preloader

2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

01.12.2021
2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

Yazı Boyutu:

Saçlarda biraz değişikliğe gitmeye ne dersiniz? 2022’de saçlarımızı hangi formlarda ve modellerde göreceğiz? Gözlerimizi dünya podyumlarına çeviriyoruz.

Saçlar adeta en güçlü aksesuarımız; güzel hissetmenin ise en kestirme yolu. Her sezon farklılık gösteren saç trendlerinde son dönemde doğallığa dönüşün arttığını dünya podyumlarına baktığımızda kolayca gözlemlemek mümkün. Toplu modeller, örgüler yükselişe geçerken retro kesimler de yeniden hayatımıza giriyor. Kısacık pixie kesimleri ya da ikonik bob modeli denemek için kesinlikle doğru zaman! Tabii deneyeceğiniz modellerin hem yüz şeklinize hem de saç yapınıza uygun olması önemli; bu noktada kuaförünüzün tavsiyelerine mutlaka kulak verin. Günlük stilinize de rahatlıkla adapte edebileceğiniz saç trendlerini sizler için derledik.

Akışkan Bukleler

2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

Hacimli ve doğal dalgalar 2022’de en çok rastlayacağımız saç modellerinde başı çekiyor. Kendi haline bırakılmış gibi görünen bu model, plaj dalgalarının yeni bir yorumlaması. İhtiyacınız ise hacim veren ürünler, doğal bukleler yaratabileceğiniz kalın bir saç maşası ve bolca saç spreyi. Bu modeli saçlarınızı ortadan ayırarak yapabileceğiniz gibi yandan ayırarak da kullanabilirsiniz. Eğer katlı bir kesime sahipseniz yandan ayırmak saçlarınızı çok daha volümlü gösterecektir.

Ensede Topuz

2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

Tam anlamıyla kurtarıcı bir model olan ensede topuz, özellikle iş toplantıları gibi ciddi görünmeniz gereken ortamlar için son derece uygun. Dikkat etmeniz gereken; bu modeli yaparken saçınızın elektriklenmemesi ve tamamen pürüzsüz görünmesi. Bunun için elektriklenme karşıtı saç serumlarından ya da sabitleyici etkili spreylerden faydalanabilirsiniz. Saçlarınızı ensede at kuyruğu yapın, sıkı şekilde kendi etrafında döndürerek burgu haline getirin ve topuzunuzu yaptıktan sonra sıkıca sabitleyin.

Afrika Örgüsü

2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

Hem rahat hem de cool görünmek için örgülerden daha iyisi düşünülemez! Son sezonlardan örgülü saç modellerine son derece aşinayız ancak saçın bir kısmını ya da sadece önlerini örme trendi yerini oldukça sıkı ve belirgin Afrika örgülerine bırakıyor. Profesyonel yardım alarak yaptırabileceğiniz bu örgülerin kullanım süresi de hayli uzun.

{774512}

Uzun Kakül

2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

Daima aklınızda kakül kestirme fikri olmasına rağmen halen cesaret edemediyseniz bu sene tam zamanı! Gözlere adeta perde gibi inen uzun kaküller, kısa küt kesimlerle buluşuyor. Uzun kakülleri dilerseniz düzleştirerek keskin bir hat halinde, dilerseniz daha dağınık bırakarak kullanabilirsiniz.

Retro Kesimler

2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

O zaman biraz da nostaljik yansımalar diyoruz ve podyumlarda gözümüzden kaçmayan retro saç modellerine fokuslanıyoruz! Pixie ve bob gibi ikonik saç modellerini ya da kulak memesinde biten kısacık kütleri denemek için tek ihtiyacınız biraz cesaret. Hem stil sahibi görünmek hem de rahat etmek için tercih edeceğiniz kısa modellere bir kere alıştığınızda bağımlılık yaratabilir, bizden söylemesi.

Yüksek Aykuyruğu

2022’nin Öne Çıkan Saç Trendleri

Spora giderken ya da gece dışarı çıkarken; her duruma uyum sağlayan at kuyrukları 2022’de daha da yükseliyor. Olabildiğince tepeden, sımsıkı toplanmış at kuyrukları için en önemli tüyo saçları tek bir tel dahi kalmayacak şekilde sabitlemek. Bunun için, bir diş fırçasına saç spreyi sıkın ve bebek saçlarınızı o şekilde kontrol altına alın. Bu, kısa telleri sabitlemenin ve yapıştırmanın en kolay yolu.

Damla Durak
Damla Durak Tüm Yazıları