preloader

2022'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Dizileri

05.11.2022
2022'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Dizileri

Yazı Boyutu:

Yeni diziler, 2022 yılı boyunca Netflix’te izleycilerle buluştu. Yepyeni dizilerle maraton yapmaya hazır olun. İşte Netflix’e 2022 boyunca yayına giren birbirinden iddialı diziler.

Netflix’in çok konuşulan dizilerine 2022’de yepyeni yapımlar geldi. Mini dizilerin, şovların, gerilimden komediye farklı dizilerin olacağı Netflix’in yeni dizileri arasında herkes için bir şeyler olacak.

Harry ve Meghan

Kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle’ın “Harry ve Meghan” adlı belgeselinin ilk fragmanı yayınlandı. Çiftin aşk hikâyesine, inişli çıkışlı dönemlerine ve kraliyetten ayrılış sürecine ışık tutacak olan belgesel türündeki dizinin Netflix’teki yayın tarihi ise henüz belli değil.

The Crown

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını konu alan The Crown, kraliçenin gençliğinden başlayarak, evlenmesini ve tahta geçmesini anlatıyor. İlk iki sezonda Claire Foy ve Matt Smith gibi isimlerin başrolü paylaştığı dizinin üçüncü ve dördüncü sezonunda Helena Bonham Carter başta olmak üzere güçlü bir kadro ile buluştu. Dizinin 9 Kasım 2022 tarihinde yayınlanacak 5. sezonunda ise yeni bir döneme girilirken, 90’lar Britanyası’nda rolleri kamuoyu tarafından açık bir şekilde sorgulanmaya başlanan Kraliyet Ailesi’nin muhtemelen o güne kadarki en zorlu zamanları ekrana yansıyacak.

Andropoz

Engin Günaydın ve Taylan Biraderler’in imzasını taşıyan kara komedi dizisi “Andropoz”, Marmaris’te ailesi ile mütevazi bir hayat süren tuhafiyeci Yusuf’un orta yaş bunalımının etkisiyle kendinden başlayarak tüm hayatını değiştirme çabasını konu alıyor.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Netflix’te yayınlanan “DAHMER – Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi” izlenme rekorları kırarak platformun şimdiye kadarki en başarılı dizilerinden biri oldu. Ryan Murphy tarafından yaratılan dizi, 1978 – 1991 yılları arasında 17 çocuk ve erkeği öldürdüğü bilinen seri katil Jeffrey Dahmer’ın vakasına dayanıyor.

Barbarians

Dizinin yayınlanmasından bir aydan kısa bir süre sonra Netflix, ikinci sezon için onay vermişti. Netflix’in 21 Ekim 2022’de ikinci sezonun yayınlanacağını duyurdu. 2. Sezonun konusu ise şöyle; Varus’un mağlubiyetinin üzerinden bir yıl geçmiştir ve yeni bir Roma generali Cermenya’ya yerleşir. Ari tüm kabilelerin kralı olmak istese de yoluna bir rahip çıkar.

Sıcak Kafa

Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan ve iletişim yoluyla zihinden zihine bulaşarak yayılan bir salgını konu alan dizi, Mert Baykal’ın yaratıcılığında ekrana geliyor. Sekiz bölümden oluşan ve distopik macera türündeki hikâyenin yapımcılığını ise Timur Savcı üstleniyor.

Konuşmayla bulaşan ve “abuklama” adı verilen bir tür delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, bu hastalıktan gizemli bir şekilde kurtulmuş tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Herkesten gizlediği bu durumun fark edildiğini ve arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır. Merakla beklenen Sıcak Kafa, 2 Aralık’ta tüm dünyayla aynı anda Netflix’te yayınlanacak.

Rise of Empires: Ottoman

Rise of Empires ikinci sezonuyla geliyor. İstanbul’u fethetmesinin üzerinden yıllar geçen Sultan II. Mehmet gücünü pekiştirir ancak Eflak’taki zalim bir hükümdar, onu imparatorluğunu yıkmakla tehdit eder. 29 Aralık 2022 tarihinde ikinci sezonu yayınlanacak olan dizi merakla bekleniyor.

Emily in Paris

Emily in Paris dizisi 3. sezonuyla izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Emily, hayallerindeki iş için taşındığı Paris’te geçirdiği bir yılın ardından kariyeri ile aşk hayatında bir dönüm noktasına gelince geleceğine dair bir karar vermek zorunda kalır. 3 sezonun yayınlanma tarihi 21 Aralık.

The Witcher: Blood Origin

The Witcher dünyasından bin yılı aşkın bir süre önce, elflerin dünyasında yaşayan yedi dışlanmış karakter, durdurulamaz bir güce karşı intikam mücadelesi için birleşir. Yeni dizi 25 Aralık tarihinde izleyicilerle buluşacak.

Treason

2022'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Dizileri

26 Aralık’ta izleyicilerle buluşacak olan Treason şimdiden merakla bekleniyor. Rus bir casusla yeniden bir araya geldikten sonra tüm hayatını sorgulamak zorunda kalan bir MI6 ajanının gelecek vadeden kariyeri aniden düşüşe geçer.

Inside Man

Doctor Who ve Sherlock gibi yapımların senaryolarını kaleme Steven Moffatt‘ın oldukça iddialı yeni dizisi Inside Man‘in başrolünde yine Doctor Who‘dan tanıdığımız David Tennant yer alıyor. Oyuncu ve teknik kadrosuyla göz dolduran yapım izleyicilerle buluştu. Inside Man’in konusu ise şöyle; gizem çözme konusunda hünerli Amerikalı bir idam mahkumu, genç bir İngiliz gazetecinin aniden ortadan kaybolan arkadaşını aramasına yardım eder.

Zeytin Ağacı

Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Murat Boz, Füsun Demirel, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu ve Serkan Altunorak’ı bir araya getiren Zeytin Ağacı, dünyayla aynı anda Netflix’te!

The Sandman

Neil Gaiman’in çizgi romanından uyarlanan “The Sandman” dizisi 2022’nin etkili yapımlarından. The Sandman’de çağdaş kurgu, tarihi drama ve efsane kusursuzca iç içe geçiyor. Modern mit ile karanlık fantezinin zengin bir harmanı olan yapım, hem Rüya Tanrısı Morpheus’un uzun varoluşu boyunca yaptığı kozmik ve insani hataları onarma sürecinin hem de onun yaptıklarından etkilenen insanların ve yerlerin öyküsünü aktarıyor.

Kuş Uçuşu (IMDb: 5,8)

Başrollerini Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol’un paylaştığı, kadrosunda Burak Yamantürk, İrem Sak ve Defne Kayalar gibi sevilen isimlerin de yer aldığı Kuş Uçuşu, yayınlandığı andan itibaren merak uyandıran Türk Netflix dizilerinden biri. Ormanda yaşayan aslanlarla onlar tarafından görmezden gelinen avcı kuşun amansız mücadelesini anlatan Kuş Uçuşu, dünyada hala karar verici pozisyonlarda duran X kuşağıyla, yeni gelmekte olan Z kuşağının çarpışmasını gözler önüne seriyor.

Ormanda bir avcı tarafından izlenmenin serinliğini omuzlarında hisseden X kuşağı yeni dünyayı, sosyal medyayı, yeni mecraları ve iş kollarını anlamaya çalışırken, asıl büyük değişikliğin farkında değildir. Orman kanunlarını dikkate almayan kuşların hırslarının peşinden gitmeye başlamasıyla beraber bakış açıları, yaklaşımlar ve hedefe giden yolun yürünme şekli tamamen değişti. Yukarılara tırmanırken, çok çalışmanın erdemine güvenmek yerine “kuş uçuşu” gitmeye çalışan Aslı’yı merkezine alan hikaye, en üstteki koltuğa oturabilmek, masadaki önemli kişi olabilmek için verilen mücadeleyi anlatırken hedefine güdümlenmiş Aslı’nın yeni dünyanın yöntemleriyle kazanıp kazanamayacağını sorgulayacak.

Erşan Kuneri (IMDb: 6,7)

Başrollerinde Cem Yılmaz, Ezgi Mola, Zafer Algöz, Çağlar Çorumlu, Uraz Kaygılaroğlu, Merve Dizdar, Nilperi Şahinkaya ve Bülent Şakrak’ın bulunduğu, Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği Erşan Kuneri dizisi Netflix’in heyecan ile beklenen yapımları arasında yer alıyor. İlk bölümü 8 bölümden oluşacak dizi, “G.O.R.A.” ve “Arif V 216” filmlerinde yer alan fenomen karakter Erşan Kuneri’nin 1970’lerin sonu ve 1980’lerin başında yaşadıklarını konu alıyor.

Yakamoz S-245 (IMDb: 6,1)

Uzun zamandır merakla beklenen başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı 8 bölümlük ‘Yakamoz S-245’ ilk sezonuyla, 20 Nisan’da tüm dünyayla aynı anda Netflix’te yayınlanacak.

Yakamoz S-245, gizemli kozmik bir olay dünyayı kasıp kavururken, denizaltına sığınan bir grup insanın hayatta kalabilmek için verdikleri nefes kesen mücadeleyi konu alıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan felaketin sonucunda, Arman (Kıvanç Tatlıtuğ) ve bilim ekibinin hayatta kalmak için bir askeri denizaltısına binmesi gerekir. Arman ve ekibi, neler olup bittiğini anlamaya çalışırken bir yandan da bu askeri denizaltının gerçek görevinin ne olduğunu araştırır. Bu durum Arman’ı onları denizaltında istemeyen askerlerle karşı karşıya getirir. Dışarıda güneş içeride ise birbirlerine güvenmeyen bu iki grup arasında büyük mücadele yaşanır. Her şeyin sonunda kendini, ekibini ve aslında çok daha fazlasını kurtarma yolunda başarılı olabilecek midir?

Uysallar (IMDb: 7,2)

Hakan Günday’ın kaleminden, Onur Saylak’ın gözünden anlatılan sekiz bölümlük disfonksiyonel aile kara komedisi “Uysallar”, Netflix ekranlarına geliyor Başrollerini Öner Erkan, Songül Öden, Haluk Bilginer, Uğur Yücel’in paylaştığı, oyuncu kadrosunda aynı zamanda Umut Yeşildağ, Nilay Yeral, Bilyana Jovanovska, Serkan Altunorak, İbrahim Selim, Nezaket Erden’in yer aldığı “Uysallar”ın yapımcılığını ise Ay Yapım üstleniyor.

Uysallar; 2020 yılında çarpık kentsel dönüşümlü İstanbul’un keşfedilmemiş sokaklarında ve yükselmeye devam eden plaza, rezidanslarında geçen, üst orta sınıf mimar Oktay Uysal’ın ve onun geniş sayılabilecek ailesinin kim olduğunu sorgulama ve uyanış hikayesini anlatıyor. Her birinin birbirinden gizlediği ikili hayatlarının olduğu aile üyeleri birbirlerinden habersiz, hayal ettikleri hayatları yaşarken, onların trajik, komik ve karanlık yanlarıyla tanışıyoruz. Uysallar, arka planda İstanbul’un tanımlanamayan şehir görselliğinde izleyiciye alternatif bir aile hikayesi sunarken aynı zamanda “Ben en son ne zaman mutluydum?” sorusunu sordurtuyor.

Pieces of Her (IMDb: 6,6)

Karin Slaughter’ın çok satan romanından uyarlanan “Pieces of Her”, ilk sezonu ile Netflix ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Başrolünde Emmy ve Altın Küre ödüllü Toni Collette’nin yer aldığı dizide, gizli bir geçmişe sahip Laura karekterinin kızı Andy Oliver’ın yaşadığı küçük kasabadaki vahşi bir saldırının gizli tehlikeleri ve ölümcül sırlarını açığa çıkarmasıyla annesinin karanlık geçmişine dair parçaları tamamlamaya başlıyor. İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizide, David Wenham, Jessica Barden, Bella Heathcote, Terry O’Quinn ve Joe Dempsie gibi başarılı isimleri de izleyeceğiz.

Squid Game (IMDb: 8,2)

Squid Game, maddi açıdan çaresiz ve ciddi bir borç batağına saplanmış olan 456 oyuncunun, 45,6 milyar değerindeki para ödülünü kazanabilmek için oynadıkları, ölümcül çocuk oyunlarını merkezine alıyor. Boşanmış ve borçlu bir şoför olan Seong Gi-hun, büyük bir nakit ödül şansı için bir dizi çocuk oyunu oynamaya davet edilir. Teklifi kabul eder ve bilinmeyen bir yere götürülür. Burada kendisini derin bir borç batağı içerisinde olan 455 diğer oyuncunun arasında bulur. Yeşil eşofmanlar giydiriliren oyuncular, burada pembe tulumlu maskeli korumalar tarafından sürekli olarak gözetim altında tutulur, oyunlar ise siyah maske ve siyah üniforma giyen “Front Man” tarafından denetlenir. Oyuncular kısa süre sonra bir oyunu kaybetmenin ölümleriyle sonuçlandığını keşfederler ve her ölüm ile birlikte büyük ödüle 100 milyon Yen eklenir. Gi-hun çocukluk arkadaşı Cho Sang-woo ile birlikte oyunların fiziksel ve psikolojik bükülmelerinden kurtulmaya, en önemlisi hayatta kalmaya çalışır ve diğer oyuncularla ittifak yaparlar.

Netflix, birinci sezonu ile adından herkese söz ettiren Squid Game’in ikinci sezonunun ise çok yakında yayınlanacağını duyurdu.

Pera Palas’ta Gece Yarısı

Psikolojik drama türündeki Netflix’in Türk orijinal internet dizisi “Pera Palas’ta Gece Yarısı”, 3 Mart tarihinde Netflix’te yayınlanacak. Yönetmen koltuğunda Emre Şahin’in oturduğu, senaryosunu Elif Usman’in kaleme aldığı, başrollerinde ise Hazal Kaya ve Selahattin Paşalı’nın yer aldığı dizi, Atatürk’e yapılan siyasi komployu ele alıyor. İstanbul, Beyoğlu’nda bulunan Pera Palas Oteli hakkında yazı yazmakla görevlendirilen gazeteci Esra, oteli incelerken odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu fark eder. Bu kapıdan Osmanlı’nın son dönemi olan 1919 İstanbul’una yolculuk yapar ve kendini, Mustafa Kemal Atatürk’e düzenlenen siyasi bir komplonun içinde bulur. Esra İstanbul’un çılgın kulüplerinden birinin esrarengiz sahibi Halit ile tanıştığında 1919 İstanbul’unun bilinenden hayli farklı olduğunu görür. Heyecanla beklediğimiz dizi, Netflix listemize eklediğimiz yapımlar arasında ilk sıralarda yerini alıyor.

Inventing Anna

Kendini ultra zengin bir mirasçı olarak tanıtarak New York’un zengin ailelerini, bankaları, otelleri, restoranları dolandıran Rus asıllı Alman vatandaşı Anna Delvey’in hikayesi dizi oluyor. Julia Garner’ın başrol olarak Anna Delvey olacağı Inventing Anna dizisinde, bir gazeteci Instagram üzerinden hatırı sayılır bir servet edinen dolandırıcının hikayesini inceleyecek. Anna Chlumsky, Anders Holm, Caitlin FitzGerald’ın olacağı dizinin gerçek hikayeden aldığı her detayıyla ilginç olacağı kesin.

Bridgerton

Sevilen dizi Bridgerton, Lord Anthony Bridgerton’ın gerçek aşkı bulma çabasına odaklanan 2. sezonuyla 25 Mart’ta Netflix’e geri dönüyor. Shonda Rhimes’ın yapım şirketi Shondaland’in ve Rhimes ile uzun süredir birlikte çalışan Chris Van Dusen’ın yaratıcısı olduğu Bridgerton’ın ikinci sezonu, nüfuz sahibi Bridgerton ailesindeki kardeşlerin en büyüğü Lord Anthony Bridgerton’ın (Jonathan Bailey) yaşadıklarını konu alıyor.

Anthony Bridgerton, kendine yakışan bir evlilik yaparak ailesini onurlandırmak istiyor. Naiplik dönemi Londrası’ndaki rekabetçi evlilik ortamına ilk kez giren Kate (Simone Ashley) ve kız kardeşi Edwina Sharma’nın (Charithra Chandran) Hindistan’dan dönüşü ise bu arayışı kolaylaştırıyor. Anthony Edwina ile ilgilenmeye başladığında Kate, onun asıl niyetinin gerçek aşkı bulmak olmadığını anlıyor ve bu birlikteliğin önüne geçmek için elinden geleni yapıyor. Ancak bu süreç, Kate ve Anthony’nin yakınlaşmasına sebep oluyor ve ilişkileri daha karmaşık bir noktaya sürükleniyor. En derin sırrını yakınlarından saklayan Penelope (Nicola Coughlan), şehirdeki varlığını sürdürmeye devam ederken, Featherington Ailesi ise yeni varislerinin aralarına katılmasını bekliyor.

Wednesday

Bu sene Netflix’e gelecek en eğlenceli şeylerden biri Tim Burton’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Wednesday izlemek olabilir. Catherine Zeta-Jones, Jenna Ortega, Luis Guzman’ın başrolünde olacağı dizi ünlü Addams Ailesi’nin kızı Wednesday’i merkez alıyor. Ailesini, bulunduğu ortamı, kendini ve yaşamı sorgulayan Wednesday bir diğer yandan da ailesini aetkisi altına alan 25 yıllık gizemi çözmeye çalışıyor.

1899

Dark sevenlere Netflix’in güzel bir haberi var. Üç sezonun sonunda final yapan Dark’ın ardından dizinin yapımcıları başka bir proje için kolları sıvadığını duyurmuştu. Yeni Netflix dizisi 1899 farklı milletlerden insanların içinde olduğu bir geminin yeni kıtaya ulaşmak üzere okyanusta yolculuk yaparken bir anda kabusu yaşamaya başlamalarını konu alıyor. Londra’dan New York’a gitmek üzere yola çıkan geminin karşısına çıkan terk edilmiş başka bir gemiyle okyanus ortasında karşılaşan yolcular için bundan sonra korku dolu olacak.

Agent King

2022'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Dizileri

Elvis Presley’in efsaneleşen Rock’n Roll şarkılarını, danslarını, sayısız kişiye ilham veren stilini birçok kez ekranlarda gördük. Ama onu ilk defa Amerikayı koruyan bir ajan olarak hem de animasyon türde dizi Agent King’i Netflix’te izleyeceğiz. Elvis Presley’in eşi Priscilla Presley’in yapımcılığını üstlendiği dizinin yaratıcısı ise John Eddie. Amerika’yı tehdit eden kötülerle savaşmak için sırt roketiyle casusluk yapan Elvis’i izlemek kesinlikle ilginç olacak.

Şahmaran

En İyi Netflix Dizileri - 2022 OGGUSTO Dizi Önerileri

Umur Turagay’ın yönettiği, başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in yer aldığı merakla beklenen dizi Şahmaran, Pınar Bulut’un “eşsiz” senaryosuyla TIMS & B Productions yapımcılığında ekrana gelecek.

Şahsu, öğretim görevlisi olarak gittiği Adana’da yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmeye kararlıdır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran’ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıradışı ve gizemli bir topluluğun ortasında bulur. Aşkın ve bilgeliğin en büyük sembollerinden olan Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu’nun da gelmesiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir. Büyükbabasından geçmişin hesabını sormak üzere yola çıkan Şahsu’nun Maran ile yollarının kesişmesiyle bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Terzi

En İyi Netflix Dizileri - 2022 OGGUSTO Dizi Önerileri

Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy, gerçek bir hikâyeden uyarlanan Terzi ile Netflix’e dönüyor. Yönetmen koltuğunda Cem Karcı’nın oturduğu Terzi’nin yapımcılığını ise OGM Pictures üstleniyor. Senaryosu Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı’nın kaleminden çıkan dizinin oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy’a, Salih Bademci, Şifanur Gül ve Olgun Şimşek gibi güçlü isimler eşlik ediyor.

Terzi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami’nin hikâyesini anlatıyor. Büyükbabasının ölümünden sonra herkesten sır gibi sakladığı, akli dengesi yerinde olmayan babası Mustafa’nın bakımını üstlenmek zorunda kalan Peyami, en büyük sırrını İstanbul’daki hayatının tam merkezine yerleştirmeye mecbur kalır. İstismar edildiği bir ilişkiden canı pahasına kaçmakta olan Esvet, kendi sırlarıyla Peyami’nin ve Mustafa’nın hayatına girer.

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?

En İyi Netflix Dizileri - 2022 OGGUSTO Dizi Önerileri

Perihan Mağden’in aynı adlı romanından uyarlanan Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?, bir anne ile kızının kaçış öyküsünü konu alıyor. Ertan Kurtulan’ın senaryosunu yazdığı 1441 Productions yapımı dizide, anne karakterine yetenekli oyuncu Melisa Sözen hayat veriyor.

Sürekli birilerinden kaçan ve lüks otellerde kalan bir anne ve küçük kızı Bambi, geride cesetlerden iz bırakarak yollarına devam ederler. Ancak lüks otellerin yerini köhne motellerin almasıyla, peri masalının söz verildiği gibi olmayacağı ortaya çıkar. Bu kaçış öyküsünde anne av değil de avcı olabilir mi?

Yaratılan

En İyi Netflix Dizileri - 2022 OGGUSTO Dizi Önerileri

Ünlü yönetmen Çağan Irmak’tan alışılmamış bir drama, 1800’lü yıllardan tüm insanlıkla paylaşılmak için gelen bir anlatı…

Çağan Irmak’ın yaratıcısı olduğu ve yönetmenliğini üstlendiği Yaratılan, Mary Shelley’nin “Frankenstein” romanını uyarlıyor. Başrollerinde Taner Ölmez ve Erkan Kolçak Köstendil’i izleyeceğimiz, oyuncu kadrosunda ise Şifanur Gül ve Bülent Şakrak gibi yetenekli isimlerin yer aldığı dizinin yapımcılığını O3 Medya üstleniyor.

1900’lü yılların başında Bursa’dan İstanbul’a uzanan bu epik öyküde Yaratılan, insanoğlunun en temel sorularından biri olan “ölüm ve sonrasına” odaklanıyor. Maceraperest, asi, heyecanlı ve zekası bedenine sığmayan genç tıp talebesi Ziya’nın en büyük dileği, çok iyi bir hekim olup tıbbın çare bulamadığı birçok salgın hastalığa derman olabilmektir. İstanbul’da tanıştığı delilik ve dahilik arasında duran hekim İhsan, onu bu dünyada anlayabilen tek kişi olmuştur. Birbirini bulan bu iki eksantrik ve yaralı ruh, beraber giriştikleri gizli ve yasaklı deneyin bedellerini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Zira kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı onları adeta felaketin kapısına getirip bırakır.

All the Light We Cannot See (Mini Dizi)

Anthony Doerr’in ağlatma garantili ve Pulitzer Ödüllü kitabı All the Light We Cannot See’den uyarlanan mini dizi 2022’nin en merak edilen yapımlarından bir tanesi. Paris’te babasıyla yaşayan örme engelli Marie-Laure Nazi işgalinden kaçmak için yanlarında değerli mücevherlerle başka bir yere taşınırlar. Alman asker Werner ile çok ilginç bir şekilde yolları kesişen ve Fransa’da görüşmeye Marie-Laure’nin İkinci Dünya Savaşı yıllarından 2014’e kadar hikayesinde ise birbirinden ilginç detaylar vardır. Dört bölümlük mini dizi şimdiden heyecanla bekleniyor.

Dead End: Paranormal Park

2022’nin son aylarında gelmesi beklenen Dead End: Paranormal Park hem Deadendia’nın devamı niteliğinde hem de yetişkin çizgi filmlerinden bir tanesi. Korku filmi tadındaki ve bol gerilim sahneleri içeren Dead End: Paranormal Park, gerçeküstü güçlerin olduğu perili evde çalışanların hergün karşılaştıkları korkunç olayları konu alıyor.

Anatomy of a Scandal

Siena Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend’in başrollerinde olacağı Anatomy of a Scandal, Sarah Vaughan’ın aynı isimli kitabından uyarlama. Kamuda yaşanan taciz ve tecavüz suçlamalarını tüm taraflar açısından anlatacak olan dizinin ilk sezonunu S. J. Clarkson’un yönetecek. Dizinin her sezonunda ise farklı bir dava konu alınacak. Gerçekler, suçlamalar, mahkeme salonları, yaşanan olaylar ve travmaları anlatacak dizinin çok sürükleyici olacağı ise kesin.

Archive 81

Korku-gerilim tadında dizileri seviyorsanız Netflix’e Ocak ayında gelecek olan Archive 81’i kaydedin. Aynı isimli dört yıl süren podcast serisinden uyarlanan dizi adından da anlaşılabileceği gibi arşivlerden çıkan korkunç bilgiler etrafında dönüyor. Eski video kasetleri tamir eden Dan Turner (Mamoudou Athie) bu video kasetlerden birini tamir ederken kendini hiç istemediği bilgileri öğrenirken bulur. Tehlikeli bir tarikatın apartman dairesinde gerçekleşen çalışmalarını öğrenen genç arşivci 25 yıl önce olan olayları çözebileceğini düşünmeye başlar. Zaman zaman gerçeküstü olaylara değinen Archive 81’in hikayesi gerilmeyi sevenlerin çok seveceği türden.

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Bu yılın Netflix’teki en ilginç yapımlarımdan biri bu dizi olacak gibi görünüyor. Meksikalı ünlü yönetmen Guillermo del Toro’nun birkaç yıl önce üzerinde çalıştığı açıklanan antoloji serisi bu yıl Netflix’e geliyor. Birkaç yıl önce duyurusu yapılan dizinin oyuncu kadrosunda Rupert Grint, Andrew Lincoln, Essie Davis, Hanna Galway gibi isimler yer alıyor. İlk sekiz bölümünün her biri farklı yönetmenlerin imzasını taşıyacak dizide korku verecek her hikaye farklı bir şekilde seyirciyle buluşacak.

Manifest

Kayıplar, talihsizikler ve kaygı verici işaretleriyle karşı karşıya olan Stone ailesi ve 828 sefer sayılı uçuş yolcuları, aldıkları Çağrı’ların gerçek anlamını çözmeye çalışır. Dizinin 4. sezonu 1 Kasım itibariyle seyircilerle buluştu.

Kal

Netflix yeni yerli içerik Kal’ı 11 Kasım itibariyle izleyicilerle buluşturdu. Merakla beklenen dizide Dilan Çiçek Deniz, Burak Deniz, Berrak Tüzünataç, Dolunay Soysert, Ersin Arıcı, Şükran Ovalı ile Ceyda Düvenci gibi ünlü oyuncular ekrana geliyor. Dizinin hikayesi ise kız arkadaşı tarafından aniden terk edilen Semih, hayatına devam etmek için umutsuzca çabalarken geçmişle yüzleşmeye başlar.Aşk ve ayrılık hakkında “biraz garip” bir hikaye.

He’s Expecting

Ünlü bir mangadan uyarlanan ve toplum içerisindeki cinsiyet rollerinin değiştiği dünyayı konu alan He’s Expecting ilginç Netflix dizilerinden bir tanesi olacak. Eğlenceli yapımlardan He’s Expecting kadın ve erkek arasındaki farklılıkları gösterirken bir de hamile bir erkeğin neler yaşayacağını anlatacak. Japon yapımı diziyi izlerken günümüzde bile hala devam eden cinsiyetçi kalıplara da farklı bir açı gelecek.

Vikings: Valhalla

Vikings efsanesi spin-off dizisi ile geri dönüyor. Dizinin bitiminden 100 yıl sonra -11’inci yüzyılın başlarında- geçecek olan Vikings: Valhalla macerayı devam ettirecek. Değişen dünyaya ayak uydururken savaşmaya devam eden Vikinglerde de birçok değişim olacağı biliniyor. Heyecanla beklenen yeni Vikinglerin şimdilik 24 bölüm olması bekleniyor.

Hard Cell

İngiliz komedyen Catherine Tate’in yarattığı ve başrolünde olduğu dizi kadın mahkumların olduğu koğuşta geçiyor. Her bölüde farklı bir karakteri canlandıracak olan Tate, altı bölümlük Hard Cell’de hem mahkumların hem de ceza sistemine mizahi bakış açısıyla ekranlara getirecek. Kurgusal bir hapishanede geçecek olan dizi komedinin yanında insan hikayelerine de dokunacak.

Kings of America

2022'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Dizileri

Altı farklı Oscar adaylığı olan Amy Adams’ı 2022’de Netflix yapımı mini dizide izleyeceğiz. Kings of America 2013’ten beri dünyanın en büyük şirketi olarak kabul edilen Walmart’ta farklı departmanlarda çalışan üç kadının hikayesini konu alıyor. Biri Walmart varisi, biri özgür ruhlu bir yönetici biri ise mağazada satış personeli olan kadınların hikayesi olaylara farklı bir açı getiriyor. Satış personeli Walmart’a dava açınca dizinin hikayesi de başlıyor.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Özellikle The Good Place’deki performansıyla çok beğenilen Kristen Bell’i yeni bir dizi ile izleyeceğiz. Bell, Ocak ayında birkaç bölümlük mini dizi olarak yayınlanacak The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window her şeyden vazgeçip her akşam elinde şarapla sokağı izleyen Anna’yı canladıracak. Karşı apartmana taşınan yakışıklı komşu ile hayatına heyecan geldiğini düşünen Anna’nın bir gece tanık olduğu cinayet ve kimsenin ona inanmaması hayatını berbat bir hale getirecektir.

Lost Ollie

2022’de Netflix’e sıcacık bir aile dizisi de geliyor. Live-action animasyon olarak hazırlanan dizi Ollie’s Odyssey adlı çocuk kitabından uyarlama. Onu kaybeden sahibini her yerde arayan küçük tavşancık Ollie ve küçük bir çocuğun çok sevdiği oyuncağını yeniden evine getirme hikayesi herkesin kalbini ısıtacak türden. Lost Ollie’nin hikayesi ünlü animasyonlara imza atan Shannon Tindle tarafından uyarlanıyor.

One Piece

2022'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Dizileri

Ünlü ve yayınlandığı ilk günden bu yana çok satan manga serisi One Piece live-action dizi olarak Netflix’e geliyor. Emily Rudd, Inaki Godoy, Mackenyu’nun başrolünde olacağı dizide kahramanlarımız ‘One Piece’ adı verilen efsanevi hazineyi bulmak için çalışacaklar. Hazineyi bulan servete konmakla kalmayacak aynı zamanda Pirate King unvanını da alacaktır.

Queen Charlotte

Netflix’in çok sevilen dizisi Bridgerton’un spin-off’u Queen Charlotte olarak geliyor. Tek bir sezon olarak gösterilmesi planlanan dizinin oyuncu kadrosu hakkında henüz bir açıklama yok. Yani Bridgerton dizisinde Kraliçe Charlotte’u canlandıran Golda Rosheuvel’in yeni dizide olacağı mı yoksa başka bir ismin mi canlandıracağı bilinmiyor. 2022’nin ilk aylarında yayınlanması planlanan dizide Kraliçe Charlotte’un Bridgerton öncesindeki hayatı anlatılacak.

Lincoln Lawyer

Michael Connelly’nin romanından uyarlanan ve yıllar önce Matthew McConaughey’in başrolüyle beyaz perdeye gelen Lincoln Lawyer bu sene dizi olarak Netflix’e geliyor. Başroldeki avukat Mickey Haller’i dizide Manuel Garcia-Rulfo canlandıracak. Ufak tefek suçlar işlemiş kişilerin davalarını alan avukat Haller, günün birinde zengin birinin cinayetle suçlandığı davasını almasıyla kendini hiç beklemediği olayların ortasında bulur. Gününün çoğunu Lincoln marka arabasının arka koltuğunda geçiren avukat Haller’ın bu davadan alnının akıyla çıkması imkansız gibi görünmektedir.

Advertisement
OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları