white banner

54. İstanbul Müzik Festivali

slider item

Festival

Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu

Konumu Göster

11 Haziran 12:00 - 25 Haziran 22:00

Şehir: İstanbul

Yazı Boyutu:

54. İstanbul Müzik Festivali, 11–25 Haziran tarihleri arasında "Ânın İçinde" temasıyla İstanbul’un prestijli mekânlarında müzikseverlerle buluşuyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 54. İstanbul Müzik Festivali, bu yıl “Ânın İçinde” teması etrafında şekilleniyor. Festival, müziğin anlık doğasından hareketle her performansın yalnızca o zamana ait bir karşılaşma olduğunu hatırlatıyor. Dinleyicileri anın içinde kalmaya ve müziğin zamanla kurduğu ilişkiyi yeniden düşünmeye çağıran program, 22 konser boyunca İstanbul’un önemli salonları ve özel mekânlarında gerçekleşecek.

Açılış Konseri

Açılış Konseri Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Behzod Abduraimov

54. İstanbul Müzik Festivali'nin açılış konseri, Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Behzod Abduraimov tarafından yapılacak. Konser, 11 Haziran günü saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleşecek. Festivalin kronolojik programı ise şöyle:

  • 11 Haziran Perşembe 20:00 – Açılış Konseri: Tekfen Filarmoni Orkestrası & Behzod Abduraimov – Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu
  • 12 Haziran Cuma 20:00 – Aterballetto & Dans Müzikleri – Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu
  • 13 Haziran Cumartesi 20:00 – Aterballetto – Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu
  • 13 Haziran Cumartesi 12:00 – Müzik Rotası (Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi) – Beyoğlu
    13 Haziran Cumartesi 13:20 – Müzik Rotası (Üç Horan Ermeni Kilisesi & Kırım Anglikan Kilisesi) – Beyoğlu
  • 14 Haziran 20.00 - Berlin Solistleri & Iestyn Davies
  • 15 Haziran Pazartesi 20:00 – Lucas & Arthur Jussen & Kammerakademie Potsdam – İş Kuleleri Salonu
  • 16 Haziran Salı 20:00 – Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası: Morricone – Sinemanın Sesi – Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu
  • 17 Haziran Çarşamba 20:00 – Yarının Kadın Yıldızları – Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası
  • 18 Haziran - Disko Klasik
  • 19 Haziran Cuma 21:00 – Improclassica: Venedik Sarayı Ses Mozaiği – İstanbul İtalya Başkonsolosluğu Bahçesi
  • 20 Haziran 15.00 - Tanıdık Melodiler Yumuşak Sesler - Süreyya Operası
  • 20 Haziran Cumartesi 20:00 – Nefesin İzinde – Bahariye Mevlevihanesi
  • 21 Haziran 15.00 - Tanıdık Melodiler Yumuşak Sesler - Süreyya Operası
  • 21 Haziran Pazar 19:00 – Ânın Güzellikleri – Kapalıçarşı
  • 22 Haziran Pazartesi 20:00 – Ian Bostridge, Saskia Giorgini & Feride Büyükdenktaş – Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası
  • 23 Haziran Salı 20:00 – Viyana Senfoni Orkestrası & Bruce Liu – Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu
  • 24 Haziran Çarşamba 20:00 – Viyana Senfoni Orkestrası & Kian Soltani – Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu
  • 25 Haziran Perşembe 20:00 – Maison Lâle (Kaan Bulak & Sarah Aristidou) – Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

Festival Direktörü'nden Öneriler

Efruz Çakırkaya, modern bir iç mekanda, parlak mor pantolon ve tek omzu açık siyah bluzuyla kameralara gülümseyerek poz veriyor; arkasında zarif bir spiral merdiven ve dikey panellerin oluşturduğu stilize bir fon bulunuyor.
Efruz Çakırkaya
İstanbul Müzik Festivali Direktörü

CCN/Aterballetto

Bu yıl programda kaçırılmaması gereken konserlerden biri CCN/Aterballetto. Çağdaş dansın bedensel enerjisinin Beethoven, Brahms ve Gershwin’in müzikleriyle buluştuğu bu yapımda, sahnede yalnızca bir koreografi değil; müzikle hareket arasında yaşayan bir diyalog izliyoruz.

Kammerakademie Potsdam & Jussen Brothers

Aynı şekilde uzun zamandır heyecanla beklediğim Kammerakademie Potsdam & Jussen Brothers konseri de iki piyanistin adeta tek bir müzikal beden gibi hareket ettiği, sahnede çok özel bir uyum duygusu yaratan nadir performanslardan biri.

BİFO: Morricone – Sinemanın Sesi

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Morricone – Sinemanın Sesi konseri ise Ennio Morricone gibi sinema tarihinin en büyük bestecilerinden birinin müziklerini canlı dinleme deneyimini, hafızamızdaki film sahneleriyle yeniden buluşturacak.

Disko Klasik

Festivalin sürprizli projelerinden Disko Klasik’te barok dönemin zarif çalgısı lute’un elektronik altyapılar ve DJ set kültürüyle yan yana gelişi, klasik müziğin bugünle kurduğu canlı ilişkiyi çok çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor.

Ânın Güzellikleri

Bir diğer özel deneyim ise Kapalıçarşı’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşecek Ânın Güzellikleri konseri; doğaçlamalarla, geleneksel ezgilerle ve farklı dönemlerin izlerini taşıyan repertuvarıyla dinleyiciyi İstanbul’un hafızasında zamansız bir yolculuğa davet ediyor.

Festival Detayları

kammerakademie
Kammerakademie

Festivalde Viyana Senfoni Orkestrası, Kammerakademie Potsdam, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Aterballetto gibi seçkin topluluklar sahne alacak. Solistler arasında Bruce Liu, Kian Soltani, Lucas Jussen, Arthur Jussen, Behzod Abduraimov, Ian Bostridge ve Iestyn Davies yer alıyor. Toplamda 80’in üzerinde sanatçı ve topluluk, festival boyunca izleyiciyle buluşacak.

Program kapsamında Kaan Bulak’a sipariş edilen yeni eserin ve Güney Koreli besteci Donghoon Shin’in ortak siparişle yazdığı eserin dünya prömiyerleri gerçekleştirilecek. Ayrıca anonim bir eserin Türkçe seslendirilişinin dünya prömiyeri de festivalde yapılacak. Böylece 54. İstanbul Müzik Festivali üç ayrı dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak.

Festivalin Onur Ödülü besteci Turgay Erdener’e, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise piyanist Maria João Pires’e takdim edilecek. Erişilebilirlik alanında atılan adımlar kapsamında DenizBank katkılarıyla ilk kez bir “Rahat Konser” düzenlenecek. AYDER danışmanlığında hazırlanan erişilebilirlik rehberi festival mekânlarına dair ayrıntılı bilgiler sunacak.

TSKB desteğiyle sürdürülen Yarının Kadın Yıldızları serisi genç kadın müzisyenlere sahne ve eğitim imkânı sağlamayı sürdürüyor. Disko Klasik serisi bu yıl da programda yer alırken, Müzik Rotası Beyoğlu’nda Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi, Üç Horan Ermeni Kilisesi ve Kırım Anglikan Kilisesi duraklarıyla gerçekleşecek. Hafta Sonu Klasikleri ve Alarko Holding katkılarıyla düzenlenen “Doğanın Müziği” atölyeleri Atatürk Kent Ormanı’nda yapılacak.

“Ânın İçinde Çalmak” başlıklı iki günlük atölye, Rana Gediz İren’in katkılarıyla genç müzisyenleri uzman terapist, psikolog ve eğitmenlerle bir araya getirecek. Konsere Doğru Konuşmaları ve “Konserde sizi neler bekliyor” sesli konser notları serisi dinleyicilere hazırlık imkânı sunacak. Konservatuvar öğrencileri konserleri kontenjan dahilinde ücretsiz izleyebilecek; Eczacıbaşı Topluluğu desteğiyle Eczacıbaşı Genç Bilet projesi devam edecek.

Viyana Senfoni Orkestrası, 125. yılını İstanbul’da Kutluyor

54. İstanbul Müzik Festivali

54. İstanbul Müzik Festivali, 11 - 25 Haziran 2026 tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yılın en dikkat çekici konuklarından biri olan Viyana Senfoni Orkestrası, 125. kuruluş yıldönümünü kutlamak için 23 ve 24 Haziran tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda dinleyicilerle bir araya gelecek. Viyana Senfoni Orkestrası, İstanbul’daki konserinde iki önemli soliste eşlik edecek.

  • 23 Haziran’da sahneye çıkacak olan İtalyan piyanist Beatrice Rana, zarif tekniği ve duygusal yorumlarıyla dinleyicileri büyüleyecek.
  • 24 Haziran’daki performansta ise genç yaşına rağmen uluslararası başarılarıyla öne çıkan viyolonselci Kian Soltani sahnede olacak.

Her iki konser de dinleyicilere hem klasik müziğin görkemini hem de Viyana Senfoni Orkestrası’nın 125 yıllık sanat mirasının sahnedeki gücünü hissettirecek.

İstanbul Müzik Festivali Klasik Müzikle Buluşturuyor

Rhapsody in blue -Christophe Bernard
Rhapsody in Blue -Christophe Bernard

İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da uluslararası klasik müzik sahnesinin öne çıkan orkestra ve solistlerini İstanbul’da ağırlıyor. Programda Viyana Senfoni Orkestrası, Kammerakademie Potsdam, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Aterballetto gibi toplulukların yanı sıra piyanistler Bruce Liu, Lucas ve Arthur Jussen kardeşler ile Behzod Abduraimov, viyolonsel sanatçısı Kian Soltani, tenor Ian Bostridge, kontrtenor Iestyn Davies ve Portekizli fado yorumcusu Sara Correia da yer alıyor. Festival boyunca 80’in üzerinde sanatçı ve topluluk İstanbul’un farklı sahnelerinde müzikseverlerle buluşacak.

white banner
Daha keyifli ve kişiselleştirilmiş bir OGGUSTO deneyimi için