preloader

Takip Etmeniz Gereken YouTube Kanalları

04.07.2023
Takip Etmeniz Gereken YouTube Kanalları

Yazı Boyutu:

Mutfaktan genel kültüre, tasarımdan öğretici konulara kadar birçok alanda hem eğlenceli hem eğitici videolarıyla dikkat çeken YouTube kanallarını listeledik. Yeni çağa ayak uydurmak isteyenler için yaratıcı ve farklı Youtube kanalı tavsiyelerine göz atın.

“Kanalıma hoşgeldiniz!” Bu cümleyi gün içinde duymayan kaç kişi kaldık ya da sokakta yürürken elinde kamerası ile vlog çekenlere denk gelmeyen? YouTube, hızla yükselen en önemli sosyal medya platformu olma yolunda ilerliyor. Bazıları tarafından boşa harcanan zaman olarak nitelendirilse de, oldukça yaratıcı ve öğretici içeriklere ulaşmak oldukça mümkün. Özellikle iç karartan haberleriyle uzaklaştığımız televizyon dünyasından sonra zamanımızı keyifli geçirmek istediğimiz bu yeni düzende, bilimden sanata uzanan geniş kapsamlı bir takip edilecek YouTube kanalları listesi hazırladık.

Otomobil ile İlgili Youtube Kanalları

Doğan Kabak

Eski bir otomobil gazetecisi olan Doğan Kabak, Youtube kanalında yeni çıkan otomobilleri inceliyor, bazı otomobil efsanelerini deniyor ve bilgilendirici short klipleri çekiyor. Otomobil konusunda detaylara inmeden herkesin anlayabileceği bir dil kullanan Doğan Kabak, eğlenceli içerikleriyle Youtube Türkiye’nin en çok takipçiye sahip otomobil kanalı.

Top Gear

Otomobil basınında İngilizler yıllardır başı çekiyor denebilir. Top Gear’da İngiltere’nin en çok izlenen TV programlarından biriydi ve uzun zamandır yeni nesil medyaya ayak uydurarak Youtube kanallarında en yeni süper spor otomobilleri inceliyorlar. Son model hız makinelerini F-35’le yarıştırmak gibi ilginç testlere sokuyorlar.

Otopark.com

Türkiye’nin en çok takip edilen otomobil kanallarından biri olan Otopark.com, her hafta yeni çıkan otomobilleri son kullanıcılar için test ediyor. Aynı zamanda modifiyeli otomobilleri de konuk alan Sinan Koç, pistlerin tozunu attırmak konusunda da oldukça başarılı.

Carwow

Dünyanın en çok takip edilen otomobil kanallarından biri olan Carwow otomobil incelemelerinin yanında yaptığı drag yarışlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Son model pist canavarlarının 400 metrelik düz bir parkurda yaptığı mücadeleler heyecan seviyenizi yükseltebilir.

Mehmet Berberoğlu

Çoğunlukla lüks otomobil içerikleri üreten Mehmet Berberoğlu sınırlı sayıda üretilen otomobilleri kanalında inceliyor. Bu otomobiller kimi zaman hız rekortmeni hiper otomobiller olurken kimi zaman çok lüks bir Rolls Royce olabiliyor.

Motosiklet ile İlgili YouTube Kanalları

FortNine

Kanadalı bir vlogger tarafından kurulan FortNite, 2016 yılından beri YouTube’da motosikletlere dair faydalı bilgiler paylaşıyor. Şu anda yüzlerce video içeren kanal, ekipman incelemelerinden güvenlik alıştırmalarına kadar geniş bir yelpazede içerikler üretiyor. Ayrıca içeriklerinde özenle yerleştirilmiş mizah ve Kanada kültürü bulunuyor.

MotopiXel TV

Türkiye’nin en popüler motosiklet Youtube kanallarından biri olan MotopiXel TV, en yeni motosikletlerin test sürüşlerinden ekipman incelemelerine yoğun bir bilgi paylaşımı yapıyor.

RevZilla

RevZilla, detaylı ürün incelemelerinden bilgilendirici motosiklet becerilerine kadar pek çok şeyi kapsayan videolarıyla motosiklet kullanıcılarını bilgilendirmeyi amaçlıyor.

100 Oktan TV

Ülkemizin önde gelen motosiklet odaklı kanallarından biri olan 100 OKTAN TV, son model motosikletleri son kullanıcıyla buluşturmaya yönelik içerikler üretiyor. Aynı zamanda farklı konulardaki videolarıyla “motosikletlerin park sorunu” gibi konulara da farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

MotoJitsu

Kaliforniya merkezli olan MotoJitsu, motosiklet kullanıcılarını “Tam ekipman kullanmaya, kurslara katılmaya ve trafiğe açık yollardaki kaza riskini azaltmak için pratik yapmaya teşvik etmek” amacıyla kurulmuş bir motosiklet YouTube kanalı. Bu kanal, sürüş pozisyonu, viraj alma teknikleri ve grup sürüşü kuralları gibi konuları kapsayan etkileyici bir motosiklet eğitim video içeriğine sahip.

Teknoloji ile İlgili YouTube Kanalları

Barış Özcan

Sanat, tasarım ve teknoloji hakkındaki pek çok konuyu bir hikâyeye dönüştürerek anlatan Barış Özcan, eğlendirerek öğreten içerikler yapıyor.

iPhonedo

Adından da anlaşılacağı üzere ağırlıklı olarak Apple ürünlerinin incelemelerini ve testlerini yapan iPhonedo, Amerika’da yaşayan bir Türk’e ait. Youtube kanalı İngilizce yayın yapıyor ama aynı içeriklerin Türkçe versiyonları, iPhonedo Türkiye Youtube kanalında yayınlanıyor. Eğer teknoloji meraklıysanız iPhonedo takip etmeniz gereken Youtube kanalları arasında.

Mesut Çevik

Teknolojiyi en derin detaylarıyla takip ediyorsanız bu Youtube kanalı tam size göre. Mesut Çevik ürettiği içeriklerde sadece en yeni teknolojik ürünleri incelemiyor, aynı zamanda teknoloji dünyasında öne çıkan yenilikleri detaylı bir şekilde takipçilerine aktarıyor.

Technopat

Teknolojik yeniliklerden derinlemesine haberdar olmak isteyenler için bir başka Youtube kanalı da Technopat. Ayrıca bilgisayar çevre birimleri ile ilgili içerikleri gerçekten güzel bir rehber.

Koray Birand

Moda fotoğrafçısı ve yönetmen Koray Birand, Youtube kanalında bizi çalıştığı setlere misafir ediyor ve kullandığı teknolojik ekipmanlarla ilgili deneyimlerini aktarıyor. Aynı zamanda stüdyosunda çektiği videolarda en yeni ürünlerin gerçek hayatta ne kadar kullanılıp kullanılamayacağını gösteriyor.

Donanım Arşivi

Eğer toplama bilgisayarlarla ve onların çevre birimleriyle ilgileniyorsanız bu Youtube kanalı tam size göre. Donanım Arşivi Youtube kanalı ekran kartı, işlemci gibi bilgisayar birimlerini zorlu testlere tabi tutuyor ve deneyimlerini takipçileriyle paylaşıyor.

Sanat ile İlgili YouTube Kanalları

İstanbul Kültür Sanat Vakfı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, YouTube kanalı aracılığıyla düzenlediği bir dizi etkinlik ve özel film/belgesel gösterimini sanatseverlerle paylaşıyor. Bu sayede takipçiler, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın sunmakta olduğu sanatsal deneyimleri YouTube üzerinden takip edebiliyor.

Ortaoyuncular

Bu öneri tiyatroseverleri yakından ilgilendiriyor. Bu kanal sizlere, yıllar içerisinde Ortaoyuncular tarafından ortaya konulmuş performansları nefis bir arşiv olarak sunuyor. Ferhan Şensoy tarafından 1980 yılında kurulan tiyatro topluluğu Ortaoyuncular, Yapı Endüstri Merkezi’nde “Şahları da Vururlar” isimli oyun ile perdelerini açmasının ardından tiyatroya pek çok yeni isim tanıtmış, yetişmelerini sağlamış ve emekliye ayırmıştır. Şan Tiyatrosu ve Küçük Sahne’de devam eden gösterilerini 1989 yılında Ferhan Şensoy’un bir kısım hissesini satın alarak tadilatını gerçekleştirdiği Ses-1885 sahnesine taşıyan Ortaoyuncular, kurulduğu yıldan bu yana kendi çizgisini devam ettirmektedir. Ferhan Şensoy’un kitaplarının basıldığı Ortaoyuncular Yayınları da yine aynı tiyatroda faaliyet göstermeye devam etmektedir.

Bant Magazine

İstanbul’un müzik, kültür ve sanat denince öne çıkan ve keyifli organizasyonları ile dikkat çeken platformu Bant Mag’in kanalı röportajlardan, komik listelere kadar pek çok farklı içeriğe sahip. Melikşah Altuntaş’un güldüren yorumlarıyla her hafta yayınlanan Sinema Programları özellikle sinema severler için izlemesi çok eğlenceli bir rehber. Kanalda “Geleceğimizi Karartan 5 Çocuk Şarkısı” gibi özgün içerikler de bulunuyor.

Emre Yücelen Ses Analizi

Şan dersleri veren müzisyen Emre Yücelen, Youtube kanalında arabeskten klasik müziğe birçok farklı tarzda üretimleri bulunan icracıların ses analizlerini yapıyor. Müziğin yorumlarını merak edenler için takip edilemesi gereken bir kanal.

Karavandaki Adam

İki edebiyat severin kurduğu bu Youtube kanalında edebiyat ağırlıklı olmak üzere psikolojiye, felsefeye ve sanata dair pek çok içerik var. Özellikle ne okusam diye düşünenlerdenseniz bu Youtube kanalına mutlaka bir göz atın.

İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbul Modern’e ait bu Youtube kanalında İstanbul Modern Sanat Müzesi tarafından hazırlanan röportajlar, söyleşiler ve pek çok bilgilendirici içeriğe ulaşabilirsiniz.

İş Sanat

Türkiye İş Bankası’nın sanata verdiği destek hepimizin malumu. İş Sanat’ın Youtube kanalında ise sanat severler için üretilen ilgi çekici içerikler bulunuyor.

İBB Kültür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu bu YouTube kanalında İstanbul’da düzenlenen sanat etkinliklerini izleyebilirsiniz. Ayrıca kanalda eğitim içerikleri de mevcut.

Anatolian Rock Revival Project

Türkçe müzik tarihinin kenarda köşede kalmış, nefis şarkılarını keşfetmeye ne dersiniz? Rock müzikten caz müziğe 1964 – 1980 yılları arasındaki dönemi kapsayan proje, takipçilerini minik bir zaman yolculuğuna çıkarırken bir yandan da müzik şölenine doyuruyor. 2014 yılında temelleri, Gökhan Yücel tarafından atılan Anatolian Rock Revival Project, çeşitli sanatçılar ve müzik grupları tarafından, plak veya kaset formatında üretilmiş eserlerin kaydedilip dijital ortama aktarılması ardından analog ve dijital remaster’larının yapılarak; gönüllü bir çizer tarafından çizilen bir illüstrasyon ile buluşturulup bu eserlerin yayımlanmasını sağlıyor. YouTube’da yayımlanan eserlere İngilizce ve diğer dillerde alt yazı eklenerek bu dönemde ortaya konulan eserlerin dünya genelinde daha geniş bir dinleyici kitlesine hitap etmesi mümkün hale getirilmiş oluyor.

Dizi ve Film ile İlgili YouTube Kanalları

Filme Gitmeden Önce

Sinema meraklısı bir gencin paylaşımlarının yer aldığı bu Youtube kanalı, en yeni filmlerin spoiler içeren ve içermeyen incelemelerini içeriyor. Kanal aynı zamanda sinema sektörünün arka planında neler olduğunu da anlatan içeriklere sahip.

Ezgi’nin Kanalı

Marvel ve DC gibi evrenlerin filmlerini derinlemesine irdeleyen ve gözden kaçanları takipçileriyle paylaşan Ezgi’nin Kanalı, ülkemizin en popüler dizi ve film Youtube kanallarından biri.

CineFix

CineFix, sinema tarihine dair ilginç içerikler sunan bir kanal. Top 10 listeleri, film analizleri, kıyaslama videoları ve film yapımının arkasındaki süreçlere dair ilginç içerikler sunuyor.

Film Riot

Film Riot, sinema yapımıyla ilgilenenlere yönelik pratik bilgiler sunan bir Youtube kanalı. Film yapımında kullanılan görsel ve ses efektleri, set yapımı, senaryo yazımı ve daha birçok konuda eğitim videoları sunuyor.

Now You See It

Bu Youtube kanalı, filmlerin alt metinlerine ve gizli anlamlarına odaklanıyor. İncelemeleri, analizleri ve sinema hakkındaki derin düşünceleriyle izleyicilere farklı bir perspektif sunuyor.

Kutsal Motor

Sinema ve dizi tutkunlarının en çok takip ettiği Türk kanallardan biri olan Kutsal Motor, Aşırı Ünlülerle Kısa görüşmeler gibi eğlenceli içerikleriyle ön plana çıkıyor. Komik sorulardan oluşan barometreleri ile ünlü isimlerin ünlülük seviyesinin takip edildiği formatları komik anlar yaşanmasına sebep oluyor. Sektöre hakim isimlerin gündemi konuştuğu, dizi ve filmleri eleştirdiği bölümler de sunucuların hoş sohbeti ile oldukça keyifli.

Tarih ile İlgili YouTube Kanalları

OMNIBUS

Son dönemin sevilen yazarlarından Emrah Safa Gürkan, eğlenceli ve akıcı anlatım tarzıyla Omnibus YouTube kanalında meraklısını bilgilendirmeye devam ediyor. Arada sohbet ettiği konukları da kanala renk katıyor.

Cep Hikâyeleri

Oldukça dokunaklı hikayelere yer veren Cep Hikâyeleri, gündelik hayatımızın karmaşasında veya umursamazlıktan dolayı es geçtiğimiz insanların hikayelerine odaklanıyor. Farklı yaşamları tanımak ve ilhamınızı arttırmak için izleyebileceğiniz kanalda esnaflardan, sanatçılara kadar pek çok personayı bulabilirsiniz.

140journos

Türkiye’yi ve gündemi meşgul eden popüler kültür öğelerini anlamak için takip edilecek bir kanal olan 140journos, ironik ve mizahi dili ile en dikkat çeken kanallardan biri. Neredeyse bir belgesel tadında olan bazı bölümleri BluTV gibi platformlarda bile yer alıyor. Start-up nedir, kafe açmanın incelikleri gibi içeriklere fazlasıyla güleceksiniz.

Bilim ve Felsefe ile İlgili YouTube Kanalları

Mark Rober

Mekanik Mühendisliği okuduktan sonra NASA’da 9 sene çalışmış olan Mark Rober’ın kanalı oldukça enteresan bilimsel deneyleri konu alıyor. Anlatımı oldukça anlaşılır olan Rober, bazen yeğenlerine denettiği deneyleriyle bilimin çok eğlenceli olduğunu kanıtlıyor.

Evrim Ağacı

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bilim kanallarından biri ola Evrim Ağacı, güncel olayları ele almanın yanı sıra Şempanzelerin Evrimi gibi olayları da izleyiciye aktarıyor. Merak ettiğiniz hemen hemen her konuyu basit ve ilgi çekici bir şekilde aktaran kanal, gündemi de oldukça hızlı takip edebilmeyi başarıyor

Dilozof

Felsefeyle ilgilenenler için eğlenceli, keyifli bir felsefe anlatımı sunuyor Pelin Dilara Çolak. Felsefik yorumları videolarla dinlemek için takip edilmesi gereken bir kanal.

Moda ile İlgili YouTube Kanalları

Victoria Beckham

Posh Spice’dan dünyanın en prestijli moda markalarından birini yaratmaya uzanan hikayesi ile tüm dünyanın saygısını kazanan Victoria Beckham, markasının 10. yılını açtığı Youtube kanalı ile kutluyor. Oldukça yeni olan bu kanalda Beckham’ın aile yaşantısından, koleksiyon yaratım süreçlerine kadar pek çok keyifli içerik olacağa benziyor.

Gentleman’s Gazette

Bir beyefendinin bilmesi gereken her detay Gentleman’s Gazette’in kanalında yer alıyor. Ürün yorumlarından, kombin önerilerine kadar erkek modasına dair her şeyi bulabileceğiniz kanalda aynı zamanda et pişirmenin sırları gibi içerikler de bulunuyor.

Fashion Channel

Fashion Channel, 1982 yılından bu yana dünya moda haftalarının en iyi videolarını ve özel anlarını sunuyor. Kanal, sahne arkası sırları, saç ve makyaj ipuçları, moda dünyasından ilginç detaylar, ünlüler, fotoğraf çekimleri, tasarımcılar ve modellerin klipleri, kırmızı halı olayları ve en iyi moda şovları gibi içeriklerle dolu.

Vogue

Moda, güzellik, yaşam tarzı ve sanat gibi konularla ilgili içerikler üreten ünlü bir dergi olan Vogue’un YouTube kanalı, moda dünyasının en son trendleri, defileleri, ünlülerle yapılan röportajlar, güzellik ipuçları, stil önerileri ve daha fazlasını içeren çeşitli videolar sunuyor.

Alexandrea Garza

Alexandrea Garza, güzellik, moda ve yaşam tarzı konularında içerik üreten bir YouTuber. Kıyafet kombinleri, güzellik rutinleri ve alışveriş tavsiyeleri gibi videolarıyla takipçilerine rehberlik ediyor.

Inthefrow

Moda, güzellik ve seyahat konularında içerik üreten bu YouTube kanalı, moda haftaları, stil önerileri ve ürün incelemeleri gibi çeşitli konularda videolar paylaşıyor.

Amy Serrano

Amy Serrano, minimalist ve şık tarzıyla tanınan bir YouTuber’dır. Gardırop düzenleme, kapsül gardırop oluşturma, sürdürülebilir moda ve minimalizm konularında içerikler sunuyor.

Güzellik ile İlgili YouTube Kanalları

Goop

Ünlü Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow’un girişimi olan iyi yaşam platformu Goop’un kanalında hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecek pek çok içeriğe ulaşabilirsiniz. Sağlıklı yemek tariflerinden, evde yapabileceğiniz egzersiz videoları başta olmak üzere Paltrow’un Sarah Jessica Parker gibi ünlü isimlerle yaptığı keyifli sohbetler de kanalda hazır bulunuyor.

Merve Özkaynak

Ülkemizin en popüler güzellik Youtube kanallarından biri olan Merve Özkaynak, bakımlı olmayı sevenler için kullandığı ürünlerle ilgili deneyimlerini düzenli olarak takipçileriyle paylaşıyor.

Michelle Phan

Michelle Phan, popüler bir güzellik gurusu ve makyaj sanatçısı. Youtube kanalında makyaj, cilt bakımı ve güzellik ipuçları üzerine birçok video bulunuyor.

Jaclyn Hill

Jaclyn Hill, makyaj ve güzellik alanında oldukça popüler bir YouTuber. Kanalında kozmetik ürünleri incelemeleri, makyaj dersleri ve güzellik ürünü önerileri gibi içerikler paylaşıyor.

Tati Westbrook

Tati Westbrook, makyaj incelemeleri ve güzellik ürünü tavsiyeleri ile tanınan bir YouTuber. Kanalında makyaj teknikleri, ürün incelemeleri ve güzellik rutinleri gibi içerikler paylaşıyor.

NikkieTutorials

Nikkie de Jager, makyaj ve güzellik üzerine içerikler paylaşan bir YouTuber. Kanalında makyaj dersleri, makyaj trendleri ve makyaj ürünü incelemeleri gibi videolar paylaşıyor.

Dekorasyon ile İlgili YouTube Kanalları

Architectural Digest

Dünyanın en ünlü isimlerinin evi nasıl? New York’un en pahalı loft dairelerinin satış fiyatı ne? Bu tip sorulara yanıtınız Youtube’un en ünlü dekorasyon kanalı olan Architectural Digest’de! Kim Kardashian’dan Lenny Kravitz’e kadar neredeyse tüm ünlülerin evlerinin kapısını açtığı AD, günlük hayatınızdan sizi uzaklaştıracak bir kanal.

Daire

daire’de kusursuz görünen, mükemmel döşenmiş, kurallara bağlı evler yok; gerçek insanların stil sahibi ve iyi fikirlerle dolu gerçek evleri var! Sizi de katalogdan fırlamış evler değil, insanların kapılar ardında o evlerin tadını nasıl çıkardığı ve yaşamları heyecanlandırıyorsa, bu kanal size ilham verebilir.

Apartment Therapy

Ev dekorasyonu ile ilgili bilmek isteyebileceğiniz her içeriğin yer aldığı Apartment Therapy gerçekten de hayat kurtaran bir kanal! Hem yaratıcılığı geliştiren hem de küçük tüyolar ile evinizi yeni baştan nasıl yaratabileceğinizi gösteren kanalda özellikle ev turları bizim favorimiz!

Enes Yılmazer

Los Angeles’da emlak sektörüyle uğraşan Enes, dünyanın dört bir yanında farklı ve lüks evlere izleyicilerini misafir ediyor ve onlara bu evleri en ince detaylarıyla anlatıyor.

Mr. Kate

Mr. Kate, ev dekorasyonu ve iç tasarım konularında uzmanlaşmış bir YouTube kanalı. Kendine özgü tarzı ve yaratıcı fikirleri ile tanınıyor. Kanalında dekorasyon ipuçları, DIY projeleri, tasarım trendleri ve iç mekan dönüşümleri gibi birçok farklı konuyu ele alıyor.

Lone Fox

Lone Fox, genç ve modern bir tarza sahip olan dekorasyon ve tasarım odaklı bir YouTube kanalı. Kanal sahibi Drew Scott, bütçe dostu fikirler sunuyor ve evinizi nasıl daha şık ve kişisel hale getirebileceğinizi gösteriyor.

TheSorryGirls

TheSorryGirls, iki genç kadının (Kelsey ve Becky) iş birliğiyle oluşturulan bir YouTube kanalı. Kanal, bütçe dostu dekorasyon fikirleri, DIY projeleri ve ev tasarımı konularında videolar sunuyor.

Robeson Design

Robeson Design, ev tasarımı ve iç dekorasyon konularında uzmanlaşmış bir YouTube kanalı. Kanal sahibi Rebecca Robeson, lüks ve zarif tasarımlarıyla tanınıyor. Ev dönüşümleri, dekorasyon ipuçları, renk kombinasyonları ve mobilya seçimi gibi konularda videolar paylaşıyor.

Studio McGee

Kreatiflik ve işletmecilik kabiliyetlerini bir araya getiren McGee çiftinin kurduğu iç mimarlık stüdyosu olan Studio McGee’nin kanalı oldukça sofistike döşedikleri evleri anlatıyor. Dekorasyon fikirlerinden ev turlarına kadar pek çok farklı içerik bulunuyor.

Düğün ile İlgili YouTube Kanalları

The Knot

The Knot, düğün planlama konusunda geniş içeriğe sahip bir platformdur. YouTube kanalında, gelinlik denemeleri, düğün makyajı ve saç modelleri gibi güzellikle ilgili içeriklerden düğün mekânı seçimi ve düğün dansı gibi detaylı planlama konularına kadar birçok farklı video bulunuyor.

Wedding Dance Online

Düğün danslarına güzel bir rehberlik sunan bu Youtube kanalında farklı ülkelerin dans stillerine yönelik eğitici videolar bulunuyor.

The Wedding Filmmakers

Farklı düğünlerde çekilen profesyonel kliplerin yer aldığı bu Youtube kanalı, kendi düğün konseptiniz ve klibiniz için size ilham verebilir.

Meditasyon ile İlgili YouTube Kanalları

Zeynep Aksoy Reset

İstanbul’un en tanınmış yoga stüdyolarından biri olan Cihangir Yoga’nın kurucusu Zeynep Aksoy, YouTube kanalı aracılığıyla takipçilerine meditasyon ve farkındalık uygulamalarını tanıtıyor ve yönlendiriyor. Kanal ayrıca yin yoga derslerine de yer veriyor.

Nefes Meditasyon

Meditasyon eğitmeni Mediha Abat’ın Nefes Meditasyon kanalında çakra meditasyonu, öz şefkat meditasyonu, anksiyeteye yönelik meditasyon gibi çeşitli içerikler bulabilirsiniz. 21 günlük serileriyle meditasyonu bir alışkanlık haline getirmeniz mümkün.

Soothing Relaxation

Çeşitli meditasyon müzikleri arıyorsanız, ilk uğramanız gereken yer Soothing Relaxation olabilir. Bu kanalda, piyano, enstrümantal müzikler veya doğa seslerinden oluşan çalma listeleri bulabilirsiniz. Bu kanalın müziklerini yalnızca meditasyon sırasında değil, çalışırken veya rahatça uyumak için de dinleyebilirsiniz.

Meditative Mind

Enerji ve aura temizliği, çakra dengeleme gibi uygulamalar için paylaşılan müzikleriyle Meditative Mind kanalını yoga yaparken dinleyebilirsiniz. Paylaşılan mantra ve Tibet ezgileri, pratiğiniz sırasında zihninizin sakinleşmesine yardımcı olacak.

Jason Stephenson

Meditasyon koçu Jason Stephenson’a ait olan kanalda, stres giderici müziklerin yanı sıra yönlendirilen meditasyonlar da bulabilirsiniz. Yarım saatlik meditasyonlardan üç saatlik uyku seanslarına kadar birçok içerik mevcut.

Nu Meditation Music

Nu Meditation Music kanalının en güzel özelliklerinden biri flüt müziğine yer vermesidir. Bilimsel olarak, flütü dinlemeye başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra zihin tamamen sakinleşir. Ayrıca flüt, konsantrasyonu artırmak ve zekâyı geliştirmekte büyük rol oynar.

Powerthoughts Meditation Club

Powerthoughts Meditation Club, korku, kaygı ve stresin yanı sıra güven, minnet ve mutluluk gibi çeşitli duygular üzerinde çalışıyor.

Fitness ile İlgili YouTube Kanalları

Ağırsağlam

Ülkemizin en popüler Youtube fitness kanallarından biri olan Ağırsağlam, videolarında en popüler hareketleri en ince detayına kadar analiz ediyor, sağlıklı yaşama dair doğru bilinen pek çok yanlışı yapılan bilimsel araştırmalarla tekrar ele alıyor.

Athlean-X

Athlean-X antrenman programları, beslenme ipuçları, kas geliştirme ve vücut şekillendirme hakkında ayrıntılı ve bilimsel içerik sunan bir kanal. Jeff Cavaliere, bir fizyoterapist ve popüler videolarında bilgilendirici ve eğlenceli bir yaklaşım benimsiyor.

FitnessBlender

FitnessBlender kanalı, evde veya spor salonunda yapabileceğiniz çeşitli egzersiz videoları sunuyor. Kardiyo, güç antrenmanları, Pilates, yoga gibi farklı egzersiz türlerini kapsayan geniş bir içeriğe sahip.

Yoga with Adriene

Yoga with Adriene Youtube kanalı yoga pratiğine yeni başlayanlar ve deneyimli yogiler için dersler sunuyor. Kanalında çeşitli yoga seansları, esneme rutinleri ve meditasyon dersleri bulunuyor.

PopSugar Fitness

PopSugar Fitness, çeşitli egzersiz türlerini ve antrenmanları kapsayan bir YouTube kanalı. Kardiyo, dans, güç antrenmanları, pilates ve yoga gibi farklı egzersizlerin videolarını içeriyor.

Gastronomi ile İlgili YouTube Kanalları

Refika’nın Mutfağı

Refika’nın Mutfağı, YouTube’un en ünlü şeflerinden biri olan Refika’nın eğlenceli ve bilgilendirici içeriklerini paylaştığı Youtube kanalı. Kanalda yüzlerce tarife ulaşabilir ve yeni tarifler öğrenirken keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Dilara Koçak

Birbirinden lezzetli, pratik ve sağlıklı içerikler sunan Dilara Koçak, bu sefer sağlıklı tatlılara alternatif olan bir Frozen tarifiyle karşımızda. Dilara Koçak’ın ballı bademli dondurmaya rakip olacak badem ağırlıklı yoğurtlu Frozen tarifi ve diğer meyveli Frozen tarifleri için Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Chopstick Travel

Luke Martin bu kanalda, benzersiz mutfak geleneklerini tatmak ve sizlerle paylaşmak için dünyayı dolaşıyor! Asya, Avrupa, Orta Doğu, Levant, Afrika ve fazlası.

İdil Yazar

2013 yılında Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi alan İdil Yazar, mutfağa olan tutkusunu ve aşçılık deneyimlerini İdil Yazar YouTube kanalında paylaşıyor. Aynı zamanda beIN Gurme’de İdil’le programıyla haftanın 3 günü, pratik ve lezzetli tariflerini yemek severlerle buluşturuyor.

Arda’nın Mutfağı

Türkiye’nin en ünlü şeflerinden biri olan Arda Türkmen’in kanalı, çeşitli ve lezzetli içeriklerle dolu bir kaynak. Ünlü isimlerle yemek pişirme yarışmalarından geleneksel Türk mutfağının zorlu yemeklerine kadar pek çok tarife ve eğlenceli içeriğe ev sahipliği yapıyor.

Çakal Lezzetler

Oldukça keyifli bir şekilde izlenebilen bu kanalda, asıl mesleği müzisyenlik olan Emir Yargın’ın tarifleri ve mekân keşifleri paylaşılıyor. Kanal adından da anlaşılacağı gibi her tarifte Yargın’ın kendi keşfettiği bir “çakal hile” yer alıyor. Ayrıca tariflerin yanı sıra semt rehberleri ve “Nerede ne yenir?” konseptli videolar da bulunuyor.

Fit Yemek

Özellikle sporcular için yemek tarifi bulunan bu Youtube kanalı kilo almak, kilo vermek veya sadece sağlıklı beslenmek isteyenler için güzel bir rehber. Aynı zamanda beslenme ile ilgili bazı klişeleri ve doğru bilinen yanlışları deneyerek takipçilerini bilgilendiriyor.

Meaty&Cheesy

Ülkemizde özellikle eti doğru dinlendirme ve pişirme üzerine videolar üreten nadir Youtube kanallarından biri. Eğer vegan veya vejetaryen değilseniz bu kanala açken göz atmamanızı tavsiye ediyoruz.

Mind Over Munch

Mind Over Munch kanalının sahibi Alyssia Sheikh, “sağlıklı yiyecek” konseptini yeniden tanımlamayı amaçlıyor. Sağlıklı beslenmenin zaman zaman zor olsa da eğlenceli bir yolculuk olduğunu kanıtlamak isteyen Sheikh, takipçilerini de bu yolculuğa çıkmaya davet ediyor. Çok sayıda vegan tarife yer veren kanalın en popüler tariflerinden biri ise bu katkısız, vegan dondurmalar. Kendisi Hindistan cevizi yoğurdu kullanan Sheikh, izleyenlere pek çok opsiyon sunuyor ve onları tarifleri yorumlarken yaratıcı olmaya çağırıyor.

A Sweet Pea Chef

Sağlıklı yaşamı hayat felsefesi haline getiren Lacey Baier, kanalında daha iyi beslenerek daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeye yardımcı olacak içeriklere yer veriyor. Tamamı pratik, lezzetli ve besleyici değeri yüksek olan malzemelerle hazırladığı tariflerden biri Frozen ve bu sağlıklı tatlıyı enerji verici fıstık ezmesi, çikolata ve vitamin deposu meyvelerle çeşitlendiriyor.

Tasty

Birbirinden nefis tariflerle sayısız lezzet alternatifi sunan Tasty Youtube kanalı, zengin yemek, tatlı ve atıştırmalık tarifleri arasında sağlıklı tariflere de yer veriyor. Elinizde bulunan sebze ve meyveleri lezzetli ve sağlıklı smoothilere dönüştürmenizi sağlayacak 12 farklı tarif ve daha fazlası için Tasty kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Honeysuckle

Dondurmaya alternatif olarak gösterilen Frozen yoğurt da tıpkı sorbenin smoothie bowla dönüştüğü gibi yoğurt bowla dönüşüyor. Meyve, matcha, granola ve chia ile sağlıklı kaselere dönüşen 4 farklı lezzet için Dzung Lewis’ın sağlıklı tariflerin yanı sıra Asya mutfağından da tarifler bulabileceğiniz Youtube kanalı Honeysuckle’ı ziyaret edebilirsiniz.

Simply Quinoa

Holistik beslenme uzmanı ve Simply Quinoa ‘nın kurucusu Alyssa Rimmer, daha sağlıklı bir yaşam sürmek için beslenmeden güzelliğe kadar bütünüyle iyi yaşama odaklanan bir topluluğa liderlik ediyor. Sağlık ve Wellness üzerine içerikler ürettiği Youtube kanalında ise sayısız sağlıklı tarife yer veriyor ve bunlardan bazıları da yulafın her çeşidiyle yapılan elma-tarçınlı, yabanmersin-bademli, muz-fıstık ezmeli, kakaolu ve reçel-fıstık ezmeli yulaf ezmesi tarifleri.

Aydan Üstkanat

Lezzet Dergisi’nin başyazarı ve fotoğrafçısı olan Aydan Üstkanat, 2014 senesinde Gourmand tarafından En İyi Şef Yazarı seçilen 3 kişiden biri. Aynı zamanda yemek stilisti ve fotoğrafçı olan Üskanat’ın tariflerine kanalından ulaşabilirsiniz.

Bengi Kurtçebe

Bengi Kurtcebe’nin Youtube kanalında “az efor çok lezzet” prensibine dayanan tarifler bulunuyor. Haliyle hamur işi ve tatlı tariflerinin ön planda olduğu kanalda sürekli pişirilen mücver, patates kızartması gibi bazı lezzetlere dair bilmediğiniz püf noktalarını da öğrenebilirsiniz.

Everyday Gourmet TV

Kahvaltılardan eksik olmayan bal; susam ve tavuk ile bir araya gelerek akşam yemekleri için de sofrada kendine yer edinmeye hazır. Uzak Doğu’nun son dönemlerde gündemden düşmeyen ülkesi Çin, mutfağında sayısız çeşitte yemek barındırıyor fakat dünya mutfağı yemekleri listemiz için seçtiğimiz bu yemeğin, Çin mutfağına ait bir yemek olması kimseyi yanıltmasın. Hazırlaması son derece basit ve lezzetli olan Ballı Susamlı Tavuk kesinlikle kimsenin hayır diyemeyeceği tatlar arasında yer alıyor. Yemeğin tarifine popüler Master Chef yarışmacısı Justine Schofield’ın Youtube kanalı Everyday Gourmet TV’den ulaşabilirsiniz. Justine kanalında ayrıca en basit yemeklerden daha sofistike yemeklere kadar pek çok tarif, pişirme tekniği ve püf noktalarını da paylaşıyor.

Meaty & Cheesy

Meksika mutfağı denince akla gelen yemeklerden bir diğeri ise Quesadilla. İlk bakışta kendisi Türk mutfağının gözlemelerini andırsa da, içeriği ve lezzeti itibariyle Quesadilla bambaşka bir tat. Yanında farklı soslarla servis edilen ve etli, tavuklu veya sebzeli olarak tüketebileceğiniz bu yemeğin tarifi için; kanalında et çeşitleri ile ev ortamında et pişirme, mangal ve marinasyona dair içerikler paylaşan Mustafa Acarçiçek’in Meaty & Cheesy kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Gordon Ramsay

Et, yumurta ve patatesin üç ana malzeme olarak yer edindiği İngiliz mutfağında en meşhur ve lezzetli yemeklerden biri Beef Weelington. Bir İngiliz klasiği olan Beef Wellington, bonfile etrafına mantar, badem ve kestaneden oluşan bir sosla kaplanıp, son adımda en dış kısmı da milföy hamuruyla kaplanan bir yemek. İngiltere’nin en ünlü aşçılarından Gordon Ramsay’in imza yemeği olan Beef Wellington tarifine, kanalından ulaşabilirsiniz.

Jamie Oliver

Mutfağında pek çok çeşit bulunan Rus yemek kültürü, yemeklerinde eşsiz soslar kullanarak leziz tatlar yaratıyor. Krema ve mantarlı sosla etin lezzetine lezzet katılan Beef Stroganoff, Rus mutfağının ana yemekleri arasında en çok sevileni. Yaklaşık olarak 12 saat beyaz şarapta bekletilen dana etinin soğanlarla kavrularak pişirildiği ve özel sosuyla servis edildiği yemek, deneyenleri kendine hayran bırakan ve tadı damakta kalan bir lezzet. Rus kültürünün en ünlü yemeği olan Beef Stroganoff tarifi için dünyanın en ünlü aşçılarından biri olan Jamie Oliver’ın Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Binging with Babish

Filmlerde ve dizilerde gördüğünüz yemekleri tatmak ister misiniz? Andrew Rea, Binging with Babish adlı Youtube kanalında işte tam olarak bunu yapıyor. Filmlerde, dizilerde hatta çizgi filmlerde gördüğünüz pek çok yemeğin yapılışını mizahi bir şekilde anlatarak çektiği videoların yanı sıra, Basics with Babish adlı serisinde de temel mutfak tariflerini paylaşıyor. Basic with Babish serisindeki Fransız Soğan Çorbası da bunlardan biri. Lezzet sırrı soğanların hazırlanışında gizli olan çorba, soğan ve et suyu kullanılarak yapılıyor ve üzerine kıtır ekmek eklenerek servis ediliyor. Türk mutfağındaki yemeklere benzerliğinden dolayı damak tadınıza uyum sağlayacak bir lezzete sahip olan Fransız soğan çorbasını mutlaka denemelisiniz.

Seyahat ile İlgili YouTube Kanalları

The Luxury Travel Expert

Seyahat tutkunu bir doktorun, samimi ve içten anlatımıyla, olağanüstü destinasyonlara yaptığı vloglar yer alıyor. Seyahat dünyasının yeniliklerini takip etmek için de ideal bir kanal olmasının yanı sıra doktorun güvenilir yorumlarını dinlemek de keyifli. Ayrıca dünyanın en pahalı hava yollarının First Class kabininde yaşadığı tecrübeleri de izleyebiliyorsunuz.

Rotasız Seyyah

2010 yılından beri seyahat eden fotoğrafçı Mehmet Genç’in seyahatlerini paylaştığı Youtube kanalı ülkemizde büyük ilgi görüyor. Aynı zamanda Mehmet Genç’in yazdığı 2 kitap ve farklı projeleri de bulunuyor.

İlkerCE

İlker Yiğen, İlkerce Youtube kanalında bisikleti ve karavanıyla yaptığı seyahatleri paylaşıyor. Aynı zamanda karavan alırken dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda detaylı bir rehber sunuyor.

TravelComic

Klasik otomobili ile Türkiye’nin 81 ilini kat ettikten sonra ülkemizde popülerlik kazanan Franzi, Youtube kanalında özellikle Ortadoğu kültürünü ürettiği İngilizce içeriklerle tüm dünyayla paylaşıyor.

FunForLouis

Louis Cole’un sahibi olduğu bu kanalda, kendisi dünyayı keşfederken izleyicilerini de yanına alıyor. Louis seyahat videolarıyla ünlü ve farklı kültürleri, lezzetleri ve maceraları keşfediyor.

Hey Nadine

Kanada’dan gelen Nadine Sykora’nın kanalı, renkli ve enerjik seyahat videolarıyla popüler. Dünyayı dolaşırken izleyicilere gezi ipuçları, çeşitli maceralar ve kültürel deneyimler aktarıyor.

İş Dünyası ile İlgili YouTube Kanalları

StoryBox

StoryBox, başarı hikâyelerini anlatan bir YouTube kanalı. Girişimcilikten spora, güncel konulardan yeni dünyaya kadar birçok alanda yaratıcı kurgu ve müzik kullanılarak belgeseller ve video içerikler üretiyorlar.

Kolay Değil

Girişimcilik, satış, pazarlama, perakende ve e-ticaret gibi konularda naçizane fikirlerini ve tecrübelerini aktaran Youtube kanalı, başkalarının hatalarından ders alma mentalitesi üzerine kurulmuş.

Harvard Business Review

Harvard Business Review, iş dünyasının liderleri, yöneticileri ve girişimcileri için değerli içerikler sunan bir kanaldır. Kanalda liderlik, strateji, inovasyon ve yönetim gibi konuları kapsayan videolar yer alıyor.

TED

TED, iş dünyasına ilişkin ilham verici konuşmalarıyla tanınan popüler bir kanal. Başarılı iş liderleri, girişimciler ve uzmanlar tarafından sunulan videolar, iş stratejileri, liderlik becerileri, iş geliştirme ve diğer iş konularına odaklanıyor.

GaryVee

GaryVee (Gary Vaynerchuk), bir girişimci ve dijital pazarlama uzmanı. Kanalında iş dünyasına ilişkin değerli bilgiler, girişimcilik tavsiyeleri ve motivasyonel içerikler yer alıyor. GaryVee, özellikle sosyal medya ve dijital pazarlama konularında uzmanlaşmış.

Sürdürülebilirlik ile İlgili YouTube Kanalları

Son Buzul Erimeden

Prof. Dr. Levent Kurnaz tarafından küresel iklim değişikliği ve bunun tüm dünyaya olan etkileri hakkında yapılan bilimsel sohbetler düzenli olarak bu Youtube kanalında yayınlanıyor. İklim değişikliği farkındalığı edinmek adına mutlaka takip edilmesi gereken platformlardan biri.

Utku Yılmaz

Sürdürülebilirlik adına çok önemli kılavuzlar sunan Utku Yılmaz “Evimde çöp kovam yok” sloganıyla sosyal mecralarda insanları bilinçlendirmeye çalışıyor. Rehber videolarla kendi hayatında uyguladığı pek çok alışkanlığı daha sürdürülebilir bir dünya için takipçileriyle paylaşıyor.

TEMA Vakfı

Erozyonla mücadele etmek ve doğal varlıklarımızı korumak amacıyla kurulan TEMA Vakfı, Youtube kanalında yaptığı çalışmaları paylaşıyor. Aynı zamanda önemli konularla ilgili kısa ve bilgilendirici rehber içeriklerle farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Exploring Alternatives

Bu kanal, sürdürülebilir yaşam tarzları, minimalizm, yeşil yapı, alternatif enerji ve ekolojik tasarımlar gibi konuları ele alıyor. Farklı insanların sürdürülebilirlik alanındaki deneyimlerini ve projelerini paylaşıyor.

Sustainable Human

Sustainable Human, sürdürülebilirlik, toplumsal adalet ve insanlık üzerine dokunaklı hikâyelerin paylaşıldığı bir Youtube kanalı. Videolar insanların doğaya, birbirlerine ve gelecek nesillere nasıl olumlu etkilerde bulunabileceğini vurguluyor.

Çocuklara Yönelik YouTube Kanalları

Art for Kids Hub

Çocuklar, “Nasıl çizilir?” sorusunu sormayı ve yanıt almayı seviyor. Art for Kids Hub ise çocukların izleyebileceği ve uygulayabileceği içerikler sunan ilham verici bir kanal. Bu kanal sayesinde çocuklar, merak ettikleri şeyleri nasıl çizdiklerini izleyerek öğrenebiliyor.

Crash Course

Crash Course, farklı kategorilerde video serileri sunan bir kanaldır. Enerjinin nasıl üretilip depolandığından meyvelerin ve sebzelerin farklarına kadar pek çok bilgilendirici ve eğitici içerik bu kanalda bulunuyor.

Hoffman Academy

Hoffman Academy, Joseph Hoffman tarafından hazırlanan videolarla evinizde piyano çalmayı öğrenmek için hazırlanan ders planına göre size rehberlik ediyor. Hoffman metodu ile piyano çalmayı öğreten kanal, online ders niteliğinde içerikler sunuyor ve piyano meraklılarına interaktif öğretici oyunlar, nota çalışmaları hazırlıyor.

Australia Zootube

Australia Zootube kanalında, Avustralya’da bulunan egzotik hayvanları keşfedebilirsiniz. Çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla oldukça keyifli içerikler üretiyorlar.

Epic History TV

Epic History TV, tarihsel bilgiler içeren videolar üreten bir Youtube kanalı. Kanalda, dünya tarihinde meydana gelmiş büyük ve önemli olaylar animasyon haritalar ve görsellerle detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Art for Kids Hub

Kedi nasıl çizilir? Peki ya köpek balığı nasıl çizilir? “Nasıl çizilir?” çocukların sormayı sevdiği, yanıt almayı ise daha çok sevdiği bir soru. Resim yapmayı seven çocukların izlediklerini uygulayabileceği içerikler hazırlayan, ilham verici kanallardan biri de Art for Kids Hub. Bu kanal sayesinde çocuklar artık merak ettikleri pek çok şeyin nasıl çizildiğini izleyerek öğrenebilir.

Hoffman Academy

Joseph Hoffman ile piyano çalmayı evinizde kendiniz hazırlayacağınız bir ders planı doğrultusunda öğrenebilirsiniz. Kanalında Hoffman methoduyla piyano çalmayı öğreten Bay Hoffman, online ders niteliğindeki içerikleri sayesinde, interaktif öğretici oyunlarını, nota kağıdı çalışmalarını ve daha fazlasını piyano meraklılarıyla buluşturuyor.

Türk YouTube Kanalları

Gör Beni

196Sekiz isimli YouTube kanalında Gör Beni isimli bir program yapan Armağan Çağlayan soruyor, birbirinden farklı gündemdeki isimler de cevaplıyor. Katılan her konuğun oldukça ses getirdiği programda, şimdiye kadar siyasetçilerden sosyal medya ünlülerine kadar birçok isimle söyleşi yapıldı.

Flu TV

2019’da İlker Canikligil tarafından kurulan kanal kültürel, entelektüel ve eğlenceli içerikler üretiyor.

İbrahim Selim ile Bu Gece

Her bölümünde gündeme dair çeşitli konuları ele alan ve ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile eğlenceli oyunlar oynayan İbrahim Selim, izleyicilerin keyifle izlediği sanatçılar arasında yer alıyor.

{32511}

Mehmet Fatih Sözer
Mehmet Fatih Sözer Tüm Yazıları