preloader

Gonca Vuslateri'nin Önerileri: Dizi, Podcast ve Kitap

15.03.2020
Gonca Vuslateri'nin Önerileri: Dizi, Podcast ve Kitap

Yazı Boyutu:

Oyuncu Gonca Vuslateri’nin podcast, dizi ve kitap önerilerini keşfedin!

Gonca Vuslateri, Kadıköy İntaş Lisesinden mezun olduktan sonra 2003 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümüne başlamıştır. İlkokul 2’nci sınıftan itibaren oyunculuk eğitimi alan Vuslateri, “Ruhsar” dizisiyle oyunculuk hayatına adım atmıştır. “Canım Ailem”, “Küçük Sırlar”, “Yalan Dünya”, ve “Anne” gibi oldukça bilinen ve sevilen dizilerde de yer almış olan Gonca Vuslateri’nin OGGUSTO okurları için seçtiği dizi, podcast ve kitap önerilerini inceleyin.

Dizi Önerileri

The Sinner

Petra Hammesfahr’ın aynı isimli romanından uyarlanan The Sinner, nedenini hiç bilmediği bir şekilde kendini korkunç bir öfke nöbetine girip şiddet uygulamış bir durumda bulan genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Olayı araştıran dedektif de bu gizemli olayın çekiciliğine kapılır ve bu olayın altında yatan nedenleri bulmak için kendini genç kadının geçmişini ortaya çıkarmaya adar. Başrollerini ünlü oyuncular Jessica Biel, Bill Pullman, Nadia Alexander ve Christopher Abbott’ın üstlendiği dizi, 8 bölümden oluşan mini bir seri.

{772908}

Westworld

HBO tarafından yeniden yorumlanarak ekranlara taşınan bilim kurgu klasiği Westworld, yapay zekanın doğuşu ve günahın geleceği hakkında karanlık bir macera. Sinematografik açıdan oldukça besleyici olan yapım, üzerine çok fazla kafa yorulacak senaryo örgüsü ile izleyicisini diken üzerinde tutmayı başarıyor. İlhamını aldığı filmin 1973’te çekildiğini bilmekse zamanın ötesinde bir yapıma saygı duruşunu şart kılıyor; zira insanların günlük yaşamlarına robotları dahil etme fikrini ustalıkla kurgulamış bir filmden bahsediyoruz. Anthony Hopkins’in ağırbaşlı oyunculuğuna bir kez daha hayran kalmak içinse iyi bir bahane.

The Handmaid’s Tale

Hulu yapımı olan Handmaid’s Tale, çevresel felaketler ve doğurganlık oranının hızla düşüşü sonrası kurual Gilead isimli bir distopyada geçen dizi oldukça karamsar bir havaya sahip. Mad Men’den tanıdığımız Elisabeth Moss’un oyunculuğu ise bu rol ile kendisine Altın Küre kazandırdı. İlk sezonuyla tüm dünyada çarpıcı bir etki yapmayı başaran ve tüm dünyada çok okunan Margaret Atwood’un kitabından bir uyarlama. Hala devam eden Handmaid’s Tale’i Blu Tv’de bulmak mümkün.

{772714}

Sex Education

2019 yılında ilk sezonu yayınlandığında büyük ses getiren Sex Education bir lisede geçse de, konusu ve bu konuyu işleyişi itibariyle diğer gençlik dizilerinden ayrılıyor. Ergenlik dönemindeki gençlerin cinselliğe bakışlarını ve seks hayatlarını son derece dürüst bir şekilde aktardığı için büyük övgü toplayan dizi, annesi seks terapisti olan 16 yaşındaki Otis’in, arkadaşı Maeve’nin yönlendirmesiyle annesinin işine soyunup okulda sekse dair tavsiyeler vermesini anlatıyor.

{772908}

Podcast Önerileri

Nasıl Olunur?

Gonca Vuslateri'nin Önerileri: Dizi, Podcast ve Kitap

Gazeteci, yazar ve şimdilerde de Podcast yayıncısı olan Nilay Örnek, mesleklerini en iyi şekilde yapan kişilere soruyor: Nasıl Olunur? Her bölümde farklı alanlarda başarılı olan isimleri konuk alan Nilay Örnek, podcast’i ile dinleyicilerine doğru kişiden doğru bilgiyi alma imkanı sunuyor.

Bu podcast’i iTunes ve Simplecast üzerinden dinleyebilirsiniz.

{772906}

Yeni Haller

Gonca Vuslateri'nin Önerileri: Dizi, Podcast ve Kitap

Akademisyen, gazeteci Özgür Mumcu ve gazeteci Eray Özer’in hazırlayıp sunduğu Yeni Haller, güncel olaylardan bilime, siyasi hareketlerden internet dünyasına uzanan birbirinden farklı pek çok konuyu mercek altına alıyor. Yayına oldukça kısa süre önce başlayan Yeni Halleri haftada 2 bölüm olarak yayınlanacak. Dinleyicilerden oldukça olumlu tepkiler alan podcast, uzun süreli olacağa benziyor.

Bu podcast’i Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz.

Kitap Önerileri

Sözler (1961-2012), Bob Dylan

Gonca Vuslateri'nin Önerileri: Dizi, Podcast ve Kitap

Yaşayan en önemli Amerikalı şarkı yazarlarından ve şairlerinden biri olan Bob Dylan, 2016 yılında şarkı sözleri ile Nobel Edebiyat Ödülü kazandı. “Büyük Amerikan şarkı geleneğine yeni, şiirsel bir ifade tarzıyla katkıda bulunması” sebebiyle bu ödülü alan Dylan, o dönem pek çok tartışmaya da sebep oldu. Kendi adını taşıyan ilk albümünün ardından 30 albüme daha imzasını atan sanatçının şarkı sözleri bu kitapta bir araya geliyor. 13 çevirmenin birlikte hazırladığı kitapta Nazım Dikbaş’ın her bir album için özel yaptığı “kapak” çizimleri de yer alıyor.

{772905}

Caniko, Colette

Gonca Vuslateri'nin Önerileri: Dizi, Podcast ve Kitap

19. yüzyıl sonu Paris’inde geçen Caniko, yirmili yaşlarındaki genç bir adam ile olgun bir kadının ilişkisini konu alıyor. Gayrimeşru bir çocuk olarak doğan Caniko, yakışıklı ve zengin bir jigalodur. Ondan 20 yaş büyük olan Lea ise, Caniko’nun tatminsizliğini gidermeyi kendine adeta iş edinir. 7 yıldır devam eden bu ilişkinin artık son demlerine ulaşmasıyla başlayan roman, Fransız edebiyatının en güçlü isimlerinden biri olan Colettte’e ait. Proust’tan Fitzgerald’e, Jean Genet’ten Julia Kristeva’ya birçok yazarı kendine hayran bırakan Colette, tam anlamıyla kendine özgü bir yazardır.

{772886}

Sarıyaz, Mahir Ünal Eriş

Gonca Vuslateri'nin Önerileri: Dizi, Podcast ve Kitap

Mahir Ünsal Eriş’i altı yıl aradan sonra okurlarıyla buluşturan Sarıyaz, aynı olayın etrafında dönen ve birbirinin içerisine geçmiş sekiz öyküden oluşuyor. Küçük bir kıyı kasabasında yaşayan insanların hayatlarını konu alan bu hikayeler, yazarın her zamanki şefkatli sesi ile, onların hayata tutunma çabalarına ışık tutuyor. Kasabanın yerlileri, onları çok endişelendiren bir dizi sıradışı doğa olayının ardından bir de deprem felaketi ile yüz yüze gelirler. Olayların yankıları ise uzun süre devam eder.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları