preloader

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

10.09.2021
2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Yazı Boyutu:

Podyumdan detaylar mercek altında! Aksesuar tutkunlarının 2021-22 Sonbahar/Kış sezonunda mutlaka göz atması gereken en popüler çanta trendlerini listeledik.

Büyük bir bölümü evlerde geçen son bir içinde ayakkabılarımız gibi çantalarımız da bir süreliğine raflardan çıkmamış olsa da yeni trend alarmları hız kesmeden moda haftalarından sesini duyurmaya devam ediyor. Sosyal hayatta yeniden hareketlenmeye başladığımız bu sezonda, her şey gibi çantaların da geri dönüşü muhteşem olmuş durumda. Bu trendler ışığında ister moda sahnesinde yeniden yıldızı parlayan tanıdık modellerle gardırobunuzun geçmişten gelen popüler parçalarını gün yüzüne çıkarabilir, isterseniz yepyeni parçalarla klasiklerin yeni yorumlarını stilinize adapte edebilirsiniz!

Büyük Çantalar

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Tüm hayatını devasa bir çantaya sığdırmak isteyenler buraya! Hali hazırda pek de yabancı olmadığımız büyük çantaların daha ne kadar büyüyebileceğini merak ediyorsanız, cevabı 2021-22 Sonbahar/Kış defileleriyle yeni sezonda görücüye çıkan tasarımlarda bulabilirsiniz. Her birinin içinde her şeyi düzenli tutabilmeyi sağlayan iç cepler, bazılarında ise daha kolay erişim sağlayan dış cepler göze çarpıyor.

Kürklü Çantalar

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

2021-22 Sonbahar/Kış sezonu bir “2015 trendi” ile karşımızda! Bu sezon trend olan, UGG botları anımsatan kürklü botları hatırladınız mı? Yalnızca soğuk havalarda dostumuz olacak bir trend olup olmayacağı hala merak konusu. “Bekleyip göreceğiz…” desek de biz modayı ön görenlerin ve yön verenlerin bakış açısından yola çıkarak bu çantalarla o botları kombinleyebileceğinizi şimdiden söyleyebiliriz. Chanel ve Miu Miu gibi her iki moda devinin defilelerinde de sonbahar koleksiyonları için birbiriyle uyumlu ve çanta ve botlar dikkat çekiyordu. Yani modanın öncülerinde de gördük ki, bu sezonun trendlerinden biri de matchy-matchy görünümler!

Minik Çantalar

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Oversize modasına ayak uyduran devasa büyüklükte çantalar gibi bunun tam tersine işaret eden minik çantalar da bu sezon için trendler arasında yerini almış durumda. Hayatınızı bir çanta içinde taşımak yerine, yüklerinizden arınıp hareket özgürlüğünüzü genişletmek istediğiniz anlarda tercihiniz bu minik ve şık çantalardan yana olacak. Chanel gibi bileğe takılan clutchlar, Marine Serre, Balmain, Valentino gibi kolye şeklinde tasarımlar ve daha birçok seçeneğe bürünen modellerle stilinize farklı bir dokunuş katabilirsiniz.

Hobo Çantalar

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Çok fazla geçmişe gitmeden, popülerliğini 2020-21 trendlerinden beri sürdüren bir modelle devam ediyoruz; Hobo çantalar! “Hiç bitmedi ki geri dönsün” diyebileceğimiz bu trend, Fransız şıklığını herhangi bir kombine tek dokunuşla getirmeyi sevenler sayesinde popülaritesini pek kaybetmeyecek gibi görünüyor. Versace, Prada ve Simon Miller’ın klasik tasarımlarından Louis Vuitton, Chanel ve Dior’un yarım ay tasarımlarına kadar kendi içinde farklılaşan seçenekler yeni sezonda da yerini almış durumda.

Slouchy Çantalar

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Trendler yalnızca dönemlerden etkilenmekle kalmıyor, farklı amaçlara hizmet eden parçalar da birbirini etkisi altına alarak zirveye oynayan yeni trendlere dönüşüyor! İşte bunlardan biri de Slouchy çantalar. Pantolondan çizmeye kadar Slouchy etkisi altına giren parçalar arasında bir süredir çantalar da bulunuyor. Sıra çantaya gelince bu tasarım o kadar zamansız ve mevsimsiz bir çizgiye sahip ki, bu zahmetsiz şıklık her tarzda gündüzden geceye bile rahatlıkla uyum sağlayabiliyor. 2021-22 Sonbahar/Kış sezonunda Slouchy dünyasının sunduğu yenilikleri merak ediyorsanız Gabriela Hearst ve Fendinin silueti canlandıran nötr tonlardaki stiline, daha hareketli bir görünüm içinse Valentino’nun örme tasarımına göz atabilirsiniz.

Postacı Çantaları

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

O bir klasik! İşlevsel ve her stile uyabilen postacı çantaları 2021-22 sezonundamutlaka sahip olunması gereken çanta modellerinden biri. İster deri, ister canvas olsun bu tasarımların büyüleyici dokunuşu detaylı görünümlere sahip olan tokaları ve dış cepleri. Farklı amaçlara dayanan tasarımlarıyla Etro ve Max Mara bu trendde öne çıkan alternatifler sunuyor.

Monogram Çantalar

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Sonbahara hızlı bir giriş yapan trendlerden biri “Monogram”! Sezonun moda haftalarında pek çok moda evi Monogram tasarımlarıyla podyumlarda adeta vals yapmıştı. Bunlardan biri de bu sezon yeni bir Monogram tasarım tanıtan Versace. Bu tasarımda 3D La Greca stili, Greek Key deseniyle markanın imzasını korumaya devam ediyor. Monogramı desen veya toka ile kullanma konusunda çeşitlilik gösteren diğer markalar arasında ise Prada, Louis Vuitton, Balmain, Longchamp ve Laura Biagiotti yer alıyor.

Seyahat Çantaları

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Postacı çantalar ve ekstra pek çok bölmesi, cüzdanı bulunan çantaların bize verdiği bir mesaj var: “İnsanlar seyahat etmek için can atıyorlar!” Bu sebeple birçok tasarımcı da 2021-22 Sonbahar/Kış koleksiyonlarında bu özleme göz kırpıyor. Bu çantaları yaratırken ise hızlı seyahatlerin sağ kolu olacak büyük çantaların moda sahnesinde öne çıktığını görmek mümkün. The Row, Courreges, Balenciaga ve Anna Sui, seyahat aşkı ve özlemiyle yanıp tutuştuğumuz günlere şık ve trend alternatifler sunuyor.

Hayvan Desenli Çantalar

2021-22 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Son birkaç yıldır podyumlara kök salmış bir trend bu sezon da popülaritesini sürdürme devam edecek. Hangisi mi? Elbette hayvan desenleri! Zebra, çita, yılan, timsah ve leopar desenlerini sıkça görmeye devam edeceğiz. Safariden ve ormanlardan esintiler sunan tasarımların sahipleri arasında ise Lanvin, Dior, Valentino, Fendi ve Acne Studios öne çıkıyor.

Aslıhan Dönmez
Aslıhan Dönmez Tüm Yazıları