preloader

Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

15.03.2020
Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

Yazı Boyutu:

Yazar, tarihçi ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç’un podcast, kitap, dizi ve belgesel önerilerini keşfedin!

Şişli Terakki Lisesi’nin ardından girdiği Boğaziçi Üniversitesi’nde, Turizm ve Otel Yöneticiliği ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde öğrenim görmüş olan Saffet Emre Tonguç, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nin Osmanlı Sosyal Tarihi programında tamamladı. Aynı zamanda bir tarihçi ve profesyonel seyahat rehberi olan Tonguç, şu ana kadar yüzlerce ülkede bulundu. Çeşitli kanallarda yayınlanan programları ile seyahat tutkunlarının vazgeçilmezi olan Saffet Emre Tonguç, profesyonel konuşmacı ve tv programcısı olarak yürüttüğü çalışmaların yanı sıra turizmi keşif duygusuyla birleştirdiği özel rotalara turlar düzenleyerek profesyonel rehberliğe devam ediyor. Kendisinin OGGUSTO okurları için seçtiği film ve podcast önerilerine göz atın.

Film Önerileri

The Angel

Mısır’ın eski devlet başkanı Cemal Abdülnasır’ın damadı olup aynı zamanda İsrail gizli servisinin en önemli muhbirlerinden olan Eşref Mervan’ın gerçek öyküsünü anlatan Netflix filmi The Angel, tarihi bir olaya ışık tutan ilginç konusuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hollandalı oyuncu Marwan Kenzari ise Eşref Mervan’ı canlandırıyor. Oyuncuya Hannah Ware, Waleed Zuaiter ve RocknRolla, Dawn of the Planet of the Apes, Warcraft filmlerinden tanıdığımız Toby Kebbell eşlik ediyor.

Operation Finale

Yahudu Soykırımının baş mimarlarından Adolf Eichmann’ın Mossad ajanları tarafından yakalanmasını anlatan Operation Finale, daha karşılaşılan senaryoların tam tersi olarak II. Dünya Savaşı’nın “ardından” yaşananları merkezine alıyor. Chris Weitz’ın yönetmenliğini üstlendiği ve gerçek olaylardan uyarlanan film, bir efsane olarak görülen Mossad ajanı Peter Malkin’in gizli bir operasyonla, Nazi Almanyası’nda Yahudiler hakkındaki politikanın belirlenmesinde kilit bir rol oynayan subay Adolf Eichmann’ı yakalayışını konu ediyor. Filmde Eichmann’ı da usta oyuncu Ben Kingsley canlandırıyor.

Dizi Önerisi

Fauda

Arapça’da Kaos anlamına Fauda, tam olarak da İsrail ve Filistin arasındaki kaos ilişkiye değinen bir aksiyon dizisi. İsrail Savunma Kuvvetleri’ndeki deneyimlerine dayanarak geliştirilen Fauda, Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerilimi ve savaşı konu almaktadır. Aktif olan paramiliter örgüt ve siyasi partiler olan El Fetih ve Hamas’dan bahseden Fauda 2015 yapımı, 2 sezon ve 24 bölümden oluşuyor.

Belgesel Önerisi

Dünyaya Düşen Casus (The Spy Who Fell to Earth)

27 Haziran 2007 günü öğleden sonra beşinci kattaki bir Londra dairesinin balkonundan adam düşüyor ve kısa bir süre sonra ölüyor. Atladı mı? Yoksa itildi mi? Adam, Eşref Marwan: Mısırlı bir milyoner ve Mısır cumhurbaşkanının damadı. Ama onu daha da önemli kılan şey yakın zamanda Mısır’ın en büyük düşmanları İsrail için çalışarak ülkesine ihanet eden bir casus olarak nitelendirilmesi. Dr. Ahron Bregman’ın kitabından uyarlanan bu belgesel, Mısırlı bir milyarder olan İsrail ajanı Ashraf Marwan’ın yaşamını ve gizemli ölümünü irdeliyor.

{772908}

Kitap Önerileri

İyi Ki Yaş Alıyorum, Prof. Dr. Tekin Akpolat

Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

Sağlıklı ve uzun yaşamak herkesin hayali. Bununla ilgili bazıları kitaplar okuyup öğrenirken bazıları doktorlarla devam ediyor, internetin derya deniz ortamında kaybolurken duyduklarınızın birbiriyle çeliştiğini ve her kafadan bir ses çıktığını fark ediyorsunuz… Prof. Dr. Tekin Akpolat da bunu fark etti. 35 yıllık doktor, iç hastalıkları ve böbrek hastalıkları uzmanı olarak, okuduklarını, bildiklerini, araştırmalarını, hastalarından öğrendiklerini ve yaşadıklarını bir kitap haline getirdi. Okuyanlar ise artık bilgi kirliliğinden ziyade güvenilir bir kaynak olduğu için oldukça mutlu.

Üç Kız Kardeş, İclal Aydın

Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

İclal Aydın’ın en sevilen romanlarından biri olan Üç Kız Kardeş, sımsıcak bir aile hikayesini anlatıyor. Türkan, Dönüş ve Derya isimli üç kız kardeşin hikayesini konu alan romanda, okuyucular bir iyileşme yolculuğuna tanıklık ediyor. “Her şeyin ilacı gerçekten zaman mıdır?” sorusuna bir cevap arayan Üç Kız Kardeş, Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarında doğan bir hikayenin peşinden gidiyor

Bir Şifa Bağımlısının İtirafları, Ela Başak Atakan

Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

Kronik hastalık durumlarında bazen alternatif şifaya yönelim, gün geçtikçe artıyor desek yalan olmaz. Astrologların sözlerinden çıkmadığımız, enerji uzmanlarına taptığımız bu dünyada kitap bir soruya cevap arıyor: Şaman, astrolog, vücut okuyucusu, enerji uzmanı, nefes terapisti gibi insanlar bir insan ruhuna ne yapabilir? Sıradan bir annenin kişisel gelişim fenomenine kendini kaptırma hikayesini konu alan kitapta, kendinizden bir parça mutlaka bulacaksınız.

{772905}

Podcast Önerileri

Nasıl Olunur?

Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

Gazeteci, yazar ve şimdilerde de Podcast yayıncısı olan Nilay Örnek, mesleklerini en iyi şekilde yapan kişilere soruyor: Nasıl Olunur? Her bölümde farklı alanlarda başarılı olan isimleri konuk alan Nilay Örnek, podcast’i ile dinleyicilerine doğru kişiden doğru bilgiyi alma imkanı sunuyor.

Bu podcast’i iTunes, Spotify ve Simplecast üzerinden dinleyebilirsiniz.

{772905}

İlk Sayfası

Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

İlk Sayfası’nın her bölümünde farklı bir yazar ile sohbet eden Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu, söz konusu yazarların bir kitabının ilk sayfası üzerinden yazı yazma süreçlerini inceliyor. Yazmaya ve hayata dair keyifli bir sohbetin yapıldığı podcast, bir anlamda sesli bir yazı atölyesi olarak da düşünebilir. Çok sevilen podcast, şimdiye dek Sevin Okyay, Latife Tekin, Zülfü Livaneli, Alper Canıgüz ve Hakan Günday gibi pek çok ismi ağırladı.

Bu podcast’i Spotify, iTunes ve Player FM üzerinden dinleyebilirsiniz.

Açık Gazete

Saffet Emre Tonguç'un Önerileri: Podcast, Kitap, Dizi ve Belgesel

Açık Gazete, Açık Radyo’da hafta içi her gün, Türkiye ve dünya gündemine dair güncel haberlerin ele alındığı radyo ve podcast programı. Ömer Madra, Murat Can Tonbil ve Selahattin Çolak konuşmacı olduğu program işlenen konularıyla en çok dinlenen podcast arasında yerini alıyor.

Bu podcast’i iTunes ve Player FM üzerinden dinleyebilirsiniz.

{772906}

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları