preloader

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Yazı Boyutu:

Ağustos ayında otomobillerdeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarının güncellenmesiyle bazı modellerin fiyatlarında avantajlar oluşsa da bu araçları bayilerde bulabilmek oldukça zor ancak bulursanız, kaçırmayın deriz.

0 km otomobillerdeki vergilerden en fazla dikkat çekeni kuşkusuz ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi. Çok farklı oranlarda olan ÖTV, Ağustos ayındaki düzenleme sonrasında yeni değerlerle güncellendi. Buna göre; yüzde 45’lik ÖTV dilimindeki matrah limiti 85 bin TL’den 92 bin TL’ye, yüzde 50’lik ÖTV dilimindeki matrah limiti ise 130 bin TL’den 150 bin TL’ye yükseldi. Dolayısıyla bazı otomobillerin fiyatlarında 50 bin TL seviyesinde avantajlar sağlandı. Biz de bu kapsama giren otomobilleri derlemek istedik.

Nissan: Yeni Juke da Avantajı Yakalıyor

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Nissan’ın B-SUV kategorisinin öncü modeli Juke, tamamen yeni nesliyle 2020’de Türkiye’de satışa sunulmuştu. Şimdilerde Nissan Juke, 1.0 litrelik turbo benzinli motorunda ve Tekna donanım paketiyle ÖTV avantajlı konumunu yakalayabiliyor. Otomatik şanzımanlı Juke modelleri ÖTV avantaj sınırının üstünde kaldıklarından, aradaki fark, bu listedeki pek çok model gibi oldukça fazla. Yine de eğer manuel şanzıman sizin için sorun değilse; bu dönem içinde yeni bir Nissan Juke almak oldukça avantajlı.

Fiat: Popüler Crossover Egea Cross Alınabiliyor

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Fiat’ın Türkiye’de üretilen crossover modeli Fiat Egea Cross, yeni düzenleme sonrasında 50 bin TL’ye ulaşan indirimlere sahip oldu. Benzinli veya dizel motor seçenekleri olan Fiat Egea Cross’un şu an için otomatik şanzıman seçeneği olmasa da 2021’in sonuna doğru bu konfor donanımının eklenmesi bekleniyor. Fiat markasında ayrıca 500L ve 500X gibi şık tasarımlı modellerin bazı versiyonları da düzenlemeden olumlu etkilendiler. Fiat Egea modellerinin hemen hepsinin bu indirimlerin kapsamında olduğunu da belirtebiliriz.

Citroen: Geniş Hacimli Pratik Bir B-SUV Arayanlara

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Geçtiğimiz aylarda makyajlanarak çok daha heybetli bir tasarıma kavuşan Citroen C3 Aircross, 1.2 litrelik 130 HP’lik benzinli PureTech motoru ve 6 ileri otomatik şanzımanıyla ÖTV avantajlı modeller arasındaki yerini aldı. Sizin de beklentiniz, geniş iç mekân ve bagajı olan, modüler özellikleriyle ödüller almış bir B-SUV sahibi olmaksa, en kısa zamanda bir Citroen bayine uğramanızı tavsiye ederiz. Citroen’in satışına yeni başlanan yepyeni C4 modelinin manuel şanzımanlı versiyonu da ayrıca ÖTV avantajına sahip.

{771263}

Kia: Fiyatıyla Dikkat Çeken Stonic

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Kia’nın yeni logosu ile süslediği modellerinden Stonic, son birkaç yıldır B-SUV segmentinin en popülerleri arasındaki yerini koruyor. ÖTV matrah düzenlemesinden etkilenerek yaklaşık 40-50 bin TL’lik avantajlara kavuşan Kia Stonic’İn ayrıca otomatik şanzıman seçeneği de bu avantajı barındırıyor. Eğer tercihizini otomatik yerine manuel şanzımandan yana kullanırsanız ve ÖTV avantajını kaçırmak istemiyorsanız; o zaman Kia Sportage 1.6L 132 PS Manuel’i de mutlaka incelemelisiniz.

Renault: B-SUV’da Captur İmzası

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Renault’nun B-SUV modeli Captur, ÖTV avantajına denk gelen seçeneklerden bir tanesi. Düşük yakıt tüketimi ve güvenlik donanımlarıyla dikkat çeken Renault Captur’un sadece manuel şanzımanlı örnekleri bu indirim avantajından yararlanabiliyor. EDC yani otomatik şanzımanlı Captur modelleri ise ne yazık ki bu güncellemeden yararlanamadılar. Öte yandan otomatik şanzımanlı bir Renault arayanların Clio HB’e göz atmalarını tavsiye ediyoruz.

Dacia: Yeni Duster, ÖTV Fırsatı ve Otomatik Şanzımanla

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Dacia’nın makyajlayarak, otomatik şanzıman seçeneğini yeniden sunmaya başladığı Duster modeli, piyasadaki en uygun fiyatlı C-SUV’lerin başında geliyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışına başlanan makyajlı Dacia Duster’ın, Prestige Plus 1.3 Turbo 150 BG EDC 4×2 versiyonunu, Arizona turuncu rengi ile tercih edebilirsiniz. Ancak elinizi çabuk tutmanızı öneriyoruz çünkü Duster adeta yok satıyor!

Peugeot: Tasarım Harikası 2008’de de Avantaj Var

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Peugeot’nun yeni tasarım anlayışıyla yollara çıkan B-SUV modeli Peugeot 2008, ÖTV avantajına denk gelen modellerden bir diğeri. Ancak şimdilerde sadece 2008 ACTIVE 1.2 PureTech 100 HP 6MT versiyonu yani, benzinli ve manuel şanzımanlısı bu avantajdan faydalanabilen konuma geldi.

{773901}

Hyundai: SUV Seçenekleri Bol Marka

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Hyundai’nin B-SUV modeli Bayon, Türkiye’de üretiliyor ve Kona modeline göre daha yeni olmasıyla dikkat çekiyor. Hyundai Bayon’daki iki farklı benzinli motoru, farklı otomatik şanzımanlar ile de tercih edebiliyorsunuz. Bu fiyat aralığındaki en konforlu seçeneklerden biri olarak Hyundai Bayon oldukça dikkat çekici. Ayrıca aracın tasarımı da oldukça gelecekçi. Kapsamlı donanımıyla da oldukça davetkar olan Hyundai Bayon yerine biraz daah büyük bir SUV isterseniz bu sefer Kona’ya bakmanız gerekiyor. Ancak Kona’nın sadece 1.0 T-GDI DCT Style (Benzinli) versiyonu ÖTV’nin alt limitinde kalabiliyor.

Skoda: Kamiq ile Yeni Bir B-SUV Deneyimi

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Skoda’nın B-SUV’si Kamiq, ÖTV indirimini yakalayabilen nadir otomatik şanzımanlı otomobillerden. Skoda Kamiq 1.0 TSI 110 PS DSG, giriş seviyesi olan Elite donanımında, kısa bir süre için 50 bin TL avantaj sunabiliyor.

Opel: Manuel Şanzımanlı Crossland Alınabilir

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

Opel’in B-SUV modeli Crossland, sadece manuel şanzımanıyla bu avantajlı durumdan faydalanabiliyor. Yine de oldukça havalı görünen Opel Crossland, pratik iç mekân özellikleri haricinde yüksek oturma pozisyonuyla da dikkat çekiyor.

Diğer Modeller: Çok Farklı Seçenek Mevcut

2021 Yılı ÖTV Avantajlı Otomobiller

ÖTV matrah güncellemesi sonrasında Volkswagen Golf gibi kompakt HB’lerden, Hyundai Elantra gibi kompakt sedanlara kadar uzanan seçeneklere rastlanıyor. Biz bu haberimizi oluştururken; otomatik şanzımanlı SUV ve Crossover modellerine öncelikle odaklandık. Ardından bazı modeller için otomatik şanzımandan vazgeçilebileceğini düşündük! An itibarıyla Toyota Yaris, Ford Focus, Honda Civic Sedan, Opel Corsa gibi çok farklı marka ve modelde de ÖTV fırsatı olduğunu hatırlatmakta yarar var. Ancak buradaki en büyük sorun, bayilerde yeterince aracın bulunamaması oluyor. Artan kur faktörüyle yakında bu fiyatların da ne yazık ki kalamayacağını hatırlatarak durumu değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

OGGUSTO Otomobil Editörü Birkan Demir Çalışkan’ın diğer yazılarını okumak için tıklayın.

Dünyadan en yeni haberleri ilk bilen olmak için OGGUSTO’nun haftalık e-bültenine kaydolun.

Birkan Demir Çalışkan
Birkan Demir Çalışkan Tüm Yazıları