26. Bozcaada Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali, konserlerden atölyelere, yarışmalardan film gösterimlerine uzanan zengin programıyla 14-23 Ağustos tarihleri arasında adanın farklı noktalarına yayılıyor.
Bozcaada'nın köklü geleneklerinden biri olan Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali, bu yıl 26. kez ziyaretçilerini ağırlıyor. Festival, 14 Ağustos Cuma günü 19.00'da meydanda düzenlenecek Kortej Yürüyüşü ve Resmî Tören ile başlıyor. Aynı akşam 21.30'da Reyhan Karaca, festivalin açılış konserinde sevilen şarkılarıyla sahne alıyor. Bir hafta boyunca devam edecek program; konserler, yarışmalar, söyleşiler, atölyeler ve kültürel etkinliklerle Bozcaada'nın farklı noktalarını sanatla buluşturuyor.
Festival kapsamında Tilbe Saran ve Esra Dicle dinletisi, Erdem Gürler konseri, BIFED film gösterimi, üzüm temalı yarışmalar, Prof. Dr. Göksel Sazcı söyleşisi, Atakan Özen ile workshop ve panel, Troya Bağ Yolu lansmanı, sergi turları ve geleneksel tavla turnuvası gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Bağbozumu geleneğini kültür ve sanatla bir araya getiren festival, Bozcaada'nın özgün atmosferinde ziyaretçilere dopdolu bir program sunuyor.
| Tarih | Öne Çıkan Etkinlikler |
|---|---|
| 14 Ağustos | Kortej Yürüyüşü ve Resmî Tören, Reyhan Karaca Konseri |
| 15 Ağustos | Tilbe Saran & Esra Dicle Dinletisi, Erdem Gürler Konseri |
| 16 Ağustos | BIFED Film Gösterimi |
| 17 Ağustos | Üzüm Oyunları |
| 18 Ağustos | "Prehistorik Çağda Üzüm ve Şarap" Söyleşisi |
| 19 Ağustos | Çavuş Üzümü Reçeli Atölyesi |
| 20 Ağustos | Üzümlü Lezzetler Yarışması |
| 21 Ağustos | Tavla Turnuvası, Workshop ve Panel |
| 22 Ağustos | Troya Bağ Yolu Lansmanı |
| 23 Ağustos | Tavla Turnuvası Ödül Töreni, Bir Bağ Meselesi Sergi Turu |

