preloader

2021’de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Filmleri

25.01.2021
2021’de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Filmleri

Yazı Boyutu:

Netflix’in en güzel filmlerine 2021’de birbirinden iddialı yapımlar eklenecek gibi görünüyor. En yeni Netflix filmlerini keşfedin.

Her hafta kendi orijinal yapımı olan yeni bir filmi yayınlayan Netflix, heyecanı daha da katlayacak! Ünlü ve başarılı oyuncuların başrolünde olduğu, konularıyla dikkat çeken filmler için ‘bana hatırlat’ butonuna tıklamaya hazır olun.

Tick, Tick… Boom!

Başrollerinde Andrew Garfield, Alexandra Shipp ve Vanessa Hudgens’ın rol aldığı “Tick, Tick… Boom!” 30 yaşına merdiven dayamış bir müzikal bestecisinin; aşk ve arkadaşlık ilişkilerine odaklanırken çok geç olmadan büyük bir eser yaratmanın baskısıyla boğuşmasını ele alıyor.

Don’t Look Up

Film, dev bir göktaşının gezegeni altı ay içinde yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini konu ediyor. Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jennifer Lawrence ve Chris Evans filmin kadrosunda yer alıyor.

Kin

Güney Kore’den uyarlama olduğu belirtilen ve bir başkomiserin kendisini içerisinde bulduğu ikilemlerle dolu zorlu bir durumu anlatan Kin’in uyarlama senaryosunda, filmin başrolünde de yer alan Yılmaz Erdoğan’ın imzası bulunuyor. Türkan Derya’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Erdoğan’ın yanı sıra Ahmet Mümtaz Taylan, Cem Yiğit Üzümoğlu, Rüzgar Aksoy, Duygu Sarışın gibi isimler yer alıyor.

Britney Vs Spears

Britney Spears’ın özgürlük mücadelesini konu alan Britney vs Spears heyecanla beklenen belgesel, Netflix’te izleyici ile buluşuyor. Hulu ile New York Times birlikte ünlü şarkıcı Britney Spears‘ı mercek altına alan Britney Spears Framing belgeselini yayınlamıştı. Spears’in kariyerine odaklanan bu belgesel, şarkıcının şöhreti, medyanın kadınlara karşı benimsediği düşmanca tavırları ve şarkıcının mahkeme kararıyla babasının gözetimi altında yaşadığı, sonradan #FreeBritney hareketine yol açan dönemi mercek altına alıyordu. Bu belgeselin ses getirmesinden kısa bir süre sonra Netflix, şarkıcı ile ilgili kendi belgeselini hazırladı.

Sweet Girl (IMDb: 5,5)

Sweet Girl filmi, karısının ölümünden sorumlu olan ilaç firmasından intikam alan bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Ray Cooper, kızıyla artık baş başa bir hayat sürmeye başlar. Bir yandan onu korumaya çalışırken bir yandan da adaletin yerini bulmasını sağlamaya çalışır. Karısının ölümüne sebep olan adamları yenmek için planlar kurmaya başlar.

Mimi (IMDb: 8,0)

Hindistan’da küçük bir kasabada yaşayan Mimi, ünlü bir aktris olmanın hayalini kurmak için adımlarını atmıştır. Çevresi de onu geleceğin aktrisi olarak görmektedir. Daha sonra hiç tahmin etmeyeceği bir şekilde bir çiftten taşıyı anne olmak için teklif alır. Bu teklifi kabul eden Mimi kendini bambaşka komediyle dolu bir hayatın içinde bulur.

Black Island (IMDb: 5,2)

Gerilim türünde olan bu film karanlık bir geçmişi olan adada geçiyor. Helena adaya gelen yeni Almanca öğretmenidir. Jonas da Helena gibi adaya yeni gelen bir gençtir. Bu ikili arasında gün geçtikçe bir aşk başlar ve bu aşkla beraber adanın sırları da bir puzzle gibi ortaya çıkıp tamamlanır.

{773592}

Beckett (IMDb: 5.6)

Beckett yoğun geçen bir iş dönemi ardından April ile tatile çıkar. Sevdiği kadınla huzurlu bir tatil için Yunanistan’a gider. Ancak Yunaistan’ ın iç durumları karışır ve bu olaylardan uzaklaşmak isteyen çift dikkatsizlik sonucu trafik kazası geçirirler. Bu kaza sonucu April’i kaybeden Beckett’te hastaneden çıktığı gibi kendini suikast girişimcisi suçlamalarının içinde bulur ve bitmek bilmez bir kaçışa geçer.

Yol Yorgunu, Milestone (IMDb: 6,5)

Açılışını Venedik Film Festivali’nde yapan, senaristliğini ve yönetmenliğini Ivan Ayr’ın üstlendiği Milestone, çarpıcı bir Hint filmi. Başrolde gördüğümüz Suvinder Vicky Hindistan’ın tanınan aktörlerinden… Yollarda 500.000 kilometreyi deviren tecrübeli bir kamyoncu olan Ghalib hayatı sorguladığı bir dönem yaşamaktadır. Halk ve işçilerin ekonomik olarak tükendiği bir süreçteyken yorgun adam, çalışmak zorunda olan Pash isimli genç çocuğa yardım edecektir.

Dancing Queens (IMDb: 5,6)

Dylan Pettersson, küçük bir adada yaşayan ve dançı olmak isteyen genç bir kızdır. 23 yaşındaki Dylan, sahneye çıkma hayaliyle yanıp tutuşurken, bir drag kulübünde temizlikçi olarak işe girer. Ancak dans konusunda o kadar yeteneklidir ki kulübün yıldız dansçısı ve koreografın gözüne çarpar. O noktadan sonra da hayatı tamamen değişir… İsveç orijinal filmi Dancing Queens, komedi ve dram türünde yer alıyor.

{772112}

Awake, Uykusuz (IMDb: 4,8)

Küresel bir olayın ardından tüm elektronik cihazlar devre dışı kalır ve bunun haricinde insanlık uyuma becerisini kaybeder… Psikolojik sorunları olan asker Jill, gezegende meydana gelen bu korkunç durumu düzeltebilecek tek kişidir. Genç kadın, toplum içinde ve kendi zihninde kaosa sürüklenirken ailesini kurtarmaya çalışır. Bir yandan da akıl sağlığını kaybetmemeye çalışmaktadır.

The Mitchells vs the Machines, Ailem Robotlara Karşı (IMDb: 7,7)

Film, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayasini anlatıyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girer ve evinden uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlar. Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir ve dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

The Woman in the Window, Penceredeki Kadın (IMDb: 5,7)

Agorafobisi olan çocuk psikoloğu Anna Fox (Amy Adams), New York’taki apartman dairesinin penceresinden sokağın karşısında oturan kusursuz aileyi gözetlemeye başlar. Ancak istemeden acımasız bir suça tanıklık ettiğinde Anna’nın hayatı altüst olur. Tracy Letts’in, A.J. Finn’in çok satan romanından uyarladığı bu filmde şoke edici sırlar birer birer ortaya çıkıyor. Hiç kimsenin ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bu psikolojik gerilim filminin oyuncu kadrosunda Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Tracy Letts, Jennifer Jason Leigh ve Julianne Moore yer alıyor.

Nuh Tepesi (IMDb: 7,1)

Cenk Ertürk’ün hem yazıp hem yönettiği ve SİYAD Ödülleri’nde en iyi film seçilmiş olan Nuh Tepesi; 2 Nisan’da Netflix’te yayınlanacak. Kadrosunda yer alan Ali Atay’ın da filmdeki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü aldığı film, babasının ölmeden önceki son dileği olan köydeki “Nuh Ağacı”nın altına gömülme isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer’in, ağacın kadim zamanlardan kaldığına inanan köylülerle olan hikâyesini anlatıyor.

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (IMDb: 8,2)

Yılmaz Erdoğan’ın yazmış olduğu aynı isimli tiyatro oyununu Netflix, 9 Nisan’da izleyicilerle film olarak buluştu. Film, Gülseren isimli üstün zekâlı olan bir kadının hayatını konu alıyor. Filmin kadrosunda Ecem Erkek, Engin Alkan ve Devrim Yakut gibi önemli isimler yer alıyor.

Kağıttan Hayatlar (IMDb: 6,7)

Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı “Kağıttan Hayatlar” filmi 12 Mart’ta vizyona girdi! Film, kağıt toplayarak geçimini sağlayan, hayatın tüm zorluklarına rağmen mücadale etmeyi asla bırakmayan Mehmet ile bir akşam çekçek çuvalından düşerek hayatına giren 8 yaşındaki Ali’nin hikâyesini anlatıyor. Bir yandan Ali’yi ailesine kavuşturmaya çalışan Mehmet, bir yandan da Ali’yle arasında çok farklı bir bağ kurar. Senaryosunu “Behzat Ç.” ile tanıdığımız Ercan Mehmet Erdem’in yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise “Ayla”, “Müslüm”, “Türk İşi Dondurma” gibi filmlere imza atan Can Ulkay oturuyor.

Pinocchio, Pinokyo

2021’de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Filmleri

Masal kahramanı Pinokyo’yu farklı bir tarzda izlemeye hazır mısınız? Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro’dan izleyeceğimiz yeni Pinokyo’ya Cate Blanchett, Tilda Swinton ve Ewan McGregor’da sesleriyle eşlik edecek. Alışageldiğimiz Pinokyo masalından farklı olarak daha karanlık bir dünyada geçecek olan filmin tam yayın tarihi belli olmasa da 2021 yılında Netflix’te olması kesinleşti.

The Dig, Kazı (IMDb: 7,1)

Simon Stone’un yönetmen koltuğunda oturduğu The Dig’in başrolünde Carey Mulligan’ı izleyeceğiz. 1938’de İngiltere’de geçen film alışılagelmişin dışında bir hikâyeyi konu alıyor. Arazisinde bulunan tepelerde bir arkeoloğun kazı yapmasına izin veren Edith’in karşısına umduğundan çok daha fazlası çıkacaktır. Tarihe iz bırakacak kazılarla devam eden film 29 Ocak’ta Netflix’te yayınlandı.

Malcolm & Marie, Malcolm ve Marie (IMDb: 6,7)

Şarkıları ve danslarıyla çok beğenilen Zendaya, Malcolm & Marie filmindeki performansıyla da şimdiden iyi notlar almaya başladı. Birbirine delicesine aşık iki genci izleyeceğimiz filmde, başarılı bir yönetmenin film galasından döndükten sonra sevgilisiyle yaşadığı tartışma ve sonrası konu alınıyor. Birbirine tutkuyla aşık olan Malcolm ve Marie’nin ilişkisinin bu tartışma sonrası toparlanması hiç de kolay olmayacaktır. 5 Şubat’ta izleyiciyle buluşan Malcolm & Marie ikili ilişkilerdeki iniş-çıkışları, değişim ve dönüşümleri karşı tarafa aktarırken, izleyeni de ilişkiler üzerine düşündürüyor.

{772175}

To All the Boys: Always and Forever, Sevdiğim Tüm Erkeklere: Şimdi ve Sonsuza Dek (IMDb: 6,3)

Lara Jean’in karmaşık ve eğlenceli aşk hayatı, 12 Şubat’ta yayınlanan bu filmle devam ediyor. Sevdiği her erkeğe yazdığı romantik mektuplarla başlayan hikâyesinde bu kez Lara Jean ve sevgilisi Peter’ın farklı konuları olacak. İyi ve kötü zamanları birlikte aşmaya çalışan genç sevgilileri izlemek de çok eğlenceli.

Red Dot, Tehlikeli Nokta (IMDb: 5,5)

Korku ve gerilim türü seviyorsanız İsveç yapımı bu filmi mutlaka kaydedin. Hayatlarına ve sıkıcı olmaya başlayan ilişkilerine eğlence katmak için uzun bir kamp planlayan çift, karla kaplı doğada hiç ummadıkları tehlikeyle karşılaşırlar. Çadırlarında beliren hedef lazeriyle bir katilin hedefi olduklarını anlayan çiftin durumdan kurtulması ise hiç kolay olmayacak.

I Care A Lot, (IMDb: 6,3)

Gone Girl ile büyük bir çıkış yakalayan Rosamund Pike, yeni filmi I Care A Lot ile beklentiyi oldukça yükseltiyor. Yasal yollarla yaşlı insanları dolandırarak her şeylerini alan Marla’nın planları günün birinde tepetaklak olur. Mallarını almaya çalıştığı yeni müvekkilinin çeteyle bağlantısı vardır ve Marla bu çeteyle karşı karşıya gelince de iş onun için içinden çıkılmaz hale gelir.

The Kissing Booth 3, Delidolu 3 (IMDb: 4,8)

Netflix’in çok sevilen romantik komedisi The Kissing Booth, üçüncü filmiyle geliyor. Elle’in üniversiteye gitmeden önce, aile evinde geçirdiği son yazla başlayacak film, Elle’nin Noah ile romantik sahneleriyle devam edecek. Elle’in vereceği büyük kararı ne zaman göreceğimiz hakkında tam tarih verilmese de Netflix, çekimleri tamamlanan filmin 2021’de yayınlanacağını açıkladı.

{772899}

News of the World (IMDb: 6,8)

Tom Hanks’in Netflix yapımı filmi News of the World, 10 Şubat’ta geldi. Amerikan İç Savaşı’nın bitiminin beş yıl sonrasında geçen film, Kiowa halkı tarafından kaçırılan 10 yaşında bir kızı biyolojik ailesine ulaştırma yolculuğunu konu alınıyor. Savaş gazisi Kaptan Kidd’in (Tom Hanks) küçük kızla yaptığı uzun yolculuğu tamamlamaksa oldukça zor olacak.

Moxie (IMDb: 6,7)

Komedi tadındaki Moxie, genç bir kızın düzene karşı gelerek başlattığı feminist hareketi konu alıyor. Texas’ta ailesiyle birlikte yaşayan lise öğrencisi Vivian okulun cinsiyetçi duruşuna baş kaldırırken annesinden de güç alıyor. Moxie’nin dikkat çeken bir yanı da yönetmen koltuğunda, komedyen kişiliğiyle tanıdığımız Amy Poehler’ın oturması.

Last Letter from Your Lover, Sevgilimden Son Mektup (IMDb: 6,7)

Jojo Moyes’un aynı adı taşıyan kitabından uyarlanan film izleyenleri 1960’lara götürecek. Londra’da yaşayan gazeteci Jennifer, her türlü maddi imkâna ve mutlu olduğunu sandığı bir evliliğe sahiptir. Günün birinde karşısına çıkan bir adama aşık olur ve aşık olduğu adam ve alıştığı hayat arasında seçim yapması gerekir. Romantik filmin başrolünde izleyeceğimiz isim ise Shailene Woodley.

{773592}

Azizler (IMDb: 6,7)

2021’in ilk günlerinde Netflix’te yayınlanan Azizler, Engin Günaydın ve Haluk Bilginer’i bir araya getiriyor. Ablası ve eniştesiyle yaşayan, ajansta çalışan ve hayatındaki rutinlerden sıkılmış olan Aziz, her şeyi değiştirmek için farklı bir yol izler. Hem Aziz’i hem de etrafındaki karakterleri trajikomik bir şekilde anlatan Azizler izlemesi eğlenceli bir yapım.

Army of the Dead, Ölüler Ordusu (IMDb: 5,8)

Zack Snyder’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Army of the Dead yılın en beğenilen zombi filmi olacak gibi görünüyor. 2021 içerisinde (tam tarihi henüz açıklanmadı) Netflix’te yayınlanacak filmde Las Vegas’ta ortaya çıkan zombi salgını konu alınıyor. Salgını fırsat bilen bir grup askerin Nevada’da yapacağı soygunu anlatacak film şimdiden heyecan yaratmış durumda.

America: The Motion Picture (IMDb: 5,7)

Channing Tatum, Simon Pegg, Judy Greer’ın sesiyle yer alacağı film Amerikan tarihine alaycı bir bakış atıyor. George Washinton’ın İngiltere Kralı James ile karşı karşıya gelmesini, her karakteri orijinalinden ve yaşadığı yıldan çok daha farklı bir tarzda ele alan film şu an çekim sürecinde olsa da 2021 bitmeden Netflix’te olacağı kesinleşti.

{772950}

Thunder Force, Yıldırım Gücü (IMDb: 4,4)

Octavia Spencer ve Melissa McCarthy Thuder Force ile süper kahraman oluyor. Zamanla birbirinden uzaklaşmış çocukluk arkadaşı olan Lydia ve Emily, yıllar geçtikten sonra süper güç kazanırlar ve bu güçlerini de şehirlerini korumak için kullanırlar. Aksiyon ve komediyi bir araya getiren filmi izlerken eğlenceli zaman geçirileceği kesin.

The Power of the Dog

2021’de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Filmleri

Montana kırsalında yaşayan birbirine tamamen zıt karakterde iki erkek kardeş etrafında dönen film dramatik bir hikâyeyi konu alıyor. Kendi halinde yaşayan kardeşin dul bir kadınla evlenmesinin ardından daha da sinirli olan ağabeyinin intikam planı Netflix’te yer alıyor. The Power of Dog’un başrolünde Kirsten Dunst, Benedict Cumberbatch ve Jesse Plemons var.

Chernobyl 1986 (IMDb: 5,1)

Danila Kozlovsky’nin yönetip başrol aldığı filmde, itfaiyecilikten emekli olan ve yepyeni bir hayata başlayan Alexey, izini kaybettiği sevgilisine sonunda kavuşur. Ancak beklenmedik çernobil felaketi onu bir kez daha tehlikelerle dolu bir hayatın ortasına sürükleyecektir.

Oxygen, Oksijen (IMDb: 6,5)

Liz, kriyojenik bir kapsülde hafızası silinmiş bir halde uyanır. Oraya nasıl gittiğinden haberi olmayan genç kadın, hayatta kalabilmek için odadan çıkmanın yolunu bulmalıdır .Oksijeni hızlıca tükenen Liz, bir yandan hayatta kalmak için mücadele verirken bir yandan da kim olduğunu hatırlamaya çalışır. Christie LeBlanc’ın senaryosunu kaleme aldığı filmin başrolünü Anne Hathaway üstleniyor.

Skater Girl, Kaykaycı Kız (IMDb: 6,7)

Hindistan’ın kırsal bölgelerinden birinde yaşayan genç, hayatını değiştiren kaykay tutkusunu keşfeder. Kaykay, Prerna’nın yaşamının bir parçası haline gelir. Tahtanın üstüne çıktıkça kendini geliştiren Prerna yarışlara girmeye karar verir. Her ne kadar ailesi bu fikre sıcak baksa da genç kız hayallerin peşinden gider, bu süreçte önüne çıkan her engelle savaşır.

The Last Mercanery, Emekli Ajan (IMDb: 5,3)

Paralı askerlik yapan eski bir gizli servis ajanı, hiç tanışmadığı oğlunun silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlanığını öğrenir. Bunun üzerine oğlunu kurtarmak için harekete geçer ve Fransa’ya gider. Bu süreçte ilk defa babalığın ne olduğunu anlayacak ajanı zor zamanlar beklemektedir.

Netflix Kodları

Siz de Netflix’i açıp “Ne izlesem?” diye düşünüyorsanız, arama kısmına yerleştirdiğiniz Netflix kodları ile hayat çok daha kolay! Bu kodlar sayesinde sıradan aramalarda gözükmeyen yüzlerce film ve diziye ulaşabilir, daha detaylı aramalar yapabilirsiniz.

Aksiyon filmleri (1365)

Çocuk ve aile filmleri (783)

Komediler (6548)

Klasik filmler (31574)

Kült filmler (7627)

Belgeseller (6839)

Dram (5763)

Korku filmleri (8711)

Siyah beyaz filmler: (7687)

OGGUSTO Editörlerinden Kübra Haniç İnce’nin diğer yazılarını okumak için tıklayın.

Dünyadan en yeni haberleri ilk bilen olmak için OGGUSTO’nun haftalık e-bültenine kaydolun.

Kübra Haniç İnce
Kübra Haniç İnce Tüm Yazıları