preloader

Alaçatı Rehberi: Tomris Maravent

09.04.2019
Alaçatı Rehberi: Tomris Maravent

Yazı Boyutu:

Köşe Kahve’nin kurucu ortağı Tomris Maravent, OGGUSTO’ya özel Alaçatı rehberini anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Tomris Maravent, okulu biter bitmez denizcilik şirketinde çalışmaya başlamış. Daha sonra küçük bir işletmeye ortak olarak tasarım dünyasına geçmiş ve 2004 itibariyle Köşe Kahve ile yoluna devam ediyor. Alaçatı’nın en çok bilinen ikonik mekanlarından biri olan Köşe Kahve’nin kurucu ortağı Tomris Maravent, Alaçatı rehberini OGGUSTO’ya özel anlattı.

Nerede Kalınır?

¨Taş Otel veya Alavya, hangisinde yer bulabilirsem. İkisinde de rafine bir tatil imkanı olacaktır.¨

Alaçatı Rehberi: Tomris Maravent

Taş Otel

Dünya basınında “En iyi küçük oteller” kategorisinde birçok kez en üst sıralarda yer alan Taş Otel, 2001 yılında 130 yıllık eski bir Rum konağının aslına uygun olarak restore edilmesiyle açılmış Alaçatı’nın ilk küçük otelidir. Gerek örnek alınarak, gerekse taklit edilerek şu anda Alaçatı’da otelciliğin hala en iyi örneğini oluşturmaya devam eden yer, her sene yüzlerce insanı mutlu ediyor.

Alaçatı RehberiAlavya Otel

Alavya bir otel olmakla birlikte aynı zamanda; geniş bir avlunun etrafındaki ufak bahçelerin, su kuyularının, sakız, dut, zeytin, hünnap ağaçlarının arasına serpiştirilmiş 25 farklı odasıyla, her detayı düşünülmüş eşsiz bir yer. Alavya’da güne Yoga ile başlayabilir, bisiklete binebilir, dünyanın en eğlenceli rüzgarı ile buluşup sörf yapabilirsiniz. Diğer yandan ise Ege’nin doğal dokusunu seyre dalabilir veya Alavya’dan hiç çıkmadan günü ve geceyi bu sihirli mekanda geçirebilirsiniz.

Alaçatı’nın en iyi otelleri için tıklayın.

Kahve ve kahvaltı için nereye gidilir?

¨İddialı görünecek ama Köşe Kahve ilk önerim olur. Yanı sıra gene Taş Otel ve Alavya’da sunulan kahvaltılar da eşsizdir.¨

Alaçatı Rehberi: Tomris Maravent

Nasıl ki Nasreddin Hoca Akşehir dünyanın merkezidir demişse, Köşe Kahve de Alaçatı’nın merkezidir. En işlek iki sokağın kesiştiği köşede bulunan kafenin önünden geçmiyor olma ihtimaliniz yoktur. Köşe Kahve, Alaçatı’da kahveyle birlikte tatlı bir mola vermek isteyenlerin uğrak mekanı denilebilir.

Alaçatı’da gezilecek yerler?

¨Alaçatı pazarı. Her anlamda bir şölendir.¨

Alaçatı Rehberi

Neredeyse Alaçatı kadar ünlü olan Alaçatı Pazarı, her cumartesi çok geniş bir alana kuruluyor. Alaçatı Pazarı’nın, yiyecek bölümünün tazeliği, kaliteli ve güzel giyeceklerin de satıldığı bir yer olmasının yanında en belirgin özelliklerinden birisi de birçok yerden turist çekmesi. Hatta sadece pazarı gezmek için cumartesileri günübirlik gelen Yunan turistler bile var.

{88385}

Nerede Denize Girilir?

¨Fun Beach Club’da hafta içi sefası. İmkan olursa da Nergis koyu. Mavinin en güzel tonlarına sahip koylardır.¨

Alaçatı Rehberi: Tomris Maravent

Fun Beach Club

Kurulduğu 2008 yılından beri yükselmeye devam eden Fun Beach, 2200 kişi kapasiteli, 30.000 metrekare alan içerisinde 2 restaurant, 4 bar, konaklama ve su sporları merkezi ile hizmet sunmakta. Gündüzleri deniz ve güneşi sunmasının yanında gece ve gün batımı için de çeşitli partileri, konser ve etkinlikleri mevcut.

Alaçatı Rehberi

Çeşmenin gizli cenneti olarak adlandırılan Nergis Koyu, Gökova Körfezi’nde balıkların cirit attığı denizinse tam bir turkuaz mavisi olduğu bir bir yer. Henüz çok fazla keşfedilmemiş olan bu koy, kalabalıktan uzak tatil yapmak için bire bir.

Bir turist olsanız nereden ve ne alırdınız?

¨İmren Pastanesi’nden sakızlı kurabiye.¨

Alaçatı Rehberi

1941 yılında başlayan tatlı ve helva üretimini geleneksel üretim tekniklerini koruyarak devam ettiren Alaçatı tatlıcısı İmren, meşhur kahvaltısı ve birbirinden leziz, kendisine has gurme lezzetleri ile Alaçatı’nın en gözde pastanelerindendir.

Mutlaka deneyimlenmesi gereken şey nedir?

¨İlkbahar veya sonbaharda, sabah saatlerinde Alaçatı sokaklarında yürüyüş. Kasabanın gerçek yaşam tarzına şahitlik edebilmek, yaşayanlarına dokunmak için güzel bir deneyim.¨

Alaçatı Rehberi: Tomris Maravent

Nerede ve ne yenilir?

¨Zor bir soru. O kadar çok yer, tat var ki! Agrilia, Asma yaprağı ve Alaçatı Port Balık’ta her şey yenilebilir.¨

Alaçatı Rehberi: Tomris Maravent

Agrilia

İtalyan mutfağının lezzetlerini tam anlamıyla sunan bir yer Agrilia Alaçatı. İtalyan mutfağı deyince akıllarda oluşan pizza ve makarna görüntüsünü bambaşka lezzetlere bıraktırma gücüne de sahip. Fasulye çorbasından lazanyaya, soğanlı bonfileden kuşkonmazlı dil balığına her şeyi bulabileceğiniz bir mekan.

Alaçatı Rehberi

Asma Yaprağı

Asma Yaprağı, mezeleri ve yemekleri ile Alaçatı’da nam salmış yerlerden birisidir. Onu farklı kılan ise her yemeğinde kullandığı tamamen saf ve doğal olan zeytinyağı ve kullandığı malzemelerin hepsinin mevsimsel olması. Mekanda, sizi uzun bir masada aşağı yukarı 16 meze karşılıyor. Haşlanmış şevketibostan ile yapılan yoğurtlamasından tutun yabani semizotu salatasına kadar tamamen taze mezelerle buluşturuyor sizleri.

Alaçatı’nın en iyi happy hour mekanı sizce neresi?

¨Yek. Günbatımını tepeden benzersiz bir Alaçatı manzarası, gene benzersiz tatlarda Yek’in kokteylleri ile yaşamak paha biçilemez.¨

Alaçatı Rehberi

Et ve balığın yanında taze deniz mahsulleri ve bolca taze sebze bulunduran uçarı sunumlardansa; lezzetli, serinletici, ağız sulandırıcı tatlara yoğunlaşan bir yer Yek. Gün batımı ile başlayan, 22:30 sonrasında ise tadında yükselen ritimlerle Dj eşliğinde tepeden manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz bir yer.

{88223}

Müzik dinlemek için nereye gidilir?

¨Yaz aylarında: Leone¨

Alaçatı Rehberi

Hem Türk hem Fransız kimliğini taşıyan Leone, Fransa’nın eşsiz lezzetlerini İzmirlilerle buluşturan bir yer. Leone mutfağı, croissant, eclair, quiche ya da tarte tatin gibi en sevilen tatlarını artisan yöntemlerle hazırlayıp müşterileriyle buluşturuyor.

Alaçatı’da yapılmadan dönülmemesi gereken şeyler?

¨Rüzgar sörfünü denemeden, balık mezatında artırmaya girmeden dönmeyin. Her yerde yapamayacağınız, unutulmaz deneyimler olacaktır

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları