preloader

2018/2019 Film Önerileri

09.07.2019
2018/2019 Film Önerileri

Yazı Boyutu:

2018 ve 2019'da yayımlanan en iyi yerli ve yabancı filmlerden, mutlaka izlemeniz gereken film önerilerimizi inceleyin, fragmanlarını izleyin.

Arkadaşlarınız veya ailenizle bir araya geldiğinizde, “Bugün ne izlesek” gibi sorularla çok sık karşı karşıya kalıyorsanız, sizin için harika bir liste çıkardık. Dramdan komediye, aksiyondan bilim kurguya 2018 veya 2019’da vizyona girmiş yerli ve yabancı filmlerden en iyilerini seçtiğimiz önerilerimize kulak verin… Sizin için türlerine göre film önerileri sunuyoruz.

İyi seyirler!

Dram sevenler için film önerileri

Green Book, 2018 (IMDb: 8,2)

2019 “En İyi Film” Oscar ödülünün sahibi film, ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ile konser turu sürecinde, onun şoförlüğünü yapması için tutulan Tony’nin hikâyesini anlatıyor. İkilinin tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru yolculukları sırasında Tony, Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek adına “The Green Book” isimli kılavuzdan yardım alır. Bu zorlu maceralarında farklılıklarını bir kenara bırakan ikili, yer yer ırkçılığa ve çeşitli tehlikelere maruz kalırken yer yer beklenmedik nezaketle karşılanacaklardır.

Son 10 yılın Oscar kazanan filmleri için tıklayın.

Roma, 2018 (IMDb: 7,8)

Altın Küre ve Oscar’da, yabancı dilde en iyi film ödülü dahil pek çok ödül alan, ünlü yönetmen ve senarist Alfonso Cuaron yapımı Roma, muazzam bir kadın dayanışması örneği sergiliyor. Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı Roma mahallesindeki bir evde hizmetçi olarak çalışan genç Cleo’nun ilişkisi beklediği gibi ilerlemez. Diğer yanda evin dört çocuk annesi hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışmaktadır. Birbirinden tamamen farklı hayatlara sahip olmalarına rağmen benzer travmalar yaşayan bu iki kadın, siyasi karmaşanın süregeldiği bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olurlar.

2018/2019 Film Önerileri

The Miseducation of Cameron Post, 2018 (IMDb: 6,6)

Türkçe’ye Cameron Post'a Ters Terapi ismiyle çevrilen, prömiyerini yaptığı 2018 Sundance Film Festivali'nden Büyük Jüri Ödülü ile dönen gençlik dram filmi, kimliğine ve kişiliğine sahip çıkma mücadelesi veren genç bir kızın hikâyesine odaklanıyor. Lise hayatını popüler bir genç kız olarak geçiren Cameron Post, eşcinsel olduğu düşüncesi ile dışlanınca, endişeli teyzesi tarafından bir terapi merkezine gönderilir. Hemcinslerine ilgi duyan gençlere yönelik "dönüştürme" terapileri veren bu merkezde Cameron ilk kez kendini ait olduğu bir grubun bir parçası olarak bulur. Filmin taşıdığı dışlanmışlık hissi ve kendini keşfetme heyecanı fragmanına da yansıyor.

Aksiyon/Macera tutkunları için film önerileri

John Wick: Chapter 3 – Parabellum, 2019 (IMDb: 8,0)

Başrolünde Keanu Reeves’i izlediğimiz serinin en yeni filminde, gizli suikastçı birliğinden atılan John Wick, kellesi karşılığında ödül almak için peşine düşen suikastçılarla mücadele etmektedir. Continental Hotel’de birini öldürerek en temel kurallardan birini ihlal eden John’a, otelin yöneticisi Winston, New York City’den kaçması için bir saatlik süre verir.

Mission: Impossible – Yansımalar, 2018 (IMDb: 7,8)

Görevimiz Tehlike serisinin altıncı devam halkası olan filmde, başrolünde her zamanki gibi Tom Cruise olmak üzere, Ving Rhames, Alec Baldwin, Sean Harris ve Superman rolünden tanıdığımız Henry Cavill gibi usta isimler yer alıyor. İkonik ajan Ethan Hunt, ters giden bir görev sonucu CIA’nın kara listesine girer fakat insanlığı tehdit eden yeni bir tehlike karşısında Hunt ve ekibi tekrardan zamana karşı zorlu bir mücadeleye gireceklerdir.

The Commuter, 2018 (IMDb: 6,3)

Alıştığımız ve beğendiğimiz Liam Neeson performansını izlediğimiz filmde, sıradan bir iş adamının, her gün işe giderken kullandığı trende tanıştığı yabancı bir kadın tarafından, hayatının tepetaklak edilişi konu ediliyor. Evi ile işi arasında sıradan ve monoton bir hayat yaşayan Michael McCauley, bu yabancı kadın tarafından kendisine verilen, son durağa gelmeden gizemli bir yabancının kimliğini ortaya çıkarma göreviyle kendisini bir komplonun içinde bulur. Michael, hem kendisinin hem de diğer yolcuların hayatını kurtarmak için zamana karşı mücadele etmek zorundadır.

{771734}

Fantastik/Bilim kurgu sevenler için film önerileri

Avengers: Infinity War & Endgame, 2018 & 2019 (IMDb: 8,5 & 8,7)

Marvel evreninin en çok öne çıkan ekibi Avengers’ın insanlığı, dünyanın gördüğü en büyük tehdit olan Thanos’a karşı koruma mücadelesini izlediğimiz serinin son iki filmi Sonsuzluk Savaşı (Infinity War) ve Endgame son yılların en çok ses getiren filmleri arasında yer alıyor. Kaptan Amerika ve Iron Man arasında yaşanan olaylardan sonra dağılan Avengers ekibi, evreni korumak adına yeniden bir araya geliyor. Thanos’a karşı mücadelelerinde büyük kayıplar veren kahramanlar, serinin son filminde, evrenin dengesini yeniden sağlamak için tekrar birlikte savaşıyorlar.

Ready Player One, 2018 (IMDb: 7.5)

Ünlü yönetmen Steven Spielberg'ün son filmi Ready Player One, insanların gerçek dünyadan kaçmak için hayatlarını The Oasis adlı bir oyunda yaşadıkları distopik bir evrende geçiyor. Oyunun kurucusu James Halliday’in ölmeden önce mirasını ve oyunun kontrolünü oyun evrenine sakladığını ve bulmacaların tümünü çözen kullanıcıya servetini vereceğini açıklamıştır. Baş kahramanımız Wade Watts da bu macera dolu hazine avına düşmüştür. Fakat bir süre sonra durum bir oyun olmaktan çıkarak şirket hissedarları ve paragöz oyuncular arasında acımasız bir rekabete dönüşür.

2018/2019 Film Önerileri

Black Panther, 2018 (IMDb: 7.3)

Babasının ölümünün ardından Prens T’Challa, tüm dünyanın gözünde fakir ve izole bir yaşam sürmesine rağmen aslında ihtişamlı ve teknolojik açıdan ileri seviyede olan ülkesi Wakanda’ya kral olmak için geri döner. Ancak güçlü bir eski düşmanın yeniden ortaya çıkması üzerine T’Challa’nın tahtı ile halkının güvenliği tehlikeye girer. Film, Oscar tarihinde 'En İyi Film' kategorisine aday gösterilen ilk süper kahraman filmi olma özelliğini taşımaktadır.

2018/2019 Film Önerileri

{772112}

Gerçek hayattan uyarlanmış/Tarihi filmleri sevenler için öneriler

Bohemian Rhapsody, 2018 (IMDb: 8,0)

2019 Oscar ödül töreninden birçok ödülle ayrılan Bohemian Rhapsody, rock müziğinin efsanevi isimlerinden Freddie Mercury'nin hayatına odaklanıyor. Queen grubuna, müziklerine ve ikonik solistlerine saygı duruşu niteliği taşıyan film; simgeleşmiş şarkıları ile grubun yükselişinin ardından Mercury’nin kontrolden çıkan yaşam tarzıyla çıkan grup içi çatışmalara ve geçirdiği ağır ve tehditkar hastalığa rağmen rock müzik tarihinin en büyük performanslarından biri olan Live Aid konserinin arifesinde grubun birleşmesi süreçlerine ışık tutuyor.

Bizim İçin Şampiyon, 2018 (IMDb: 8,5)

Gerçek bir hikâyeye dayanan film, Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu efsane yarış atı Bold Pilot’un hikâyesi ile atın daimi jokeyi Halis Karataş ve Atman’ın kızı Begüm arasındaki destansı aşkı konu ediniyor. Bold Pilot, zamanında, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisini kazanmış, jokeyi Halis Karataş ile unutulmaz başarılara imza atmıştır. Öyle ki ikilinin 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki rekorları hâlâ geçilememiştir. Ayrıca, Halis Karataş ve Begüm Atman’ın arasındaki büyük aşka da vesile olmuştur.

2018/2019 Film Önerileri

The Favourite, 2018 (IMDb: 7,6)

Bu yılki Oscar’dan “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüyle dönen film ise The Favourite. Film, İngiltere’nin 17. yüzyıldaki hükümdarı Queen Anne’in politikalarını etkileyen olayların perde arkasına odaklanıyor. 18. yüzyılın başlarında, İngiltere Fransız’larla savaş halindeyken, ülkeyi sağlığı giderek zayıflayan Kraliçe Anne yerine kraliçenin sağ kolu ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill yönetmektedir. Sarayın yeni hizmetçisi Abigail, önceleri kendini Leydi Sarah’a sevdirse de daha sonra kraliçe ile kurduğu yakın dostluk aralarında bir mücadele oluşmasına sebep olacaktır.

Komedi sevenler için film önerileri

Arif V 216, 2018 (IMDb: 7,4)

Cem Yılmaz’ın G.O.R.A. ile başlayan film serisinin son filmi olan Arif V 216, G.O.R.A’da yaşayan 216’nın robotluktan bıkıp insan olma hayali ile dünyaya, Arif’in yanına gelmesiyle başlıyor. Arif, Çeku’nun zaman makinesi ile 216’yı geri göndermeye çalışırken, ikili kendilerini 60’ların sonunda, Yedikule’de buluverir. Bu yeni zaman diliminde insanların arasına karışıp yaşayan 216’nın aşk da kapısını çalınca robot olduğunu daha fazla saklayamaz ve kendisini kopyalayıp tüm dünyaya dağıtmak isteyen, oyuncak dünyasının kralı Besim Toker’in eline düşer.

2018/2019 Film Önerileri

Yesterday, 2019 (IMDb: 7,1)

Bir sabah hiç kimsenin The Beatles’ı tanımadığı bir dünyaya uyansaydınız ne yapardınız? Ülkemizde Haziran 2019’da vizyona giren Yesterday, küçük bir İngiliz kasabasında yaşayan ve ünlü olma hayalleri kuran, şarkıcı ve söz yazarı Jack Malik’in sıra dışı hikâyesini anlatıyor. Jack, bir gün geçirdiği gizemli bir kaza sonrasında kimsenin The Beatles grubunun varlığından bile haberdar olmadığı bir dünyaya uyanır. Grubun şarkılarını kendininkilermiş gibi söylemeye başlayan Jack bir yandan kariyer basamaklarını hızla tırmanırken bir yandan da en yakın çevresindeki kişilerden uzaklaştığını fark edecektir.

Game Night, 2018 (IMDb: 7,0)

Max ve Annie’nin arkadaşlarıyla aralarında düzenledikleri oyun gecesi, Max’in kardeşi Brooks’un ani ziyaretiyle her zamanki seyrinden şaşar. Kendilerini Brooks’un kaçırıldığı ve sahte federal ajanlar ile mafyanın da dahil olduğu gizemli bir cinayeti çözmeye çalışırken bulan ekip gece ilerledikçe yaşananların sadece bir oyun olmadığını fark eder. Beklenmedik dönemeçlerle kaotik fakat bir o kadar da eğlenceli bir gece onları bekliyordur.

2018/2019 Film Önerileri

Korku/Gerilim tutkunları için film önerileri

A Quiet Place, 2018 (IMDb: 7,6)

Distopik bir evrende geçen bir başka film olan A Quiet Place, tamamen sese duyarlı bir yaratıktan saklanmak için, mutlak sessizlikte yaşayan bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Hiç kimsenin asla konuşmadığı, herkesin ses çıkartabilecek tüm eylemlerden kaçınarak işaret diliyle anlaştığı bu evde, bir gün çocukların oyun oynarken devirdiği bir lamba ailenin tüm düzenini bozacak, hayatlarını tehlikeye atacaktır.

Glass, 2019 (IMDb: 6,7)

Split ve Unbreakable filmlerini birleştiren Glass, serinin devam halkası olarak karşımıza çıkıyor. Unbreakable filminden tanıdığımız, son derece güçlü ve zarar görmeme yeteneğine sahip David Dunn, Split filmiyle tanıştığımız Kevin Wendell Crumb'ın parçalanmış kişilikleri arasında en tehlikelisi olan The Beast’in peşine düşüyor. Bu kovalamaca sırasında devreye şeytani bir zekâya sahip Mr. Glass giriyor. Aynı psikiyatri kliniğinde tedavi gören bu üç adamdan ikisinin firarı ile olaylar daha da karmaşık bir hale geliyor.

2018/2019 Film Önerileri

Terminal, 2018 (IMDb: 5,3)

Günümüzün en başarılı film noir örneklerinden biri olan Terminal, isimsiz bir şehrin karanlık sokaklarında geçiyor. Gözleri parayla karartılmış iki suikastçı, ölümcül bir hastalığın pençesinde bir öğretmen, iki farklı hayat süren çekici bir garson ve tüm bu olayların arasındaki esrarengiz bir hademenin hayatları, bir intikam planı çerçevesinde, hiç olmayacak bir şekilde kesişiyor.

Romantik filmler

A Star is Born, 2018 (IMDb: 7,7)

Bradley Cooper’ın ilk kez yönetmen koltuğuna geçtiği film, iki müzisyenin aşkı ile kariyerleri arasındaki iç savaşı konu alıyor. Kariyeri düşüşe geçmiş country müzik yıldızı Jackson Maine, henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışınca aralarında güçlü bir bağ ve aşk doğar. Ally’nin kariyerinde yükselmesine yardım eden Jackson, Ally’nin yükselişinin kendi düşüşünü beslediğini fark ettiğinde içindeki karanlıkla yüzleşecektir.

Love, Simon, 2018 (IMDb: 7,6)

17 yaşındaki Simon Spier, eşcinsel olduğunu ailesinden ve arkadaşlarından saklamaktadır. Okul bloğu üzerinden, gizli bir kimlikle eşcinselliğini açıklayan sınıf arkadaşıyla mailleşen ve giderek kendini daha yoğun hisler içinde bulan Simon için lise aşkı deneyimi yaşıtlarına göre daha zor olacaktır. Olayların kendi kontrolünden kayarak ilerlemesi ise işleri onun için daha da zorlaştıracaktır.

2018/2019 Film Önerileri

To All the Boys I've Loved Before, 2018 (IMDb: 7,2)

Geçtiğimiz sene aynı isimli romandan uyarlanan, Netflix yapımı bu gençlik filmi, taşıdığı mesajlar ve her kesime hitap eden duygularla her yaştan insanın beğenisi kazandı. 16 yaşındaki Lara Jean, her genç kız gibi aşık olmakta fakat diğerlerinden farklı olarak aşkını yazdığı mektuplarla yaşamaktadır. Lara’nın kimse tarafından okunmayacağına güvenerek yazdığı beş aşk mektubu, bir gün gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Sevdiği tüm erkeklerin, aynı anda durumu öğrenmesi işleri oldukça karıştırır.

Ailecek izleyebileceğiniz film önerileri

Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde, 2018 (IMDb: 8,5)

İzleyenleri, bildikleri örümcek adam hikâyesinin oldukça dışına taşıyan Örümcek Adam: Örümcek Evreninde filmi, dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklynli genç Miles Morales’in hikâayesini anlatıyor. Sadece yetenekli öğrencilerin bulunduğu özel bir okula giden Miles, yeni okuluna uyum sağlamakta oldukça zorlanır. Bir gün radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla süper güçler kazanan Miles, adım attığı bu yepyeni dünyada, gerçek bir süper kahraman olabilmek için Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir ve Spider-Ham’dan yardım alır.

2018/2019 Film Önerileri

Oyuncak Hikâyesi 4, 2019 (IMDb: 8,4)

Efsanevi ve bol ödüllü animasyon serisi Oyuncak Hikâyesi'nin dördüncü filmi, uzun bir aradan sonra geçtiğimiz ay vizyona girdi. Gişede oldukça büyük bir başarı elde eden film, Woody, Buzz ve ekibin diğer üyelerinin aralarına yeni katılan, kaşıktan yapılma bir oyuncak olan Forky’nin atıldığı macerayı konu alıyor. Bir geri dönüşüm projesinin eseri olarak tek kullanımlık bir kaşıktan yaratılan, bu sebeple de oyuncak olduğunu kabul etmeyen Forky, Bonnie’nin odasına ait olmadığı düşüncesi ile dünyadaki amacını keşfetmek için bir yolculuğa atılır. Bu keyif dolu maceraya girmeden önce fragmanı izlmeyi unutmayın.

Aladdin, 2019 (IMDb: 7,4)

Disney, son filmi Aladdin ile hepimizin aşina olduğu fakir genç, prenses ve sihirli lambadan çıkan cin hikâyesini yeniden beyaz perdeye taşıyor. Agrabah şehrinde geçen hikâyede, hayatını ufak hırsızlıklarla geçirmesine rağmen altın gibi bir kalbe sahip Aladdin’in yolu, babası tarafından istemediği bir evliliğe sürüklenen, ülkenin sultanının kızı Prenses Jasmine ile çakışır. Sevdiği kıza ulaşma sürecinde Aladdin’in en büyük yardımcısı, tesadüf eseri bulduğu sihirli bir lambadan çıkan, eğlenceye düşkün, neşeli ve sahibinin 3 dileğini gerçekleştirme şansına sahip bir cindir. Hem Aladdin hem de lamba için kendi planları olan Sultan’ın danışmanı Jafar, Aladdin’in macerasını oldukça zorlaştıracaktır.

2018/2019 Film Önerileri

Sena Kirezçik
Sena Kirezçik Tüm Yazıları