasında elma; orta notalarda sakız, karamel ve yasemin; alt notalarda kristal kehribar ve sandal ağacı barındıran Victoria’s Secret Tease Sugar Fleur, Victoria’s Secret’ın tüm feminenliğini ve çekiciliğini bir şişede topluyor. Linda Song tarafından yaratılan koku, ikonik Tease’in yeni bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Şık şişesi ise mutlaka makyaj masasında durmasını isteyeceğimiz türden!

Burberry Goddess, Burberry

Koku Ailesi: Sıcak ve tatlı.

Ve karşımızda tanrıçaların kokusu! Amandine Clerc-Marie tarafından yaratılan Goddess, üst notalarda vanilya infüzyonu, lavanta, kakao ve zencefil; orta notada vanilya havyarı; alt notada ise vanilya barındırıyor. Amandine Clerc-Marie kokunun yaratım sürecini şöyle anlatıyor: “Burberry Goddess için ilk hedefim, yeni bir tür zengin koku alma deneyimi sunmak için vanilyanın ortak kullanımını genişletmekti. Bu amaçla üç farklı türde vanilya ekstraksiyonu kullandım. Birincisi, mümkün olan en parlak, odunsu vanilyayı sağlayan vanilya infüzyonudur. Daha sonra vanilya havyarı olarak da bilinen Firgood™’u ilk kez bir kokuda kullandım. Bu yenilikçi yeni içerik, tatlı, zengin ve hayvansal bir vanilya katıyor. Son olarak kullandığım mutlak vanilya, daha koyu ve daha zengindir; kokuyu gizemli, sütlü bir notayla güçlendirir.”

English Pear & Sweet Pea, Jo Malone

Koku Ailesi: Çiçeksi ve meyvemsi.

Jo Malone London parfümlerini bu kadar çok sevmemizin sebeplerinden biri de her kokunun farklı kokularla katmanlanarak bir arada kullanılabiliyor oluşu. English Pear & Sweet Pea üst notada armut; orta nota tatlı bezelye; alt notada ise beyaz misk barındırıyor. Tatlı meyve kokularını seviyorsanız yeni parfümünüzü bulduğunuzun müjdesini vermiş olalım!

Tutti Twilly d’Hermès, Hermès

Koku Ailesi: Meyvemsi ve çiçeksi.

Christine Nagel tarafından Hermès kızları için yaratılan Tutti Twilly d’Hermès üst notada liçi meyvesi, orta notada zencefil çiçeği; alt notada misk barındırıyor. Florence Manlik tarafından tasarlanan kare şeklindeki şişe, liçi kırmızısı degradeyle dekore ediliyor. Beyaz başlık, Carine Brancowitz tarafından tasarlanan ipek bir kurdele ile süsleniyor. Ve bu parfümü son derece ayrıcalıklı kılan bir diğer özellik ise şu: Her ipek kurdele elle düğümleniyor ve bu da her şişeyi benzeriz yapıyor.

J’adore L’or, Dior

Koku Ailesi: Sıcak ve çiçeksi.

Dior’un geçtiğimiz sene lanse ettiği bu yeni kokusunun Francis Kurkdjian imzası taşıdığını biliyor muydunuz? J’adore L’Or notalarında yasemin, portakal çiçeği, menekşe, zambak ve gül barındırıyor. Parfümün tam bir çiçek buketini andırdığını söylesek abartmış olmayız. Her zamankinden daha lüks olan J’adore L’Or şişesi, Francis Kurkdjian parfümünün şehvetli kokusunu yansıtıyor. Christian Dior’un tasarladığı sekiz figürü motifinden ilham alan şişe, zarif cam şişeyi saran akıcı metalik altın kolyeyle süsleniyor.

Heaven Can Wait, Frederic Malle

Koku Ailesi: Odunsu ve çiçeksi.

Frederic Malle’ın Heaven Can Wait’i nasıl tanımlayabiliriz? Sonsuz baştan çıkarma fikri olarak yaratılmış bir parfüm; aynı zamanda egzotik ve rahatlatıcı. Parfümör Jean-Claude Ellena imzası taşıyan bu uniseks koku üst notalarda karanfil, havuç tohumları, yenibahar tohumları, ambrette ve erik; orta notalarda iris, vetiver ve manolya; alt notalarda misk, şeftali ve vanilya barındırıyor. Şişesi ise alıştığımız, ikonik ve birbirinin kopyası olan bir görünümde sunuluyor.

Dylan Purple, Versace

Koku Ailesi: Çiçeksi ve meyvemsi.

Son derece şık ve seksi olarak lanse edilen Versace Dylan Purple, üst notalarda armut, bergamot, acı portakal; orta notalarda frezya, pomaroz; alt notalarda Virginia sediri, ambroksan ve silkolid barındırıyor. Mor renkteki cam şişede Barok tarzı harfler, pembe altın ambalajın üzerinde marka adını heceliyor.

Damla Durak
Damla Durak Tüm Yazıları