preloader

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

01.09.2021
2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Yazı Boyutu:

Tanıdık modellere farklı tasarımlar! Geri dönüşü muhteşem olan klasiklere kattığı yeniliklerle sezonu karşılayan 2021-22 Sonbahar/Kış ayakkabı trendlerinde öne çıkanları keşfedin.

2021-22 Sonbahar/Kış trendlerinden sevdiğimiz bir ses geliyor, duyuyor musunuz? Topukluların sesi! Son birkaç yıldır podyumları ve sokakları ele geçiren spor ayakkabılar bu sezon topuklulara daha fazla yer açıyor. Bazı tasarımlar yepyeni bir havaya bürünürken bazıları ise çoktan tanıdık olduğumuz Oxford ve Loafer gibi klasik tarzlara yeni bir soluk getiriyor. Bu sonbahar-kış sezonunda gardırobunuzu en trend ayakkabı modelleriyle tamamlamak istiyorsanız, sezonun öne çıkan ayakkabı trendlerine göz atmadan alışverişe çıkmayın!

Kürklü Botlar

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

İlk bakışta UGG botları anımsatan bu ayakkabı stili, kürklü ve devasa görünümleri yeniden gün yüzüne çıkarıyor. İlk olarak Celine defilesinde, ardından Chanel ve Miu Miu defilelerinde dikkat çeken bu tarz kısa süre içinde popüler oldu bile. Ancak yine de akıllarda tek bir soru var: Kürklü botlar konfor ve eğlenceli şıklık için doğru bir eşleşme mi olacak, yoksa insanlar daha soğuk iklimlere seyahat etmedikçe bu stili görmezden mi gelecek?

Metalik Botlar

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Ortaçağ döneminde güney Fransa’da zırh döven adamların giydiği botları hatırlıyor musunuz? İşte bu sezonun metalik çizmeleri adeta ilhamını Ortaçağ’da zırh döven adamların botlarından almış! Ancak siz gümüş çizmelerinizi savaş meydanında değil dans pistinde giymek için Dries Van Noten, Jil Sander, Peter Do ve Victoria Beckham koleksiyonlarına göz atabilirsiniz.

Kare Botlar

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Klasik 60’lar stili bu sezon hak ettiği ilgiyi görecek gibi görünüyor. Kare botlar gerçek bir güç ifadesine sahip oluşuyla 2021 sonbaharında pek çok farklı stile bürünüyor. Ayakkabıların tasarımında yalnızca burun kısmı değil topukların da kare olması dikkat çeken bir diğer detay. Kısacası kare detayları bu sezon farklı tasarımlara bürünmüş olarak sık sık göreceğiz. Örneğin Kim Shui bu tarzı diz üstü, baldır hizasında bir çizmeye uyarlarken, Off-White platform topuklu beyaz bir botla podyumda dikkat çekti.

{774255}

Çorap Botlar

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Dar kıyafetler popülerliğini günden güne kaybedip yerini hacimli ve göz dolduran tasarımlara bırakırken, ayakkabı trendlerinde işler biraz daha farklı. 2021 Sonbahar/Kış sezonunun ayakkabı trendlerinde öne çıkan stillerden biri de işte teni sımsıkı saran çorap botlar ve çorap çizmeler. Paris Moda Haftası boyunca bu trendi öne çıkaranlar arasında ise Prada, Peter Do, Schiaparelli, Marine Serre, Etro ve Burberry yer alıyor.

Slouchy Çizmeler

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Diz üstü çizmeler birkaç yıl öncesinin en popüler gardırop itemlerinden biri olabilir ancak 2021’de bunların yerini zahmetsiz şıklığın imzası Slouchy çizmeler alıyor! Aslında onlara Jean modası sayesinde yakından aşinayız. Şimdi bu sınırın dışına çıkıp slouchy stilini her tarza uyarlama zamanı. Çünkü bu çizmeler gerçekten her şeyle harika görünüyor! Trençkotlar, etekler, kot pantolonlar, elbiseler ve aklınıza gelebilecek daha pek çok parçayla bu çizmeleri kombinleyebilirsiniz. Podyumdan ilham almak isterseniz Gabriela Hearst, Khaite, Elisabetta Franchi, Courreges ve Louis Vuitton’a öncelik verebilirsiniz.

Bale Ayakkabıları

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Varlığı tarihte Fransız Devrimi’ne kadar uzanan bale ayakkabıları, Audrey Hepburn ve Brigitte Bardot’dan Kate Moss ve Taylor Swift’e kadar pek çok stil ikonu tarafından tercih edilmiş bir model. Geçtiğimiz sezon Simone Rocha ayakkabı koleksiyonunun ilhamını bale ayakkabıları ve Victoria dönemi bebeklerinden almıştı. Bu sezon yine bu zamansız ayakkabılar Valentino’nun klasik Rockstud tasarımında ve Dior’un zahmetsiz monogram tasarımlarıyla geri döndü. Şehirde stiline balerin dokunuşu yaratmak isteyenler için Bora Aksu, Erdem ve Dior koleksiyonları radarımızda.

Loafer Ayakkabılar

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Belki de pek çok kişi tarafından erkek stilinin klasiği olarak kabul edilmiş olabilir ancak bu sezon cilalı Loafer tasarımlar moda dünyasında fırtına etkisi yaratmaya hazırlanıyor. 2021 sonbahar/kış ayakkabı trendinde iri topuklar ve yükselen platformlar ön planda. Loafer tasarımlar da elbette bu popülerlikten nasibini almış ve yüksek topuklu Loafer tasarımlar moda evlerinin koleksiyonlarında öne çıkmaya başlamış. Tod’s, Versace, Max Mara ve Loewe ise Loafer tarzını yüksek topuklara taşıyanlar arasında üst sıralarda.

Mevsime Meydan Okuyan Terlikler

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Stilettolar, heykelsi tasarıma sahip botlar, bacakları saran çizmeler ve klasiğe yenilik katan tasarımlar popüler olabilir ancak kazanan her zaman bellidir; rahatlık! Bunca zaman eve kapandıktan sonra terlikler ayaklarımızın en iyi arkadaşı haline gelince anlaşılan o ki tasarımcılar bizi onlardan ayırmaya pek cesaret edememiş! Coach bu trendi sokağa daha uygun hale getirirken, Chloe ise ise terliklere pelüş konforu getirdi.

Oxford Ayakkabılar

2021-22 Sonbahar/Kış Ayakkabı Trendleri

Oxford geri dönüyor! Büyük babalarımızın favorisi olan vazgeçilmez Oxfordlar, 2021’in popüler ayakkabı trendlerinden biri olarak karşımızda! Adını İngiltere’deki Oxford Collage’dan alan bu klas ayakkabı, kendisini tercih eden kişilere oldukça gösterişli bir hava katıyor. Armani’de klasik stiller öne çıkarken pek çok tasarımcı Oxford stilini topuklu ve platformlu tasarımlara uyarlamayı tercih etti. Sonsuza kadar havalı kız öğrencilerin markası olarak akıllarda yer edinen Guccide bu silueti kalın topuklarla ve çoraplarla eşleştirdi. İşte tam bir kolej kızı!

Aslıhan Dönmez
Aslıhan Dönmez Tüm Yazıları