preloader

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks Otomobilleri

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks Otomobilleri

Yazı Boyutu:

2019 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sergilenen yepyeni lüks otomobilleri ilk gören siz olun.

Dünyanın tartışmasız en prestijli otomobil fuarı olan Cenevre Otomobil Fuarı, 5 Mart itibarıyla kapılarını 89’uncu kez açıyor. 7-17 Mart tarihleri arasında misafirlerini Palexpo’da ağırlayacak olan fuarda bu yıl 150 yeni modelin tanıtılması bekleniyor. OGGUSTO okurları için fuarın en lüks otomobillerini sizler için sıraladık.

Audi R8 Decennium

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks OtomobilleriAudi, 10 yıldır ürettiği V10 motoru şereflendirmek adına sadece 222 adet üretilecek Audi R8 V10 Decennium’u Cenevre’de sergiliyor. Bu araca özel Daytona Grisi rengi haricinde mat bronz 20 inçlik jantlarıyla da dikkat çeken aracın iç mekanında üretim adedinin yazıldığı bir de plaka bulunuyor. Audi bu özel model için 5 farklı renk seçeneği daha sunuyor. Cam bir kapağın ardında ışıldayan motorun emme manifoldları da aynen jantlarda olduğu gibi bronz rengine boyalı. R8’in karakteristiği olan yan hava kanalları ve yan aynalar ise parlak karbon fiber dekorasyonuyla bu aracın diğer R8’lerden ayrılmasını sağlıyor. İç mekanda ayrıca elmas dikişli koltuklar ve saat 12’yi gösteren direksiyon simidi farklılığı yaratıyor. Yine bu kısıtlı üretime özgü iç mekan dekorları da aracın koleksiyon değerine değer katıyor. Audi R8 V10 Decennium’da 5.2 litrelik atmosferik V10 motor 620 HP güç ve 580 Nm tork üreterek aracı 331 km/s hıza çıkarabiliyor. 0-100 km/s hızlanması ise sadece 3.1 saniye.

{771884}

Ferrari F8 Tributo

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks OtomobilleriFerrari, tarihindeki en başarılı otomobiller arasında sayılan 458 Italia’yı makyajlarken, turbo beslemeyi de eklemiş ve 488 GTB adını vermişti. Tamamen yeni ortadan motorlu bir Ferrari beklerken bir kez daha elden geçirilerek hayatını sürdüren bu serinin adı ise değişti ve Cenevre’de sergilenmeye hazır hale geldi: Ferrari F8 Tributo. 488 GTB’deki 3.9 litrelik çift turbo beslemeli V8’in kullanılmaya devam ettiği bu yeni Ferrari, eskisinden 50 HP daha güçlü olacak şekilde 710 HP üretiyor. Yakın dönem sert mizaçlı 488 Pista modelindeki performans rakamlarını yakalayan F8 Tributo, 2.9 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor ve 340 km/s’ye kadar da devam edebiliyor. Ferrari’nin çekiş seçeneklerine hükmedebildiğiniz, direksiyon üzerindeki Manettino’daki “Race” yani yarış pozisyonuna aldığınız zaman artık Ferrari Dynamic Enhancer’ı (FDE+) tamamen devre dışı bırakabiliyorsunuz. Bunu yapmak gerçekten sağlam reflekslere sahip olmanızı gerektiriyor. Formula 1 araçlarından edinilen aerodinamik tecrübeler F8 Tributo’ya aktarılmış. Aktif kanatlar sayesinde araç öncekinden yüzde 15 daha fazla yere bastırma kuvveti oluşturabiliyor. Araçta ayrıca yeni multimedya sistemi, yeni direksiyon simidi ve yolcu için dokunmatik 7 inçlik bir gösterge sunuluyor.

{77388}

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks Otomobilleriİtalyan Boğası’nın en vahşi üstü açığı ile tanışın! “Süper Hızlı”nın kısaltması SV (Super Veloce) ve ikonik Jota adının eklenmesiyle oluşan SVJ harflerini barındıran Lamborghini modelleri her zaman serinin en üstünde yer almışlardır. Bu yeni model de bir istisna değil. Sadece 6 kg ağırlığındaki karbon-fiber tavan parçalarını öndeki bagaja yerleştirdiğinizde ve elektrikli arka camı rüzgar koruma konumuna getirdiğinizde, belki de üretilen son V12 motorlardan birinin çığlıklarını sonuna kadar duyabiliyorsunuz. Seri üretim otomobiller arasında Nürburgring tur rekorunu 6 dakika 44 saniye ve 97 salise ile elinde tutan Lamborghini Aventador SVJ’nin bu açık versiyonunda da titanyum hava emme supaplı 6.5 litrelik motor 770 HP güç üretiyor. Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) adındaki aktif aerodinamik detaylarıyla yere standart bir Aventador’dan yüzde 40 daha fazla “yapışan” bu araçtan sadece 800 adet üretilecek.

{77948}

Mercedes-AMG GT R Roadster

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks OtomobilleriMercedes-AMG, GT model ailesini o kadar fazla genişletti ki artık takip etmekte zorlanıyoruz. Coupe ve Roadster sonrasında 4 kapılı Coupe seçeneğinin eklenmesi yetmiyormuş gibi bir de tüm versiyonlarda R uzantılı seçenekler türetildi. Mercedes-AMG’nin bu ailedeki yenilikleri GT R Roadster ile Cenevre’de devam ediyor. Alüminyum, magnezyum ve çelikten oluşan 3 katmanlı kumaş tavanı açıldığında adeta sınırsız bir keyif sunan Mercedes-AMG GT R Roadster’da boynunuzun tutulmaması için bir de “Hava Atkısı” adındaki teknolojiye yer veriliyor. Bu sistem, koltuk başlıklarından sıcak hava üfleyerek açık havada tam gaz kullanırken dahi yolcuların konfordan ödün vermemesini sağlıyor. Mercedes gibi bir markadan da bu derece önemli detaylar beklenirdi! Ancak bu aracın sadece sessiz sakin bulvar gezintilerine uygun olabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Standart GT Roadster’dan daha kemikli yapıdaki yürüyen aksam ve ekstra güç sayesinde kolaylıkla pistlerin tozunu da atabilirsiniz. 585 HP ve 700 Nm gibi muhteşem değerler sunan çift turbo beslemeli 4.0 litrelik V8 motorun sesi de inanılmaz. 317 km/s maksimum hız ve 3.6 saniyelik 0-100 km/s hızlanması da cabası. Sadece 750 adet üretilecek araç, “Venturi efekti” denilen aktif aerodinamik parçaları sayesinde 250 km/s hızla giderken ön aks standart modele oranla 40 kg daha fazla basma kuvveti uygulayabiliyor.

BMW 7 Serisi

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks OtomobilleriRadikal değişimleri BMW seviyor. Ama onu BMW yapan özellikleri vurgulayarak. Makyajlanan BMW 7 Serisi bunun en akılda kalan örneklerinden biri oluyor. X7 ile başlayan dev böbrek ızgaralarını markanın Amiral Gemisi’ne adapte eden BMW, şaşkınlık etkisi yaratan bu değişim sonrasında Cenevre’deki yerini alarak Çin’deki fuar lansmanının ardından Avrupa’ya “Merhaba” diyor. Makyaj öncesine göre yüzde 40 büyütülen radyatör ızgarası sebebiyle motor kaputu artık 50 mm daha yüksek. Öte yandan daha dar olan farlarıyla böylesine bir otomobil arkanızdan geliyorsa ister istemez yoldan çekilirsiniz. Çünkü vahşi doğanın en yırtıcı canlılarının ifadesine sahip. Standart ve 14 cm daha uzun dingil mesafeli “Long” versiyonlarıyla makyajlı BMW 7 Serisi, yolcularına her zamankinden daha fazla diz mesafesi ve gelmiş geçmiş en sessiz kabin akustiğini sunuyor.

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın En Lüks Otomobilleriİç mekanda 7.0 sürümündeki bilgi-eğlence sistemi, 10.25 inçlik dokunmatik ekran ve 12.3 inçlik gösterge paneli kokpiti domine ediyor. Arkadaki yolcular da unutulmayarak 10 inçlik full-HD dokunmatik ekranları üzerinden Blue-Ray izleyebiliyorlar. 7 Serisi’nin en tepesinde M760Li XDrive bulunuyor. 585 HP’lik bu 12 silindirli 4 tekerlekten çekiş sistemli muhteşem güç üreticisi sayesinde 305 km/s maksimum hıza ulaşılabiliyor. Şoförünüzün sizi bu hızda seyahat ettirmesini ister misiniz; bunu bir kez daha düşünün! Öte yandan 7 Serisi’nde tek turbolu 730d, çift turbolu 740d ve dört turbolu 750d adındaki dizel seçenekler de mevcut. Seride bir de 745e adında şarj edilebilen bir hibrit versiyonu da var ki, bu model sayesinde çevreci kimliğinizi vurgulayabilirsiniz.

Birkan Demir Çalışkan
Birkan Demir Çalışkan Tüm Yazıları