preloader

Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

31.05.2022
Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

Yazı Boyutu:

Pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olmak için en doğru fondöteni seçmenin ve ürünü doğru şekilde uygulamanın yollarını öğrenin.

Makyaj trendleri her sene değişse de, değişmeyen ve modası geçmeyen tek şey, doğal görünen ve pürüzsüz bir ten makyajı. Özellikle son yıllarda “makyajsız makyaj” görünümü tüm dikkatleri pürüzsüz tenin üzerine çekiyor. Bu noktada da devreye kendimiz için en doğru fondöteni seçebilmek ve doğru şekilde uygulayabilmek giriyor. Fondöteni kusursuz uygulayabilmek için bu adımları takip edin!

1. İlk Olarak Cildinizi Nemlendirin

Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

Doğal ve taze bir görünüm için iyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir ciltle makyaja hazırlık yapmak çok önemli. Yüzünüzü temizleyip serum ve nemlendiriciyle cildinizi neme doyurun. Eğer makyajı gündüz yapıyorsanız, nemlendiriciniz mutlaka SPF’li olsun ya da nemlendiricinin üzerine güneş kremi de sürebilirsiniz.

2. İyi Bir Fondöten Seçin

Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

Fondöteninizin hem teninize kusursuz şekilde uyum sağlamasını hem de cildinize derinlemesine bakım yapmasını isterseniz, fondöten daha fazlasına ihtiyacınız var! Bu noktada sizlere Clinique Yeni Even Better Clinical Serum Fondöten’i denemenizi tavsiye ederiz. Even Better Clinical Serum Fondöten, %86 cilt bakım içeriği ve cildi aydınlatan serum teknolojisiyle cilt bakımının tamamlayıcısı niteliğinde. Karma yağlı ve yağlı ciltler için uygun olan serum fondöten; 24 saat kalıcı yapısı, yağsız formülü ve saten-mat bitişiyle yoğun kapatacılık ve kusursuz bir görünüm sunuyor.

VSAOGGUSTO kodu ile tüm Even Better ürün alışverişlerinde %25 indirim ve sepette makyaj çantası hediye! Kampanya 5 Haziran 2022, saat 23.59’a kadar geçerli. Hediyeler stoklarla sınırlı.

Even Better Clinical Serum Fondöten’in içeriğinde farklı teknolojiler bulunuyor;

Koyu leke ve eşit cilt tonu teknolojisiyle aydınlık ve dolgun bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olan ürün, üç farklı serum teknolojisine sahip. İçeriğinde bulunan 3 C Vitamini türevi; cilt tonunu eşitliyor ve akne izleri de dahil olmak üzere koyu lekelerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Cildi pürüzsüzleştirmeye ve aydınlatmaya yardımcı teknolojisiyle Salisilik Asit içeriyor. Salisilik Asit, epidermis hücrelerini yenilenmeye teşvik ederek cildi pürüzsüzleştiriyor, yeniden yapılandırıyor ve aydınlatıyor.

Bunların yanı sıra cildi zararlı UV ışınlarından korumak ve renk eşitsizliklerinin önüne geçmek için SPF 20 güneş koruma faktörü içeriyor. Çok yönlülüğüyle yeni favoriniz haline gelecek Clinique Even Better Clinical™ Serum Fondöten, 8 hafta gibi kısa bir sürede makyajsızken bile aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm vadediyor. Mat bitişi, hafif dokusu, tere ve neme dayanıklı özelliğiyle yaz aylarında bile rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ürün.

Fondöten Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Cilt bakımının devamı niteliğinde olan ten makyajı, sağlıklı bir görünümün ve iyi bir makyajın temelini oluşturuyor. Yani fondötenimizi seçerken cilt tipimizi, ihtiyaçlarımızı ve endişelerimizi doğru tespit etmemiz gerekiyor.
Fondöten seçerken kendinize sormanız gereken 5 soru var;

  1. Yapısı nasıl?
  2. Bitişi nasıl?
  3. Kapatıcılığı nasıl?
  4. Cilt tipime uygun mu?
  5. Faydaları neler?

Clinique Even Betterın 3 farklı fondöteni arasından ideal fondöteninizi kolayca bulabilirsiniz. Çünkü Clinique’in tüm fondötenleri sıcak alt tonlar ve soğuk alt tonlar için farklı renk seçenekleriyle cildinizle bütünleşiyor…

Clinique Yeni Even Better Clinical Serum Fondöten; yoğun kapatıcılığı, saten mat bir bitişle sunuyor. Özellikle yağlı ve karma ciltler için uygun olan bu fondöten düzenli kullanımda da daha eşit tonlu bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

Even Better Makeup; orta kapatıcılığı doğal bir görünümle sunuyor. Özellikle kuru/karma ve karma/yağlı ciltler için uygun olan bu fondöten düzenli kullanımda ciltteki koyu lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor.

Even Better Glow; orta kapatıcılığı ışıltılı bir görünümle sunuyor. Özellikle kuru/karma ve karma/yağlı ciltler için uygun olan bu fondöten cildinizin nemli ve ışıltılı görünmesini sağlıyor

3. Gerçek Renginizi Bulun

Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

Doğru ten, makyajın geri kalanı için doğru zemin olacaktır. Renginizi bulabilmek için ayna karşısında çeneyle yanak arasındaki bölgeye fondöteni sürüp, uzaktan aynaya baktığınızda rengi kontrol edebilirsiniz. Uzaktan görünmeyen renk sizin için doğru renk demektir. Emin olmadığınız durumlarda bir makyaj artistinden de bu konuda yardım alabilirsiniz.

{773636}

4. Fondötenin Alt Tonuna da Bakın

Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

Cilde uygun fondöten rengi, cilt alt tonuna da uyumlu olmalıdır. Cilt alt tonu sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere üçe ayrılır. Soğuk ton, cilt altındaki pigmentlerin kırmızı ve pembe olmasıdır. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınız mavi görünüyorsa, soğuk alt tona sahipsiniz demektir. Eğer damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tona sahipsiniz demektir. Damarlarınızın rengi yeşil ve mavinin karışımıysa, cilt alt tonunuz nötrdür. Fondöten seçiminizi cilt alt tonunuzu nötrleştirecek şekilde yapmalısınız; sıcak gruba aitseniz soğuk, soğuk gruba aitseniz sıcak tonlarda fondöten seçmenizi tavsiye ediyoruz.

5. Doğru Miktarda Fondöten Uygulayın

Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

Gereğinden fazla fondöten kullanmak, sizi doğal görünümden uzaklaştıracaktır. Sadece renk tonu eşitlemeye ihtiyacınız olan bölgelere (örneğin, burun kenarları veya göz çevresi gibi) az miktarda uyguladığınız fondöteni, tampon hareketiyle yaydığınızda ten makyajınızın daha doğal göründüğünü fark edeceksiniz. Bu aşamada göz çevresine de kullanılabilen bir fondöten tercih edebilirsiniz.

6. Doğru Makyaj Fırçası Kullanın

Doğru Fondöten Seçimi ve Uygulama Yöntemleri

Cildinize eşit miktarda ve ince bir tabaka halinde sürmeniz gereken fondöteni, pürüzsüz bir görünüm için fondöten fırçasıyla sürmeniz önemli. Uygulama şekline göre birkaç çeşidi bulunan fondöten fırçalarından oval uçlu olanların, kullanım kolaylığı sunduğunu belirtelim. Fondöteni cildinize çok kolay şekilde yedirmenize yardımcı olan oval fırçalar, yok gibi bir makyaj görünümü vermeye yardımcı oluyor.

{773135}

Esra Er Kursan
Esra Er Kursan Tüm Yazıları