preloader

Şahika Ercümen’in Önerileri: Belgesel ve Kitap

01.06.2023
Şahika Ercümen’in Önerileri: Belgesel ve Kitap

Yazı Boyutu:

Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen’in belgesel ve kitap önerilerini keşfedin.

Şahika Ercümen, Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu. Antarktika’da tüpsüz dalan ilk Türk kadın sporcu olurken serbest dalışta da dünya rekortmeni oldu. 2006 senesinden bu yana çeşitli dallarda dünya rekorları, Türkiye rekorları ve pek çok ödülü olan Şahika Ercümen’in OGGUSTO okurları için seçtiği belgesel ve kitap önerilerine göz atın.

Belgesel Önerileri

The Goop Lab

2008’de kurduğu Goop markasını yıllar içerisinde neredeyse bir imparatorluğa dönüştüren Gwyneth Paltrow, son zamanlarda ise izleyenleri Goop’un mutfağına götürdüğü 6 bölümden oluşan belgesel serisi The Goop Lab ile dikkat çekiyor. Sağlıklı yaşama dair pek çok konuyu ele alan belgeselin en çok konuşulan bölümleri ise enerji ile iyileşme ve psikoterapi hakkında olanlar.

Our Planet (Gezegenimiz)

Planet Earth’ün yapım ekibi tarafından hazırlanan “Gezegenimiz”, 8 bölümden oluşan bir doğa belgeseli. 7 kıtada yer alan 50 ülkede dört yıl boyunca devam eden çalışmalar sonucu ortaya çıkan belgesel, içinde bulunduğumuz gezegenin nefes kesen güzelliklerini gözler önüne seriyor. Kuzey Kutbu’ndan Güney Amerika’nın balta girmemiş ormanlarına, gizemli okyanuslardan Afrika’nın uçsuz bucaksız çöllerine uzanan benzersiz bir yolculuk…

One Strange Rock

One Strange Rock, National Geographic’in 2018 yılında yayınladığı 10 bölümlük global serisi. Oscar adaylı oyuncu Will Smith’in sunuculuğunu üstlendiği One Strange Rock, sekiz astronotun Dünya’yı uzaktan izleyerek edindikleri o eşsiz perspektiflerinden, yaşam olgusunun Dünya gezegeninde nasıl hayatta kaldığını ve geliştiğini anlatıyor. One Strange Rock, Chris Hadfield, Nicole Stott, Jeffrey A. Hoffman, Mae Jemison, Leland Melvin, Mike Massimino, Jerry Linenger ve Peggy Whitson’un gibi astronotların katkısı ile çekildi.

Kitap Önerileri

Decameron, Giovanni Boccaccio

Giovanni Boccaccio tarafından yazılan Decameron, 1348’de Avrupa’yı perişan eden büyük veba salgınını konu alıyor. Salgında etrafinda şahit olduğu dehşet verici görüntülerden çok etkilenen Boccaccio, o dönemin Floransa’sına ışık tutuyor. 10 gün boyunca anlatılan 100 hikayeden oluşan kitapta hikayeleri, veba salgınından kaçmak için bir araya gelen kral ve kraliçeler anlatıyor. Kadın erkek ilişkileri, kalp kırıklıkları ve mutluluk gibi konular başta olmak üzere insana dair ne varsa bu öykülerde yer alıyor.

Şibumi, Trevanian

Yarı Rus, yarı Alman asıllı koyu bir Amerikan düşmanı olan Nicholai Hel, her zaman karşımıza çıkmayacak türden bir kahraman. Çok sayıda dili anadili gibi konuşan, Çin’de doğup bir Japon general tarafından yetiştirilmiş bu sıra dışı karakter, istediği an istediği kişiyi öldürebilecek yeteneklere sahip. Şimdi ise hayatının dövüşüne katılmak üzere…

Siyah Kan, Jean Christophe Grange

2003 yılında çıkardığı “Kurtlar İmparatorluğu” isimli romanıyla polisiye edebiyatın en popüler isimlerinden biri haline gelen Fransız yazar Jean Christophe Grange, yine çok korkutucu bir romanla okuyucuları ile buluşuyor. Dünyanın dört bir yanında cinayetler işlemiş bir katil ile onunla temasa geçmeye çalışan bir gazeteciyi konu alan Siyah Kan, yazarın hayranlarının beklentisini karşılayacak nitelikte. 400 sayfalık bu gerilim dolu hikayeyi elinizden bırakamayacaksınız.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları