preloader

Pitti Uomo Erkek Giyim Fuarı'nda Öne Çıkanlar

17.01.2018
Pitti Uomo Erkek Giyim Fuarı'nda Öne Çıkanlar

Yazı Boyutu:

Yılda iki kez Floransa’da düzenlenen Pitti Immagine, bu sene 93. kez kapılarını araladı. Sadece fuar alanını değil Floransa şehrinin tüm sokaklarını da kapsayan bir etkinlik olan Pitti, her sene farklı bir konsept üzerine yoğunlaşarak yeni hikayeler yaratıyor. Dünya çapında 1243 firmanın katıldığı Pitti fuarı sadece markalar için değil moda dergileri ve trendsetter’lar için de büyük önem taşıyor. Özellikle stil sahibi katılımcıların yarattığı atmosfer, sokak modası fotoğrafçıları için en az moda haftaları kadar değerli. Üstelik moda haftalarının aksine defileler arası zamanla yarışılmadığı için Pitti Immagine fotoğrafçılar için kusursuz bir çalışma alanı yaratıyor.

Fotoğraflar: Miray Petrini

Gucci’nin Harikalar Diyarı

Bu sene yapılan organizasyonların arasına Gucci Garden’ın açılışı da eklendiği için şehir tam anlamıyla bir moda merkezine dönüştü. Alessandro Michele’nin en yeni çalışması olan Gucci Garden, markanın bir önceki tasarımcısı Frida Giannini’nin üzerinde çalıştığı Gucci müzesinin içine konumlandırılmış bir harikalar diyarı. İçinde Gucci tasarımlarını bulabileceğiniz bir butiğin yanı sıra 3 Michelin yıldızlı şef Massimo Bottura’nın enfes yemeklerini tadabileceğiniz bir restaurantı mevcut.

Karl Lagerfeld sürprizi…

Bu sene Pitti Fuarı’nın en şaşırtıcı haberi ise Karl Lagerfeld’den geldi. Tasarımcının özel bodyguard’ı olan Sebastien Jondeau “Karl Lagerfeld” ismini taşıyan kapsül koleksiyonun küratörlüğünü üstelenerek yeni bir kulvara geçti. İkilinin günlük hayattaki stilinden ilham alan mini koleksiyon ilk selamını Pitti Uomo kapsamında gerçekleştirse de tasarımların satışa çıkış tarihi Ağustos 2018 olarak gösteriliyor.

Pitti Uomo Erkek Giyim Fuarı'nda Öne Çıkanlar

Brooks Brothers’ın 200. yıl dönümü…

Eski dönemlerde Pitti Immagine defileler konusunda biraz daha geri planda kalmayı tercih etse de yeni sezonda, arayı hızla kapatacak gösterişli defilelere imza attı. Özellikle, Brooks Brothers’ın 200. Yıl dönümünü kutladığı Palazzo Vecchio’da gerçekleşen Sonbahar/Kış ’19 defilesi oldukça ses getirdi. Casual ve Formal kodların bir arada ustaca kullanıldığı koleksiyon casual tasarımlarda modern bir Tom Sawyer etkisi yaratırken formal tasarımlar günün her saatine rahatlıkla adapte olabilecek kadar klasik ve şıktı.

Yükselen yıldız UNDERCOVER

Yeni nesil tasarımcılar ise köklü markaların profesyonelliğini aratmayacak nitelikte işlere imza atarken getirdikleri taze rüzgarın önderliğinde yüzü geleceğe dönük koleksiyonlar yarattılar. Özellikle, Jun Takahashi’nin UNDERCOVER Sonbahar/Kış’19 defilesi en çok beğenilen defilelerden biri oldu. Biraz preppy, biraz futuristik elementlerin bir araya geldiği tasarımlarda oldukça kullanışlı parçalar mevcut. Özellikle ekoseler, plastik çizmeler ve uzun yağmurluklar koleksiyonun öne çıkan detayları arasında yer alırken Jun Takahashi, old school stilini yeni nesil kavramlarla ustaca harmanlayarak başarılı bir koleksiyona imza atmış.

Özetle, oldukça yoğun geçen 3 günün ardından Pitti Immagine Uomo en köklü fuarlardan biri olmasına rağmen geleceğe yönelik vizyonu ve zengin katılımcı kitlesiyle sarsılmaz yerini daima koruyacak gibi gözüküyor.

{77973}

Miray Petrini
Miray Petrini Tüm Yazıları