preloader

Levent Erden’in Önerileri: Dizi, Belgesel, Kitap, ve Podcast

02.05.2020
Levent Erden’in Önerileri: Dizi, Belgesel, Kitap, ve Podcast

Yazı Boyutu:

Akademisyen ve reklamcı Levent Erden’in dizi, belgesel, kitap ve podcast önerilerini keşfedin.

Levent Erden’in Önerileri: Dizi, Belgesel, Kitap, ve Podcast
Levent Erden

Galatsaray Üniversitesi’nden mezun olduktan Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA programına devam eden Levent Erden, reklamcı olarak atıldığı iş hayatında ilk başta 3 yıl McCann’de çalıştı. L’Oreal’in ilk Türk yöneticisi, Pepsi Co. International Ülke Müdürü gibi görevlerinden sonra pazarlama ve iletişim kapsamındaki hemen hemen her yönetici koltuğuna oturdu. Kendi pazarlama danışmanlığı şirketini kurdu. Bilgi grubu bünyesinde, Aktif TV’ Genel Müdürlüğünü yaptı. Bilgi Üniversitesi’nin kuruluşuna katkıda bulundu. Havas WorldWide Türkiye grubunun kurucu ortağı ve ayrıca Bilgi Üniversitesi MBA ve e-MBA programlarında Pazarlama, Entegre Pazarlama İletişimi, Reklam ve Tüketici Davranışları konularında dersler vermekte. Kendisinin Oggusto okurları için seçtiği dizi, belgesel, kitap ve podcast önerilerine göz atın.

Dizi Önerileri

Black Mirror

İçinde yaşadığımız çağın bildiğimiz ve fakat görmek istemediğimiz korkutucu gerçekleri ve sonuçları var. İşte Black Mirror bu gerçeklere ve sonuçlara odaklanan bir seri. Yayın hayatına 2011 senesinde İngilizlerce başlayan yapım, kazandığı başarı ve popülarite sonrası 2015’te Netflix tarafından satın alındı. Birbirinden farklı bölümlerden oluşan 5 sezon ile biri yılbaşı özel olmak üzere iki film, modern toplum içindeki bireyi bilim kurgudan aldığı destekle bir antolojiye dönüştü. Çağın karanlığı ile yüzleşmek isteyenler için ideal.

{772908}

Bojack Horseman

Rick and Morty’nin uzun süren yokluğunda ilaç gibi yetişen yetişkin animasyonu Bojack Horseman, 90’lı yılların dizi yıldızı olan Bojack’in günümüzde ki huysuz ve kendini içkiye adamış hallerini anlatıyor. Dizi komedi olarak ön plana çıkıyor olsa bile aslında düşündürücü konulara değinen içinde dram bulunduran bir hikayeye sahip. Seslendirmelerde ise Breaking Bad’in yıldızı Aaron Paul var ve Will Arnett gibi önemli isimler var.

Altered Carbon

2018 yılında Netflix’in çok ciddi bir şekilde bütçe ayırdığı Altered Carbon dizisi Richard K. Morgan’ın klasik Siberpunk çizgi romanından uyarlanmıştır. 23. yüzyılda insan zihninin sayısallaştırıldığı ve ruhunun bir bedenden diğerine aktarılabildiği gelecekte geçiyor. Envoy olarak bilinen ve 250 yıldır hapsedilen eski bir elit yıldız savaşçısı Takeshi Kovacs, durdurmaya çalıştığı bir geleceğe uyandırılır. Eğer tek bir cinayeti çözebilirse, Dünya’da yeni bir yaşam için bir şans elde edecek. Ölümün artık kalıcı olmadığı bir dünyada geçen dizinin başrollerinde Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Renee Elise Goldsberry, Will Yun Lee ve Dichen Lachman rol alıyor. Dizinin senarist ve yapımcı koltuğunda ise Leate Kalogridis bulunuyor.

{772714}

Belgesel Önerileri

Miles Davis: Birth of Cool

Miles Davis: Amerikalı caz trompetçisi, besteci, grup lideri ve yenilikçi… Bu belgesel özelliği taşıyan Miles Davis: Birth Of The Cool; müziğin arkasındaki adamı keşfetmek için Miles’ı ve meslektaşlarını, el yazısı notlarını ve Miles’ın orijinal tablolarının çektiği arşiv fotoğraflarını ve ev filmlerini araştırıyor. Bununla birlikte efsane Jazz sanatçısının hayatına keyifli bir ışık tutuyor.

{772899}

II. Dünya Savaşının En Önemli Olayları (Renkli)

Bir Netflix orijinal yapımı olan “2. Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları (Renkli)”, geçtiğimiz sene Netflix’in popüler yapımları arasında yer alan 10 bölümlük bir belgesel. Renklendirilmiş ve çoğu daha önce hiç görülmemiş arşiv görüntülerinden oluşan belgesel, Dünya tarihinde pek çok açıdan eşi benzeri görülmemiş bir önem taşıyan bu savaşa dair yeni bir perspektif sunmayı amaçlıyor. Belgeselin dikkat çektiği olaylar arasında ise, Pearl Harbor’ın bombalanması, Normandiya Çıkarması, Stalingrad Muharebesi ve Dresden Bombardımanı gibi pek çok tarihi olay yer alıyor.

{772879}

Kitap Önerileri

Küçük Prens, Antoine de Saint-Exupéry

Levent Erden’in Önerileri: Dizi, Belgesel, Kitap, ve Podcast

Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943 yılında yayımlanan Küçük Prens, dünyanın en çok satan ve bilinen kitaplarından biri. Bir çocuğun bakış açısıyla yetişkinlerin dünyasını irdeleyen kitap, içerisinde pek çok hayat dersi ve unutulmayacak cümleler barındırıyor.

{772905}

Puslu Kıtalar Atlası, İhsan Oktay Anar

Levent Erden’in Önerileri: Dizi, Belgesel, Kitap, ve Podcast

Usta edebiyatçı İhsan Oktay Anar’ın ilk kitabı olarak 1995 yılında İletişim Yayınları tarafından yayınlanan Puslu Kıtalar Atlası, şimdiye dek yapılan 50’den fazla baskısıyla yazarın başyapıtlarından biri haline geldi. Uzun İhsan Efendi’nin hikayesini anlatan kitap, İhsan Oktay Anar’ın felsefeci yanını gözler önüne seriyor. Yayınlandığı ilk andan itibaren çok sevilen kitap, bugün pek çok kişi tarafından favori kitapları arasında gösteriliyor. Eleştirmenler tarafından edebiyata yeni bir soluk getirdiği için övülen kitap, ilk kez yayınlanmasının 20. yılında İlban Ertem tarafından çizgi roman haline de getirildi.

{772886}

Podcast Önerileri

Nasıl Olunur?

Levent Erden’in Önerileri: Dizi, Belgesel, Kitap, ve Podcast

Gazeteci, yazar ve şimdilerde de Podcast yayıncısı olan Nilay Örnek, mesleklerini en iyi şekilde yapan kişilere soruyor: Nasıl Olunur? Her bölümde farklı alanlarda başarılı olan isimleri konuk alan Nilay Örnek, podcast’i ile dinleyicilerine doğru kişiden doğru bilgiyi alma imkanı sunuyor.

Bu podcast’i iTunes ve Simplecast üzerinden dinleyebilirsiniz.

{772906}

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları