preloader

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

27.10.2020
2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

Yazı Boyutu:

Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan stiller öne çıksa da minimalist makyaj görünümleri de çok popüler. Podyumların günlük kullanıma ilham olan makyaj stillerini keşfedin.

Moda haftası denince akıllara ilk gelen kıyafetler olsa da showun bir parçası, stylingin tamamlayıcısı olan makyajların da büyüleyici bir etkisi var. Çarpıcı ve cesur göz makyajları, eğlenceli detaylar ve abartılı rujlar stili yükseltirken herkesi alıp modanın masalsı diyarına götürüyor.

Paris kırmızı dudaklar ve koyu göz makyajlarıyla, New York doğal görünümlerle, Londra eğlenceli eklektik stiller ve Milan göz alıcı sadelikteki makyajlarıyla biliyor olabilir ancak modanın başkentleri olan bu dört büyük şehrin her biri 2021-22 sonbahar/kış makyaj trendlerine göz kırpıyor. Moda haftalarında yaratıcılığın sınırlarını zorlayan stiller öne çıksa da minimalist makyaj görünümleri de oldukça popüler. Günlük yaşantınızda ve özel günlerinizde ilham alabileceğiniz makyaj trendleri yazımızın devamında.

Yok Gibi Makyaj

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

Hem zamandan tasarruf edip hem harika mı görünmek istiyorsunuz? Pek çok moda evi bu soruya “Evet!” cevabını vermiş olmalı ki abartılı makyajlar yerine nemli ve ıslak bitişli makyajları tercih etmiş. “Harika bir cilt her zaman şıktır!” ilkesinden yola çıkarak Pat McGrath, Louis Vuitton defilesinde yok gibi makyaj görünümüyle cildin sağlıklı ışıltısını ortaya çıkardı. Ancak modelleri izlerken biz göremesek bile yüzlerinde makyaj olduğunu unutmamak gerek. Elbette böylesine güzel görünen ciltlerin sırrı cilt bakımı ve harika bir fondötenden geçiyor!

Sabunlanmış Kaşlar

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

Görünen o ki TikTok’un popüler sabun kaç trendi bu kış hiçbir yere ayrılmıyor! Zaten niye ayrılsın ki? Bu trend kaşların oldukça pürüzsüz ve zahmetsizce mükemmel gösteriyor.

Buğulu Göz Makyajı

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

Bizler mi podyumdan ilham alıyoruz, yoksa bu makyajdan vazgeçemeyişimiz başlı başına bir trend mi yaratıyor bilinmez. Ancak kesin olan bir şey varsa o da buğulu göz makyajından kopamadığımız. 20’ler ve dönemin filmleri kadar ikonik olan bu görünüm bugün hala en çok tercih edilen ve en kurtarıcı makyajlardan biri. Dışarıda geçecek bir gece için stilin mükemmel tamamlayıcısı olan buğulu göz makyajı, tasarımcıların da vazgeçilmez tamamlayıcısı. İtalyan markalarının Milano Moda haftasına damgasını vurduğu da göz önüne alınırsa, kalın siyah ve kahverengi gölgeler bu sezon da makyaj trendlerinde zirveye oynuyor.

{774289}

Mürekkep İmzalı Gözler

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj TrendleriGrunge görünümler için klasik kanatlı Eyeliner stilini geride bırakmanın zamanı geldi gibi görünüyor! Çünkü Eyelinerlar bu sefer özünde Paris stili olan Chanel, Dior ve Givenchy gibi şehrin önde gelen moda evlerine kök salmış durumda. Keskin hatları farklı stillerle buluşturan bu trend, sezonun çarpıcı ve eğlenceli trendleri arasında.

Mor ile Renklenen Gözler

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

Eğlenceli ve çarpıcı makyajlar için bu sezonun renkleri, mor ve tonlarını içeren bir paletten oluşuyor. Lüks ve zenginliği yansıtan bu renklerle yapılan göz makyajları sezonun öne çıkan renkli göz makyajı trendi olarak podyumlarda ön plandaydı. Menekşeler ve leylaklar, renklere eklenen yapay elmaslar ise lükse vurgu niteliğinde.

Yakut Kırmızısı Dudaklar

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

Kırmızı tırnaklar gibi dudaklar da bu sonbahar-kış sezonunda cesur bir klasiğe imza atıyor. Tekrar sosyal hayatımıza ve aktivitelerimize geri dönerken maskeler düştüğünde ister balsam ister parlatıcı olsun rujun her formuyla dudaklar kırmızının yakut etkisiyle patlama etkisi yaratıyor.

{774265}

Daha Nude ve Doğal Dudaklar

2021-22 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri

Kırmızı dudakların aksine bazı tasarımcılar son zamanlarda oldukça popüler ve taze bir görünüm sunan natürel dudaklara eğiliyor. Dudak balsamı veya hafif nötr bir lipgloss sürmek istiyorsanız, bu trendi mükemmel bir şekilde yakalayacağınızdan şüpheniz olmasın.

Aslıhan Dönmez
Aslıhan Dönmez Tüm Yazıları