preloader

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II’den 3 Yeni Model

12.07.2018
Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II’den 3 Yeni Model

Yazı Boyutu:

Rolex, Oyster Perpetual GMT-Master II’nin 3 yeni versiyonu ile farklılığını ortaya koyuyor.

Özellikle seyahati sevenler ve zamanı okumanın dışında da farklı konfigürasyonlardan hoşlananlar için ideal bir model. GMT yani Greenwich Mean Time; mekanik saatlerde asıl kullanılan zaman dışında ek olarak bir veya daha fazla zamanın gösterilmesi anlamına geliyor. Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II, seyahat edenlere iki farklı zaman dilimini okuma imkânı sunuyor.

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II’den 3 Yeni Model

Dakik, güvenilir, güçlü, fonksiyonel ve çoklu saat dilimi özellikli markalar arasında liderliğini özenle koruduğu bir model. Baselworld 2018’de, 10 adet patenti bulunan yeni nesil kalibre 3285 mekanizması zaten tüm gözleri üzerine çekti. Bu yılın saat yenilikleri olarak Rolex, sevenlerin beklentilerine fazlası ile cevap verdi.

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II’den 3 Yeni Model

Tüm Rolex saatleri gibi GMT-Master II de üstün Kronometre sertifikasına sahip. Bu özel belge her bir kol saatinin Rolex tarafından kendi laboratuarlarında norm ve standartlar üstü, kendisine ait kriterlere uygun olarak bir dizi testten başarı ile geçtiğini tasdik ediyor. Her üç versiyon da siyah lake kadrana sahipler. Son derece rahat okunabilen Chromalight kollar ve saat işaretleri 18k beyaz ya da pembe altından üretildi. Oystersteel versiyonunda 24-saat kolu kırmızı lake ile kaplandı.

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II’den 3 Yeni Model

İlk yeni versiyonu olan Oystersteel; iki yöne dönebilen çerçeve ve 24-saat kademeli kırmızı ve mavi seramikte iki renkli Cerachrom Oyster ile Jubilee bileziği birleştirdi. Diğer iki versiyonda 18k everose altın GMT-Master II ürün grubunda kahverengi ve siyah seramikte iki renkli Cerachrom parça ile kullanıldı.

{88345}

BİRAZ DA MODEL TARİHÇESİ…

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master, 20. yüzyılda kıtalararası seyahatlerin hızlanması ile 1955 yılında pazara sunuldu. O yıllarda Amerika’nın kıtalar arası uçan havayolu şirketi Pan Am (Pan Amerikan World Airways)’in de resmi saati oldu. 1959 yılında, bu ortaklıkla ilgili önemli bir olay gerçekleşti; New York’tan Moskova’ya ilk non-stop Pan Am Jet Kliper uçuşu gerçekleşti. Uçağın kaptan pilotu uçuş esnasında navigasyon yardımcısı olarak da GMT-Master kol saati kullanıyordu.

Günay Demirbağ
Günay Demirbağ Tüm Yazıları